X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 23 maja, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero udało mi się Was nadrobić. Szkodnik - trzymamy za Ciebie mocno kciuki! Dziewczyny z maluchami - wzruszam się, jak widzę od Was dobre wieści 🥹❤️

U nas niestety nie jest kolorowo. Zmiana nadal jest, jest też większa niż ostatnio, bo lekarzowi wyszło 2,5x3 cm, ale to inny lekarz i inny sprzęt, więc biorę pod uwagę błąd pomiaru. Już nie jest to „czysta” zmiana, tylko coś się w środku pojawiło, lekarz powiedział, że wygląda to na skrzepy krwi, więc być może jest to dobra informacja, bo może oznaczać, że torbiel zanika. No i to jest jedna opcja, drugą opcją jest to, że fragment jelit tak niefortunnie jej się ułożył i wygląda jak owalny worek z zawartością, a może to po prostu jelita. Jednak ta opcja wcale nie jest lepsza, bo mówił że nie widać w tym fragmencie perystaltyki, a w innych miejscach jelita widać… dostałam skierowanie do poradni patologii ciąży, żeby przebadał mnie perinatolog, bo lekarz powiedział, że sam nie ma pojęcia co to może być. Myślał, czy nie wysłać mnie na oddział, ale ostatecznie doszliśmy do wniosku, że sama przychodnia powinna wystarczyć, najwyżej oni mnie skierują na patologię. Panie wcisnęły mnie na poniedziałek, więc tyle dobrego że szybko będziemy mieć tę wizytę.

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 23 maja, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa, piękne wiadomości 😊

Ja melduję, że w Ikea rabat 15% na akcesoria.

Kupiliśmy mate do przewijaka, pokrowce na mate kilka sztuk, 3 takie ładne plecione kosze do segregowania do komody, pojemniki do komody, miskę ceramiczną dla psa Teściów bo niechetnie pije w plastikowej jak nas odwiedza xD, słodkiego pluszaka i za to wszystko wyszło jakieś 150 zł bo miałam jeszcze rabat za zakup sundvika 90zł

Rabat na akcesoria zadzialał na wszystko co kupiliśmy 👍

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 23 maja, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa świetne wieści ❤️

Po porodzie pewnie najpierw będę dojadać suple ciążowe, bo na pewno mi zostanie, a później się przerzuce na jakieś dla mam karmiących.

Staniki mam póki co dwa, nie dokupywałam więcej, bo mam na prawdę mały biust i nie mam pojęcia czego się po nim spodziewać przy laktacji 😅

Siedzę teraz u fryzjera i się zastanawiam, czy wyjdę stąd z płaczem, czy zadowolona 🫣

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 23 maja, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado, dobrze, że szybko masz wizytę. Jakby to było coś wymagającego zabiegu to na pewno się Wami odpowiednio zaopiekują tuż po porodzie. Trzymam kciuki, żeby to była zanikająca torbiel. A wszystko pozostałe jest ok?

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 23 maja, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka, ja tak samo. Do tego info, że trzeba non stop być w staniku i w nim spać też było dla mnie nowością, bo nigdy tego nie praktykowałam.. a na jakie biustonosze się zdecydowałaś? Ja właśnie to jedno muszę dokupić

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 23 maja, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Awokado, dobrze, że szybko masz wizytę. Jakby to było coś wymagającego zabiegu to na pewno się Wami odpowiednio zaopiekują tuż po porodzie. Trzymam kciuki, żeby to była zanikająca torbiel. A wszystko pozostałe jest ok?
    To prawda, lekarz sam powiedział, ze obojętnie co by się działo, to najważniejsze jest żeby sprawdzić to natychmiast po porodzie. Tak długo oglądał tę zmianę, że zapomniał nawet zmierzyć Młodą i musiałam znowu się kłaść 😅 Ogólnie to niby dobrze, bo wyszła u niego dużo mniejsza niż tydzień temu u innej lekarki - teoretycznie dzisiaj waży dosłownie 50 g więcej niż ponad tydzień temu, ale tu znowu kwestia błędu pomiaru. Plusem tego pomiaru jest to, że odpadła nam kwestia wcześniejszej indukcji, czy cesarki - po prostu czekamy na naturalny rozwój wydarzeń.

