X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 30 maja, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze też muszę zrobić dżem, ale chyba dopiero koło czwartku mi się uda, ciekawe po ile są u mnie teraz truskawy, zatrzymałam się na 20 zł w poniedziałek.

Miałam napisane w wypisie ze szpitala, zeby zrezygnować z aktywności fizycznej do czasu wizyty kontrolnej u lekarza prowadzącego, ale tak mnie ciągnęło w pachwinie, że musiałam rozciagnąć, no nie dało się inaczej.

Czy pije ktoś tą herbatkę z malin i bierze wiesiołka? Nie wiem ile tego można a zapomniałam, że to mam przez te akcję nieobracajacym się dzieckiem. Jak już mam to zużyje, jak nie pomoże trudno.

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem zniechęcona, znużona i wgl jakkolwiek można jeszcze określić..
    Szczerze to myślałam że planowane cięcia robią właśnie w okolicach 38 tc, gdzie czytałam to Babki pisały że miały w 38+… , max 39 a ja mam tylko 4 dni przed terminem 😟

No nie ukrywam że chciałam choć tydzień wcześniej to miałabym już w przyszłym tygodniu to z głowy. A tak zostaje czekać i wegetować jeszcze ten przyszły tydzień, już sobie nawet w domu znaleźć miejsca nie umiem, chodzę z kąta w kąt, szukam zajęcia..

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 30 maja, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja herbatę z liści malin zaparzałam w dzbanku 1.5l i to piłam przez cały dzień, wiesiołka brałam 3x1 tbl plus olejek z niego do masażu krocza; ale w naszym przypadku nic nie podziałało.

Dzięki za słowa pocieszenia, po cichu liczę na to, że mała nas zaskoczy i zechce wyjść sama, ale też zaczynam oswajać się z myślą indukcji i ewentualnej cesarki. Na pocieszenie mąż zabrał mnie na burgery i frytki stekowe, więc przynajmniej tyle sobie z dzisiejszego dnia odbije 😅

Blackapple, Revolutionary lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    -27/12 - 195g 👶
    -27/01 - 414g 👶
    -26/02 - 834g 🌸
    -27/03 - 1467g 🍀
    -25/04 - 2417g 🐣
    -09/05 - 2956g 🧸
    -20/05 - 3120g 🍓
    -30/05 - 3621g 🐱
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 maja, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amoze wrote:
    Ja herbatę z liści malin zaparzałam w dzbanku 1.5l i to piłam przez cały dzień, wiesiołka brałam 3x1 tbl plus olejek z niego do masażu krocza; ale w naszym przypadku nic nie podziałało.

Dzięki za słowa pocieszenia, po cichu liczę na to, że mała nas zaskoczy i zechce wyjść sama, ale też zaczynam oswajać się z myślą indukcji i ewentualnej cesarki. Na pocieszenie mąż zabrał mnie na burgery i frytki stekowe, więc przynajmniej tyle sobie z dzisiejszego dnia odbije 😅

Nie wiem czy Cię to jakoś pocieszy, ale ja w poprzedniej ciąży 3 dni przed porodem też na wizycie słyszałam, że do porodu jeszcze długa droga, a na ktg jakieś tam mini skurcze były, ale nic poważnego. A jednak się rozkręciło samo 😅 więc życzę Ci żeby tak było :)

Gusia u nas truskawki jeszcze też po 19 zł były, ale teść był dziś na droższym ryneczku, więc liczę na to, że jutro na drugim będzie lepiej 😅

amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 maja, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi porodami to nigdy nie wiadomo. Jedna chodzi z rozwarciem nie rodzi, inna szyjka długa zamknięta rano a wieczorem porodówka - ile to takich słyszałam historii. Więc na spokojnie dziewczyny ♥️

amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 maja, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla zniechęconych czekaniem taka grafika rzuciła mi się w oczy dziś.

