X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 31 maja, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dzisja truskawki i pomroziłam. Na torta będą idealne i do koktajlu.

U Was też jest tak duszno? U nas maskara. Jak w szklarni. I grzmi. Ja mam trochę traumę z tym 37 tc i taka pogodą bo z synem miałam.nagle cc w takich warunkach. Też była taka duchota,też 37 tc. Jakaś trauma mi się obudziła

preg.png

Wysłany: 31 maja, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    A widzisz to nawet nie wiedziałam. To u mnie z USG jakby dziś
    Ty tak jak ja nie masz z usg tylko z miesiączki liczony termin

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 31 maja, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi kciuki żeby udało się wyciszyć jeśli tak wolisz, ale dobrze że masz tak blisko szpital w razie co!
    Kurde, ja dzisiaj absolutnie nic, więc jeśli u Ciebie się zacznie, to jednak się raczej nie spotkamy na porodówce 😂

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 31 maja, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też duszno ale idzie jakiś wiatr i deszcz, patrzę że tylko delikatnie i z godzinkę a później już luz ☺️ może mój grill jednak się odbędzie wieczorkiem.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 31 maja, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję donoszonych na nowych zasadach 😅

Tanashi 🤞🤞🤞

• asiun Autorytet

Wysłany: 31 maja, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    38 . Ten 37 to jakiś wymysł ostatnich czasów.
    Ok, to nie wiedziałam 🙈
    Aczkolwiek moją położna ostatnio coś tam właśnie mówiła że byle by donosić i coś tam że 38 tydzień...pomyślałam wtedy, że kobita się pomyliła 😅

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 31 maja, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Ok, to nie wiedziałam 🙈
    Aczkolwiek moją położna ostatnio coś tam właśnie mówiła że byle by donosić i coś tam że 38 tydzień...pomyślałam wtedy, że kobita się pomyliła 😅
    No to jest to co wam mówiłam, co mi lekarz mówił.
    „Nie wyciągamy pessara w 37 tc, nie chce chyba pani późnego wcześniaka?”
    Także sporo lekarzy się nie zgadza chyba z tym donoszeniem w 37 tc

asiun lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png

Wysłany: 31 maja, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam kiedyś napisałam, że nie bez powodu robią cc na donoszonej w 38. Tak mówią że 37 donoszona ale jak się któryś ma pod tym podpisać to każdy będzie czekał do 38tc. Wystarczy się tydzień machnąć i mamy wcześniaka na wspomaganiu. Nie ma co szaleć z tymi terminami

Alex_92 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 31 maja, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja chyba muszę kupić wagę niemowlęca bo inaczej nie da rady tego ogarnąć widze 😂 Jezu myślałam ze tego unikne. Przy pierworodnym schizowalam z tym jedzeniem i tez ważyłam, czuje ze nadchodzi powtórka z rozrywki

Tanashi ale by było! Jak ci siły pozwolą daj znać czy się rozwija czy wycisza

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka

Wysłany: 31 maja, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanasi to pewnie kotlety na jutro ubija a jej chłop pewnie coś na budowie kończy😅

KarolaKinga, Elza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 31 maja, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanasi to pewnie kotlety na jutro ubija a jej chłop pewnie coś na budowie kończy😅

🤣🤣 Powiem Ci że jesteś blisko bo robię kolację, a mąż jeszcze ogarnia córkę i dziecko sąsiadów 🤣🤣 no nie wiem, mam te skurcze cały czas, ale nie pogarszają się że tak powiem, więc na razie siedzę i czekam czy coś się z tego rozwinie. Najwyżej teściowa będzie poród odbierać jak się spóźnimy 🤣

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 31 maja, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w piekarniku ma ciasto, bo przecież jeszcze zdarzy 😅👌

Karola no ja właśnie nie wiem czemu mój lekarz patrzy na ten 7 czerwca i mam się zgłosić do szpitala po 7, jak od początku jest ten tydzień różnicy i mi sam mówił, że jak tydzień to patrzymy na termin z USG, ale z drugiej strony… lekarze się tak często boją odpowiedzialności, że już mi nie chce nawet tego rozkminiac, poleżę w tym szpitalu jak będzie trzeba, trudno 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja, 17:23

