CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusia_ wrote:My mamy od wielu lat kinderkrafta (już nie pamiętam modelu) i jest spoko. Na jesieni jeszcze nasza czterolatka na wyjeździe w nim spała. Twardy jest ten materacyk, ale no to łóżeczko turystyczne… Choć jak mieliśmy jedno dziecko to po prostu spało z nami 😅
A kupowałaś dostawkę? Zawsze można dostawkę ze sobą wziąć w pierwszych miesiącach
A czym się to różni od łóżeczka dostawnego? Na dłużej służy?👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel ja nie ufam, więc wozimy swoje i nigdy nie korzystałam z tej opcji wypożyczenia. A u dziadków mamy po prostu zwykłe drewniane łóżeczko, kupiłam z jakiejś wyprzedaży, żeby pół Polski nic ze sobą nie wozić
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:44
-
Gusia, masz rację, też jestem tego zdania, aczkolwiek trochę przerażenie wzięło górę i stąd taka reakcja. Ja sama od początku powtarzałam, że jak nie będzie szło naturalnie, to liczę, że od razu będzie ta cesarka, bo po co się tak męczyć i fundować sobie traumę na ewentualne kolejne porody.
Najlepsze życzenia dla kkk 😘
Amoze nie mam pojęcia jak to jest. My to szczerze mówiąc całą ciążę nie uprawimy seksu, nie dlatego, że nie mogę czy coś, tylko nie chciałam... ale od poniedziałku jak już wybije ten 38tc to zaczniemy. Miejmy nadzieję, że rzeczywiście to złoty środek na przyspieszenie porodu.Kkk77, amoze lubią tę wiadomość
-
Ja to wczoraj prawie zemdlałam.
Cały dzień miałam jak lubię aktywny, pilates, kawiarnia, oddech w porodzie, spacer, ulubiona pizza, arbuzik ma deser (nadowoc), mój Mąż coś ogarniał w domu u mnie, potem znowu spacer i jak zadowolona z aktywnego dnia po tym wegetowaniu z bólem głowy poprzednio się położyłam czekając na masaż to odleciałam gdzieś kompletnie i zrobiło mi się czarno przed oczami.
Ciśnienie po tym miałam ledwo 100/60.
Także albo nie mogę już leżeć na plecach i na ćwiczeniach mimo, że unikałam to przedobrzyłam
Albo nawet przyjemne aktywności już dają się we znaki..
Na szczęście trochę poleżałam na boku, odpoczęłam i udało się z tym masażem ogarnąć bo jednak czuć różnicę po paru razach 👍
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Amoze na mnie i seks i orgazm też nie działa ale najwidoczniej u mnie jeszcze mała chce podrosnąć. No może bardziej zaczęło mnie ciągnąć w pachwinach tak jakby jajniki, może jakieś sekundowe pobolewania miesiączkowe no ale nic a nic to nie działa hihi.
Niby położna nam mówiła, że to jest prawie to samo...to ile bym się męczyła na indukcji 😅amoze lubi tę wiadomość
-
Werzol wrote:Dziewczyny super słyszeć tak dobre wieści z wizyt ❤️ duże bobasy już mamy
U mnie wczoraj był kryzys, rozpłakałam się po tym jak zobaczyłam że kurier zniszczył nam kolejną paczkę w ciągu miesiąca. Dopiero co złożyliśmy reklamację i skargę na niego bo dosłownie wrzucił paczkę z żelazkiem przez ogrodzenie to teraz wzięłam odbiór w automacie i moje kosmetyki wręcz płynęły w środku… a najgorsze że nie poczuwają się do oddania całej kasy za żelazko, więc z kosmetykami też spodziewam się przebojów
Szkodnik, może akcja jeszcze dzisiaj się rozkręci ☹️ trzymam za to kciuki, żebyś nie miała dodatkowego stresu i oczekiwania aż indukcja przyniesie efekty
Hm a mieliście coś na pieńku z kurierem? Bo dziwne ze kolejny raz taka sytuacja. No jak się trafi niemiły na rejonie to jest ciężko:/👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:A czym się to różni od łóżeczka dostawnego? Na dłużej służy?
