X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja jestem taki typ matki z wioski/że wsi. Ja robita a dzieci gdzieś tam mają latać z patykami i rzucać się końskim łajnem i matce nie zawracać dupy głupotami 🤣

Co do burz to ze mnie sobie w robocie robili podśmiechujki ,że jak zapowiadali burze to ja szłam pojeść porządnie i przygotować sobie wszystko bo wiedziałam,że 30 min przed burza zacznie się piekło z karetkami. Chwilę im zajęło nim pojęli, że mam rację i tak już zostało,że jak widzą,że coś się miesza w pogodzie to stoją jak surykatki na konsoli i czekają🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 09:04

preg.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yumi aż miło poczytać o Twoich porodach, bo ja w większości slyszalam o dramatach i udrękach i jestem nastawiona na najgorsze 😅 a tu proszę, jednak możliwe jest zeby się to odbyło w miarę szybko i pozytywnie 🙂
    Chociaż moj mlody chyba się rozmyślił, jak przez miesiąc było mówione ze już juz na dniach, juz rozwarcie, szyjki nie ma tak teraz ani widu ani słychu zero skurczy zero bólów zero plamień. Dziś i tak ma zakaz wychodzenia bo męża cały dzień mam na wyjeździe, jutro wizyta u lekarza, juz nawet nie mówię ze byc moze ostatnia bo to się nie sprawdza.

Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was moglaby polecić coś bezpiecznego w ciazy na wysypke taka typowo alergiczna? Co rok w okresie letnim miewałam na stopach i dłoniach taka wysypke, zazwyczaj przechodziła po jakiejś tabletce typu Allegra czy Allertec ale w tym roku to jest armagedon, dochodzi do tego opuchlizna i od 3 dni mam stopy i dłonie w ogniu tak ze bede wdzięczna za porady czym to można próbować zwalczyć w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 09:06

Yumi lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙

Wysłany: 4 czerwca, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Yumi aż miło poczytać o Twoich porodach, bo ja w większości slyszalam o dramatach i udrękach i jestem nastawiona na najgorsze 😅 a tu proszę, jednak możliwe jest zeby się to odbyło w miarę szybko i pozytywnie 🙂
    Chociaż moj mlody chyba się rozmyślił, jak przez miesiąc było mówione ze już juz na dniach, juz rozwarcie, szyjki nie ma tak teraz ani widu ani słychu zero skurczy zero bólów zero plamień. Dziś i tak ma zakaz wychodzenia bo męża cały dzień mam na wyjeździe, jutro wizyta u lekarza, juz nawet nie mówię ze byc moze ostatnia bo to się nie sprawdza.

Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was moglaby polecić coś bezpiecznego w ciazy na wysypke taka typowo alergiczna? Co rok w okresie letnim miewałam na stopach i dłoniach taka wysypke, zazwyczaj przechodziła po jakiejś tabletce typu Allegra czy Allertec ale w tym roku to jest armagedon, dochodzi do tego opuchlizna i od 3 dni mam stopy i dłonie w ogniu tak ze bede wdzięczna za porady czym to można próbować zwalczyć w ciąży.
    No a fenistil w żelu? I altacet na zmianę? Plis jakiś emolient. Ale ja to bym na alergie też coś wzięła jeszcze.

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amoze wrote:
    Karola mam w głowie trochę jego słowa z ostatniej wizyty, tzn że jak ta szyjka nie jest do końca przygotowana to mimo wspomagania lekami i innymi cudami różnie z nią bywa i niekiedy właśnie przez tego typu nietrafione próby częściej dochodzi do jej pękania, a tego bardzo bym nie chciała. Krocze wiadomo, może się zdarzyć, na to wpływu nie mamy, ale jednak szyjkę wolałabym oszczędzić maksymalnie.
    No tak, u mnie pękła bo mimo że byłam już tydzień po terminie szyjka była jak w połowie ciąży... I co pęknięcie takie, że doprowadziło mnie to do crp ponad 300.
    Tylko, że u mnie na siłę ten balonik wpychali, myślę, że gdyby najpierw podali jakiś żel czy zastosowali tasiemkę to zupełnie inaczej by było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 09:17

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarowałam fenistilem i łagodzi świąd chwilowo ale wysypka sie nie zmniejsza. Tak na samą końcówkę ciąży mnie dopasc musiało 🙃

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • asiun Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:

U mnie dopiero co zaczęła znikać ta moją wysypka. Stosuje emolient parę razy dziennie plus przez parę dni smarowalam aflodermem na zalecenie ginekologa i dermatologa. O dziwo na dłoniach bąble przestały wychodzić 🤷 za wiele w diecie nie zmieniłam, bo i tak jest ograniczona przez cukrzycę.

