Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cycholika na stanie🤣 plecki go bolą od leżenia w łóżeczku więc leży u mamy w ramionach z cyckiem w buzi i śpi 😆😆
    W dzień fajnie śpi ale za to w nocy budzi się co 1.5 - 2 godziny na karmienie🥴🤪

kasssia lubi tę wiadomość

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ogólnie w ciąży z cukrzycą ciążowa melduję że ważę 8 kg mniej niż zaczynałam ciążę 😎😎
    W końcu mogłam zjeść loda i ciastko😭😭😭🥹🥹🥹

Nosa, Cel95, Elza1234, Yumi, KarolaKinga, Nineq, Klaudek11, awokado 🥑, kasssia, Truuskaawka, Anuncja, Revolutionary , amoze, Moooniii, CelinaJan, ezra lubią tę wiadomość

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Przewijak będziesz za każdym razem rozkładać i składać czy jak się urodzi to będzie stał rozłożony?

Dobre pytanie. Zobaczę czy to skladanie kazdorazowe nie bedzie meczace. Tam mam teraz jeszcze ręczniczki do prania i ostatecznie na miejscu przewijaka będzie tylko jedna przegroda z pieluszkami itp oraz mata do przewijania. Plecione kosze też pójdą na dolną półkę. Więc w parę sekund to rozłożę i będę mieć gotowe. Już tak sobie testowałam i jest spoko. Naprawdę fajny ten mebel wyszedł Ikei.

Łóżeczko przeturlam naprzeciwko bliżej mojej głowy na noc :P bo po drugiej stronie sypialni mam miejsce i jakoś wolę być bliżej dziecka niz zeby było "w nogach". Na razie sobie tak stoi.

Najwyżej przewijak zamieni się miejscem z łóżeczkiem jakby miał być stale rozłożony, które i tak w nocy powędruje naprzeciwko niego koło mnie😆 ale no można tym na luzie jeździć bezproblemowo więc jest ok.

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka@ wrote:
    I ogólnie w ciąży z cukrzycą ciążowa melduję że ważę 8 kg mniej niż zaczynałam ciążę 😎😎
    Brawo! 🥳🥳🥳

Biedronka@ lubi tę wiadomość

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka@ wrote:
    To dbaj sobie o tą wagę bo warto.

Biedronka@ lubi tę wiadomość

event.png

Wysłany: 2 czerwca 2025, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka@ wrote:
    Ja mam cycholika na stanie🤣 plecki go bolą od leżenia w łóżeczku więc leży u mamy w ramionach z cyckiem w buzi i śpi 😆😆
    W dzień fajnie śpi ale za to w nocy budzi się co 1.5 - 2 godziny na karmienie🥴🤪
    E no ,takie dziecko to skarb!

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobić Was to dzisiaj wyczyn, byłam pewna, że przybyło bobasa 🤣

Kurde no na tej ginekologii to luksusy, na tym łóżku dałoby się nawet spać 🤣

Ale no ta babeczka z porodówki siedzi mi w głowie, co innego jakieś filmiki, a co innego tak na żywo, teraz to ja już chyba wolę cesarkę XD no łzy do oczu napływały a to nie był nawet moj poród 🙈🙈🙈🙈 lekarka pytała czy chce żeby to USG dokończyć na oddziale, ale już byłyśmy na końcówce to powiedziałam, że bez sensu 🙈

Młodemu niby wyszło dzisiaj 4kg, ale inna babka robiła, a to mało prawdopodobne, żeby 200g przybyło od czwartku 🙈 naprawdę mam nadzieję, że się mylą 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2025, 14:24

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają starsze dzieci - powiedzcie mi co te rowery woom mają w sobie że kosztują tyle co dla dorosłego? 🙈 kolejny chwyt marketingowy?

age.png

Wysłany: 2 czerwca 2025, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Dziewczyny które mają starsze dzieci - powiedzcie mi co te rowery woom mają w sobie że kosztują tyle co dla dorosłego? 🙈 kolejny chwyt marketingowy?
    Są lekkie. Chyba najlżejsze.

