CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny które już mają dzieci - brałyście potem po porodzie jakieś suple? Nie chce mi się brać wszystkiego osobno i widzę że jest Pregna Plus i ona jest poporodowa. Zastanawiam się czy coś takiego kupować czy jednak każde osobno znowu jak brałam przed ciążą
-
SZKODNIK wrote:Mały 3900, zostajemy.
Dzis ma być mój prowadzący i ma podjąć decyzję co dalej
Najprawdopodobniej popołudniu balonik.
To życzę Ci (i sobie xD) żeby jednak te pomiary były lekko zawyżone, ewentualnie żeby po prostu był długi 😅
Ej dziewczyny, które miały indukcję, boli to zakładanie balonika? I co jak jest zamknieta szyjka, najpierw może dają ten żel z prostaglandynami, żeby się otworzyła? Szkodnik to przynajmniej ma już tam jakieś początki porodu, ale ja mam zapieczętowana macicę na 4 spusty i się zastanawiam od czego się wtedy zaczyna 🙈 -
Elza1234 wrote:Dziewczyny które już mają dzieci - brałyście potem po porodzie jakieś suple? Nie chce mi się brać wszystkiego osobno i widzę że jest Pregna Plus i ona jest poporodowa. Zastanawiam się czy coś takiego kupować czy jednak każde osobno znowu jak brałam przed ciążą
No i ja na pewno coś na włosy muszę i wcierki – nigdy nie miałam gęstych, pięknych, w ciąży przestały wypadać, a potem jestem przekonana, że wyłysieje😅
Szkodnik, good luck 😊duży bobas, oby łatwo wyszedł.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:13
-
Ja ostatnio za ściągnięcie hybrydy, ogarnięcie paznokci, odżywka plus jasny lakier zapłaciłam 80zł więc chyba spoko, za hybrydę normalnie płaciłam ok 110.
Nineq wszystkiego najlepszego! Aby szczęście zawsze Ci dopisywało i bejbik dał spać po nocach jak już będziecie szczęśliwie rozwiązani 🎁🌸
Szkodnik to teraz wszystko w gumie balonika 😅 niezmienne kciuki 🍀Blackapple lubi tę wiadomość
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
-27/12 - 195g 👶
-27/01 - 414g 👶
-26/02 - 834g 🌸
-27/03 - 1467g 🍀
-25/04 - 2417g 🐣
-09/05 - 2956g 🧸
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
Elza1234 wrote:Dziewczyny które już mają dzieci - brałyście potem po porodzie jakieś suple? Nie chce mi się brać wszystkiego osobno i widzę że jest Pregna Plus i ona jest poporodowa. Zastanawiam się czy coś takiego kupować czy jednak każde osobno znowu jak brałam przed ciążą
Nie pamiętam ale chyba jeszcze jak karmiłam to brałam to co w ciąży w sensie kontynuowałam, teraz zapytam na wizycie co po porodzie brać ale też nadmienię że chce pić ten Femaltiker i te kapsułki nan care mama laco+ i nie chciałabym przedobrzyć. Więc zapytam lekarki co i jak 🤷🏻♀️
Pamiętam że jak odstawiłam karmienie i wszystkie takie witaminy później to włosy mi garściami wypadały… aż zakola mi się robiły normalnie, byłam załamana wtedy a jakoś ogólnie gęstością ich nigdy nie grzeszyłam wiec podwójnie mi to weszło na psyche 🫢
Nastawiam się teraz na to samo, na szczęście już nie mam manii posiadania mega długich włosów i regularnie obcinam więc może nie będzie tak źle i jakoś mocno nie odczuje tego efektu „cienkich drutów”. -
Nineq sto lat w szczęściu i pomyślności! ❤️
Nie pamietam kto pytał, ale 80 zł za zwykły mani to cena przyzwoita
Szkodnik dajesz mała! Powodzenia! Kciuki za szybka i bezbolesna akcje 🙂
Ja się pochwale - młody wczoraj wyszedł z inkubatora, dzis jest już ze mną na sali. ❤️❤️❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:19
Revolutionary , Nineq, Elza1234, Gusia_, Blackapple, Nosa, Alex_92, asiun, kasssia, przygodami66, Paulinaaa_, Cel95, Maj.a, SZKODNIK, Anabbit, eeemakarena, CelinaJan, Werzol, Tanashi, KasiaGosiaWerka, amoze, xSmerfetkax, KarolaKinga, Klaudek11, awokado 🥑, Biedronka@, Margareetka, Lola93 lubią tę wiadomość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Dziewczyny ile staników do karmienia macie na początek i ile zabieracie do szpitala? Bo się zastanawiam czy teraz kupić jeszcze jeden czy lepiej się wstrzymać jak już się okaże co i jak z laktacją 🤔