KarolaKinga lubi tę wiadomość

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yumi ogromne gratulacje! Twój poród brzmi jak marzenie 🩷 szybko, sprawnie, bez dramatów , nic tylko brać przykład 😅

Yumi lubi tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 4 czerwca, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Smarowałam fenistilem i łagodzi świąd chwilowo ale wysypka sie nie zmniejsza. Tak na samą końcówkę ciąży mnie dopasc musiało 🙃
    A.wiesz po czym to?

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Nie nie,żadne kalafiory. Kalafiory to kłykciny. My nie mamy kłykcin tylko psie jaja😅

A to tego nie znałam 🤣🤣🤣 no to ja mam psie jaja i jedno z wodniakiem 🤣🤣🤣🤣🤣

preg.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.wiesz po czym to?
    No właśnie nie do końca, co roku mam taką wysypke w okresie letnim ale do tej pory nie była zbyt uciążliwa, jedna dermatolog mi powiedziała ze to takie wypryski jakby od potu, żeby unikać słońca i stosowac zwykle leki na alergie.

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yumi, super że piszesz o grzebieniu i gwizdku. Ja sobie codziennie ćwiczę z gwizdkiem i żyję nadzieją, że rzeczywiście pomoże przy partych 😅

Yumi lubi tę wiadomość

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, tak wiem, dlatego jutro idę do lekarza na badanie 😅

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    A to tego nie znałam 🤣🤣🤣 no to ja mam psie jaja i jedno z wodniakiem 🤣🤣🤣🤣🤣
    Naoglądałam się trochę na studiach zdjęć kłykcin od HPV, teraz to nam czasem do pracy kawałki przychodzą na badania pod tym kątem i pamiętam że nawet prowadzący mówili że właśnie jak kalafior wyglądają często. Długo nie mogłam patrzeć na kalafiora 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png

Wysłany: 4 czerwca, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Naoglądałam się trochę na studiach zdjęć kłykcin od HPV, teraz to nam czasem do pracy kawałki przychodzą na badania pod tym kątem i pamiętam że nawet prowadzący mówili że właśnie jak kalafior wyglądają często. Długo nie mogłam patrzeć na kalafiora 😅
    Musiałabyś widzieć amputacje warg sromowych u 20 latki z powodu klykcin. Jak to widziałam to się zastanawiałam jakim cudem faceci ją bzykali(ona miala chyba z 3 dzieci juz)

preg.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzis kalafiora na obiad, chyba nie zjem 😂

Kkk77, Cel95, Biedronka@ lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałabyś widzieć amputacje warg sromowych u 20 latki z powodu klykcin. Jak to widziałam to się zastanawiałam jakim cudem faceci ją bzykali(ona miala chyba z 3 dzieci juz)
    Ja to nie wiem ogólnie jak ktoś sobie pozwala coś takiego wyhodować
    Kiedyś na zajęciach z patomorfo pokazywali nam kłykciu babeczki po 50stce, nie wiem jak ona z nimi chodziła, bo ważyły ponad 0.5 kg i były tak duże że spodni to ona raczej założyć nie mogła..

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png

Wysłany: 4 czerwca, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    No właśnie nie do końca, co roku mam taką wysypke w okresie letnim ale do tej pory nie była zbyt uciążliwa, jedna dermatolog mi powiedziała ze to takie wypryski jakby od potu, żeby unikać słońca i stosowac zwykle leki na alergie.
    To myślę że tu coś musisz dostać od lekarza z hydrokortyzonem. Ale to lekarz musi wypisać. Niby u ciężarnych w 3 trymestrze się nie stosuje no ale wiadomo ,że są wyjątki

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Mam dzis kalafiora na obiad, chyba nie zjem 😂
    Też mam właśnie 🤣 ale mnie już nic nie brzydzi przez tą robotę

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun, mega współczuję... ale to właśnie mnie przekonuje na maxa do tego żeby jednak dziecię wyszło w miarę możliwości samo.

• amoze Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od tygodnia w lodówce czeka kalafior i brokuł :D i dziś to jest ten dzień kiedy się w końcu pojawi na talerzu :p mam młode ziemniaki, świeży koper, warzywa z wody z okrasą z bułki tartej i do tego zsiadłe mleko :p już nie mogę się doczekać 😎

Elza1234, KarolaKinga, Moooniii, Margareetka lubią tę wiadomość

‹‹ 1682 1683 1684 1685 1686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