X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    ej ja też widziałam z nia filmik wczoraj i się sama śmiałam, ale nie na zasadzie prześmiewczo tylko dla mnie to było mega zabawne właśnie że dziecko jest nadal dzieckiem, nie zależnie jakich ma rodziców i w jakiej jest postawione sytuacji. Dla mnie to było właśnie zabawne i urocze, że ona tam tak świrowała 😊 tak samo jak są filmiki z dziećmi z monarchii brytyjskiej i one tam coś odwalają na trybunach, albo pyskują do Kate, to mnie zawsze bawi 😄
    I popieram, nie wiem jak można się z dziecka w takiej sytuacji naśmiewać 🙄
    Mnie też bawiło właśnie to, że to dziecko jest takie nieświadome i po prostu jest dzieckiem
    I w życiu bym się z czegoś takiego nie naśmiewała

Revolutionary , amoze lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amoze wrote:
    Revolutionary, tak, ja też sie uśmiechnęłam jak ją zobaczyłam, bo to pozytywne zachowanie i ciężko się nie uśmiechnąć jak widzi się takiego malucha, ale bardziej chodzi mi o komentarze wielu osób, które nie kryły się z hejtem wobec niej.

rozumiem jak najbardziej, myślę że to tylko świadczy o tych ludziach... 😑

amoze lubi tę wiadomość

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    19.06.2025 - szpital?

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Yumi Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Yumi to jaki teraz plan na Ciebie?

Za tydzień mam się zgłosić na kontrolne ktg ale ze nie ma miejsc w przychodni przyszpitalnej to dopiero w środę 11.06 mam się zgłosić znowu… wtedy mają planować kiedy indukcja bo niby max 41+3, ale no jestem załamana bo nic na poród się nie zapowiada żadnych skurczy nic a ja boję się tej indukcji ze względu na to zwiększone ryzyko cesarki 😓😪 zastanawiam się czy nie iść do swojego lekarza i nie wybłagać go o jakieś ruszenie szyjki czy coś, ale nie wiem czy się zgodzi kazał mi już się tylko do szpitala kierować a do niego po połogu

age.png

preg.png

21.08.24- ostatnia 🩸
    11.09.24- owu
    21.09.24- I kreska
    22.09.24- ⏸️ kreski
    22.09.24- Beta 11.9
    25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
    30.09.24- Beta 2487
    02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
    09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
    18.11.24- cytomegalia +
    20.11.24 prenatalne
    55 CRL, wszystko dobrze
    Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
    21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
    28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷
    16.04- 2120g- dziecko nisko krotka szyjka
    14.05 2800g - 0,5cm szyjka
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nasze dzieci istnieją!
    Nineq a to w szpitalu podetną tak?

preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj ta polityka. Nie jestem zadowolona z wyniku, ale wiem, że to kwestia kilku dni i sensacje na portalach się wyciszą i będziemy żyć dalej tak jak dotychczas nie myśląc o tym kto jest prezydentem. Jestem zdania, że kto się nie dobierze do koryta, to będzie robił tak żeby to mu było dobrze. 😌

Mnie to tu teraz porody interesują. Mamy 2 czerwca, dzieje się coś nowego? 😁

Mój mąż wczoraj przyznał, że zaczyna się cykać, że to w sumie już. Dostałam bana na wyjścia. 😂 Mogę jechać jutro do fryzjera i w czwartek na paznokcie, a tak to mam siedzieć w domu. 😅

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Yumi Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka to zupelnie przeciwnie jak mój mąż 🤣 ten to by mnie tylko po schodach ganiał i na spacery 😅

age.png

preg.png

21.08.24- ostatnia 🩸
    11.09.24- owu
    21.09.24- I kreska
    22.09.24- ⏸️ kreski
    22.09.24- Beta 11.9
    25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
    30.09.24- Beta 2487
    02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
    09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
    18.11.24- cytomegalia +
    20.11.24 prenatalne
    55 CRL, wszystko dobrze
    Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
    21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
    28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷
    16.04- 2120g- dziecko nisko krotka szyjka
    14.05 2800g - 0,5cm szyjka
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yumi wrote:
    Za tydzień mam się zgłosić na kontrolne ktg ale ze nie ma miejsc w przychodni przyszpitalnej to dopiero w środę 11.06 mam się zgłosić znowu… wtedy mają planować kiedy indukcja bo niby max 41+3, ale no jestem załamana bo nic na poród się nie zapowiada żadnych skurczy nic a ja boję się tej indukcji ze względu na to zwiększone ryzyko cesarki 😓😪 zastanawiam się czy nie iść do swojego lekarza i nie wybłagać go o jakieś ruszenie szyjki czy coś, ale nie wiem czy się zgodzi kazał mi już się tylko do szpitala kierować a do niego po połogu

