CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Luna witaj w mojej krainie skurczy😅
Boshe to jest coś strasznego. Jakby rodzic co chwile. I jeszxze oszaleje idzie jak dla mnie nie do odróżnienia od rozpoczęcia porodu. A wszystkie takie masz ? Ja nie. Pobolewania jakieś to często jak na okres itp w dole brzucha czy twardnienia. Ale te skurczybyki to zaczynają się jak porod. Narastaja, jest wszystko rozpieranie w kręgosłupie i nacisk na dole, coraz częstsze itp. Zupelnie inna moc...Czyli to może jest tak że porod kolejny jest krótszy bo nacierpie się wcześniej xd?
Kliknęłam że lubię, sorki nie lubię że tak masz jak cośa nis chce się odusunac
Ps moja córka kazała dzisiaj bratu wychodzić jutrojednak początek 37tc to triche wcześnie jak dla mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja, 22:46
-
Jezu, padam na pysk. Taką rundę po sklepach zaliczyliśmy jeszcze w poszukiwaniu brakujących ciuszków, ręcznika dla młodego w Ikea oraz półek na ścianę, później Castorama, żeby kupić lampę sufitową w końcu do pokoju małego, a na koniec jeszcze zakupy spożywcze... Nogi to mi w tyłek wchodzą. 🙈 A jeszcze z rana zrobiłam pranie ręczne staników do karmienia i "wyprałam" na kolanach legowisko psa - mąż się śmiał że ja naprawdę chce niedługo urodzić 🫡😄
Alex_92 te lody w Macu pyszne faktycznie, ale porcja tak mała że masakra 🙈 ogólnie Mcflurry to nie to samo co kiedyś było niestety 🙄
Kindziukowa ale cudownie! 🥰doczekaliście się 🙏💪
amoze podobno to się może z chwili na chwilę zmienić, więc ja mocno trzymam kciuki żeby jednak samo ruszyło ✊✊✊ Ale ogólnie wiem co czujesz, bo u mnie będzie pewnie bardzo podobnie 😶😔🫂
Ja gdyby nie widmo położenia się do szpitala już tego 19go (teoretycznie w terminie według mojej gin) to mogłabym i do 42 tygodnia chodzić, też wolę żeby młody wyszedł wtedy kiedy sam uzna za stosowne, ale właśnie ta wizja leżenia i czekania albo przyspieszania tego za wcześnie mi się nie podoba, dlatego wolałabym żeby zaczęło się samo wcześniej
Dla mnie idealnie byłoby w tym tygodniu 9-15 czerwca, a najlepiej pod jego koniec 🙏😄Alex_92 lubi tę wiadomość
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
19.06.2025 - szpital?
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
xSmerfetkax wrote:U mnie coś się zaczyna dziać chyba w temacie przepowiadających, bo takie porodowe to się chyba rozchodzą na cały brzuch? A ja czuję takie na dole brzucha z promieniowaniem do pleców 🤔
U mnie przepowiadające też się rozchodzą na cały brzuchjest takie spięcie całego brzucha które idzie od dołu do góry, jakby ktoś taką obręcz wokół mięśni zakładał.
-
Właśnie wstałam, bo umówiłam się na pedi na 8 rano. Nie mam pojęcia czym się kierowałam klikając tą wizytę na Booksy. Przecież dla mnie to jest środek nocy w tym momencie 😂 trudno mi sobie wyobrazić, że za max kilka tygodni, taka godzina będzie normalną godzina o której będę na nogach…
Miłego weekendu! ☀️Cel95, Elza1234 lubią tę wiadomość
-
Kindziukowa wrote:Ja tam nikogo nie widze 😂😂 jestem sama odizolowana od wszystkich ludzi 🙈 przez długi czas myslalam ze jestem w szpitalu widmo - plotki nikogo nie widziałam, dopiero jak przespacerowałamtsię trochę dalej to się okazało ze są jednak kobiety po porodach 😆
Jestem już spragniona normalności. Narobiłyście mi smaka na dżem, tez na pewno zrobię, i upieke chałkę, i zrobię pizze, i pójdę na paznokcie, i na masaz w nagrodę za te wszystkie trudy i bolączki. Boże mam tyle planów!🤣🤣
Ale jak to? A dziecko na patologii noworodka też było same? Ja się bardzo zżyłam z innymi rodzicami na sali i dziewczynami w pokoju laktacyjnym.
