CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Może te środki przeciwzakrzepowe powodują tak niski odsetek znieczulenia. Polska bije rekordy pod tym kątem
-
Truuskaawka wrote:Teraz wasze rozmowy o tym znieczuleniu dały i mi do myślenia. Muszę podpytać w takim razie lekarza jak to jest z tym znieczuleniem a przyjmowaniem metforminy... Rok temu jak szłam pod nóż to chirurg na konsultacji kazał odstawić na 3 dni przed. Ogólnie chciałabym rodzić bez,ale co wyjdzie w trakcie- nie dam sobie ręki uciąć że nagle nie będę błagać o nie 😅 Albo co w trakcie nagłej cesarki,czy to nie będzie w jakiś sposób kolidować 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 09:53
-
Gusia_ wrote:No w moich stronach to raczej chodzi o to, że szpitale 1 stopnia wgle nie oferują a w szpitalu w Szczecinie akurat po prostu nie znam nikogo kto trafił na wolnego anastezjologa
Elza sory że wejdę w dyskusje światopoglądową ale jestem osobą wierzącą i tolerancyjna dla ludzi o odmiennych poglądach, więc nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. Mam wśród bliskich znajomych gejow czy osoby korzystające z invitro i nie pałam do nikogo nienawiścią, wręcz sympatią do tych konkretnych ludzi bo to naprawdę bliskie osobyByłabym ostrożna z takimi generalizacjami
Zgadzam się! Też jestem osobą wierząca i religijna a z on vitro skorzystałam, mam najlepszego przyjaciela geja i jestem mega tolerancyjnaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 10:41
Gusia_ lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:No w moich stronach to raczej chodzi o to, że szpitale 1 stopnia wgle nie oferują a w szpitalu w Szczecinie akurat po prostu nie znam nikogo kto trafił na wolnego anastezjologa
Elza sory że wejdę w dyskusje światopoglądową ale jestem osobą wierzącą i tolerancyjna dla ludzi o odmiennych poglądach, więc nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. Mam wśród bliskich znajomych gejow czy osoby korzystające z invitro i nie pałam do nikogo nienawiścią, wręcz sympatią do tych konkretnych ludzi bo to naprawdę bliskie osobyByłabym ostrożna z takimi generalizacjami
Miałam raczej na myśli tych fanatyków, którzy mają władzę i tych, którzy ich ślepo popierają, obrażając innych przy okazji. Nie każdego katolika. Także jeśli tak to odebrałaś, to przepraszam, ale kompletnie nie to miałam na myśli. Źle to wyraziłam. -
Gusia też mnie wkurza generalizowanie. Niech każdy jest kim jest ale też wkurza mnie to,że ten świat kręci się wokół orientacji seksualnej. Tak jakby innych spraw nie było. Przedsiębiorcy upadają,szpitale ledwo ciągną bo zarządza nimi ciemnota,tematy rent leżą i kwiczą a pieniądze wyparowują ,unia nas dyma na jakiś zielonych ładach a społeczeństwo czepiło się tego kto z kim sypia. W sumie to świadczy o tym jak nam łatwo można oczy mydlić tematem zastępczym.
Zrobią z nas zombie jak w USA.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 09:57
KarolaKinga lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:A to prawda, na zachodzie nie dają nawet po poronieniach heparyny zapobiegawczo. Tam to w ogóle nic nie nadają 😅
I tu brawo Polska🙏 za granicą nikt w mojej sytuacji nic wielkiego nie dostaje a ja mam cały wachlarz leków według najnowszych badań23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Revolutionary że Ty to oglądasz w ciazy, ja dawno już oglądałam i miałam ciary więc teraz to bym nigdy nie włączyła tego serialu23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Elza luzik ja się nie obrażam, tylko nie lubię właśnie takich generalizacji że jak ktoś wierzący to fanatyk pałający nienawiścią do innych
bo wcale tak nie musi być
Karola no w punkt 👌 też jestem za tym, żeby ludzie się zajmowali sprawami, którymi się trzeba zająć, a nie zaglądaniem innym do łóżka. Mnie to osobiście nie obchodzi kto co robi z kim i dlaczego 😅 serio
-
Karola3xJ:D wrote:Akurat to może chodzić o ryzyko kwasicy metabolicznej. Metformina nie jest najlepszym połączeniem że znieczuleniem. Tak samo jak z biegunką..jak masz sraczke albo wymioty to odnawiasz metforminę
To zdecydowanie muszę podpytać o to lekarza jak to rozwiązać w takim razie. Przecież porodu nie da się zaplanować na konkretny dzień tak żebym miała pewność kiedy odstawić 🙈Karola3xJ:D lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Ja na tych dniach otwartych,kiedy się szczycili tym,że mają swojego anestezjologa zapytałam położną o statystki znieczuleń to udawała, że nie słyszy. Teraz nie chodzę tak po porodówkach to nawet nie wiem czy coś ruszyło w temacie znieczuleń ale coś mam wrażenie, że nas w konia robią
Poprzednio jak rodziłam niby było możliwe ale co rozmawiałam na sali z zziewczynami to żadna akurat " nie zdazyla". Najczęściej " było już za pozno". Ja też nie miałam czasu bo mój porod trwał " tylko" 11h to za mało czasu -
Elza1234 wrote:Nie miałam tu na myśli nikogo konkretnego, bo ja też jestem wierząca.
Miałam raczej na myśli tych fanatyków, którzy mają władzę i tych, którzy ich ślepo popierają, obrażając innych przy okazji. Nie każdego katolika. Także jeśli tak to odebrałaś, to przepraszam, ale kompletnie nie to miałam na myśli. Źle to wyraziłam.