Paulinaaa_ lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Kindziukowa wrote:Nineq sto lat w szczęściu i pomyślności! ❤️
Ja się pochwale - młody wczoraj wyszedł z inkubatora, dzis jest już ze mną na sali. ❤️❤️❤️❤️
ale cudowne wieści ❤️🥹Jak się czujecie?2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Co do witamin to ja te pierwsze kilka miesięcy kp brałam sobie Prenatal Classic, jakoś mi pasował
A co do indukcji: miałam dwa razy, ale już miałam szyjkę zgładzona za każdym razem i rozwarcie. Zakładanie balonika nic nie bolało, dla mnie on dawał lekkie ćmienie jak na okres. Mnie bolały skurcze na oksytocynie dopiero bardzo po odejściu wód. A póki były wody, balonik albo sama oksytocyna to taki ból totalnie do zniesienia w moim przypadku
Biustonosze mam 4 nowe i kilka starychdo szpitala spakowałam dwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:24
Revolutionary , Alex_92, Kkk77 lubią tę wiadomość
-
Kkk77 wrote:To życzę Ci (i sobie xD) żeby jednak te pomiary były lekko zawyżone, ewentualnie żeby po prostu był długi 😅
Ej dziewczyny, które miały indukcję, boli to zakładanie balonika? I co jak jest zamknieta szyjka, najpierw może dają ten żel z prostaglandynami, żeby się otworzyła? Szkodnik to przynajmniej ma już tam jakieś początki porodu, ale ja mam zapieczętowana macicę na 4 spusty i się zastanawiam od czego się wtedy zaczyna 🙈
-
Teraz mam zamiar wziąć do końca to co mi zostanie prenatal duo i przejdę na prenatal lakto i będę kontynuowała branie probiotyków 🙂 i w razie czego mam kupiony femaltiker, ale mam nadzieję, że nie będzie potrzebny. -
Revolutionary wrote:Dziewczyny ile staników do karmienia macie na początek i ile zabieracie do szpitala? Bo się zastanawiam czy teraz kupić jeszcze jeden czy lepiej się wstrzymać jak już się okaże co i jak z laktacją 🤔
Dokupię jeśli będę widziala że laktacja hula i jest ok.Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Revolutionary wrote:Dziewczyny ile staników do karmienia macie na początek i ile zabieracie do szpitala? Bo się zastanawiam czy teraz kupić jeszcze jeden czy lepiej się wstrzymać jak już się okaże co i jak z laktacją 🤔
-
Ja się pochwale - młody wczoraj wyszedł z inkubatora, dzis jest już ze mną na sali. ❤️❤️❤️❤️ -
Nineq no to zdrówka, pomyślności i sprawnego rozwiązania 🌺🥳
Karola no w takim składzie to będzie dobra impreza 🎉
Kindziukowa super wieści 🥰 mocne kciuki za was 🤞🏻🤞🏻
Nineq lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
asiun wrote:Ja jakiś czas brałam to co w ciąży wtedy akurat był to omegamed pregna czy jakoś tak.
Teraz mam zamiar wziąć do końca to co mi zostanie prenatal duo i przejdę na prenatal lakto i będę kontynuowała branie probiotyków 🙂 i w razie czego mam kupiony femaltiker, ale mam nadzieję, że nie będzie potrzebny.
Też muszę wcierki od razu w ruch wziąć po porodzie. W trakcie studiów jak rozhulał mi się PCOS to straciłam pol włosów i od tego czasu może i mam ładne ale liche. Więc jak mi więcej wypadnie to zgolę się na łyso -
Ja mam jeden i jeden biorę, nie wiem jak będzie z laktacją i jak te cycki będą wyglądały jeśli będzie dużo mleka bo się okaże że będą jak donice i trzeba będzie kupić większe staniki niż ten co kupiłam 😅 -
Ja się pochwale - młody wczoraj wyszedł z inkubatora, dzis jest już ze mną na sali. ❤️❤️❤️❤️
Ale super wiesci❤️ -
Ja teraz biorę pregne plus bez żelaza. Zapytam w poniedziałek na OSTATNIEJ wizycie, czy mam kontynuować po porodzie czy zmienić na coś innego