CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Kupiłam dzisja truskawki i pomroziłam. Na torta będą idealne i do koktajlu.
U Was też jest tak duszno? U nas maskara. Jak w szklarni. I grzmi. Ja mam trochę traumę z tym 37 tc i taka pogodą bo z synem miałam.nagle cc w takich warunkach. Też była taka duchota,też 37 tc. Jakaś trauma mi się obudziła -
Karola3xJ:D wrote:38 . Ten 37 to jakiś wymysł ostatnich czasów.
Aczkolwiek moją położna ostatnio coś tam właśnie mówiła że byle by donosić i coś tam że 38 tydzień...pomyślałam wtedy, że kobita się pomyliła 😅 -
asiun wrote:Ok, to nie wiedziałam 🙈
Aczkolwiek moją położna ostatnio coś tam właśnie mówiła że byle by donosić i coś tam że 38 tydzień...pomyślałam wtedy, że kobita się pomyliła 😅
„Nie wyciągamy pessara w 37 tc, nie chce chyba pani późnego wcześniaka?”
Także sporo lekarzy się nie zgadza chyba z tym donoszeniem w 37 tcasiun lubi tę wiadomość
-
Ja Wam kiedyś napisałam, że nie bez powodu robią cc na donoszonej w 38. Tak mówią że 37 donoszona ale jak się któryś ma pod tym podpisać to każdy będzie czekał do 38tc. Wystarczy się tydzień machnąć i mamy wcześniaka na wspomaganiu. Nie ma co szaleć z tymi terminami
Alex_92 lubi tę wiadomość
-
No to ja chyba muszę kupić wagę niemowlęca bo inaczej nie da rady tego ogarnąć widze 😂 Jezu myślałam ze tego unikne. Przy pierworodnym schizowalam z tym jedzeniem i tez ważyłam, czuje ze nadchodzi powtórka z rozrywki
Tanashi ale by było! Jak ci siły pozwolą daj znać czy się rozwija czy wycisza
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Karola3xJ:D wrote:Tanasi to pewnie kotlety na jutro ubija a jej chłop pewnie coś na budowie kończy😅
🤣🤣 Powiem Ci że jesteś blisko bo robię kolację, a mąż jeszcze ogarnia córkę i dziecko sąsiadów 🤣🤣 no nie wiem, mam te skurcze cały czas, ale nie pogarszają się że tak powiem, więc na razie siedzę i czekam czy coś się z tego rozwinie. Najwyżej teściowa będzie poród odbierać jak się spóźnimy 🤣 -
A w piekarniku ma ciasto, bo przecież jeszcze zdarzy 😅👌
Karola no ja właśnie nie wiem czemu mój lekarz patrzy na ten 7 czerwca i mam się zgłosić do szpitala po 7, jak od początku jest ten tydzień różnicy i mi sam mówił, że jak tydzień to patrzymy na termin z USG, ale z drugiej strony… lekarze się tak często boją odpowiedzialności, że już mi nie chce nawet tego rozkminiac, poleżę w tym szpitalu jak będzie trzeba, trudno 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja, 17:23
-
No coś jest z tym 38, bo mi w szpitalu też marudzili, że lepiej do tego 38 poczekać aż młody będzie bardziej gotowy, że może do tego czasu coś się samo ruszy albo chociaż organizm przygotuje i że może nie będzie tak hardkorowo 🙈 a że ciśnienie było stabilne to nie mieli parcia. No i fakt, że ostatnie 2-3 dni wierzga się strasznie i ciśnie mnie na miednicę i jakieś pojedyncze skurcze mam - ale czy to na pewno są skurcze xD jest i po całym brzuchu i promieniujące takie czasem i z pleców, sama nie wiem 🙈🙈🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja, 17:26
-
Blackapple wrote:Ledwo Wam napisałam, że mi się nie spieszy to młody zrobił fałszywy alarm i skurcze co 9 min, ale już się wyciszyły, mąż go nastraszył, że będzie jeden prezent na urodziny i dzień dziecka jak wyjdzie teraz i chyba posłuchał 😆
Czekałaś z 9min skurczami ? Bo ja mam niby powiedziane ze mam jechać jak będą co 10min żeby antybiotyk zdążyli podać. A z 2 strony przy tej ciąży ze skurczami co chwile nie wiem czy nie lepiej chwile zostać...30min mam do szpitala -
Kindziukowa wrote:No to ja chyba muszę kupić wagę niemowlęca bo inaczej nie da rady tego ogarnąć widze 😂 Jezu myślałam ze tego unikne. Przy pierworodnym schizowalam z tym jedzeniem i tez ważyłam, czuje ze nadchodzi powtórka z rozrywki
Tanashi ale by było! Jak ci siły pozwolą daj znać czy się rozwija czy wycisza
Ja właśnie tym razem tak nie schizuje z tym przybieraniem, bo za pierwszym razem przybierała aż za dobrze, więc teraz byłam spokojniejsza z karmieniem (w sensie z ilością) i ważniejsze było dla mnie jak najszybciej jej dać pierś. Ale w szpitalu inne mamy zostawiały butle bo właśnie się bały przyrostów i że to będzie opóźniało wyjście ze szpitala.Kindziukowa lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Ja tam na Ciebie obsatawiałam od wczoraj . Wydaje mi się że do jutra będzie po ptokach.
Choćbyś 10.prysznicy wzięła albo korkiem się zatkała to jak ma wyjść to wyjdzie
A jak prognozujecie po kolei ? mi właśnie się wszystko pięknie wyciszyło i cały dzień spokoju. Jaka jestem szczęśliwa
Ogólnie #rodzęprzedindukcja ale myślę że 38 tc byłby spoko czyli np przyszły weekendWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja, 17:45
-
Karola3xJ:D wrote:Ja Wam kiedyś napisałam, że nie bez powodu robią cc na donoszonej w 38. Tak mówią że 37 donoszona ale jak się któryś ma pod tym podpisać to każdy będzie czekał do 38tc. Wystarczy się tydzień machnąć i mamy wcześniaka na wspomaganiu. Nie ma co szaleć z tymi terminami
Moja lekarka ostatnio nawet mówiła że mam w 39tc ewentualnie się zgłosić i dopiero indukcja. Tyle że mi się wydaje to późno. Bo bobas duzy...w 39tc prognozują już ok 4kg:/ plus minus 500gr... -
Tanashi i jak sytuacja?👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
No to to samo u mnie, ordynator też powiedział że nie wcześniej niż 38t3dni, ale pewnie tylko ze względu na to, żeby mnie nie ciąć na weeekend.
Wczoraj też jedna położna mówiła o donoszonej w 38t.💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g -
Luna30 wrote:Czekałaś z 9min skurczami ? Bo ja mam niby powiedziane ze mam jechać jak będą co 10min żeby antybiotyk zdążyli podać. A z 2 strony przy tej ciąży ze skurczami co chwile nie wiem czy nie lepiej chwile zostać...30min mam do szpitala
U mnie w szpitalu mówili, żeby jechać jak będą co 5 min, a najpierw spróbować wziąć prysznic albo pokręcić się na piłce i zobaczyć czy same nie przejdą, więc tak zrobiłam i przeszły po godzince, no i do tej pory jest spokój. Ja mam jakieś 20 minut do szpitala a wyniku z gbsa to nawet jeszcze nie mam.