X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 30 maja, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jesteś pewna że nie zgodzą się na cc 38+ kilka dni?

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Magda jesteś pewna że nie zgodzą się na cc 38+ kilka dni?

100% pewna jestem. Chyba że przyjadę na szpital z „czymś” to wiadomo ale tak bez żadnego powodu nie, już nawet próbowałam jakąś litość na mojej lekarce wyżebrać że te drętwienia, że ból stawów, że męczę się okropnie, coś Ty… Nie ma wskazań do nagłego cięcia i spokojnie możemy poczekać do skończonego 39 tc 😟

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę każda z nas inaczej, współczuję tym które się źle czuły w połogu, nawet nie chce sobie wyobrażać i życzę obyście teraz przeszły lepiej 🤗 ja też może inaczej to odczułam bo mogłam „wypoczywać” ze względu na to że nie miałam dziecka przy sobie 2 tygodnie i że tak powiem jak wracałam ze szpitala to mogłam leżeć i w nocy wstawałam tylko odciągać pokarm żeby młodej zawozić do szpitala. Teraz mogę mieć inaczej i może moje odczucia będą całkiem inne.

Ja to w ogóle jak już myślę o tych wielkich podpaskach to już mi słabo, całe życie na tamponach lecę i po prostu jak sobie myślę że zaraz będzie mi się coś do dupy kleiło to rany boskie… 🤦🏻‍♀️
    No ale liczę na to że też ten połóg będzie dla mnie tak samo łaskawy i nie będzie trwał długo, w sensie te krwawienie.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 30 maja, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do truskawek 🍓🍓🍓🍓
    To u mnie dzisiaj po 15 zł. Kupiłam popołudniu 2 kg.

Zmotywowałyscie mnie i przerobiłam 1 kg na dżem z Tanashi pomysłu.
    Jutro muszę iść po cukier i reszta zniknie w postaci tiramisu, ciasta albo drozdzowek i koktajlu.

1️⃣7️⃣ cs

05.10. ⏸
    25.10. 👶0.54 cm 13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶 199g 💙 07.02. 👶 450g
    07.03. 👶 778g. 04.04. 👶 1349g
    02.05. 👶 2050g. 16.05. 👶 2610g

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    A dla zniechęconych czekaniem taka grafika rzuciła mi się w oczy dziś.

ac569a44a7b72.jpghttps://zapodaj.net/plik-F5ryX9LYz9

Więc słuchajcie, nie ma co narzekać, natura wie co robi z tymi 40 tygodniami :) jeszcze trochę i wszystkie będziemy jeszcze bardziej niewyspane i zmęczone 🤣🤣
    Ja też uważam, że po to jest termin w 40tc, że to najbezpieczniejszy czas dla dziecka. I nie ma co tego przyspieszać, jeśli nie ma wskazań

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 30 maja, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę wjechała motywacja na dżem :-D w sumie jakby młoda chciała posiedzieć do tych skończonych 39 to zdążyłabym zrobić kilka słoików

Do tej pory robiłam tylko malinowy bo uwielbiam, ale w ciąży zaczęłam jeść więcej naleśników a do nich pasuje taki truskawkowy dżem :-D więc byłoby spoko i taki zrobić w tym roku

Czekam jeszcze na borówki i maliny to będziemy mrozić na owsiankę ❤️

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 30 maja, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi narobiłyście ochotę na owsiankę z truskawkami :D aż chyba się zmotywuję, żeby wstać z łóżka i sobie zrobić.

A co do dżemu to dwa lata temu robiłam z mamą hurtową ilość dżemu truskawkowego i obie miałyśmy jakieś totalne zaćmienie mózgu, bo gotujemy, dałyśmy te żel fixy według przepisu, a to nic nie gęstniało w garnku, więc postanowiłyśmy dać jeszcze więcej... i tak żeśmy przesadziły, że po wystudzeniu w słoikach to wyszła twarda marmolada a nie dżem xD

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często w tej pierwszej ciąży kobiety mają takie zniecierpliwienie. Że nigdy nie urodzą,tak wypatrują objawów porodu. A poród to poród. Albo ruszy albo nie. Tak czy tak dziecko wyjdzie. Albo dołem albo przodem..nikt w ciąży wiecznie nie chodzi.
    Ja się wcale nie czuje zniecierpliwiona 😅
    Mnie tylko zależy żeby młoda była zdrowa i żebym ja przeżyła. A kiedy to nastąpi tylko moja macica wie

Anabbit, Werzol, Alex_92 lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 30 maja, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy dżemu nie robiłam, ale może czas spróbować. W sumie ja akceptuję tylko dżem truskawkowy i malinowy z tych sklepowych 😆. Jakbym miała swój, nie musiałabym sprawdzać każdego słoika w sklepie w poszukiwaniu tego z najwyższym procentem truskawek.
    Mój plan na dziś to tiramisu truskawkowe. Muszę zebrać się i iść do sklepu po składniki zanim mi zamkną kaufland.

preg.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a robiła któraś z was lody truskawkowe? Widzę wczuta na dżemy jest niezła, też o tym myślałam, ale tylko ja jem. To już lepiej kupić słoik.

Ja już odliczam te 2 tygodnie do TP i naprawdę liczę na samoistną akcję. Wiem, że pewnie trochę naiwnie, ale przecież tak też się dzieje, nie każda musi mieć indukcję. A jak wyjdzie to i tak się okaże w odpowiednim czasie.

W ogóle nie wiem czy któraś z was składała wniosek o czyste powietrze, ale jestem w lekkim szoku, bo podobno czas oczekiwania to kilka miesięcy teraz. Podobno ludzie baaaaardzo kombinują i naciągają.