ac569a44a7b72.jpghttps://zapodaj.net/plik-F5ryX9LYz9

Więc słuchajcie, nie ma co narzekać, natura wie co robi z tymi 40 tygodniami :) jeszcze trochę i wszystkie będziemy jeszcze bardziej niewyspane i zmęczone 🤣🤣

amoze, Anabbit, Werzol, Nineq, Anuncja, Margareetka, Flubbershy, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 30 maja, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż kupił dziś truskawki ale po 22. No ale byly przepyszne. Małe i słodkie. I truskawkowe....
    Chyba się tam przejadę jutro i dokupię za tyle za ile zawołają a na te do dżemu to poczekam aż stanieją bo biorąc od uwagę ile my jemy dżemu to taniej wyjdzie kupić słoik z gotowym😅 Pomrozić by wypadało całe ,na koktajle.

Mój leń nadal trwa. Chyba już nic dzisiaj nie zrobię w domu. Nie chce mi sie

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 maja, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to mam takie rozdarcie, z jednej strony czekam na małą, z drugiej dziękuję w myślach za to, że nie muszę nikogo jeszcze w nocy karmić i bujać 🫣 psychika kobiety w ciąży xd

Revolutionary lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto

Wysłany: 30 maja, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często w tej pierwszej ciąży kobiety mają takie zniecierpliwienie. Że nigdy nie urodzą,tak wypatrują objawów porodu. A poród to poród. Albo ruszy albo nie. Tak czy tak dziecko wyjdzie. Albo dołem albo przodem..nikt w ciąży wiecznie nie chodzi.

preg.png

Wysłany: 30 maja, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    No ja to mam takie rozdarcie, z jednej strony czekam na małą, z drugiej dziękuję w myślach za to, że nie muszę nikogo jeszcze w nocy karmić i bujać 🫣 psychika kobiety w ciąży xd
    No ja pamiętam te czerwcowe noce (poranki )z synem...kiedy był wyspany przed wschodem słońca. Kiedy ptaki się budziły i ćwierkały to moja myśl była taka:amatorzy😅 Myśmy na nogach byli od 2 rano. Do np 8 kiedy miał drzemkę...

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 maja, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda Karola. Za pierwszym razem to też nie mogłam się tylko doczekać, nie mogłam sobie w domu znaleść miejsca już z miesiąc przed porodem i na głowę dostawałam. A teraz jak już wiem że połóg to zdecydowanie mój najmniej ulubiony czas w życiu to jakoś łatwiej xd

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to „nie umieć się doczekać” jest bardziej spowodowane strachem i samopoczuciem.
    Po prostu wolałabym żeby była już poza brzuchem w moich ramionach i wolę wstawać w nocy do małej niż wiercić sie, stękać z bólu i niewygody.
    No i w sumie ja połogu mojego źle nie wspominam, nawet szczerze go nie pamiętam żeby był jakiś uciążliwy, krwawienie szybko minęło i nie było jakoś mocne i bardzo szybko dostałam normalny okres, już jakoś przed wizytą popołogową byłam po a mówią że jak się karmi to ten okres może być różnie albo go może nie być w tym czasie wcale 🙃

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 maja, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda bo u Ciebie większa różnica wieku, ja jeszcze bardzo dobrze pamiętam miesiąc tych głupich odchodów porodowych, ten ból nawału, wstawanie z małą kilka miesięcy przed piątą itd. To chyba jest minus małych różnic wieku, że człowiek nie zdąży dobrze zapomnieć 🫣 ale też miałam trudny ostatni połóg fizycznie, bo 4 dni po porodzie miałam covid, potem zapalenie piersi, potem wybrałam antybiotyk i jeszcze z boląca rana po nacięciu leżałam - a raczej siedziałam - z małą w szpitalu bo miała te problemy z tarczycą, więc no nie kojarzy mi się to wszystko dobrze.

