CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Revolutionary wrote:ej ja też widziałam z nia filmik wczoraj i się sama śmiałam, ale nie na zasadzie prześmiewczo tylko dla mnie to było mega zabawne właśnie że dziecko jest nadal dzieckiem, nie zależnie jakich ma rodziców i w jakiej jest postawione sytuacji. Dla mnie to było właśnie zabawne i urocze, że ona tam tak świrowała 😊 tak samo jak są filmiki z dziećmi z monarchii brytyjskiej i one tam coś odwalają na trybunach, albo pyskują do Kate, to mnie zawsze bawi 😄
I popieram, nie wiem jak można się z dziecka w takiej sytuacji naśmiewać 🙄
I w życiu bym się z czegoś takiego nie naśmiewałaRevolutionary , amoze lubią tę wiadomość
-
amoze wrote:Revolutionary, tak, ja też sie uśmiechnęłam jak ją zobaczyłam, bo to pozytywne zachowanie i ciężko się nie uśmiechnąć jak widzi się takiego malucha, ale bardziej chodzi mi o komentarze wielu osób, które nie kryły się z hejtem wobec niej.
rozumiem jak najbardziej, myślę że to tylko świadczy o tych ludziach... 😑amoze lubi tę wiadomość
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
19.06.2025 - szpital?
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Gusia_ wrote:Yumi to jaki teraz plan na Ciebie?
Za tydzień mam się zgłosić na kontrolne ktg ale ze nie ma miejsc w przychodni przyszpitalnej to dopiero w środę 11.06 mam się zgłosić znowu… wtedy mają planować kiedy indukcja bo niby max 41+3, ale no jestem załamana bo nic na poród się nie zapowiada żadnych skurczy nic a ja boję się tej indukcji ze względu na to zwiększone ryzyko cesarki 😓😪 zastanawiam się czy nie iść do swojego lekarza i nie wybłagać go o jakieś ruszenie szyjki czy coś, ale nie wiem czy się zgodzi kazał mi już się tylko do szpitala kierować a do niego po połogu
21.08.24- ostatnia 🩸
11.09.24- owu
21.09.24- I kreska
22.09.24- ⏸️ kreski
22.09.24- Beta 11.9
25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
30.09.24- Beta 2487
02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
18.11.24- cytomegalia +
20.11.24 prenatalne
55 CRL, wszystko dobrze
Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷
16.04- 2120g- dziecko nisko krotka szyjka
14.05 2800g - 0,5cm szyjka -
Aj ta polityka. Nie jestem zadowolona z wyniku, ale wiem, że to kwestia kilku dni i sensacje na portalach się wyciszą i będziemy żyć dalej tak jak dotychczas nie myśląc o tym kto jest prezydentem. Jestem zdania, że kto się nie dobierze do koryta, to będzie robił tak żeby to mu było dobrze. 😌
Mnie to tu teraz porody interesują. Mamy 2 czerwca, dzieje się coś nowego? 😁
Mój mąż wczoraj przyznał, że zaczyna się cykać, że to w sumie już. Dostałam bana na wyjścia. 😂 Mogę jechać jutro do fryzjera i w czwartek na paznokcie, a tak to mam siedzieć w domu. 😅👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Weronka to zupelnie przeciwnie jak mój mąż 🤣 ten to by mnie tylko po schodach ganiał i na spacery 😅
21.08.24- ostatnia 🩸
11.09.24- owu
21.09.24- I kreska
22.09.24- ⏸️ kreski
22.09.24- Beta 11.9
25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
30.09.24- Beta 2487
02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
18.11.24- cytomegalia +
20.11.24 prenatalne
55 CRL, wszystko dobrze
Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷
16.04- 2120g- dziecko nisko krotka szyjka
14.05 2800g - 0,5cm szyjka -
Yumi wrote:Za tydzień mam się zgłosić na kontrolne ktg ale ze nie ma miejsc w przychodni przyszpitalnej to dopiero w środę 11.06 mam się zgłosić znowu… wtedy mają planować kiedy indukcja bo niby max 41+3, ale no jestem załamana bo nic na poród się nie zapowiada żadnych skurczy nic a ja boję się tej indukcji ze względu na to zwiększone ryzyko cesarki 😓😪 zastanawiam się czy nie iść do swojego lekarza i nie wybłagać go o jakieś ruszenie szyjki czy coś, ale nie wiem czy się zgodzi kazał mi już się tylko do szpitala kierować a do niego po połogu
Kurczę współczuję… Mogłoby się samo zacząć 🫣 ja dziś też właśnie się zastanawiam co ze mną zrobią w poniedziałek jak samo nie ruszy… Czekamy razem, mój lekarz też właśnie mówił; że jego rola się kończy i teraz po terminie dzień mam się zgłosić do szpitala, a do niego na wizytę po połogu… -
Yumi wrote:Weronka to zupelnie przeciwnie jak mój mąż 🤣 ten to by mnie tylko po schodach ganiał i na spacery 😅
Haha 😁
U nas tydzień do planowego przyjęcia do szpitala, więc pewnie stąd ten ban. 😅 Ja tam w sumie też wczoraj Julkowi powiedziałam, że mam jeszcze tydzień na wyspanie się, więc ma nie wychodzić. 😂
Jest tu jeszcze ktoś z niespakowaną walizką? Bo ja w sumie mam wszystko wrzucone tak byle jak, ale chyba wypadałoby to w końcu poukładać. 🙈👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Haha Karola, no u nas sprawę znasz. Głównym tematem jest pupa. Cycki się pięknie przestawiły na dziecko i już nie tryska a tak bardzo 😅 Laktator i inne gadżety KPI pochowane 😍
Śpi ładnie, pobudki co 2-3h, zdarzają się do 4h ale niestety raczej w ciągu dnia 😅 mam wrażenie że gdyby nie ta pupa (płacze jak ją wietrze i zrobi pod siebie - normalne) to byłabym najszczęśliwszą mamą na świecie, bo póki co jest ekstra, chociaż oczywiście zasypiam jak tylko usiądę 🙃 ale to i tak nic w porównaniu ze zmęczeniem po pierwszym dziecku (gdzie nie spałam prawie 2 tyg przez warunki w szpitalu)
No i cieszy mnie, że śpi sobie w tej dostawce, nie muszę z nią spać na rękach ani innych cudów wyprawiać. -
A wiecie te śpiworki z Colorstories Tog 0,5 są super, ekstra materiał, milutki. Zamówiłam jeszcze jeden na wszelki wypadek. Ideolo na lato.
