X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 29 maja, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koktajlowa gratuluję ❤️ dużo siły dla Was, widzę że nie ułatwiają Ci w szpitalu :(

Ściskam Was mocno dziewczyny ❤️!

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka, a jak z ciśnieniem przy tym puchnięciu? Wspominałaś o tym lekarzowi? Może warto napisać i spytać co w tej sytuacji, czy coś zbadać, na co uważać, czy się stawić do kontroli.

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 29 maja, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Weronka, a jak z ciśnieniem przy tym puchnięciu? Wspominałaś o tym lekarzowi? Może warto napisać i spytać co w tej sytuacji, czy coś zbadać, na co uważać, czy się stawić do kontroli.

Wczoraj na wizycie jeszcze tego tak nie czułam, zresztą później byłam cały dzień poza domem w już mało wygodnych butach przy wysokiej temperaturze :-( więc tak jak od początku tygodnia czułam opuchnięte palce, tak wczoraj doszły stopy. Ale ciśnienie w normie

age.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 29 maja, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koltajlowa! Gratulacje! W szpitalach tak jest, każdy mówi co innego. Pamiętaj ze to Ty jesteś mama i to Ty masz instynkt. Jeśli nie teraz to zaraz się odezwie i uwierz, sama będziesz wiedziała najlepiej co Twoje dziecko potrzebuje.

Weronika po cc majtki, najpierw siateczkowe, wysokie, a potem jak się blizna troche zagoi luzneeee majtki jak najwyższe w dużych ilościach, wszystko na brzuch luźne żeby nic nie uciskało i nie tarło blizny bo to mega nieprzyjemne + Szare mydło do mycia blizny. Klapki luźne bo stopy i kostki puchną niemiłosiernie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja, 22:05

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • asiun Autorytet

Wysłany: 29 maja, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Koktajlowa masz prawo czuć się zagubiona i skołowana, ale cieszymy się, że dałaś znać, że wszystko u Was w porządku 😉 jak na wcześniaka to macie super wagę

Dziewczyny czy jak puchną Wam stopy i dłonie to zaczynają też swędzieć? Dzisiaj nie mam takiej tragedii jak wczoraj, ale jednak nadal mam opuchnięte kostki i stopy, dłonie też potrafią się zbuntować i nie wiem czy to normalne że przy tym swędzi
    Ta skóra się naciąga jak puchnie więc na prawo swędzieć, możesz dla pewności zrobić sobie kwasy żółciowe, alat i aspat.
    Ja też mega puchnę, zresztą w pierwszej ciąży miałam to samo i jak już jest dość konkretna opuchlizna to swędzi.

Werzol lubi tę wiadomość

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba wszystko zależy od osoby, bo chyba takie zwykłe puchnięcie jest typowe dla wielu ciężarnych.

Ja np muszę na to szczególnie uważać, ale to nie oznacza, że u innych to jakiś mega niepokojący sygnał. Na pewno bym sprawdzała to ciśnienie, lekko się porozciągała, a wygodę obuwia dała na 1 miejscu :P

Czy jest tu ktoś na heparynie kto puchnie? Ja mam wrażenie, że więcej puchłam w niektórych fazach cyklu przed ciążą, niż aktualnie. I tak myślę, czy to niweluje to puchnięcie które jednak typowe jest często po 30 tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja, 22:16

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 29 maja, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol, mi też stopy puchną ale do tej pory było to głównie kiedy miałam duzo ruchu i miałam jakies ciaśniejsze buty, ale dzis doszło mi do tego niemiłosierne swedzenie - pierwszy raz coś takiego mam. Ciśnienie mam w porządku, ale trochę sie tym swędzenie zdenerwowałam.

