X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dosyć, ch**a dał ten balonik, tylko czop mi podchodził w kawałkach, a skurcze mam co 6-8 minut i nic z nich nie wynika, nawet godzinę się przespałam, tylko już mi się teraz odechciało 😬 indukcja od poniedziałku i gówno i nic, już się robię wściekła 🙈 do 21 to się nawet położyć nie mogłam, tyle km zrobiłam chodząc, że moje stopy wyglądały jak balony jak jeszcze nigdy

preg.png
  • Yumi Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    O, jesteś na żelaznej? Jak ogólnie oceniasz? Wszelkie komentarze i rady mile widziane, bo to szpital pierwszego wyboru w moim przypadku 😃

Tak, jest o wiele lepiej niż w 2022, na IP sympatyczne panie położne na rejestracji, na sale śliwkowa trafiłam ładna duża, położna super pokierowała poród dzięki temu 100% ochrony. Pokój super po remoncie dwupokojowy normalnie jak w hotelu 😅 jedynie co to irytujące są te ciągłe badania od 5 jak się zaczynają tak co chwilę wchodzą i coś badają tak do 12 więc wyspanie się nie wchodzi w grę 😓 z jedzeniem godzinowo słabo rozłożone bo jest ogromna przepaść między kolacją a śniadaniem, śniadanie przed 8 obiad przed 12 a kolacja o 16. Koleżanka z sali ma problemy z karmieniem i super mega wsparcie w położnych tu ma naprawdę wczuwają się w pomoc. W pierwszej dobie była też fizjoterapeutka i jeżeli chcesz bada oraz okleja brzuch tylko musisz mieć swoje tejpy.

Jak masz jakieś pytania to wal śmiało 🥰

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png

age.png

21.08.24- ostatnia 🩸
    11.09.24- owu
    21.09.24- I kreska
    22.09.24- ⏸️ kreski
    22.09.24- Beta 11.9
    25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
    30.09.24- Beta 2487
    02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
    09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
    18.11.24- cytomegalia +
    20.11.24 prenatalne
    55 CRL, wszystko dobrze
    Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
    21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
    28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷
    16.04- 2120g- dziecko nisko krotka szyjka
    14.05 2800g - 0,5cm szyjka
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 te cholerne indukcję się tak ciągną i ciągną. Takie papranie się cały tydzień. Jakiś nowy sport na tych porodówkach takie rozkręcania parę dni.

Yumi super brzmi opis tego szpitala. Gdzie to tak fajnie?

Amoze jeśli się boisz ,że przegapisz poród bo nie odróżnisz bólu to nie nakręcaj się,nie przegapisz. Jak zacznie nakurwiać to będziesz wiedzieć ,że to to. Jakieś ćmienia,skurcze,bóle mogą trwać wieki i nie znaczyć nic.

Co do kąpieli po porodzie to pacjenta idzie pod prysznic w zależności od sytuacji. Nie ma tak ,że każda idzie zawsze się kąpać tam i tam,o tej i o tej. Zależy od sytuacji i danej zmiany jaka jest. Nie ma co się tym teraz przejmować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 06:18

amoze lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Kkk77 te cholerne indukcję się tak ciągną i ciągną. Takie papranie się cały tydzień. Jakiś nowy sport na tych porodówkach takie rozkręcania parę dni.

Yumi super brzmi opis tego szpitala. Gdzie to tak fajnie?

Amoze jeśli się boisz ,że przegapisz poród bo nie odróżnisz bólu to nie nakręcaj się,nie przegapisz. Jak zacznie nakurwiać to będziesz wiedzieć ,że to to. Jakieś ćmienia,skurcze,bóle mogą trwać wieki i nie znaczyć nic.

Co do kąpieli po porodzie to pacjenta idzie pod prysznic w zależności od sytuacji. Nie ma tak ,że każda idzie zawsze się kąpać tam i tam,o tej i o tej. Zależy od sytuacji i danej zmiany jaka jest. Nie ma co się tym teraz przejmować

No już mi się od nocy skumulował wkurw, tyle męczarni a i tak na koniec mi powiedzą, że dziecko za duże i cc i elo i po co się było męczyć 🤡

Amoze, nie przegapisz skurczy i je odróżnisz - mówię to ja, która ostatnie tygodnie to rozkminiala xD

amoze lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj znajoma opowiadała mi o dziewczynie, która leżała na patologii i zaczęła rodzic. Zgłaszała ze boli itd, położne zbagatelizowały jej skurcze i bóle, wyobraźcie sobie ze dziewczyna poczuła parcie na kupę, poszła do toalety i urodziła do KIBLA! ja rozumiem ze takie rzeczy w xix wieku ale teraz?????

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym kąpaniem to też myślę, że zależy od sytuacji chyba jak Karola pisze. Jak po pierwszym porodzie miałam problem ze staniem na własnych nogach z wyczerpania, to położna mnie obmyła na łóżku na porodówce, odprowadziła na salę i kazała poczekać z prysznicem do rana, wtedy przyszła inna położna i stała pod drzwiami do łazienki, jakby się coś działo. Za drugim razem jak byłam tą kobietą, której poród właściwie nie zmęczył, poszłam się wykąpać od razu po tych 2 godzinach kontaktu skóra do skóry sama na położnictwie, bo po prostu wiedziałam, że na luziku dam radę od razu się ogarnąć bez żadnej pomocy i tak też było :)

Kindzikukowa o niee, udaje, że nie widziałam tego co napisałaś 🤣🫣

Uff chyba dziś wstałam bez tych wkurzających już wczoraj skurczów przepowiadających 👌 oby dziś lepszy dzień pod tym względem, bo wczoraj już mnie irytowały xd