Zamówiłam też Babybjorna bo facet dostał bon do Smyka w pracy a tam akurat mają tę bujaczki więc juz się nie bawiłam w używkę.Elza1234, Truuskaawka lubią tę wiadomość
-
Weronka wrote:Haha 😁
U nas tydzień do planowego przyjęcia do szpitala, więc pewnie stąd ten ban. 😅 Ja tam w sumie też wczoraj Julkowi powiedziałam, że mam jeszcze tydzień na wyspanie się, więc ma nie wychodzić. 😂
Jest tu jeszcze ktoś z niespakowaną walizką? Bo ja w sumie mam wszystko wrzucone tak byle jak, ale chyba wypadałoby to w końcu poukładać. 🙈
Ja jestem totalnie niespakowana 😀 ale to mój plan na dziś, że to ogarnę w końcu plus posterylizuję części do laktatora. Jest taka hica, że pewnie dopiero wieczorem zdobędę się na jakiś spacerek -
kasssia wrote:A wiecie te śpiworki z Colorstories Tog 0,5 są super, ekstra materiał, milutki. Zamówiłam jeszcze jeden na wszelki wypadek. Ideolo na lato.
Zamówiłam też Babybjorna bo facet dostał bon do Smyka w pracy a tam akurat mają tę bujaczki więc juz się nie bawiłam w używkę.
No właśnie czaję się na taki śpiworek, tylko te używane znikają z vinted od razu i nie mogę trafić -
awokado 🥑 wrote:Katikat my mamy myllrę, zarówno łóżeczko, jak i przewijak, ale tylko dlatego, że oba meble kupiliśmy na wyprzedaży powyżej 50% z ekspozycji 😅
Chciałam ogólnie większą komodę ale inna nie będzie pasować...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 12:15
-
Revolutionary wrote:no bardzo są te sceny wzruszające tam 🥹
Też oglądałam i tak samo nie jedna łezka mi się w oku zakręciła 🥹
Mi mąż kazał się spakować, więc w zeszłym tygodniu już to zrobiłam i trochę mi to dało psychicznego wytchnienia. Niby miałam wszystko już kupione i rzucone do kartonu pod łóżko, ale spakowanie do walizki pomogło 😅 pewnie bardziej on odetchnął, że to on nie będzie musiał mnie pakować xd -
Ja po wizycie, młody ma 2732 g i wskoczył na 19 percentyl, szok 😄 Głowa szczęście na dole.
Niestety afi mi wyszło na granicy (5.0), ale test na wody ujemny i według lekarki nie widać ulewania, więc na razie mam dużo pić a jutro wieczorem się zgłosić na kontrolę.
Moje skurcze w pachwinie to nałożenie kolki nerkowej, rozchodzenia spojenia (też jest na granicy, norma do 12 a ja mam 11) oraz ucisku na więzadła macicy. Na kolkę też dużo pić + nospa i paracetamol, na resztę mogę iść do fizjo, już się zapisałam na jutro rano.Maj.a, awokado 🥑, Elza1234, KarolaKinga, Gusia_, Truuskaawka, Anabbit, Margareetka, Klaudek11, Werzol, xSmerfetkax, CelinaJan, Anuncja, amoze, Revolutionary , Moooniii, ezra lubią tę wiadomość
-
Katikat wrote:A jak jakościowo i pod względem miejsca w tej mini komodzie?
Chciałam ogólnie większą komodę ale inna nie będzie pasować...
Elza1234, Truuskaawka, Katikat, CelinaJan lubią tę wiadomość
-
Karola, tak w szpitalu to zrobili. Mam nadzieję, że łatwiej teraz będzie łapał. Chociaż i tak go dokarmiam, nie jestem za terrorem laktacyjnym i jak nie wyjdzie to trudno 🤷♀️ważniejsze jest dla mnie, żeby jadł.
Nosa lubi tę wiadomość
-
Nineq wrote:Karola, tak w szpitalu to zrobili. Mam nadzieję, że łatwiej teraz będzie łapał. Chociaż i tak go dokarmiam, nie jestem za terrorem laktacyjnym i jak nie wyjdzie to trudno 🤷♀️ważniejsze jest dla mnie, żeby jadł.
Ja chyba przeleżę cały dzień. Porobiłam coś że 2 h i zaległam na kanapie. I wcale nie mam ochoty wstawać
Blackapple mało tych wód...
Miło czytać, że nasze dzieci forumowe istnieją 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 12:51
-
Karola3xJ:D wrote:Wiesz co innego terror laktacyjny a co innego chęć i samozaparcie.
Ja chyba przeleżę cały dzień. Porobiłam coś że 2 h i zaległam na kanapie. I wcale nie mam ochoty wstawać
Blackapple mało tych wód...
Miło czytać, że nasze dzieci forumowe istnieją 😅
A tak poważnie to mam podobny plan 🙈 byliśmy jeszcze po buty do garnituru na wesele i średnio już mam siłę na cokolwiek