Kurczę współczuję… Mogłoby się samo zacząć 🫣 ja dziś też właśnie się zastanawiam co ze mną zrobią w poniedziałek jak samo nie ruszy… Czekamy razem, mój lekarz też właśnie mówił; że jego rola się kończy i teraz po terminie dzień mam się zgłosić do szpitala, a do niego na wizytę po połogu…

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yumi wrote:
    Weronka to zupelnie przeciwnie jak mój mąż 🤣 ten to by mnie tylko po schodach ganiał i na spacery 😅

Haha 😁

U nas tydzień do planowego przyjęcia do szpitala, więc pewnie stąd ten ban. 😅 Ja tam w sumie też wczoraj Julkowi powiedziałam, że mam jeszcze tydzień na wyspanie się, więc ma nie wychodzić. 😂

Jest tu jeszcze ktoś z niespakowaną walizką? Bo ja w sumie mam wszystko wrzucone tak byle jak, ale chyba wypadałoby to w końcu poukładać. 🙈

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Karola, no u nas sprawę znasz. Głównym tematem jest pupa. Cycki się pięknie przestawiły na dziecko i już nie tryska a tak bardzo 😅 Laktator i inne gadżety KPI pochowane 😍

Śpi ładnie, pobudki co 2-3h, zdarzają się do 4h ale niestety raczej w ciągu dnia 😅 mam wrażenie że gdyby nie ta pupa (płacze jak ją wietrze i zrobi pod siebie - normalne) to byłabym najszczęśliwszą mamą na świecie, bo póki co jest ekstra, chociaż oczywiście zasypiam jak tylko usiądę 🙃 ale to i tak nic w porównaniu ze zmęczeniem po pierwszym dziecku (gdzie nie spałam prawie 2 tyg przez warunki w szpitalu)

No i cieszy mnie, że śpi sobie w tej dostawce, nie muszę z nią spać na rękach ani innych cudów wyprawiać.

• kasssia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie te śpiworki z Colorstories Tog 0,5 są super, ekstra materiał, milutki. Zamówiłam jeszcze jeden na wszelki wypadek. Ideolo na lato.

Zamówiłam też Babybjorna bo facet dostał bon do Smyka w pracy a tam akurat mają tę bujaczki więc juz się nie bawiłam w używkę.

Elza1234, Truuskaawka lubią tę wiadomość

• Anuncja Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Haha 😁

U nas tydzień do planowego przyjęcia do szpitala, więc pewnie stąd ten ban. 😅 Ja tam w sumie też wczoraj Julkowi powiedziałam, że mam jeszcze tydzień na wyspanie się, więc ma nie wychodzić. 😂

Jest tu jeszcze ktoś z niespakowaną walizką? Bo ja w sumie mam wszystko wrzucone tak byle jak, ale chyba wypadałoby to w końcu poukładać. 🙈

Ja jestem totalnie niespakowana 😀 ale to mój plan na dziś, że to ogarnę w końcu plus posterylizuję części do laktatora. Jest taka hica, że pewnie dopiero wieczorem zdobędę się na jakiś spacerek

preg.png
  • Anuncja Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    A wiecie te śpiworki z Colorstories Tog 0,5 są super, ekstra materiał, milutki. Zamówiłam jeszcze jeden na wszelki wypadek. Ideolo na lato.

Zamówiłam też Babybjorna bo facet dostał bon do Smyka w pracy a tam akurat mają tę bujaczki więc juz się nie bawiłam w używkę.

No właśnie czaję się na taki śpiworek, tylko te używane znikają z vinted od razu i nie mogę trafić

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Katikat my mamy myllrę, zarówno łóżeczko, jak i przewijak, ale tylko dlatego, że oba meble kupiliśmy na wyprzedaży powyżej 50% z ekspozycji 😅
    A jak jakościowo i pod względem miejsca w tej mini komodzie?

