X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amoze a ty masz jakieś wskazania do tej indukcji?

Przypomniałyście, że muszę ten grzebień zamówić.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kaifoe dzisiaj był kalafior za 4.99zl. Kupiłam i mam na obiad

Ikea ma jakąś promke do -80% na jakieś pierdółek. Ja tam.nic takiego nie widziałam fajnego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 09:54

event.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yumi wrote:
    Cześć dziewczyny, melduję po porodzie!

Córeczka postanowiła wyjść idealnie w termin porodu i rocznicę ślubu 😅

O 23 obudziły mnie skurcze, poleżałam do północy i poszłam się myć i ogolić - łatwo nie było bo synek się obudził i się tulił a ja skurcze i przygotowania 😂
    Około 1 byliśmy w szpitalu 3cm rozwarcia o 1:30-40 na sali porodowej, położna zbadała znowu 3cm rozwarcia po 5 minutach przyszła i okazało się że rodzę 😅 po kilku minutach na świecie pojawiła się Ninka z pełną ochroną krocza bez znieczulenia, dokładnie o 2:55 rano

Gratulacje:) super że sama wyszla:)

Yumi lubi tę wiadomość

• amoze Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple póki co tylko tyle, że tydzień temu waga z USG ok 3600 z tolerancją błędu 500g, poza tym żadnych innych.

Jestem po rozmowie ze swoim prowadzącym, jutro po badaniu ginekologicznym i ktg mam się z nim jeszcze raz kontaktować i będziemy ustalać dzień, kiedy mam się stawić do szpitala.

Blackapple, Elza1234, Revolutionary , Yumi, ezra lubią tę wiadomość

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o hemoroidy to mi wyszedł mały, nie boli i nie dokucza. Czuję go tylko przy kąpieli i to nie zawsze.

Ale rozmawiałam ostatnio o tym z moją mamą, która miała z nimi większy problem. Nie wiem, czy wierzycie w takie metody, ale moi rodzice od pewnego czasu zaczęli korzystać z terapii pijawkowej. No i moja mama skorzystała między innymi na te hemoroidy i o dziwo po jednej wizycie hemoroidy zniknęły i dotychczas nie pojawiły się z powrotem.

Czasami niektóre rozwiązania wydają się dziwne, ale no może warto spróbować w przypadkach w których lekarze rozkładają ręce. Bo też nie myślcie, że moi rodzice są jacyś anty lekarze i korzystają z jakiś dziwnych metod leczenia 😂 Spróbowali te pijawki w tematach, w których lekarze nie potrafili pomóc a dolegliwości już naprawdę dokuczały w życiu codziennym i o dziwo pomogło.

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk powodzenia!

Gusia, historia Twojej koleżanki to naprawdę jakby wyrwana z filmu 😅 nieźle

U mnie dzisiaj znowu ukrop i nie zapowiada się na żaden deszcz czy burze… ratuję się arbuzem i czekam na truskawki jak mąż wróci z pracy

age.png
  • Flubbershy Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yumi gratulacje!!! ❤️ Takie porody napawają nadzieją 😀

Dziewczyny, a czy macie może jakiś sygnał od Alex? Bo tak pojechała do tego szpitala i jak kamień w wodę :/

Yumi lubi tę wiadomość

• Revolutionary Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś będzie ciepło, już to czuć. A mi się tak marzy walnąć się gdzieś na leżaku nad basenem 😏 Normalnie ta wizja nie opuszcza mnie od rana...

Yumi jeju, jaki piękny poród! 💪🥰 Życzę każdej z nas takiego! I do tego w terminie i w rocznicę, no piękny prezent Wam córka zrobiła 😀 Gratulacje! 🥰

Kkk77 ale rollercoaster🙈 oby to wszystko prowadziło tylko do pięknego porodu, podobnego do tego Yumi 💪✊

Dziewczyny a z waszego doświadczenia, jaka maść jest najlepsza na te hemoroidy? Bo ja dostałam w aptece jakąś mniej znaną, ale mi się zdaje, że ona działa bardziej przeciwbólowo i przeciwświądowo, niż jakoś obkurczająco (?) na te hemoroidy, a ja bólu ani świądu nie mam, tyle że wiem, że on tam jest 🤷‍♀️ I się zastanawiam czy nie lepiej kupić coś innego jednak, fakt że dopiero dwa dni używam, ale jak dotąd różnicy nie widzę...

