CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam dosyć, ch**a dał ten balonik, tylko czop mi podchodził w kawałkach, a skurcze mam co 6-8 minut i nic z nich nie wynika, nawet godzinę się przespałam, tylko już mi się teraz odechciało 😬 indukcja od poniedziałku i gówno i nic, już się robię wściekła 🙈 do 21 to się nawet położyć nie mogłam, tyle km zrobiłam chodząc, że moje stopy wyglądały jak balony jak jeszcze nigdy
-
Anabbit wrote:O, jesteś na żelaznej? Jak ogólnie oceniasz? Wszelkie komentarze i rady mile widziane, bo to szpital pierwszego wyboru w moim przypadku 😃
Tak, jest o wiele lepiej niż w 2022, na IP sympatyczne panie położne na rejestracji, na sale śliwkowa trafiłam ładna duża, położna super pokierowała poród dzięki temu 100% ochrony. Pokój super po remoncie dwupokojowy normalnie jak w hotelu 😅 jedynie co to irytujące są te ciągłe badania od 5 jak się zaczynają tak co chwilę wchodzą i coś badają tak do 12 więc wyspanie się nie wchodzi w grę 😓 z jedzeniem godzinowo słabo rozłożone bo jest ogromna przepaść między kolacją a śniadaniem, śniadanie przed 8 obiad przed 12 a kolacja o 16. Koleżanka z sali ma problemy z karmieniem i super mega wsparcie w położnych tu ma naprawdę wczuwają się w pomoc. W pierwszej dobie była też fizjoterapeutka i jeżeli chcesz bada oraz okleja brzuch tylko musisz mieć swoje tejpy.
Jak masz jakieś pytania to wal śmiało 🥰Anabbit lubi tę wiadomość
21.08.24- ostatnia 🩸
11.09.24- owu
21.09.24- I kreska
22.09.24- ⏸️ kreski
22.09.24- Beta 11.9
25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
30.09.24- Beta 2487
02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
18.11.24- cytomegalia +
20.11.24 prenatalne
55 CRL, wszystko dobrze
Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷
16.04- 2120g- dziecko nisko krotka szyjka
14.05 2800g - 0,5cm szyjka -
Kkk77 te cholerne indukcję się tak ciągną i ciągną. Takie papranie się cały tydzień. Jakiś nowy sport na tych porodówkach takie rozkręcania parę dni.
Yumi super brzmi opis tego szpitala. Gdzie to tak fajnie?
Amoze jeśli się boisz ,że przegapisz poród bo nie odróżnisz bólu to nie nakręcaj się,nie przegapisz. Jak zacznie nakurwiać to będziesz wiedzieć ,że to to. Jakieś ćmienia,skurcze,bóle mogą trwać wieki i nie znaczyć nic.
Co do kąpieli po porodzie to pacjenta idzie pod prysznic w zależności od sytuacji. Nie ma tak ,że każda idzie zawsze się kąpać tam i tam,o tej i o tej. Zależy od sytuacji i danej zmiany jaka jest. Nie ma co się tym teraz przejmowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 06:18
amoze lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Kkk77 te cholerne indukcję się tak ciągną i ciągną. Takie papranie się cały tydzień. Jakiś nowy sport na tych porodówkach takie rozkręcania parę dni.
Yumi super brzmi opis tego szpitala. Gdzie to tak fajnie?
Amoze jeśli się boisz ,że przegapisz poród bo nie odróżnisz bólu to nie nakręcaj się,nie przegapisz. Jak zacznie nakurwiać to będziesz wiedzieć ,że to to. Jakieś ćmienia,skurcze,bóle mogą trwać wieki i nie znaczyć nic.
Co do kąpieli po porodzie to pacjenta idzie pod prysznic w zależności od sytuacji. Nie ma tak ,że każda idzie zawsze się kąpać tam i tam,o tej i o tej. Zależy od sytuacji i danej zmiany jaka jest. Nie ma co się tym teraz przejmować
No już mi się od nocy skumulował wkurw, tyle męczarni a i tak na koniec mi powiedzą, że dziecko za duże i cc i elo i po co się było męczyć 🤡
Amoze, nie przegapisz skurczy i je odróżnisz - mówię to ja, która ostatnie tygodnie to rozkminiala xDamoze lubi tę wiadomość
-
Wczoraj znajoma opowiadała mi o dziewczynie, która leżała na patologii i zaczęła rodzic. Zgłaszała ze boli itd, położne zbagatelizowały jej skurcze i bóle, wyobraźcie sobie ze dziewczyna poczuła parcie na kupę, poszła do toalety i urodziła do KIBLA! ja rozumiem ze takie rzeczy w xix wieku ale teraz?????