Chciałam ogólnie większą komodę ale inna nie będzie pasować...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 12:15

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    no bardzo są te sceny wzruszające tam 🥹

Też oglądałam i tak samo nie jedna łezka mi się w oku zakręciła 🥹

Mi mąż kazał się spakować, więc w zeszłym tygodniu już to zrobiłam i trochę mi to dało psychicznego wytchnienia. Niby miałam wszystko już kupione i rzucone do kartonu pod łóżko, ale spakowanie do walizki pomogło 😅 pewnie bardziej on odetchnął, że to on nie będzie musiał mnie pakować xd

preg.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ma rację, dziewczyny z bobasami, piszcie co tam u Was. O ile oczywiście bobasy Wam na to pozwolą 😜
    My tu tylko narzekamy, że byśmy chciały rodzic, albo i nie 😀

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, młody ma 2732 g i wskoczył na 19 percentyl, szok 😄 Głowa szczęście na dole.

Niestety afi mi wyszło na granicy (5.0), ale test na wody ujemny i według lekarki nie widać ulewania, więc na razie mam dużo pić a jutro wieczorem się zgłosić na kontrolę.

Moje skurcze w pachwinie to nałożenie kolki nerkowej, rozchodzenia spojenia (też jest na granicy, norma do 12 a ja mam 11) oraz ucisku na więzadła macicy. Na kolkę też dużo pić + nospa i paracetamol, na resztę mogę iść do fizjo, już się zapisałam na jutro rano.

Maj.a, awokado 🥑, Elza1234, KarolaKinga, Gusia_, Truuskaawka, Anabbit, Margareetka, Klaudek11, Werzol, xSmerfetkax, CelinaJan, Anuncja, amoze, Revolutionary , Moooniii, ezra lubią tę wiadomość

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    A jak jakościowo i pod względem miejsca w tej mini komodzie?

Chciałam ogólnie większą komodę ale inna nie będzie pasować...
    Nie wiem czy moje zdanie Ci pomoże, bo ja mam wrażenie, że mamy wyjątkowo mało rzeczy dla Młodej 😅 My się w całości mieścimy, nawet ta szuflada w łóżeczku jest w większości pusta. Kupiliśmy też mniejszy ten miękki przewijak ikeowski, tak że zajmuje 3/4 tego przewijaka i obok poustawiałam jeszcze organizery z najpotrzebniejszymi rzeczami. Oni gdzieś tam na stronie piszą, że mebelki z jakiejś konkretnej serii będą pasować do tego kompletu, więc pewnie niedługo dokupimy szafę na więcej rzeczy, ale na ten moment myślę że przewijak i łóżeczko w pełni nam starczą
    IMG-5011.jpg

Elza1234, Truuskaawka, Katikat, CelinaJan lubią tę wiadomość

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, tak w szpitalu to zrobili. Mam nadzieję, że łatwiej teraz będzie łapał. Chociaż i tak go dokarmiam, nie jestem za terrorem laktacyjnym i jak nie wyjdzie to trudno 🤷‍♀️ważniejsze jest dla mnie, żeby jadł.

Nosa lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Karola, tak w szpitalu to zrobili. Mam nadzieję, że łatwiej teraz będzie łapał. Chociaż i tak go dokarmiam, nie jestem za terrorem laktacyjnym i jak nie wyjdzie to trudno 🤷‍♀️ważniejsze jest dla mnie, żeby jadł.
    Wiesz co innego terror laktacyjny a co innego chęć i samozaparcie.

Ja chyba przeleżę cały dzień. Porobiłam coś że 2 h i zaległam na kanapie. I wcale nie mam ochoty wstawać

Blackapple mało tych wód...

Miło czytać, że nasze dzieci forumowe istnieją 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 12:51

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Wiesz co innego terror laktacyjny a co innego chęć i samozaparcie.

Ja chyba przeleżę cały dzień. Porobiłam coś że 2 h i zaległam na kanapie. I wcale nie mam ochoty wstawać

Blackapple mało tych wód...

Miło czytać, że nasze dzieci forumowe istnieją 😅
    Karola na kanapie :o świat się kończy!
    A tak poważnie to mam podobny plan 🙈 byliśmy jeszcze po buty do garnituru na wesele i średnio już mam siłę na cokolwiek

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
‹‹ 1662 1663 1664 1665 1666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