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png

Wysłany: 30 maja, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Dziewczyny a robiła któraś z was lody truskawkowe? Widzę wczuta na dżemy jest niezła, też o tym myślałam, ale tylko ja jem. To już lepiej kupić słoik.

Ja już odliczam te 2 tygodnie do TP i naprawdę liczę na samoistną akcję. Wiem, że pewnie trochę naiwnie, ale przecież tak też się dzieje, nie każda musi mieć indukcję. A jak wyjdzie to i tak się okaże w odpowiednim czasie.

W ogóle nie wiem czy któraś z was składała wniosek o czyste powietrze, ale jestem w lekkim szoku, bo podobno czas oczekiwania to kilka miesięcy teraz. Podobno ludzie baaaaardzo kombinują i naciągają.
    Mnie ten program zrobił w ciula. Jestem oficjalną poszkodowaną przez tych złodziei. Niech się gonią.

Coś tam podziałałam ale to tak w połowie jestem
    34a6a64434445.jpghttps://zapodaj.net/plik-itSMBZSoqj

1eaf0d4181f06.jpghttps://zapodaj.net/plik-M83oFRaUiz

ead61d2ed875c.jpghttps://zapodaj.net/plik-lbOFQCZWvu

Ostania fota ubranka na mniejsze 56 i 50 ,dużo tego....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja, 20:44

Margareetka, Maj.a, KarolaKinga, Elza1234, Werzol, Anabbit, kasssia, xSmerfetkax, Revolutionary , CelinaJan, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 30 maja, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:

Moi dziadkowie składali ok. marca odnośnie termomodernizacji i dostali pozytywną odpowiedź jakoś teraz w maju. Mają robić na jesień. Aż sama byłam zdziwiona, że tak szybko.

Alex_92 lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to widzicie, wy chcecie urodzić bo się boicie że się coś stanie. A ja bym chciała donosić do terminu, bo boję się że jak urodzę za wcześnie to będę tylko niepotrzebne komplikacje.
    Także każda ma jakieś swoje lęki.

Anabbit lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 30 maja, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja, po CC miałam krwawienia tyle co nic.
    Teraz nadal jeszcze coś leci, jestem w szoku, że tak długo.

• kasssia Autorytet

Wysłany: 30 maja, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa, gratuluję 🥳🥳 wiem jaki to kamień z serca. Dacie radę, taki czas w szpitalu to dobre przeszkolenie, widzi się inne dzieci, innych rodziców, dużo można się nauczyć :)

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też tak wzięło na spanie. Leżę i nie umiem się zebrać do roboty. Mąż z synem.na dniu dziecka w pracy to warunki idealne na sprzątanie a tu dupa.

W ogóle zapytałam lekarki czy mają te niebieskie pudełka z próbkami bo bym do torby szpitalnej miniatury wzięła ale mówiła,że nie mają. Ale za to mi dała paczkę czopków na hemoroidy bo widziała, że duże mam😅

Ja dostałam od położnej. Ale jakieś wybrakowane. Były pampersy i zelazo tylko :)

• Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 30 maja, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nikogo nie widze 😂😂 jestem sama odizolowana od wszystkich ludzi 🙈 przez długi czas myslalam ze jestem w szpitalu widmo - nikogo nie widziałam, dopiero jak przespacerowałam się trochę dalej to się okazało ze są jednak kobiety po porodach 😆

Jestem już spragniona normalności. Narobiłyście mi smaka na dżem, tez na pewno zrobię, i upieke chałkę, i zrobię pizze, i pójdę na paznokcie, i na masaz w nagrodę za te wszystkie trudy i bolączki. Boże mam tyle planów!🤣🤣

Anabbit, Revolutionary , Werzol, Lauraa, eeemakarena, Truuskaawka, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka

Wysłany: 30 maja, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    100% pewna jestem. Chyba że przyjadę na szpital z „czymś” to wiadomo ale tak bez żadnego powodu nie, już nawet próbowałam jakąś litość na mojej lekarce wyżebrać że te drętwienia, że ból stawów, że męczę się okropnie, coś Ty… Nie ma wskazań do nagłego cięcia i spokojnie możemy poczekać do skończonego 39 tc 😟
    To tam gdzie ja mam cc biorą od 38+0. Bez gadania

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie:) wszystko ok ale...bardzo zmartwiłam się waga synka :( 3400. A dzisiaj dokładnie zaczęłam 37tc. Dodatkowo jestem podłamana tymi skurczami przepowiadającymi. Czy w kolejnej ciąży to normalne że tak cholernie bolą?

Serio co któryś skurcz czuje się jakbym rodziła. Jak mnie wytelepie w aucie albo dłużej postoje to mam skurcze trwające te kilkadziesiąt sek. Ale nie normalne...One serio są jak porodowe narasta taki skurcz sztywnieje mi cały brzuch czuje go nawet w plecach i idzie do góry aż nie mogę oddychać z bólu. Przez to czuje się jakby co chwile zaczynał się porod. Z corka po prostu odeszły wody a potem skurcze I noe było takich cyrków. Mam mniejszy próg bólu czy co ? To niemożliwe raczej. Raczej pp prostu są straszliwie bolesne. No z tego co pamiętam przypominają te początkowe do tych kilku cm...

Bardzo się cieszę że wszystko ok u malucha ale ta jego waga mnie podłamała. Jeśli nie urodzę do 39tc i będzie pod 4kg to będą sprawdzać czy nie zrobić mi cc lub indukcja. Strasznie boję się cc. Ale też boję się że będzie miał pod 4 kg na usg a tak naprawdę powyżej i czy dam radę urodzić tak duże dziecko. Córka miała 2800...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja, 22:18

Wysłany: 30 maja, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna witaj w mojej krainie skurczy😅

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 1641 1642 1643 1644 1645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