X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amoze a ty masz jakieś wskazania do tej indukcji?

Przypomniałyście, że muszę ten grzebień zamówić.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kaifoe dzisiaj był kalafior za 4.99zl. Kupiłam i mam na obiad

Ikea ma jakąś promke do -80% na jakieś pierdółek. Ja tam.nic takiego nie widziałam fajnego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 09:54

event.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yumi wrote:
    Cześć dziewczyny, melduję po porodzie!

Córeczka postanowiła wyjść idealnie w termin porodu i rocznicę ślubu 😅

O 23 obudziły mnie skurcze, poleżałam do północy i poszłam się myć i ogolić - łatwo nie było bo synek się obudził i się tulił a ja skurcze i przygotowania 😂
    Około 1 byliśmy w szpitalu 3cm rozwarcia o 1:30-40 na sali porodowej, położna zbadała znowu 3cm rozwarcia po 5 minutach przyszła i okazało się że rodzę 😅 po kilku minutach na świecie pojawiła się Ninka z pełną ochroną krocza bez znieczulenia, dokładnie o 2:55 rano

Gratulacje:) super że sama wyszla:)

Yumi lubi tę wiadomość

• amoze Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple póki co tylko tyle, że tydzień temu waga z USG ok 3600 z tolerancją błędu 500g, poza tym żadnych innych.

Jestem po rozmowie ze swoim prowadzącym, jutro po badaniu ginekologicznym i ktg mam się z nim jeszcze raz kontaktować i będziemy ustalać dzień, kiedy mam się stawić do szpitala.

Blackapple, Elza1234, Revolutionary , Yumi, ezra lubią tę wiadomość

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o hemoroidy to mi wyszedł mały, nie boli i nie dokucza. Czuję go tylko przy kąpieli i to nie zawsze.

Ale rozmawiałam ostatnio o tym z moją mamą, która miała z nimi większy problem. Nie wiem, czy wierzycie w takie metody, ale moi rodzice od pewnego czasu zaczęli korzystać z terapii pijawkowej. No i moja mama skorzystała między innymi na te hemoroidy i o dziwo po jednej wizycie hemoroidy zniknęły i dotychczas nie pojawiły się z powrotem.

Czasami niektóre rozwiązania wydają się dziwne, ale no może warto spróbować w przypadkach w których lekarze rozkładają ręce. Bo też nie myślcie, że moi rodzice są jacyś anty lekarze i korzystają z jakiś dziwnych metod leczenia 😂 Spróbowali te pijawki w tematach, w których lekarze nie potrafili pomóc a dolegliwości już naprawdę dokuczały w życiu codziennym i o dziwo pomogło.

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk powodzenia!

Gusia, historia Twojej koleżanki to naprawdę jakby wyrwana z filmu 😅 nieźle

U mnie dzisiaj znowu ukrop i nie zapowiada się na żaden deszcz czy burze… ratuję się arbuzem i czekam na truskawki jak mąż wróci z pracy

age.png
  • Flubbershy Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yumi gratulacje!!! ❤️ Takie porody napawają nadzieją 😀

Dziewczyny, a czy macie może jakiś sygnał od Alex? Bo tak pojechała do tego szpitala i jak kamień w wodę :/

Yumi lubi tę wiadomość

• Revolutionary Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś będzie ciepło, już to czuć. A mi się tak marzy walnąć się gdzieś na leżaku nad basenem 😏 Normalnie ta wizja nie opuszcza mnie od rana...

Yumi jeju, jaki piękny poród! 💪🥰 Życzę każdej z nas takiego! I do tego w terminie i w rocznicę, no piękny prezent Wam córka zrobiła 😀 Gratulacje! 🥰

Kkk77 ale rollercoaster🙈 oby to wszystko prowadziło tylko do pięknego porodu, podobnego do tego Yumi 💪✊

Dziewczyny a z waszego doświadczenia, jaka maść jest najlepsza na te hemoroidy? Bo ja dostałam w aptece jakąś mniej znaną, ale mi się zdaje, że ona działa bardziej przeciwbólowo i przeciwświądowo, niż jakoś obkurczająco (?) na te hemoroidy, a ja bólu ani świądu nie mam, tyle że wiem, że on tam jest 🤷‍♀️ I się zastanawiam czy nie lepiej kupić coś innego jednak, fakt że dopiero dwa dni używam, ale jak dotąd różnicy nie widzę...