Są większe te łóżeczka dużo niż dostawki. Ale materace mają ciulowe, więc to naprawdę taka opcja jak nie ma możliwości położyć w czymś innym u nas… -
Cel95 wrote:Hm a mieliście coś na pieńku z kurierem? Bo dziwne ze kolejny raz taka sytuacja. No jak się trafi niemiły na rejonie to jest ciężko:/
Do tej pory żadnych spięć, ale już potrafił zostawić jakąś droższą elektronikę w trawie przy tujach nawet bez czekania aż ktoś wyjdzie, więc po prostu nieogarnięty typ -
Kkk, wszystkiego najlepszego! Może Ci dzidzia zrobi prezent na urodziny 😉
Awokado, gratulacje donoszonej ciąży, teraz każdy dzień będzie spokojniejszy 🙂
KasiaGosiaWerka, rozumiem stresy i obawy przed cc ale najważniejsze żeby się nie nastawiać negatywnie i wierzyć że robisz to co najlepsze dla dziecka i Ciebie 💪
Ja za 3 godzinki mam wizytę, ale jestem bardzo spokojna. Jedyne co mnie wkurza to pytania teściowej jak sie czuje, czy się stresuje, czy się wyspałam jak mówię że nawet się wyspałam i jest OK to mówi NO NA PEWNO, TO SIE NIE DA NIE STRESOWAC. Kuzwa, staram się więc proszę mnie nie deprymować xd
Dobrego dnia Dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:02
Kkk77, awokado 🥑, Elza1234, KasiaGosiaWerka, Anuncja, Alex_92, Werzol, ezra lubią tę wiadomość
-
Hej !
Czekam na wizytę u prowadzącego, wychodziłoby że na ostatnią.
Wczoraj jeeej….taki miałam zły dzień.
Pojechaliśmy w końcu na działkę i na grilla, a wyszła z tego taka awantura że ledwo dzis widzę na oczy.
Poszło o to, że mąż ma dzisiaj jakieś zajęcia na uczelni a rozmawialiśmy że pójdziemy razem na wizytę.
Zapytał co mi jest więc mu powiedziałam że jestem trochę zła że nie powiedział mi wcześniej
Na co on że zapomniał i że jutro weźmie sobie dziekankę i nie skończy tych studiów i będzie się mną opiekował ….
No i cóż, jak słyszeliście burze z centrum Polski - to byliśmy my xD
Także tak xD fajnie było xd💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g -
Gusia_ wrote:Są większe te łóżeczka dużo niż dostawki. Ale materace mają ciulowe, więc to naprawdę taka opcja jak nie ma możliwości położyć w czymś innym u nas…
U moich rodziców to łóżko jest takie, że w 3 będzie ciężko spać. Moi rodzice mają nieduże mieszkanie, nie mamy też jak się podzielić z mężem łóżkami czy coś
A ta dostawka to będzie kwestia raz na miesiąc jedna noc, ale no przez parę lat.
To pooglądam kinderkrafta. Zobaczę jaka jest różnica cenową między nowym a starym - bo jak kupno materaca przewyższy mi cenę nowego, to kupię nowy. -
Werzol wrote:Do tej pory żadnych spięć, ale już potrafił zostawić jakąś droższą elektronikę w trawie przy tujach nawet bez czekania aż ktoś wyjdzie, więc po prostu nieogarnięty typ
Może z nim jakoś pogadać bo chyba jak się zgłosi to jedynie gość będzie bardziej niemiły, czytałam kiedyś chwilę taką grupę na fb "porady w rzucaniu paczkami" xD i raczej skargami się nikt nie przejmuje, bo mało kto chce fizycznie tyrać w kurierce więc nie ryzykują że ktoś się zwolni👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Eeemakarena na pewno wolałby być z Wami na wizycie
pewnie nie zrozumiał, czemu Ci przykro, ale ja rozumiem bo też bym była zła, że kiedy się wizytę umawiało to nie mówił- ale no może nie wiedział jeszcze
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Dzięki dziewczyny ❤️
KasiaGosiaWerka, ja bym była chyba spokojniejsza jakby mi powiedzieli, że zrobią cesarkę niż, że mam skierowanie na indukcję przy takim klocku 🙈 no ale może jeszcze na oddziale zdecydują, że jednak cc 🙈 ale fakt, że jak masz dobre przepływy, nie masz nadciśnienia i innych „udogodnień” to sama duża masa nie jest zazwyczaj czynnikiem do wcześniejszego rozwiązania 🤔
Kurde wzięłam sobie od mamy taką torbę ciut mniejszą niż mała walizka, bo ta mała walizka jest za duża na sama porodówkę, a z kolei rzeczy jest za dużo, żebym docisnęła to do mojej średniej 🙈 będę się dzisiaj bawić jeszcze w tetrisaKasiaGosiaWerka lubi tę wiadomość
-
Amoze jak orgazim nie jest gotowy to choćby seks był 10x dziennie to nie ruszy .