Yumi lubi tę wiadomość

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flubbershy wrote:
    Yumi gratulacje!!! ❤️ Takie porody napawają nadzieją 😀

Dziewczyny, a czy macie może jakiś sygnał od Alex? Bo tak pojechała do tego szpitala i jak kamień w wodę :/
    Niestety milczy i tu i na fb

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol to ja dziś złożyłam u męża zamówienie na czereśnie. Mam nadzieję, że kupi i sobie pojemy na deser 🍨

Co do maści to ja najbardziej lubię ProctoGlyvenol czy coś takiego. U mnie się sprawdza. I dużo witaminy c

Revolutionary , Werzol lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy się męczycie z hemoroidami a ja od 12 lat z przedziwną nietolerancją pokarmową na trzy produkty: śledzie, pieczarki i avocado
    Śledzie - jestem w stanie zjeść maleńki kwadracik z akompaniamencie 2 tabletek scopolanu - i tak potem słychać mój żołądek który to trawi. Dowiedziałam się o tym jak zjadłam kiedyś na kolacje śledzie z cebulką od babci - w nocy prawie się przekręciłam, nie byłam z bólu w stanie zadzwonić po karetkę, a że to były studia i byłam sama w mieszkaniu to konałam na łóżku, aż je strawiłam i przeszło.
    Pieczarki - omijam, bo średnio i tak je lubię. Ale jak zjem to to samo - skurcze żołądka aż zlewają mnie poty.
    Avocado - raz mi coś jest, raz nie, ciężko trafić.

Pytałam o to alergologa - „a to ma pani jakąś nietolerancję, niech to pani omija po prostu” taka diagnoza 😅
    A ja po prostu jestem ciekawa - czemu akurat te 3 produkty. Czemu śledzie? A ryby mogę 🙈

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • CelinaJan Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yumi gratulacje 🥰
    Standardowo dużo zdrówka dla Was.
    Twój poród to chyba marzenie większości z nas jak nie wszystkich.

Mój wczoraj bardzo dużo się narobił po pracy i jak wrócił do domu to usłyszałam- Ty dzisiaj masz zakaz wychodzenia. Bo mama sama z Tobą będzie musiała jechać do szpitala. Uśmiałam się. 🤣

Dziwne że Alex się nie odzywa aż tak długo. Mam nadzieję, że pochłonęło ją macierzyństwo i wszystko ok.

Co do hemoroidów, u mnie wróciły i to z objawem bólu 😔
    Nie mam zaparć, więc nie wiem czym jest to spowodowane. Mam maść procto glyvenol i teraz czopki posterisan. Efekty marne. 😔
    Siostra po porodzie musiała mieć zabieg usuwania co mnie jeszcze bardziej dobiją. Mam nadzieję że u mnie same się wchłoną. 😔

Yumi lubi tę wiadomość

28.08.23r ⏸️
    06.10.23 poronienie chybione 💔
    16.10.24⏸️

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza mój mąż ma to samo z pieczarkami 😅 może zjeść ale homeopatyczna dawkę, bo inaczej od razu źle się czuje.

Dzięki za te opowieści, też mam dziś kalafiora na obiad 🤣

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 4 czerwca, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to po bananach umieram z bólu. I pistacjach. Ja zjem to ląduje na antybiotyku .

Ja Wam powiem ,że ja to mam pod górkę. Posprzątam sobie w szafkach w kuchni (tak jakby dzidziuś miał mnie skontrolować) . Minęły 3 tyg a mi mole latają....Takze jadę z tymi szafkami od początku....