Yumi lubi tę wiadomość

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flubbershy wrote:
    Yumi gratulacje!!! ❤️ Takie porody napawają nadzieją 😀

Dziewczyny, a czy macie może jakiś sygnał od Alex? Bo tak pojechała do tego szpitala i jak kamień w wodę :/
    Niestety milczy i tu i na fb

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol to ja dziś złożyłam u męża zamówienie na czereśnie. Mam nadzieję, że kupi i sobie pojemy na deser 🍨

Co do maści to ja najbardziej lubię ProctoGlyvenol czy coś takiego. U mnie się sprawdza. I dużo witaminy c

Revolutionary , Werzol lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy się męczycie z hemoroidami a ja od 12 lat z przedziwną nietolerancją pokarmową na trzy produkty: śledzie, pieczarki i avocado
    Śledzie - jestem w stanie zjeść maleńki kwadracik z akompaniamencie 2 tabletek scopolanu - i tak potem słychać mój żołądek który to trawi. Dowiedziałam się o tym jak zjadłam kiedyś na kolacje śledzie z cebulką od babci - w nocy prawie się przekręciłam, nie byłam z bólu w stanie zadzwonić po karetkę, a że to były studia i byłam sama w mieszkaniu to konałam na łóżku, aż je strawiłam i przeszło.
    Pieczarki - omijam, bo średnio i tak je lubię. Ale jak zjem to to samo - skurcze żołądka aż zlewają mnie poty.
    Avocado - raz mi coś jest, raz nie, ciężko trafić.

Pytałam o to alergologa - „a to ma pani jakąś nietolerancję, niech to pani omija po prostu” taka diagnoza 😅
    A ja po prostu jestem ciekawa - czemu akurat te 3 produkty. Czemu śledzie? A ryby mogę 🙈

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • CelinaJan Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yumi gratulacje 🥰
    Standardowo dużo zdrówka dla Was.
    Twój poród to chyba marzenie większości z nas jak nie wszystkich.

Mój wczoraj bardzo dużo się narobił po pracy i jak wrócił do domu to usłyszałam- Ty dzisiaj masz zakaz wychodzenia. Bo mama sama z Tobą będzie musiała jechać do szpitala. Uśmiałam się. 🤣

Dziwne że Alex się nie odzywa aż tak długo. Mam nadzieję, że pochłonęło ją macierzyństwo i wszystko ok.

Co do hemoroidów, u mnie wróciły i to z objawem bólu 😔
    Nie mam zaparć, więc nie wiem czym jest to spowodowane. Mam maść procto glyvenol i teraz czopki posterisan. Efekty marne. 😔
    Siostra po porodzie musiała mieć zabieg usuwania co mnie jeszcze bardziej dobiją. Mam nadzieję że u mnie same się wchłoną. 😔

Yumi lubi tę wiadomość

28.08.23r ⏸️
    06.10.23 poronienie chybione 💔
    16.10.24⏸️

12.06.2025 Iga 2960, 52 ❤️
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza mój mąż ma to samo z pieczarkami 😅 może zjeść ale homeopatyczna dawkę, bo inaczej od razu źle się czuje.

Dzięki za te opowieści, też mam dziś kalafiora na obiad 🤣

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 4 czerwca, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to po bananach umieram z bólu. I pistacjach. Ja zjem to ląduje na antybiotyku .

Ja Wam powiem ,że ja to mam pod górkę. Posprzątam sobie w szafkach w kuchni (tak jakby dzidziuś miał mnie skontrolować) . Minęły 3 tyg a mi mole latają....Takze jadę z tymi szafkami od początku....