Taak normalność jest the best ☺️ -
No witam, ja dziś nie mam zamiaru rodzić, nie podoba mi się ta data 😂 dziś mam zamiar trochę wystawić się na słońce ☀️
Mój strach i stres nadal nie odpuszcza ale wiem że nic mi to nie da, muszę się wziąć w garść iść zrobić swoje i wrócić do normalności 🫢
-
xSmerfetkax wrote:U mnie coś się zaczyna dziać chyba w temacie przepowiadających, bo takie porodowe to się chyba rozchodzą na cały brzuch? A ja czuję takie na dole brzucha z promieniowaniem do pleców 🤔
xSmerfetkax lubi tę wiadomość
-
Karola ale to nie udało się zakwalifikować, czy był problem z wypłatą? Nam się zakwalifikować udało (zupełna przebudowa domu z lat 50), ale Pani w gminie powiedziała, że te 30 dni to niestety nie działa i mają ogromne opóźnienie do kilku miesięcy.
Mój mąż powtarza, że najlepiej urodzić 01.06 bo to 1 prezent mniej 🫣😅
Współczuję wam z tymi skurczami, ja już na samą myśl jestem przerażona (a jeszcze nie wiem czego się spodziewać). Dzisiaj mi jakieś resztki czopa odchodzą, albo to szyjka, bo taki gęsty śluz zabarwiony krwią. Może jednak ruszy się samo 🤞🏻🤞🏻
Chciałabym jeszcze jutro pójść głosować jak mam być szczera. Może wezmę walizkę ze sobą 🫣 bo to 30 km w jedną stronę.
Anabbit ja też miałam takie pomysły jak kosmetyczka o 8 w sobotę. Zaćmienie… 😅
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Alex no to może coś tam się rozkręca
u mnie chyba też czop wczoraj odszedł, ale nic się nie dzieje od tamtej pory, więc będę sobie czekać spokojnie.
No i przez weekend nie rodzę,dziś jedziemy na urodziny do kuzyna córki, jutro mąż na budowie, a ja myślałam żeby zabrać młodą na lody na dzień dziecka... Chociaż będzie więcej cukru przez weekend niż zazwyczaj 😅. Ale nie wiem ile jeszcze tych dni we dwójkę nam zostało, więc mam ochotę coś z nią porobić. Na festyn na dzień dziecka się jednak nie wybieramy, bo bez męża chyba nie dam rady biegać w tłumach po jakichś atrakcjach typu dmuchance obecnie 😵💫
U kogoś coś się rozkręca po nocy? Tak cicho tu od rana 🤭 -
Ja podziękuję za poród nadal. Dopiero dziś 36 tc skończony
Ale wczoraj miałam trochę skurczy, głównie miałam te Braxtona ale parę bolesnych też sie trafiło. Dziś już spokój
Zaraz wypróbuję ten nadweglan, bo właśnie upaprałam sobie białą koszulę nocną truskawkami 🤡 -
Elza1234 wrote:Ja podziękuję za poród nadal. Dopiero dziś 36 tc skończony
Ale wczoraj miałam trochę skurczy, głównie miałam te Braxtona ale parę bolesnych też sie trafiło. Dziś już spokój
Zaraz wypróbuję ten nadweglan, bo właśnie upaprałam sobie białą koszulę nocną truskawkami 🤡
Elza na świeże plamy po truskawkach, czereśniach, jagodach, malinach itd..najlepiej działa sam wrzątek 👌🏼 nawet prania nie trzeba robić. Sprawdzone wielokrotnieElza1234, Szarotka12, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Na pewno będzie się działo,idzie załamanie pogody,mają być cały tydzień burze. Nie ma szans,żeby ktoś nie urodził.
Alex_92 u nas była taka sytuacja,że kupiliśmy stary dom i wciągu roku przeprowadzililismy pełną termomodernizację. Tylko na materiałach z ich listy,z audytem. Chcieliśmy składać wniosek we wrześniu ale babka z urzędu nam powiedziała,że mamy zaczekać na pełne zakończenie prac i złożymy to za wszystko. No i jak usiedliśmy składać to wyłączyli program. Zamknęli go nagle.