Dziękuję Wam wszystkim za kciuki, proszę ich nie puszczać do poniedziałku 😥

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 23 maja, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    To prawda, lekarz sam powiedział, ze obojętnie co by się działo, to najważniejsze jest żeby sprawdzić to natychmiast po porodzie. Tak długo oglądał tę zmianę, że zapomniał nawet zmierzyć Młodą i musiałam znowu się kłaść 😅 Ogólnie to niby dobrze, bo wyszła u niego dużo mniejsza niż tydzień temu u innej lekarki - teoretycznie dzisiaj waży dosłownie 50 g więcej niż ponad tydzień temu, ale tu znowu kwestia błędu pomiaru. Plusem tego pomiaru jest to, że odpadła nam kwestia wcześniejszej indukcji, czy cesarki - po prostu czekamy na naturalny rozwój wydarzeń.

Dziękuję Wam wszystkim za kciuki, proszę ich nie puszczać do poniedziałku 😥

Nie puszczamy🤞

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 23 maja, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Dopiero udało mi się Was nadrobić. Szkodnik - trzymamy za Ciebie mocno kciuki! Dziewczyny z maluchami - wzruszam się, jak widzę od Was dobre wieści 🥹❤️

U nas niestety nie jest kolorowo. Zmiana nadal jest, jest też większa niż ostatnio, bo lekarzowi wyszło 2,5x3 cm, ale to inny lekarz i inny sprzęt, więc biorę pod uwagę błąd pomiaru. Już nie jest to „czysta” zmiana, tylko coś się w środku pojawiło, lekarz powiedział, że wygląda to na skrzepy krwi, więc być może jest to dobra informacja, bo może oznaczać, że torbiel zanika. No i to jest jedna opcja, drugą opcją jest to, że fragment jelit tak niefortunnie jej się ułożył i wygląda jak owalny worek z zawartością, a może to po prostu jelita. Jednak ta opcja wcale nie jest lepsza, bo mówił że nie widać w tym fragmencie perystaltyki, a w innych miejscach jelita widać… dostałam skierowanie do poradni patologii ciąży, żeby przebadał mnie perinatolog, bo lekarz powiedział, że sam nie ma pojęcia co to może być. Myślał, czy nie wysłać mnie na oddział, ale ostatecznie doszliśmy do wniosku, że sama przychodnia powinna wystarczyć, najwyżej oni mnie skierują na patologię. Panie wcisnęły mnie na poniedziałek, więc tyle dobrego że szybko będziemy mieć tę wizytę.
    Kurcze,ciekawe co to jest. Dobrze ze ta wizyta na poniedziałek jest klepnięta.

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 maja, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado dobrze że macie tak szybką tą wizytę. Kciuki trzymam mocno zaciśniecie

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 23 maja, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado trzymam kciuki! Dobrze że szybko obejrzą małą, czekamy na wieści po wizycie w poradni :)

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 23 maja, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado macie stresy na końcówce 😭 trzymaj się dzielnie, a my zaciskamy kciuki! Musi być dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 15:11

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 23 maja, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado, trzymamy kciuki, żeby to nic poważnego nie było 🤞🤞🤞