Ejejej jeszcze nie mają władzy tylko niestety nadal mają swojego prezydenta, który może blokować ustawy.
Bardziej mnie martwi to, że skrajna prawica, taka jeszcze bardziej na prawo od pisu zyskuje poparcie i do tego całkiem spore wśród mlodych ludzi -
Karola3xJ:D wrote:Gusia też mnie wkurza generalizowanie. Niech każdy jest kim jest ale też wkurza mnie to,że ten świat kręci się wokół orientacji seksualnej. Tak jakby innych spraw nie było. Przedsiębiorcy upadają,szpitale ledwo ciągną bo zarządza nimi ciemnota,tematy rent leżą i kwiczą a pieniądze wyparowują ,unia nas dyma na jakiś zielonych ładach a społeczeństwo czepiło się tego kto z kim sypia. W sumie to świadczy o tym jak nam łatwo można oczy mydlić tematem zastępczym.
Zrobią z nas zombie jak w USA.
Ja tak samo myślę. A w d** mam kto z kim sypia kto komu uścisnął rękę czy wypil piwo albo kto robi więcej pompek ( kiedyś ktoś z kimś się ścigał nie pamiętam nawet kto). Mamy wojnę za granicami kraju, do lekarzy praktycznie wszystko prywatnie, a my będziemy się kłócić o pierdoly. Ale mamy polityków takich jak chce społeczeństwo. Ludzie są tak zaślepieni że jakby napluc im w twarz to by powiedzieli że to deszcz. Ja mówię o obu stronach. Widać po poziomach debat czy wypowiedzi. Same pitupitu.
Mnie najbardziej właśnie przeraża ta nienawiść
Po obu stronach. Nic dobrego z tego nie wyniknie. A poziom debat i dyskusji jest tak żenujący że nawet teraz nie oglądam. Wystarcza mi urywki żeby wiedzieć że nic się nie zmienia xd
Jeszcze dorzuciłabym kwestie edukacji. Poziom nauczania szoruje po dnie, u mnie w szkole mają być 3 zmiany dla pierwszaków. Angielskiego uczy pani z Ukrainy niemówiąca po polsku. Więc dzieci mówią po ang z ukraińskim akcentem. Serio. Brzmi to cokolwiek groteskowo. To są tematy co mnie obchodza ale widocznie nie obchodza innych...albo mała część ludziWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 10:30
-
Gratulacje dziewczyny ciąż donoszonych !
Ja melduję po wizycie ze szpitala (Ktg w terminie)
Żadnych skurczy wszystkie przepływy oki, dwa palce w szyjkę
Więc załamka totalna, Gusia też teraz lecę na rekord 🤣 syna urodziłam 39+0 a tu już 39+5 z USG bo z miesiączki to już w ogóle By było 40+5 😅Anuncja lubi tę wiadomość
21.08.24- ostatnia 🩸
11.09.24- owu
21.09.24- I kreska
22.09.24- ⏸️ kreski
22.09.24- Beta 11.9
25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
30.09.24- Beta 2487
02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
18.11.24- cytomegalia +
20.11.24 prenatalne
55 CRL, wszystko dobrze
Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷
16.04- 2120g- dziecko nisko krotka szyjka
14.05 2800g - 0,5cm szyjka -
Hahaha od dzisiaj melduje się jako Makaron 😂
Już ślęczę na porodówce, jeszcze jedna kroplówka schodzi xD
Dzieci płaczą 😂
mąż obsrany bardziej ode mnie, to całkiem zabawne 😅Yumi, amoze, Maj.a, KarolaKinga, Nineq, Anuncja, Elza1234, Revolutionary , Szarotka12, Margareetka, Biedronka@, Katikat, xSmerfetkax, CelinaJan, Moooniii, Kindziukowa, ezra lubią tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g -
Blackapple wrote:Ejejej jeszcze nie mają władzy tylko niestety nadal mają swojego prezydenta, który może blokować ustawy.
Bardziej mnie martwi to, że skrajna prawica, taka jeszcze bardziej na prawo od pisu zyskuje poparcie i do tego całkiem spore wśród mlodych ludzi
Młodych jak się zapytasz czy dostają się pensje netto czy brutto to nie wiedzą ale zaimki o płeć to wymienią. W stanach społeczeństwo jest ogłupione psychotropami i lekami narkotycznymi,podaję się im ciężkie dragi po usunięciu pieprzyka żeby ich uzależnić szybko. U nas zniewalają na mózgi gadką o płciach,orientacji itp.
Kiedyś młodzież wiedziała coś tam o polityce,historii, partiach. Na chwilę obecną wiedzą tylko o płciach. Pozniej mają psiecko zamiast dzieci i leczą się na zaburzenia,prześcigając się w diagnozach od psychiatry. Ja potrafię mieć na dyżurze (na dzień ) po trzy przypadki uzależnienia od benzo i muszę słuchać o płciach i ich chorobach psychicznych. Oni mają po 19 lat i całe życie spędzili na analizie psychotropów i orientacji.Pojecia nie mają kto ich ubezpiecza,nie znają kodu pocztowego do domu.
Ten kraj to ruina.Yumi lubi tę wiadomość
-
eeemakarena wrote:Hahaha od dzisiaj melduje się jako Makaron 😂
Już ślęczę na porodówce, jeszcze jedna kroplówka schodzi xD
Dzieci płaczą 😂
mąż obsrany bardziej ode mnie, to całkiem zabawne 😅Luna30 lubi tę wiadomość