CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Revolutionary wrote:Dziewczyny ile staników do karmienia macie na początek i ile zabieracie do szpitala? Bo się zastanawiam czy teraz kupić jeszcze jeden czy lepiej się wstrzymać jak już się okaże co i jak z laktacją 🤔
Ja mam 3. Jeden spakowałam do torby na porodówkę żeby się przebrac po prysznicu w czysta bieliznę i koszulę, a pozostałe dwa na oddział. Nie wiem, czy ten biust się zmieni i jak bardzo po porodzie. Będę najwyżej zamawiać na bieżąco. -
Elza1234 wrote:Dziewczyny które już mają dzieci - brałyście potem po porodzie jakieś suple? Nie chce mi się brać wszystkiego osobno i widzę że jest Pregna Plus i ona jest poporodowa. Zastanawiam się czy coś takiego kupować czy jednak każde osobno znowu jak brałam przed ciążą
-
Ja biorę dalej suple ciążowe potem też.
A co do kontynuacji, to ja chętnie pisze się na part III, ale jeszcze nie wiem jak to ogarnąć z pracą 🥴. Musiałabym się przebranżowić chyba, bo trzy ciąże w jednej firmie to może być za dużo dla mojego szefa 😝Elza1234, Werzol, asiun lubią tę wiadomość
-
asiun wrote:Wiecie, dużo kobiet obawia się głównie tego, że dziecko owinie się pępowiną, a w rzeczywistości częściej są to inne powody. Czytałam właśnie ten wątek w którym Malwina napisała i z tego co wnioskuję nie wiedzą jeszcze jaka była przyczyna, jedynie rzuciło mi się w oczy jak napisała że odstawiła acard tydzień wcześniej...a to z kolei mój ogromy lęk już zresztą tu pisałam o tym. W niedzielę biorę ostatnią tabletkę acardu i pewnie zacznie mi się jazdą w głowie 🤦🏼♀️
asiun, Cel95 lubią tę wiadomość
-
asiun wrote:Zakładanie balonika nie bolało, ale masaż szyjki przed bolał ku*ewsko 😅. Nie dostałam żelu mimo że szyjka była nieprzygotowana, pewnie przez to pękła ta szyjka przy porodzie.
Oooo to opis Gusi jakoś jest bardziej optymistyczny 🙈
A sama indukcja to się raczej na oddziale zaczyna, a nie w salach porodowych nie? Bo nie wiem na co Starego przygotować + czy od razu od poniedziałku wydać psa do rodziców, żeby się nie stresować czy chłop biedny jeszcze wróci do domu na noc. Pewnie zależy jak się wszystko potoczy eh. Hmm kurde jedna wielka niewiadoma, chyba będą musieli wszyscy improwizować 😅 bo ja jestem beznadziejna w organizację 🤣 -
W moim szpitalu jest tak, że jak dostaniesz prostaglandyny albo balonik wracasz na salę na oddziale. A jak oksytocynę to leżysz na porodówce wiadomo
przy oksytocynie jest ciągle ktg
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:34
Kkk77 lubi tę wiadomość
-
Kkk77 wrote:Oooo to opis Gusi jakoś jest bardziej optymistyczny 🙈
A sama indukcja to się raczej na oddziale zaczyna, a nie w salach porodowych nie? Bo nie wiem na co Starego przygotować + czy od razu od poniedziałku wydać psa do rodziców, żeby się nie stresować czy chłop biedny jeszcze wróci do domu na noc. Pewnie zależy jak się wszystko potoczy eh. Hmm kurde jedna wielka niewiadoma, chyba będą musieli wszyscy improwizować 😅 bo ja jestem beznadziejna w organizację 🤣
Oxy to już porodówka, przynajmniej u siebie w szpitalu tak widziałamKkk77 lubi tę wiadomość
-
Kindziukowa świetne wieści! Niezmiennie trzymamy za Was kciuki, ale jesteście już coraz bliżej wyjścia 🥰
Dobrze że poruszacie temat supli bo akurat dzisiaj rano o tym myślałam. Chyba zostanę jak najdłużej przy prenatal duo, a później rozważę ten lakto.
