Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza jako użytkowniczla Kia Ceed od czterech lat muszę napisać, że ten bagażnik wygląda na mały ale sporo poza wózkiem mieści, serio 👌 woziłam czasem wózek i rower i zakupy xd ale niestety na 3 dzieci już za mały więc z bólem serca w wakacje zegnam moje małe ulubione autko 😭😭😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2025, 17:33

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Elza jako użytkowniczla Kia Ceed od czterech lat muszę napisać, że ten bagażnik wygląda na mały ale sporo poza wózkiem mieści, serio 👌 woziłam czasem wózek i rower i zakupy xd ale niestety na 3 dzieci już za mały więc z bólem serca w wakacje zegnam moje małe ulubione autko 😭😭😭
    Pocieszasz, bo ja na razie tego nie widzę 🙈 ten wózek nie jest jakiś mega wielki, w sklepach te inne większe potrafiły być. Dobrze że chłop jest dobry w samochodowego tetrisa

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam do małych bagażników nakrywać stelaż wózka szmata albo workiem żeby gondoli nie brudzić smarem z kół

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mój chłop źle wpiął, jakoś odwrotnie, właśnie nie podobało mi się że ten fotelik dziwnie leży na tym stelażu 🤡 ale tak się zaklinowało że muszą odesłać do producenta
    W przyszłym tyg ma być do odbioru
    Jeszcze pociesza mnie to, że nawet jakbym urodziła - a fotelika by nie było to przyjedzie po mnie wózkiem i wrócimy pieszo bo mamy 15 min spacerem do domu ze szpitala

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja polecam do małych bagażników nakrywać stelaż wózka szmata albo workiem żeby gondoli nie brudzić smarem z kół
    Tak, tak, to też mówiłam że musimy to przykrywać czymś

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam mówię, ja kiedyś wrócę do domu i znajdę dziecko z zasypaną dupą ta Bułka tarta jak kiedyś powiedział (pomylił z mąką ziemniaczaną).
    Nie chce się złościć bezpośrednio do niego, ale myślałam że szkoła rodzenia i 3 książki które przeczytał trochę mu w głowie poukładają. A ja chyba będę miała 2 dzieci w domu
    Aż mnie głowa rozbolała

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiaj montował fotelik do swojego auta (jakoś go nie przekonało, że jest jeszcze czas + 3 dni pobytu xd) i wysłał mi zadowolony zdjęcie jak fotelik zamontowany na bazę, zapiał jeszcze pasami 🤣

Werzol, Luna30 lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 2 czerwca 2025, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja wam mówię, ja kiedyś wrócę do domu i znajdę dziecko z zasypaną dupą ta Bułka tarta jak kiedyś powiedział (pomylił z mąką ziemniaczaną).
    Nie chce się złościć bezpośrednio do niego, ale myślałam że szkoła rodzenia i 3 książki które przeczytał trochę mu w głowie poukładają. A ja chyba będę miała 2 dzieci w domu
    Aż mnie głowa rozbolała
    Ej ale serio,wtopa z adapterami to klasyka gatunku. Fakt ze mocno to musiał wcisnąć ale no zdarza sie

event.png

Wysłany: 2 czerwca 2025, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż wrocil z roboty i się sra ze strachu . Widział,że w domu nic nie zrobione,że ja w łóżku,że ta pogoda taka. Juz się boi ,że coś się zaczyna dziać. Jak zobaczył że żywiłam się ptasim mleczkiem,chipsami i colą to trochę zbladł😅

Elza1234, Yumi, Werzol, Luna30 lubią tę wiadomość

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ale serio,wtopa z adapterami to klasyka gatunku. Fakt ze mocno to musiał wcisnąć ale no zdarza sie
    No wiem, dlatego nic nie mówię. Przeżywam to wewnętrznie.
    Cieszę się że to wyszło teraz a nie 5 min przed wizytą u lekarza jak ona się urodzi.
    Ciekawa jestem czy to pójdzie z gwarancji czy nas skasują jakoś za to

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Mój dzisiaj montował fotelik do swojego auta (jakoś go nie przekonało, że jest jeszcze czas + 3 dni pobytu xd) i wysłał mi zadowolony zdjęcie jak fotelik zamontowany na bazę, zapiał jeszcze pasami 🤣
    To się nazywa podwójne zabezpieczenie :D

Kkk77 lubi tę wiadomość

age.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w piątek jedziemy wypożyczyć fotelik. Na szczęście na miejscu nam zamontują.