Revolutionary możesz spróbować maści z kwasem hialuronowym (proktis m) albo Anusir

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 11:08

Revolutionary lubi tę wiadomość

event.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola współczuję 😕 ktoś chyba testuje Twoje możliwości skoro po 3 tygodniach od sprzątania znowu masz robotę

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mielone z dziczyzny ziemniaczki i surówka z kiszonej 😆
    Aczkolwiek ja mam smak na zupełnie co innego i na obiad zrobię sobie koktajl 😜
    Byłam po truskawki bo zachciało mi się takiego drożdżowego ciacha z kruszonką i właśnie się piecze a ja siedzę na tarasie i staram się trochę nogi opalić i twarz choć od tego słońca już jakiś czas temu porobiły mi sie przebarwienia na buzi i nawet piegi których nigdy w życiu nie miałam 🤓

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, że dopiero teraz, ale poród był długi i ciężki 😥 muszę do siebie dojść na spokojnie. W każdym razie mamy Krzysia 2810g urodzonego 02.06 o 14:15 po 25h akcji porodowej od odejścia wód. Poród naturalny bez oksy, bez baloników i innych wspomagaczy. Jedyny wspomagacz dla mnie to była piłka i gorący prysznic plus ZZO. Nobla temu kto to wymyślił 🙏 Mąż był do końca, trzymał za rękę i wspierał jak tylko umiał. Jestem z niego bardzo dumna♥️ i na szczęście udało się bez nacięcia z 2 maleńkimi pęknięciami.
    Gratulacje dla wszystkich was, które jesteście już po i mocne kciuki za kolejne 🤞🏻🤞🏻

Elza1234, Paulinaaa_, amoze, Kkk77, magdalena321, KarolaKinga, Yumi, Nineq, Truuskaawka, Blackapple, Nosa, Biedronka@, CelinaJan, Flubbershy, Moooniii, Maniaaa., awokado 🥑, Maj.a, Weronka, Werzol, kasssia, Katikat, Margareetka, Cel95, Szarotka12, xSmerfetkax, Anabbit, Anuncja, asiun, Klaudek11, Revolutionary , Kindziukowa, ezra lubią tę wiadomość

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Dziewczyny przepraszam, że dopiero teraz, ale poród był długi i ciężki 😥 muszę do siebie dojść na spokojnie. W każdym razie mamy Krzysia 2810g urodzonego 02.06 o 14:15 po 25h akcji porodowej od odejścia wód. Poród naturalny bez oksy, bez baloników i innych wspomagaczy. Jedyny wspomagacz dla mnie to była piłka i gorący prysznic plus ZZO. Nobla temu kto to wymyślił 🙏 Mąż był do końca, trzymał za rękę i wspierał jak tylko umiał. Jestem z niego bardzo dumna♥️ i na szczęście udało się bez nacięcia z 2 maleńkimi pęknięciami.
    Gratulacje dla wszystkich was, które jesteście już po i mocne kciuki za kolejne 🤞🏻🤞🏻
    Ważne, że wszystko dobrze ♥️ bo się martwiłyśmy
    Dużo zdrowia dla Was i ogromne gratulacje! 🥳

Alex_92 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex cieszę się, że napisałaś, że u Was wszystko dobrze. Powoli dochodź do siebie, dużo zdrowia i cierpliwości dla Ciebie i Krzysia! Gratulacje ❤️

Mam aktualizację od lekarza; jeśli w dniu jutrzejszym ktg będzie dobre to mam się stawić na sor we wtorek 10.06, nawet umówił mnie wtedy z jakiś swoim ziomkiem i będą we dwóch zastanawiać się nad tym co ze mną robić żeby było dobrze :p

Elza1234, Yumi, Blackapple, Moooniii, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025

Wysłany: 4 czerwca, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 miło ze żyjesz ,to się szanuje😅
    Z opisu który czytam brzmi jak spoko poród. Taki na miarę XXI wieku,nowoczesny i dobrze prowadzony. Czy mi się wydaje,czy Krzysztof miał być większy?

Alex_92 lubi tę wiadomość

event.png
‹‹ 1683 1684 1685 1686 1687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