Szkodnik, oby poszło gładko, pisz jak się masz 😀

My już w domu, normalnie nie wiem co z sobą zrobić. Za tydzień wizyta w poradni neantologicznej, dobrze, bo mi dziwnie będzie bez tej Karowej 🤣🤣🤣

awokado 🥑, Elza1234, Tanashi, Werzol, Gusia_, amoze, Paulinaaa_, przygodami66, przygodami66, Biedronka@, asiun, Nineq, Katikat, Blackapple, Kindziukowa, CelinaJan, Klaudek11, KasiaGosiaWerka, KarolaKinga, Anabbit, Moooniii, Maj.a, eeemakarena, ezra, Alex_92, Anuncja, Miśka00, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 23 maja, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Kindziukowa, super, że dostałaś małego do siebie ♥️ u mnie straszne to było, bo wszyscy w szpitalu od położnych po salowe pytały kiedy dostanę dzidziusia i nie doczekałam się 🥺

A i wiecie że w związku z porodem mamy Peppy jest film w kinach? 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 15:39

Werzol, Elza1234, eeemakarena, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 23 maja, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kasia, to cieszcie się teraz sobą, oby już wszystko było z górki 🥰

Ja znowu na ktg, skurcze dziś od 50 w górę idą. Sytuacja zagęszcza się xD

Elza1234, Kindziukowa, Maj.a, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 23 maja, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado, nadal trzymamy kciuki! Tak jak piszą dziewczyny, dobrze że w poniedziałek już macie wizytę

Kasia, teraz w końcu możecie cieszyć się sobą na spokojnie 🥰

U mnie wyszły leukocyty i bakterie w moczu 😔 trochę się tego spodziewałam, bo czułam dyskomfort, ale nie byłam pewna czy to pochwa czy cewka moczowa. Więc czekam na telefon od prowadzącego

preg.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 23 maja, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado 🍀🤞 mocne kciuki!

Kasia to teraz w końcu będziecie mogli całą swoją rodzinką tworzyć na nowo rzeczywistość 😊😊 super, że z Olą jesteście już w domku :)

Daj znać jak zachowuje się starsza siostra i czy będzie pomagać zmieniać pampersy 😎

U mnie na ktg skurcze skurcze 30-40 i dosłownie 2 takie w granicach 80, tętno piękne nic nie zanika, ale i mała dziś współpracowała, bo nie świrowała w środku :)

Kolejny dzień mogę odhaczyć, dziś zrobione 9.5km i cisza... nawet dziecię wyjątkowo spokojne na tym spacerze było, nogami nigdzie po bokach nie wyłaziła. Czasami to się zastanawiam żeby jej mapy google odpalić, bo może biedna nie zaktualizowała i nie wie którędy droga do wyjścia 😎

przygodami66, awokado 🥑, Revolutionary lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    -27/12 - 195g 👶
    -27/01 - 414g 👶
    -26/02 - 834g 🌸
    -27/03 - 1467g 🍀
    -25/04 - 2417g 🐣
    -09/05 - 2956g 🧸
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 23 maja, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado kciuki, żeby to co widzi lekarz było jelitami albo torbielką niegroźna, która się wchłonie.

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 23 maja, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado trzymam mocne kciuki i super że udało się umówić wizytę już na poniedziałek 🤞🏼

Kasia wspaniale że już jesteście razem 💗

No i Kindziukiwa też z dobrymi wiadomościami 🌸

preg.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 23 maja, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ale zazdro ze już w domu! To teraz się trzeba przestawić na nowa rzeczywistość! ❤️

Ja przez prawie 2 tyg byłam sama na sali. 2 dni temu dostałam współlokatorkę i nie spodziewałam się ze to wywoła we mnie aż tyle emocji i łez, bo ona z dzieckiem, ja bez… Ale już mam małego na sobie, jest cudownie ❤️

Szkodnik! Melduj się! Co tam się u Ciebie dzieje?

Nosa, kasssia, Anuncja, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • CelinaJan Ekspertka

Wysłany: 23 maja, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado no to trzymamy nadal 🤞

Oby to była wchłaniająca sie torbiel.
    Trzymaj się!

28.08.23r ⏸️
    06.10.23 poronienie chybione 💔
    16.10.24⏸️

preg.png
‹‹ 1576 1577 1578 1579 1580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