Revolutionary możesz spróbować maści z kwasem hialuronowym (proktis m) albo Anusir

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 11:08

Revolutionary lubi tę wiadomość

event.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola współczuję 😕 ktoś chyba testuje Twoje możliwości skoro po 3 tygodniach od sprzątania znowu masz robotę

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mielone z dziczyzny ziemniaczki i surówka z kiszonej 😆
    Aczkolwiek ja mam smak na zupełnie co innego i na obiad zrobię sobie koktajl 😜
    Byłam po truskawki bo zachciało mi się takiego drożdżowego ciacha z kruszonką i właśnie się piecze a ja siedzę na tarasie i staram się trochę nogi opalić i twarz choć od tego słońca już jakiś czas temu porobiły mi sie przebarwienia na buzi i nawet piegi których nigdy w życiu nie miałam 🤓

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, że dopiero teraz, ale poród był długi i ciężki 😥 muszę do siebie dojść na spokojnie. W każdym razie mamy Krzysia 2810g urodzonego 02.06 o 14:15 po 25h akcji porodowej od odejścia wód. Poród naturalny bez oksy, bez baloników i innych wspomagaczy. Jedyny wspomagacz dla mnie to była piłka i gorący prysznic plus ZZO. Nobla temu kto to wymyślił 🙏 Mąż był do końca, trzymał za rękę i wspierał jak tylko umiał. Jestem z niego bardzo dumna♥️ i na szczęście udało się bez nacięcia z 2 maleńkimi pęknięciami.
    Gratulacje dla wszystkich was, które jesteście już po i mocne kciuki za kolejne 🤞🏻🤞🏻

Elza1234, Paulinaaa_, amoze, Kkk77, magdalena321, KarolaKinga, Yumi, Nineq, Truuskaawka, Blackapple, Nosa, Biedronka@, CelinaJan, Flubbershy, Moooniii, Maniaaa., awokado 🥑, Maj.a, Weronka, Werzol, kasssia, Katikat, Margareetka, Cel95, Szarotka12, xSmerfetkax, Anabbit, Anuncja, asiun, Klaudek11, Revolutionary , Kindziukowa, ezra lubią tę wiadomość

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Dziewczyny przepraszam, że dopiero teraz, ale poród był długi i ciężki 😥 muszę do siebie dojść na spokojnie. W każdym razie mamy Krzysia 2810g urodzonego 02.06 o 14:15 po 25h akcji porodowej od odejścia wód. Poród naturalny bez oksy, bez baloników i innych wspomagaczy. Jedyny wspomagacz dla mnie to była piłka i gorący prysznic plus ZZO. Nobla temu kto to wymyślił 🙏 Mąż był do końca, trzymał za rękę i wspierał jak tylko umiał. Jestem z niego bardzo dumna♥️ i na szczęście udało się bez nacięcia z 2 maleńkimi pęknięciami.
    Gratulacje dla wszystkich was, które jesteście już po i mocne kciuki za kolejne 🤞🏻🤞🏻
    Ważne, że wszystko dobrze ♥️ bo się martwiłyśmy
    Dużo zdrowia dla Was i ogromne gratulacje! 🥳

Alex_92 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex cieszę się, że napisałaś, że u Was wszystko dobrze. Powoli dochodź do siebie, dużo zdrowia i cierpliwości dla Ciebie i Krzysia! Gratulacje ❤️

Mam aktualizację od lekarza; jeśli w dniu jutrzejszym ktg będzie dobre to mam się stawić na sor we wtorek 10.06, nawet umówił mnie wtedy z jakiś swoim ziomkiem i będą we dwóch zastanawiać się nad tym co ze mną robić żeby było dobrze :p

Elza1234, Yumi, Blackapple, Moooniii, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025

Wysłany: 4 czerwca, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 miło ze żyjesz ,to się szanuje😅
    Z opisu który czytam brzmi jak spoko poród. Taki na miarę XXI wieku,nowoczesny i dobrze prowadzony. Czy mi się wydaje,czy Krzysztof miał być większy?

Alex_92 lubi tę wiadomość

event.png
‹‹ 1683 1684 1685 1686 1687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