Uspokajali nas,że na pewno się załapiemy itp. Okazało się że zmienili przepis i trzeba być właścicielem minimum 3 lata. A faktury są ważne pół roku więc za 3 lata nic nie dostaniemy. Uspokajali nas ulga podatkową ale odliczenie tych 250 tys z ulgi podatkowej dało nam 6 tys.
Sąsiad ma firmę która robi termomodernizację i fundusz mu wisi 500 tys od 2 lat . Robił z preinansowaniem.
Według urzędu każdy kto ma chatę krócej niż 3 lata jest oszustem bo naciąga urzędy. Nie ważne że mam na ten dom kredyt do końca życia .Luna30 lubi tę wiadomość
-
A to jeszcze inna sytuacja, my podpisaliśmy wszystko zanim zaczęliśmy pracę remontowe, aaaaaale trafiliśmy na taką babeczkę w gminie, że siedziała po godzinach w naszej sprawie. Na pewno jakbyśmy teraz składali to też byśmy mieli problem, a tak już mamy z głowy, tylko dopiero teraz złożyliśmy faktury i inne brakujące dokumenty.
Tanashi jak u mnie to kwestia czopa to ja myślałam (z resztą lekarz też) że on już odszedł te 2 tygodnie temu, ale może jakieś resztki jeszcze odchodzą i dopiero ruszy lawina.Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Alex_92 wrote:A to jeszcze inna sytuacja, my podpisaliśmy wszystko zanim zaczęliśmy pracę remontowe, aaaaaale trafiliśmy na taką babeczkę w gminie, że siedziała po godzinach w naszej sprawie. Na pewno jakbyśmy teraz składali to też byśmy mieli problem, a tak już mamy z głowy, tylko dopiero teraz złożyliśmy faktury i inne brakujące dokumenty.
Tanashi jak u mnie to kwestia czopa to ja myślałam (z resztą lekarz też) że on już odszedł te 2 tygodnie temu, ale może jakieś resztki jeszcze odchodzą i dopiero ruszy lawina. -
Ja dzis zaczynam 38 tydzien i jak sobie pomyślę ze od 33 siedziałam i czekałam bo juz mi lekarz nagadał o tym rozwarciu i ze porod sie zbliża to śmiać mi sie chce 😅 wczoraj wieczorem co prawda mialam jakies skurcze ale nie rozkręciły się, więc wyglada na to ze mlody sie zabunkrowal i nigdzie się na zewnątrz nie wybiera 🫠
Mam całe zero planów na ten weekend, moze chociaż meza na jakiś dłuższy spacer naciągnę zanim burze nadejdą. Aaaa no i nauka obsługi laktatora bo mi wczoraj przyszedł 😅
Dobrego dnia Wam życzę!Werzol lubi tę wiadomość
-
U mnie na poród się nie zanosi. Zresztą nie zamierzam jeszcze rodzić, bo dopiero teraz w środę będę miała pobieramy wymaz na gbs i wolę mieć wynik w ręku niż żeby niepotrzebnie ładowali w nas antybiotyk. Mam w planach urodzenie chwilę przed indukcją, rozważam 14 czerwca 🤣🤣.
Gusia_, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Hahah Asiun ja rozważam 8 przed stawieniem się do szpitala, ale jeszcze się waham 😅
Alex cos kiedyś czytałam, że odejście czopa z krwią zapowiada poród wcześniej niż później ale ile w tym prawdy to nie wiem, ciekawa jestem, kiedy urodzisz
Ja się witam znad kawki, usiadłam po odkurzaniu i myciu łazienki. Chłop się wziął za mycie okien, dzieci dostały zabawki na dzień dziecka. Jakoś leci. Też jeszcze nie rodzę, chociaż w nocy obudziły mnie skurcze. Ale zignorowałam je i poszłam dalej spać 🛌asiun, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Hahah Asiun ja rozważam 8 przed stawieniem się do szpitala, ale jeszcze się waham 😅
Alex cos kiedyś czytałam, że odejście czopa z krwią zapowiada poród wcześniej niż później ale ile w tym prawdy to nie wiem, ciekawa jestem, kiedy urodzisz
Ja się witam znad kawki, usiadłam po odkurzaniu i myciu łazienki. Chłop się wziął za mycie okien, dzieci dostały zabawki na dzień dziecka. Jakoś leci. Też jeszcze nie rodzę, chociaż w nocy obudziły mnie skurcze. Ale zignorowałam je i poszłam dalej spać 🛌