Elza1234 lubi tę wiadomość

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple jak masz pilnować wody polecam Ci appke wodny kotek. To mój strażnik nawodnienia

W ogóle spełniłam moje fantazje truskawkowe wczoraj. Tesciowie nam przywieźli w weekend truskawki od rolnika. Spróbowałam jedna po posiłku i było ok. Także po gruntownym umyciu dodałam ubitą w domu śmietanę, krem czekoladowy i wyszedl pyszny deser. Dziś powtórka 😅

Pewnie na jakieś sprowadzane, pryskane i niewiadomo skąd miałam reakcje kiedyś. Takie od chłopa którego ktoś od lat zna swojskie są zdecydowanie lepsze

Blackapple, Elza1234 lubią tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Są lekkie. Chyba najlżejsze.
    Tak. To samo z Cruzee biegowymi. Też najdroższe i najlżejsze.

age.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Blackapple jak masz pilnować wody polecam Ci appke wodny kotek. To mój strażnik nawodnienia

W ogóle spełniłam moje fantazje truskawkowe wczoraj. Tesciowie nam przywieźli w weekend truskawki od rolnika. Spróbowałam jedna po posiłku i było ok. Także po gruntownym umyciu dodałam ubitą w domu śmietanę, krem czekoladowy i wyszedl pyszny deser. Dziś powtórka 😅

Pewnie na jakieś sprowadzane, pryskane i niewiadomo skąd miałam reakcje kiedyś. Takie od chłopa którego ktoś od lat zna swojskie są zdecydowanie lepsze

Dzięki pobrałem sobie.
    W ogóle znowu po 21 truskawki u mnie, przyżydziałam i nie kupiłam, liczę, że nic się nie będzie działo i do końca tygodnia im cena spadnie i wtedy zrobię dżem.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Tak. To samo z Cruzee biegowymi. Też najdroższe i najlżejsze.
    Widziałam właśnie ale te biegowe z kinderkrafta czy cariboo aż tak waga się nie różnią, a cena owszem 🙈😅
    Jestem w szoku że rowerek dla dziecka może tylko kosztować. Szkoda że rodzice wywalili mojego Reksia 🤣 kolorem nie odstawał od tego woom

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:

Rzeczy dla dzieci ogólnie mają ceny z kosmosu 😅 to tak jak ten Scoot n ride - skusiliśmy się i żadnego zakupu nie żałuję tak jak tego xd na biegaczku córka pojeździla trzy miesiące i wyrosła, bo ma małą regulację, a ona szybko zrobiła się bardzo wysoką. A hulajnoga nam się zupełnie nie sprawdziła, bo trzeba całą skręcać i córka nie ogarnia. Finalnie najlepiej jej się jeździło na biegaczku Puky który odkupiliśmy za 100 zł i jakiejś zwykłej hulajnodze z marketu po trójce pozostałych wnuków xDD

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Aj ta polityka. Nie jestem zadowolona z wyniku, ale wiem, że to kwestia kilku dni i sensacje na portalach się wyciszą i będziemy żyć dalej tak jak dotychczas nie myśląc o tym kto jest prezydentem. Jestem zdania, że kto się nie dobierze do koryta, to będzie robił tak żeby to mu było dobrze. 😌

Mnie to tu teraz porody interesują. Mamy 2 czerwca, dzieje się coś nowego? 😁

Mój mąż wczoraj przyznał, że zaczyna się cykać, że to w sumie już. Dostałam bana na wyjścia. 😂 Mogę jechać jutro do fryzjera i w czwartek na paznokcie, a tak to mam siedzieć w domu. 😅

Do mojego wciąż nie dociera. Ostatni pomysł: to może ja wyjadę z corka nad jezioro na żagle jak coś szybko będę ( taaa o ile odbierze tel to 1.5h ma drogi więc min 2-3h jeśliby wyruszył od razu). Ja: przypominam że mieszkamy na wsi, nie ma mnie kto zawieźć a w szpitalu jeśli odejdą wody mam być do 2h...najpóźniej. on : hmmm no może racja w sumie na żaglówkach to mogę nie odebrac...