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 29 maja, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ewidentnie dobił wczorajszy dzień, ale teraz opuchlizna ze stóp już trochę zeszła, zobaczymy co będzie jutro. Jutro siedzę w domu i nigdzie się nie ruszam, więc nie powinno się nic więcej dziać

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 29 maja, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koktajlowa gratulacje 🥳 Dużo zdrowia i oby jak najszybciej puścili Was do domku,żebyś mogła na spokojnie zająć się maleństwem tak jak czujesz 😊

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 29 maja, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koktajlowa gratuluję 💐 trzymajcie się dzielnie na tym oddziale 💖

U mnie się trochę uspokoiło, ale mam wrażenie, że młody zjechał jeszcze niżej, o ile to w ogóle możliwe. 😵‍💫

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 29 maja, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam cały dzień, więc się zaraz poodnoszę ;) My właśnie wróciliśmy ze stand-upu. Jak zwykle policzki od śmiania się bolą 😄 O dziwo, wytrzymałam bite dwie godziny (w sumie ponad licząc od wyjścia z domu i powrotu) bez wychodzenia nawet do WC, aczkolwiek jak usiedliśmy na początku to myślałam, że nie wysiedzę, bo tak duszno i ciepło, aż mi słabo było. Żałowałam że się w spodnie ubrałam a nie jednak w spódniczkę, ale bałam się że będzie duży przeciąg i zmarznę, no to zamiast tego się zgrzałam i spuchłam 🙈 Ledwo pierścionki w domu zdjęłam, bo tak mi dłonie spuchły, stopy zresztą też 😶 Jednak siedzenie dwie godziny na twardym krzesełku, bez zmiany pozycji, w duchocie to już ciężka sprawa :P Za to młody w brzuchu tak dawał, że momentami to aż mi się brzuch kwadratowy robił, chyba też mu się podobało 😄

jowmat wielkie gratki! 😊 zdrówka dla Was!

koktajlowa dobrze, że się odezwałaś, bo już się martwiłyśmy 🙏 Cieszę się, że jesteście już szczęśliwie razem. Obyście mogły wyjść jak najszybciej i ten temat szpitala szczęśliwie się zakończył 🙏

Lauraa to mój już próbuje, zobaczymy czy i u nas na synusia zadziała 😄

SZKODNIK pewnie cycuchy potrzebują czasu żeby się rozhulać 💪 A kiedy wychodzicie?

kasssia no piękna waga, rośnie małą siłaczka 💪🙏

Werzol mnie nie swędzi, ale bolą kości w palcach u dłoni, jak przy jakiejś grypie 🙄

Lauraa lubi tę wiadomość

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 29 maja, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koktajlowa gratulacje!!

Ja dziś oficjalnie zakończyłam gotowanie na połóg. Mam jakieś 100 pierogów, drożdżówki, leczo, curry, naleśniki, rosół.
    Na kryzysowe sytuacje starczy, a mój mąż też ma ręce i może ugotować zawsze obiad 😆
    Kupiłam sobie dziś ananasa i miałam go zachować na weekend, ale przypomniałam sobie o ananasowej historii Gusi i z racji tego, że jutro idę do poradni szpitalnej, stwierdziłam że jednak zjem go dziś. Tak na wszelki wypadek, gdybym jutro jednak nie wróciła do domu 😂 stresuje mnie ta jutrzejsza wizyta, jakoś nie jestem psychicznie gotowa na to, że mogą mnie już nie wypuścić do domu 😣🫣
    Coś czuję, że będzie ciężka noc. A jak tam nasza kolejka? Która kolejna,bo straciłam rachubę?

Tanashi lubi tę wiadomość

age.png
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim nowym mamom 😍
    I dziękuję za polecajkę mydła galasowego, potwierdzam że zmywa żółtą kupę! 😁

Gusia_ lubi tę wiadomość

age.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 30 maja, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Nadrobiłam cały dzień, więc się zaraz poodnoszę ;) My właśnie wróciliśmy ze stand-upu. Jak zwykle policzki od śmiania się bolą 😄 O dziwo, wytrzymałam bite dwie godziny (w sumie ponad licząc od wyjścia z domu i powrotu) bez wychodzenia nawet do WC, aczkolwiek jak usiedliśmy na początku to myślałam, że nie wysiedzę, bo tak duszno i ciepło, aż mi słabo było. Żałowałam że się w spodnie ubrałam a nie jednak w spódniczkę, ale bałam się że będzie duży przeciąg i zmarznę, no to zamiast tego się zgrzałam i spuchłam 🙈 Ledwo pierścionki w domu zdjęłam, bo tak mi dłonie spuchły, stopy zresztą też 😶 Jednak siedzenie dwie godziny na twardym krzesełku, bez zmiany pozycji, w duchocie to już ciężka sprawa :P Za to młody w brzuchu tak dawał, że momentami to aż mi się brzuch kwadratowy robił, chyba też mu się podobało 😄

jowmat wielkie gratki! 😊 zdrówka dla Was!