Spakowałam torbę. I tak mam wrażenie, że pewnie czegoś nie mam. 🤷🏻‍♀️ Myślicie, że to głupie, że wzięłam suszarkę do włosów? 😂 Włosy myje codziennie przy porannym prysznicu, nawet w szpitalu, a wydaje mi się, że lepiej podsuszyć w 3 minuty niż chodzić w takich mokrych, ale czy mnie nie wygnają… 😅

Jutro chce domówić rzeczy apteczne do domu. Muszę wziąć witaminę d i coś przeciwgorączkowego. Wiem, że z tą witaminą d jest różnie i przeróżnie jeśli chodzi o tolerancje, ale możecie coś na start polecić? I tak samo z tych przeciwgorączkowych nie wiem w co celować.

Mam też na liście ze szpitala informacje, że w przypadku rezygnacji z karmienia mam zabrać smoczek. No mam kilka, ale skąd mam wiedzieć, czy one przypasują… Ale na to raczej rozwiązania nie znajdę, najwyżej mąż będzie przywoził inne, bo co innego. 🙈

Zrobiło się poważnie po spakowaniu tej torby. 🥲

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka - ja też mam wpakowaną suszarkę do włosów :)

age.png

Wysłany: 2 czerwca 2025, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam suszarkę,taka mała składaną. Nie lubię mokrych włosów.

W pt miałam pobrany wymaz gbs a dziś rano wynik wrzucili.

Elza1234, Yumi lubią tę wiadomość

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam suszarkę,taka mała składaną. Nie lubię mokrych włosów.

W pt miałam pobrany wymaz gbs a dziś rano wynik wrzucili.
    To ja liczę że do końca tyg też będę miała i że naprawdę będzie ujemy 🙈

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Pocieszasz, bo ja na razie tego nie widzę 🙈 ten wózek nie jest jakiś mega wielki, w sklepach te inne większe potrafiły być. Dobrze że chłop jest dobry w samochodowego tetrisa

Elza jak ja mieszczę wózek do skody citygo, to do tej Kii wejda Ci dwa xD

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej proszę mi nie robić z pozytywnego gbsa tragedii 😅 bo sie załamie hehe

Karola Ty masz wtyki na pewno 😆

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

My jeszcze nie testowaliśmy ale dobrze wiedzieć że można to źle zamontować i lepiej nie cisnąć na siłę 😅

Cel95 lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    My jeszcze nie testowaliśmy ale dobrze wiedzieć że można to źle zamontować i lepiej nie cisnąć na siłę 😅
    Przede wszystkim adaptery są prawy i lewy (mój mąż zapomniał w 30 s że mu o tym mówiłam)
    I jak fotelik będzie dziwnie leżał tzn że jest źle 😅🤣

A co do GBS to mój lekarz musiał źle przeczytał mój wynik i uznał że w szpitalu dostałam wynik dodatni GBS a wcale tak nie jest.
    Dlatego robiłam dzisiaj te posiewy.
    Bawiła mnie ta lekarka wczoraj, bo nie chciała powiedzieć w stylu: no chłop zawalił, czytać nie umie
    Tylko kulturalnie: nie chce wchodzić w kompetencje lekarza, ale to nie jest GBS na pani wyniki, ale nie chce wchodzić w kompetencje

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2025, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka ja też biorę suszarkę 🙂

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
‹‹ 1666 1667 1668 1669 1670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