Dzisiaj mi przyjdzie piłka, ale chyba nie mam jaj, żeby zacząć ćwiczyć. Poćwiczę sobie oddech, a po wizycie u prowadzącego zacznę z piłką 😜 -
SZKODNIK o proszę, no akurat dzisiaj to te skurcze mogłyby się pojawiać ✊😉
ja suple zamierzam brać dalej te same co teraz, zobaczymy jak będzieA co do włosów to dłuuuuugo długo przed ciążą bardzo mi poleciały włosy i zaczęły się robić zakola, kupiłam wtedy Twój Cel to - piękne włosy i brałam systematycznie codziennie i powiem Wam, że po jakimś pół roku zaczęłam mieć masę baby hair, a zakola zniknęły
Także myślę że do tego wrócę jak coś 😄Elza1234 lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Na temat acardu rozmawiałam dzisiaj z moją położną, dopiero co od niej wróciłam. Uspokoiła mnie, powiedziała, że sam fakt odstawieniaa acardu nie powinien nieść aż tak przykrych skutków.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:26
Cel95 lubi tę wiadomość
-
Werzol wrote:Kindziukowa świetne wieści! Niezmiennie trzymamy za Was kciuki, ale jesteście już coraz bliżej wyjścia 🥰
Dobrze że poruszacie temat supli bo akurat dzisiaj rano o tym myślałam. Chyba zostanę jak najdłużej przy prenatal duo, a później rozważę ten lakto.
Dzisiaj mi przyjdzie piłka, ale chyba nie mam jaj, żeby zacząć ćwiczyć. Poćwiczę sobie oddech, a po wizycie u prowadzącego zacznę z piłką 😜
A ty miałaś jakieś zalecenia oszczędzania się?
Bo takie np kręcenie bioderkami kółeczek lub ósemek siedząc na piłce to raczej bardzo delikatne ćwiczenie a pomaga na ruchomość w miednicy -
U mnie też ostatnio na wizycie było mniej niż 2cm szyjka ale normalnie sobie codzień siedzę na piłce. Jak ćwiczę, to mi się dużo lżej chodzi potem 😅 u mnie też dziś wg USG 36+6 i nic się nie cykam już na tym etapie, przestałam nawet jakoś bardzo się oszczędzać
Werzol lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Dziewczyny które już mają dzieci - brałyście potem po porodzie jakieś suple? Nie chce mi się brać wszystkiego osobno i widzę że jest Pregna Plus i ona jest poporodowa. Zastanawiam się czy coś takiego kupować czy jednak każde osobno znowu jak brałam przed ciążą
Ja przez całą ciąże brałam Puerie uno i duo i po porodzie dalej biorę Puerie duo (na opakowaniu jest: ciąża od 13 tyg i do końca karmienia piersią).Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:U mnie też ostatnio na wizycie było mniej niż 2cm szyjka ale normalnie sobie codzień siedzę na piłce. Jak ćwiczę, to mi się dużo lżej chodzi potem 😅 u mnie też dziś wg USG 36+6 i nic się nie cykam już na tym etapie, przestałam nawet jakoś bardzo się oszczędzać
mnie akurat zakazali całkowicie pracy miednicy żeby nie skracać dodatkowo tej szyjki -
Gusia_ wrote:U mnie też ostatnio na wizycie było mniej niż 2cm szyjka ale normalnie sobie codzień siedzę na piłce. Jak ćwiczę, to mi się dużo lżej chodzi potem 😅 u mnie też dziś wg USG 36+6 i nic się nie cykam już na tym etapie, przestałam nawet jakoś bardzo się oszczędzać
No tak, Ty jesteś mocno nastawiona na czerwiec i nie może być inaczej 😂Gusia_ lubi tę wiadomość
-
Melduję się po KTG- skurczów brak🤷♀️🤷♀️
Stawiam się na oddział 29.05 i lecimy z indukcją 😱😱😱
Wg usg bejbik waży 3600💙💙💪
U mnie "fabryka bobasów" się zamyka po porodzie😎
Szkodnik kciuki i myśli z Tobą💚✊️✊️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:28
Margareetka, KarolaKinga, Elza1234, awokado 🥑, Nineq, Gusia_, eeemakarena, przygodami66, Maj.a, amoze, xSmerfetkax, Kkk77, Kindziukowa, CelinaJan, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość
👸 &🤴 & 🧒
25 cykli starań
CB🖤🖤🖤
10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
06.2024 powtórna histeroskopia✅️
biopsja endometrium ✅️
29.09 beta 235.8, prog 45.40
06.10 beta 4243, prog. 46.90
18.10 5.2 mm+❤️
28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
27.03 III prenatalne💙1400 gram 💙