Pare dni później ( wczoraj): a może zaprosimy *imię starszej * koleżankę na nockę? Albo dwie kolezanki ( ( 2 jej przyjaciolki,). Ona bd prosi. Ja: jestem w 37tc mogę zacząć rodzic. I co zamierzasz obce dziecko np w środku nocy ubierać, wieźć do sasiedniej wsi ( np 15min) potem wracać z naszą i potem do szpitala ? To może od razu zróbmy sobie rundkę po drodze...pojeździmy po mieście po wioskach...albo czekajmy aż rodzice dziewczyn przyjadą do nas. Super relsksujaca atmosfera...Możemy też poprosić nasze babcie niech zostaną z naszą i dwójką obcych dzieci. On: hmmm, może nienajlepszy pomysl

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Kurczę współczuję… Mogłoby się samo zacząć 🫣 ja dziś też właśnie się zastanawiam co ze mną zrobią w poniedziałek jak samo nie ruszy… Czekamy razem, mój lekarz też właśnie mówił; że jego rola się kończy i teraz po terminie dzień mam się zgłosić do szpitala, a do niego na wizytę po połogu…

Mi moja kazała w 39tc ( odpukać w niemalowane!) Jeśli się nie zacznie. Bo chce mnie dobrze zmierzyć czy dam radę urodzić I ew skierowanie albo na cc albo indukcje

• Elza1234 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Rzeczy dla dzieci ogólnie mają ceny z kosmosu 😅 to tak jak ten Scoot n ride - skusiliśmy się i żadnego zakupu nie żałuję tak jak tego xd na biegaczku córka pojeździla trzy miesiące i wyrosła, bo ma małą regulację, a ona szybko zrobiła się bardzo wysoką. A hulajnoga nam się zupełnie nie sprawdziła, bo trzeba całą skręcać i córka nie ogarnia. Finalnie najlepiej jej się jeździło na biegaczku Puky który odkupiliśmy za 100 zł i jakiejś zwykłej hulajnodze z marketu po trójce pozostałych wnuków xDD
    Lo panie, to są te. Ceną kosmos też 🙈
    My myśleliśmy właśnie o biegowce z cariboo a potem już rower
    Wiem że jeszcze dużo czasu ale mój mąż to rowery świr więc on już kmini

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2025, 15:15

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mam te same doświadczenia w związku ze scoot n ride… Rowerki biegowe i hulajnogi mamy w związku z tym nawet nie wiem jakich marek z rowerowego dobrane przez męża pod wzrost dziewczyn i z nimi w sklepie, bo już wole żeby przymierzyły niż wydać kasę na kolejny niby super gadżet który jest dnem. Więc miło słyszeć, że dla kogoś innego też 🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Haha 😁

U nas tydzień do planowego przyjęcia do szpitala, więc pewnie stąd ten ban. 😅 Ja tam w sumie też wczoraj Julkowi powiedziałam, że mam jeszcze tydzień na wyspanie się, więc ma nie wychodzić. 😂

Jest tu jeszcze ktoś z niespakowaną walizką? Bo ja w sumie mam wszystko wrzucone tak byle jak, ale chyba wypadałoby to w końcu poukładać. 🙈

Dzisiaj spakowałam xd uznałam że trzeba skoro mamy starać się o wczrsnirjszy porod przed 39tc

Wysłany: 2 czerwca 2025, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy biegówkę mieli moovino magnesium pro. Teraz to chyba cariboo sie nazywa. Pozniej taki ciezki rowerek z bocznymi kółkami z decathlona, okropnie ciężki. Nauczyl się jeździć a nim i po pol roku dostal spadkowy z deca . Jakoś też ciężki,bez przerzutek. I jak miał 4,5 roku to robił po 15 km na nim. Teraz musimy mu kupić coś lekkiego, z przerzutkami i na dłużej
    Tego scoot nie mieliśmy bo ja nie lubię mieć fancy rzeczy jak inni😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2025, 15:19

event.png
‹‹ 1664 1665 1666 1667 1668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