Elza zdecydowanie bierzcie turystyczne. Materac też dokupcie koniecznie i macie łóżeczko na 3 lata na wyjazdy. Do tego to świetna opcja jako kojec na uciekiniera czy miejsce na drzemki gdzies na działce. Te hotelowe to daj spoko,syf taki,że głowa mała.
Werzol załóż monitoring i załacz nagranie do reklamacji,inaczej chyba nic nie zrobisz.
Cel mi się też dzisiaj słabo zrobiło ale to przez to,że usiłowałam ściągnąćstary kibel ze strychu. Zrobiłam dla niego zjazd z desek ale zjechał na bok i jak go złapałam to mnie zaćmiło z wysiłku bo to ciężkie. Takze czeka na półpiętrze na męża. Juz słyszę jak będzie ujadał dwa dni o to. Wtaszczykam też takie dwa olejowe kaloryfery na strychu i kilka pudel z książkami. Zesram się z bólu wieczorem
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:18
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a za granicą jak rozwiązujecie kwestie łóżeczka?
My to raczej dopiero się wybierzemy najwcześniej albo marzec 26 albo wrzesień 26 na taką wyprawę, ale tak sobie myślę jak to ogarniacie np z dzieckiem koło 9msc/roczek i 3msc👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Czy tylko mi swiruje konto? I że mam zablokowane konto? A post mogę dodać?
Kkk7 wszystkiego najlepszego 🥳
Szkodnik, oby Witek znalazł szybko drogę ewaluacyjną 💪Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:22
Kkk77 lubi tę wiadomość
-
Karola, Ty I tak masz wytrzymałość, jakby mnie rąbnął stary kibel to bym pewnie leżała koło niego zanim by ktoś mnie odnalazł xD
Ale rzeczywiście ciekawe, że u Ciebie tyle wysiłków i Córka dalej dzielnie siedzi zabarykadowanaw sumie to pewnie dobrze świadczy o Twoim organizmie
A jakby ten wysiłek nie pogłębia doznań bólowych? Nie masz tak, że w szpitalu jednak było nieco lepiej odpoczywając?
Mnie by rodzina chyba do kaloryfera przykuła kajdankami jakbym się porywała na robotę tego kalibru👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Karola3xJ:D wrote:Amoze jak orgazim nie jest gotowy to choćby seks był 10x dziennie to nie ruszy .
Elza zdecydowanie bierzcie turystyczne. Materac też dokupcie koniecznie i macie łóżeczko na 3 lata na wyjazdy. Do tego to świetna opcja jako kojec na uciekiniera czy miejsce na drzemki gdzies na działce. Te hotelowe to daj spoko,syf taki,że głowa mała.
Werzol załóż monitoring i załacz nagranie do reklamacji,inaczej chyba nic nie zrobisz.
Cel mi się też dzisiaj słabo zrobiło ale to przez to,że usiłowałam ściągnąćstary kibel ze strychu. Zrobiłam dla niego zjazd z desek ale zjechał na bok i jak go złapałam to mnie zaćmiło z wysiłku bo to ciężkie. Takze czeka na półpiętrze na męża. Juz słyszę jak będzie ujadał dwa dni o to. Wtaszczykam też takie dwa olejowe kaloryfery na strychu i kilka pudel z książkami. Zesram się z bólu wieczorem