Kto dziś rodzi? :D

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: 5 czerwca, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    Wczoraj znajoma opowiadała mi o dziewczynie, która leżała na patologii i zaczęła rodzic. Zgłaszała ze boli itd, położne zbagatelizowały jej skurcze i bóle, wyobraźcie sobie ze dziewczyna poczuła parcie na kupę, poszła do toalety i urodziła do KIBLA! ja rozumiem ze takie rzeczy w xix wieku ale teraz?????
    To też nie ma co oceniać. Czasem faktycznie oleją,czasem nie zdążą podjeść bo robią coś innego,czasem pacjentki są takie że non stop coś zgłaszają to się je już olewa. Nie jedna urodziła do łóżka albo w łazience. Nawet na patologii w jakich wczesnych ciazach

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKK współczuję :( dlatego obawiam się indukcji, mam wrażenie, że jak organizm nie jest gotowy, to jest męczarnia:/ ale też Polska ma chyba lekkiego pierdolca na punkcie tej dużej wagi noworodków, w Skandynawii te większe dzieci rodzą się normalnie naturalnie i nikt od razu nie zaczyna planować indukcji jak tylko przekroczy kilka gramów powyżej 4 kg 😅

Gusia to ja chyba przejęłam skurcze od Ciebie, bo od wieczora mnie coś trzyma xD chyba ta burza jak Karola przepowiedziała 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 07:02

preg.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Gusia, dziś mi się śniło, że przyszła kolej na Ciebie 😅 serio :p chyba za dużo życia ostatnio poświęcam na forum 🫣 mój sen opierał się na tym, że przeczytałam takie info na forum od Ciebie :D także powodzenia :p

Tanashi lubi tę wiadomość

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi u Ciebie to by się już mogło rozkręcić, a nie jakieś tam przepowiadające 😅

Amoze no co Ty, widzę lepsze kandydatki hahaha 🫣 ja to nadal mam ten głupi stan, że chce mieć noworodka a nie chce go rodzic 🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: 5 czerwca, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to obstawialam,że któraś będzie jechać w nicy,w burzy,wśród błyskawic a tu zero emocji😅

Revolutionary , Anuncja lubią tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 5 czerwca, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 oni Ci robili masaz szyjki? Ale taki mocny

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nie rodzę, czekamy grzecznie na wynik gbs. Znając moje szczęście to i tak nie urodzę przed indukcją 🤡.
    Też myślałam, że przez tą pogodę będzie tu jakiś wysyp opowieści porodowych z nocy a tu nic ...

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ej a ja zaczęłam się tak zastanawiam gdzie idzie się kąpać po porodzie i tych dwóch godzinach kontaktu skóra do skóry. Idzie się jeszcze do łazienki na tej sali porodowej, czy już w łazience przy sali, w którym się będzie?
    Mężowi w pracy naopowiadali, że kobieta zawsze pod tym prysznicem mdleje i tak właśnie się zastanawiałam gdzie będę mdleć xD

Po porodzie masz 2h maluszka na piersiach.
    Pozniej przy sali miałam łazienkę to tam się wykąpałam i na oddział z małym.

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Kkk77 oni Ci robili masaz szyjki? Ale taki mocny

Nieee, tzn coś tam intensywnie grzebali i bolało, ale to chyba nie ten masaż. Miałam tylko tasiemkę w pon i od wczoraj balonik i tak od wczoraj tylko skurcze i kawałki czopa odchodzą i tyle.

Jak dzisiaj nie urodzę to kurde się chyba wypisuję, urodzę w domu XD

preg.png

Wysłany: 5 czerwca, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Nieee, tzn coś tam intensywnie grzebali i bolało, ale to chyba nie ten masaż. Miałam tylko tasiemkę w pon i od wczoraj balonik i tak od wczoraj tylko skurcze i kawałki czopa odchodzą i tyle.

Jak dzisiaj nie urodzę to kurde się chyba wypisuję, urodzę w domu XD
    Czyli może miałaś masaz,pytanie czy się udało coś odkleić w ogóle. Kurcze,długie te indukcje. Idą.na rekordy

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie czy można mieć cholestazę mając zero objawów, czując się idealnie, z niską bilirubiną i niskim ggtp?

Anuncja lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk bardzo współczuję, że tak to u Ciebie wygląda 😥

Ja w nocy obudziłam się od strasznego skurczu, taki tępy ból zaczynający się na górze brzucha i promieniujący na cały brzuch, potrzymało mnie chwilkę tak że trudno było oddychać i kurde do teraz nie wiem czy to taki mocny skurcz przepowiadający, czy ten cholerny kebab 🤣 Do tego mocno mnie mdliło i przeczyściło, a teraz już tylko lekko pobolewa krzyż.

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Wiecie czy można mieć cholestazę mając zero objawów, czując się idealnie, z niską bilirubiną i niskim ggtp?
    Trochę nie rozumiem - jak można mieć cholestaza nie mając objawów i mając wzorowe wyniki?
    W sensie nie rozumiem toku myślenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 07:50

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w weekend mogę rodzić, póki co te 2 dni chce wytrzymać w 2paku, w piątek może jeszcze sex pocisnąć 🔥 moze coś przyśpieszy akcje
    Bo póki co to cisza, zero skurczy itp.

Kkk777, musisz głowę uspokoić, bo takie nerwy tylko powodują blokade hormonów. Włącz sobie jakiś film i odpręż się📺🎶

1️⃣7️⃣ cs

05.10. ⏸
    25.10. 👶0.54 cm 13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶 199g 💙 07.02. 👶 450g
    07.03. 👶 778g. 04.04. 👶 1349g
    02.05. 👶 2050g. 16.05. 👶 2610g

preg.png
‹‹ 1691 1692 1693 1694 1695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