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 31 maja, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coś jest z tym 38, bo mi w szpitalu też marudzili, że lepiej do tego 38 poczekać aż młody będzie bardziej gotowy, że może do tego czasu coś się samo ruszy albo chociaż organizm przygotuje i że może nie będzie tak hardkorowo 🙈 a że ciśnienie było stabilne to nie mieli parcia. No i fakt, że ostatnie 2-3 dni wierzga się strasznie i ciśnie mnie na miednicę i jakieś pojedyncze skurcze mam - ale czy to na pewno są skurcze xD jest i po całym brzuchu i promieniujące takie czasem i z pleców, sama nie wiem 🙈🙈🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja, 17:26

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 31 maja, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Ledwo Wam napisałam, że mi się nie spieszy to młody zrobił fałszywy alarm i skurcze co 9 min, ale już się wyciszyły, mąż go nastraszył, że będzie jeden prezent na urodziny i dzień dziecka jak wyjdzie teraz i chyba posłuchał 😆

Czekałaś z 9min skurczami ? Bo ja mam niby powiedziane ze mam jechać jak będą co 10min żeby antybiotyk zdążyli podać. A z 2 strony przy tej ciąży ze skurczami co chwile nie wiem czy nie lepiej chwile zostać...30min mam do szpitala

• kasssia Autorytet

Wysłany: 31 maja, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    No to ja chyba muszę kupić wagę niemowlęca bo inaczej nie da rady tego ogarnąć widze 😂 Jezu myślałam ze tego unikne. Przy pierworodnym schizowalam z tym jedzeniem i tez ważyłam, czuje ze nadchodzi powtórka z rozrywki

Tanashi ale by było! Jak ci siły pozwolą daj znać czy się rozwija czy wycisza
    My mamy wagę po pierwszej :)
    Ja właśnie tym razem tak nie schizuje z tym przybieraniem, bo za pierwszym razem przybierała aż za dobrze, więc teraz byłam spokojniejsza z karmieniem (w sensie z ilością) i ważniejsze było dla mnie jak najszybciej jej dać pierś. Ale w szpitalu inne mamy zostawiały butle bo właśnie się bały przyrostów i że to będzie opóźniało wyjście ze szpitala.

Kindziukowa lubi tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 31 maja, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam na Ciebie obsatawiałam od wczoraj . Wydaje mi się że do jutra będzie po ptokach.
    Choćbyś 10.prysznicy wzięła albo korkiem się zatkała to jak ma wyjść to wyjdzie

A jak prognozujecie po kolei ? mi właśnie się wszystko pięknie wyciszyło i cały dzień spokoju. Jaka jestem szczęśliwa :)

Ogólnie #rodzęprzedindukcja ale myślę że 38 tc byłby spoko czyli np przyszły weekend

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja, 17:45

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 31 maja, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam kiedyś napisałam, że nie bez powodu robią cc na donoszonej w 38. Tak mówią że 37 donoszona ale jak się któryś ma pod tym podpisać to każdy będzie czekał do 38tc. Wystarczy się tydzień machnąć i mamy wcześniaka na wspomaganiu. Nie ma co szaleć z tymi terminami

Moja lekarka ostatnio nawet mówiła że mam w 39tc ewentualnie się zgłosić i dopiero indukcja. Tyle że mi się wydaje to późno. Bo bobas duzy...w 39tc prognozują już ok 4kg:/ plus minus 500gr...

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 31 maja, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi i jak sytuacja?

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 31 maja, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to to samo u mnie, ordynator też powiedział że nie wcześniej niż 38t3dni, ale pewnie tylko ze względu na to, żeby mnie nie ciąć na weeekend.
    Wczoraj też jedna położna mówiła o donoszonej w 38t.

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 31 maja, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Czekałaś z 9min skurczami ? Bo ja mam niby powiedziane ze mam jechać jak będą co 10min żeby antybiotyk zdążyli podać. A z 2 strony przy tej ciąży ze skurczami co chwile nie wiem czy nie lepiej chwile zostać...30min mam do szpitala

U mnie w szpitalu mówili, żeby jechać jak będą co 5 min, a najpierw spróbować wziąć prysznic albo pokręcić się na piłce i zobaczyć czy same nie przejdą, więc tak zrobiłam i przeszły po godzince, no i do tej pory jest spokój. Ja mam jakieś 20 minut do szpitala a wyniku z gbsa to nawet jeszcze nie mam.

preg.png
‹‹ 1645 1646 1647 1648 1649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