koktajlowa dobrze, że się odezwałaś, bo już się martwiłyśmy 🙏 Cieszę się, że jesteście już szczęśliwie razem. Obyście mogły wyjść jak najszybciej i ten temat szpitala szczęśliwie się zakończył 🙏

Lauraa to mój już próbuje, zobaczymy czy i u nas na synusia zadziała 😄

SZKODNIK pewnie cycuchy potrzebują czasu żeby się rozhulać 💪 A kiedy wychodzicie?

kasssia no piękna waga, rośnie małą siłaczka 💪🙏

Werzol mnie nie swędzi, ale bolą kości w palcach u dłoni, jak przy jakiejś grypie 🙄

Najprawdopodobniej dziś wychodzimy. Ja mogę na 99%, zobaczymy co z małym, ale raczej nie ma przeciwwskazań. Z cycuchami to wiem, wiem, ale chciałoby się już.

eeemakarena, CelinaJan, Werzol, xSmerfetkax, Anuncja, Alex_92, Revolutionary , Klaudek11, ezra lubią tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 maja, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się w 38 tc, wstałam sama z siebie o 5:30 bo miałam dziś bardzo chore sny 🤡. Najpierw urodziłam lalkę, taką wiecie wkurwiającą, co mówi co kilka sekund "mama, mama" xD, a potem przyszła lekarka i mówi że jednak mam jeszcze jedno dziecko w brzuchu, wzięła skalpel i wycięła na żywca 🤡 Piję sobie kawkę bo wszyscy jeszcze śpią poza psem i próbuję dojść do siebie po tej nocy 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja, 06:10

KarolaKinga, Kindziukowa, eeemakarena, Alex_92, amoze, Revolutionary , Lola93, ezra lubią tę wiadomość

age.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 30 maja, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Dzień dobry, witam się w 38 tc, wstałam sama z siebie o 5:30 bo miałam dziś bardzo chore sny 🤡. Najpierw urodziłam lalkę, taką wiecie wkurwiającą, co mówi co kilka sekund "mama, mama" xD, a potem przyszła lekarka i mówi że jednak mam jeszcze jedno dziecko w brzuchu, wzięła skalpel i wycięła na żywca 🤡 Piję sobie kawkę bo wszyscy jeszcze śpią poza psem i próbuję dojść do siebie po tej nocy 🤣

Hejo, piękne sny 🤭

Tanashi lubi tę wiadomość

preg.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 30 maja, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, wybitne sny 😂 ja dzis tez miałam niezły - pojechałam rodzic, leze na porodwce a tu wbija na salę Nawrocki i mówi że będzie moj porod odbierał 😂😂😂 za dużo polityki wokół, niech już będzie po tych wyborach 😂😂😂
    Dobrego dnia dla Wszystkich! U mnie dzis piękne słoneczko z rana.

Tanashi, Szarotka12, Anuncja, Kkk77, Alex_92, Revolutionary , Luna30, ezra lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 maja, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Tanashi, wybitne sny 😂 ja dzis tez miałam niezły - pojechałam rodzic, leze na porodwce a tu wbija na salę Nawrocki i mówi że będzie moj porod odbierał 😂😂😂 za dużo polityki wokół, niech już będzie po tych wyborach 😂😂😂
    Dobrego dnia dla Wszystkich! U mnie dzis piękne słoneczko z rana.

🤣🤣🤣

age.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 30 maja, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina Kinga, jedna lepsza od drugiej 🤣🤣🤣

preg.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 30 maja, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha leje z waszych snów 🤣🤣🤣

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
‹‹ 1634 1635 1636 1637 1638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