CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ledwo Wam napisałam, że mi się nie spieszy to młody zrobił fałszywy alarm i skurcze co 9 min, ale już się wyciszyły, mąż go nastraszył, że będzie jeden prezent na urodziny i dzień dziecka jak wyjdzie teraz i chyba posłuchał 😆
Werzol, Margareetka, Maj.a, eeemakarena, xSmerfetkax, Elza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
kasssia wrote:Ale jak to? A dziecko na patologii noworodka też było same? Ja się bardzo zżyłam z innymi rodzicami na sali i dziewczynami w pokoju laktacyjnym.
Taak normalność jest the best ☺️
czasem ktoś z żółtaczka wpadał na dobe lub dwie, ale tylko Oion miał kilka inkubatorów. Z żółtaczkami każdy z bobasów był w osobnej salce.
Wypisy już gotowe, jeszcze ostatnie badania i wychodzimy.
Kasia, jak sobie radzisz z przystawianiem do piersi? Ja nie mam pomysłu jak to ogarnąć żeby kontrolować ilości wypijane z butli ale mimo wszystko żeby z cyca tez jadło. Jedno mi się kłóci z drugim ale na tym etapie nie zaufam jeszcze samej piersi bo się boje o spadki. Może masz jakieś rady?
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Koktajlowa chciałabym pomoc ale nie wiem o co kaman z tym bioderkiem
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
U mnie póki co ciągle bez skurczy. Ja jeszcze do przyszłego weekendu chciałabym być w dwupaku. Mąż mówi że urodzę się w sobotę, bo u niego wszyscy faceci się w soboty rodzili i stawia na 14.06.
Wróciliśmy z dni otwartych szpitala. Wszystkie 7 sal porodowych wyremontowanych to aż miło się ogląda. Sale na oddziale już stare ale na te 3 dni to do przeżycia.
Rozdawali gifty, więc wróciłam z 4 torbami prezentów, ale cienko z datami ważności. Słodkości i sloiczki Hipp do zjedzenia na teraz.eeemakarena, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Mnie wzięły takie skurcze na tych urodzinach że spanikowałam że rodzę 😅 ale śmiali się chociaż że opieka dla dziecka z głowy od razu, bo i brat męża z żoną i teściowie na miejscu xd Ale mam strasznie napięty brzuch, mam nadzieję, że się to wyciszy do jutra, bo słabo widzę samotną niedzielę z córką 😵💫
-
Blackapple wrote:A ile miałaś tych pieluszek,? Bo u mnie chyba nie dają, to może spakuję sobie więcej (mam chyba 6 w walizce)
Tez właśnie 5 czy 6, ale dla nas to było mało.
U nas przeogromna radość, od wczoraj od 23 jesteśmy na samym cycu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja, 13:58
asiun, Lola93, kasssia, Nosa, Margareetka, KarolaKinga, Elza1234, magdalena321, Klaudek11, CelinaJan, eeemakarena, Anuncja, Werzol, Blackapple, Truuskaawka, Kindziukowa, Alex_92, Revolutionary , Lauraa lubią tę wiadomość
-
Kindziukowa wrote:No właśnie tak! Na oionie byliśmy sami. Dlatego to tez mnie dobijało, ze jedyny wcześniak w całym szpitalu to właśnie mój syn,
czasem ktoś z żółtaczka wpadał na dobe lub dwie, ale tylko Oion miał kilka inkubatorów. Z żółtaczkami każdy z bobasów był w osobnej salce.
Wypisy już gotowe, jeszcze ostatnie badania i wychodzimy.
Kasia, jak sobie radzisz z przystawianiem do piersi? Ja nie mam pomysłu jak to ogarnąć żeby kontrolować ilości wypijane z butli ale mimo wszystko żeby z cyca tez jadło. Jedno mi się kłóci z drugim ale na tym etapie nie zaufam jeszcze samej piersi bo się boje o spadki. Może masz jakieś rady?
O kurczę to z jednej strony luksusowo, z drugiej rozumiem. Na Karowej jest na dole Oiom na cięższych przypadków i na górze patologia. Na Pato połowa to wcześniaki (bliźniaki, trojaki) reszta jakieś inne przypadki. Dużo dzieci, dużo ludzi, ogólnie nabywały momenty, że był sajgon i mnie to wkurzało, ale właśnie słuchając lekarzy, położnych przez tyle czasu serio można się dużo nauczyć.
Z piersią w szpitalu kazali ważyć przed i po karmieniu i wychodzili z założenia że 1g=1ml. Czytałam, że to nie jest miarodajna metoda, no ale u nas było widać że je. Ja też czułam z piers, że zeszło. Któregoś dnia zjadła 2 razy pod rząd ładnie (raz cała porcja, drugi podwójna porcja😅) i już mówili, żeby nie ważyć i karmić ją na żądanie jak jestem. Tylko w nocy dostawała jeszcze butle. W domu już 100% pierś i widzę, że je. Słuchać połykanie, czuje, że pierś się opróżniła, sika i robi kupę to byłam spokojna przez ten tydzień. I dobrze, bo się okazało, że przybrała prawie 400g przez tydzień 😅
My dopiero dzisiaj wyszłyśmy we 3 na spacer. Udało się pójść do paczkomatu, po chleb, szparagi i truskawki i nawet na lody. Młodsza super, spała za to starsza urządzała sceny na koniec 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja, 14:22
Kindziukowa, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Edit: mam jakiś komunikat o bloku na forum i nie mogę dodać linków ani dłuższego wpisu. Ktoś jeszcze ma taki problem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja, 15:02
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Tanashi wrote:Chyba wykrakałam coś z tą ciszą dziś, mam skurcze co 3-4 minuty. Idę pod prysznic, może jeszcze uda się to wyciszyć 😵💫
-
Tanashi wrote:Chyba wykrakałam coś z tą ciszą dziś, mam skurcze co 3-4 minuty. Idę pod prysznic, może jeszcze uda się to wyciszyć 😵💫
Choćbyś 10.prysznicy wzięła albo korkiem się zatkała to jak ma wyjść to wyjdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja, 15:31
magdalena321, Maj.a, Luna30, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Ja tam na Ciebie obsatawiałam od wczoraj . Wydaje mi się że do jutra będzie po ptokach.
Choćbyś 10.prysznicy wzięła albo korkiem się zatkała to jak ma wyjść to wyjdzie
Póki co masz dobre statystyki!Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Ja tam na Ciebie obsatawiałam od wczoraj . Wydaje mi się że do jutra będzie po ptokach.
Choćbyś 10.prysznicy wzięła albo korkiem się zatkała to jak ma wyjść to wyjdzie