Wgle teraz przyjaciółka mnie zaskoczyła rewelacja, że po cc miała tylko kilka dni krwawienia. Jesli też tak miałyście to czad i mega zazdro, bo ja miałam te odchody porodowe ponad 5 tygodni za każdym razem i to było męczące 😴

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 maja, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po naturalnym porodzie miałam ponad 3 tygodnie intensywnego krwawienia i już mi słabo na samą myśl o tych wielkich podpaskach i upałach 😵‍💫 ale potem los nagrodził mnie 14 miesiącami bez miesiączki dzięki karmieniu, więc liczę na powtórkę 🤣

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 30 maja, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed chwilą kupiłam truskawki za 20zl , ale poszłam do najbliższego warzywniaka na osiedlu. W zeszłą niedzielę kupowałam po 15zl na bazarze, a były takie dobre 🥰 może w tą niedzielę też się wybiorę po głosowaniu i kupię na zapas. Powoli kończy mi się miejsce w zamrażalniku…

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 30 maja, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:

Wgle teraz przyjaciółka mnie zaskoczyła rewelacja, że po cc miała tylko kilka dni krwawienia. Jesli też tak miałyście to czad i mega zazdro, bo ja miałam te odchody porodowe ponad 5 tygodni za każdym razem i to było męczące 😴
    Moja to samo, po tygodniu przerzuciła się na najzwyklejsze podpaski okresowe. Nawet nie te nocne

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 30 maja, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    A dla zniechęconych czekaniem taka grafika rzuciła mi się w oczy dziś.

ac569a44a7b72.jpghttps://zapodaj.net/plik-F5ryX9LYz9

Więc słuchajcie, nie ma co narzekać, natura wie co robi z tymi 40 tygodniami :) jeszcze trochę i wszystkie będziemy jeszcze bardziej niewyspane i zmęczone 🤣🤣
    Napisze tylko za siebie, ale obstawiam, że więcej z Was tak ma, że u mnie ta potrzeba szybszego porodu w donoszonej wynika tylko ze strachu. Strachu, że jestem tak blisko i mogłoby się coś stać. Oczywiście afirmuję tylko pozytywne zakończenia, dobre mysli, tylko to jest jak cien, którego żadna ilością światła nie mogę się pozbyć.

Uwielbiam sezon na truskawki, chociaz te ceny mnie wkurzają. Jutro wyślę meża 🍓 w poprzedniej ciąży codziennie w czerwcu jadłam kilogramami, same lub z borówkami i nektarynkami, jogurtem do porannej owsianki - jeżu, ambrozja 🥹🫐🍓🍑🍌🍉

Teraz może przez tą diete nie ciągnie mnie już tak. Udało mi się w końcu od kilku dni ustabilizować cukry, więc trzymam się tego mocno...

amoze, asiun lubią tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68, Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    🩺 21.05. 2836g wiercipiętka 💙 (35t6d)
    🩺 29.05. KTG, 04.06. następna wizyta (37t6d)
    🤱 <- 17.06. indukcja

preg.png

Wysłany: 30 maja, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam ten problem,że mam alergie na podpaski. Toleruje jedne jedyne z belli. Mam nadzieję że te poporodowe nie zrobią mi z tyłka maskary. Bo to później pochwa boli i hemoroidy jak wejdą w reakcje. Nie chcecie wiedzieć jaki to jest przypał....

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 maja, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę no właśnie ja miałam też tak silne te krwawienie, że pierwsze dwa tygodnie to nie było opcji nie używać tych dużych podkładów, bo po prostu wszędzie przy większym ruchu by były plamy… :/ Na noc to jeszcze dłużej ich używałam. I tak za każdym razem. Ale też pewnie u mnie przez te płytki krwi i rzadką krew.

Widzicie to jednak są zalety cesarek 😅🫣

U mnie raz okres wrócił po 9 miesiącach kp raz po 12stu. Ciekawe jak będzie tym razem. Akurat to mi się podoba przy tym karmieniu, że można od tych krwawień w moich przypadku odpocząć 🤣

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto

Wysłany: 30 maja, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmiłam ale okres mi wrócił chyba po 4 miesiącach. Bylam załamana 😅

preg.png
‹‹ 1640 1641 1642 1643 1644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