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Z tym kąpaniem to też myślę, że zależy od sytuacji chyba jak Karola pisze. Jak po pierwszym porodzie miałam problem ze staniem na własnych nogach z wyczerpania, to położna mnie obmyła na łóżku na porodówce, odprowadziła na salę i kazała poczekać z prysznicem do rana, wtedy przyszła inna położna i stała pod drzwiami do łazienki, jakby się coś działo. Za drugim razem jak byłam tą kobietą, której poród właściwie nie zmęczył, poszłam się wykąpać od razu po tych 2 godzinach kontaktu skóra do skóry sama na położnictwie, bo po prostu wiedziałam, że na luziku dam radę od razu się ogarnąć bez żadnej pomocy i tak też było
Kindzikukowa o niee, udaje, że nie widziałam tego co napisałaś 🤣🫣
Uff chyba dziś wstałam bez tych wkurzających już wczoraj skurczów przepowiadających 👌 oby dziś lepszy dzień pod tym względem, bo wczoraj już mnie irytowały xd
Kto dziś rodzi? -
Kindziukowa wrote:Wczoraj znajoma opowiadała mi o dziewczynie, która leżała na patologii i zaczęła rodzic. Zgłaszała ze boli itd, położne zbagatelizowały jej skurcze i bóle, wyobraźcie sobie ze dziewczyna poczuła parcie na kupę, poszła do toalety i urodziła do KIBLA! ja rozumiem ze takie rzeczy w xix wieku ale teraz?????
-
KKK współczuję
dlatego obawiam się indukcji, mam wrażenie, że jak organizm nie jest gotowy, to jest męczarnia:/ ale też Polska ma chyba lekkiego pierdolca na punkcie tej dużej wagi noworodków, w Skandynawii te większe dzieci rodzą się normalnie naturalnie i nikt od razu nie zaczyna planować indukcji jak tylko przekroczy kilka gramów powyżej 4 kg 😅
Gusia to ja chyba przejęłam skurcze od Ciebie, bo od wieczora mnie coś trzyma xD chyba ta burza jak Karola przepowiedziała 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 07:02
-
No właśnie Gusia, dziś mi się śniło, że przyszła kolej na Ciebie 😅 serio :p chyba za dużo życia ostatnio poświęcam na forum 🫣 mój sen opierał się na tym, że przeczytałam takie info na forum od Ciebie
także powodzenia :p
Tanashi lubi tę wiadomość
Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025 -
Tanashi u Ciebie to by się już mogło rozkręcić, a nie jakieś tam przepowiadające 😅
Amoze no co Ty, widzę lepsze kandydatki hahaha 🫣 ja to nadal mam ten głupi stan, że chce mieć noworodka a nie chce go rodzic 🫣 -
Ja dzisiaj nie rodzę, czekamy grzecznie na wynik gbs. Znając moje szczęście to i tak nie urodzę przed indukcją 🤡.
Też myślałam, że przez tą pogodę będzie tu jakiś wysyp opowieści porodowych z nocy a tu nic ...
-
Margareetka wrote:Ej a ja zaczęłam się tak zastanawiam gdzie idzie się kąpać po porodzie i tych dwóch godzinach kontaktu skóra do skóry. Idzie się jeszcze do łazienki na tej sali porodowej, czy już w łazience przy sali, w którym się będzie?
Mężowi w pracy naopowiadali, że kobieta zawsze pod tym prysznicem mdleje i tak właśnie się zastanawiałam gdzie będę mdleć xD
Po porodzie masz 2h maluszka na piersiach.
Pozniej przy sali miałam łazienkę to tam się wykąpałam i na oddział z małym. -
Karola3xJ:D wrote:Kkk77 oni Ci robili masaz szyjki? Ale taki mocny
Nieee, tzn coś tam intensywnie grzebali i bolało, ale to chyba nie ten masaż. Miałam tylko tasiemkę w pon i od wczoraj balonik i tak od wczoraj tylko skurcze i kawałki czopa odchodzą i tyle.
Jak dzisiaj nie urodzę to kurde się chyba wypisuję, urodzę w domu -
Kkk77 wrote:Nieee, tzn coś tam intensywnie grzebali i bolało, ale to chyba nie ten masaż. Miałam tylko tasiemkę w pon i od wczoraj balonik i tak od wczoraj tylko skurcze i kawałki czopa odchodzą i tyle.
Jak dzisiaj nie urodzę to kurde się chyba wypisuję, urodzę w domu -
Wiecie czy można mieć cholestazę mając zero objawów, czując się idealnie, z niską bilirubiną i niskim ggtp?
Anuncja lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Kkk bardzo współczuję, że tak to u Ciebie wygląda 😥
Ja w nocy obudziłam się od strasznego skurczu, taki tępy ból zaczynający się na górze brzucha i promieniujący na cały brzuch, potrzymało mnie chwilkę tak że trudno było oddychać i kurde do teraz nie wiem czy to taki mocny skurcz przepowiadający, czy ten cholerny kebab 🤣 Do tego mocno mnie mdliło i przeczyściło, a teraz już tylko lekko pobolewa krzyż. -
Cel95 wrote:Wiecie czy można mieć cholestazę mając zero objawów, czując się idealnie, z niską bilirubiną i niskim ggtp?
W sensie nie rozumiem toku myśleniaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 07:50
-
Ja w weekend mogę rodzić, póki co te 2 dni chce wytrzymać w 2paku, w piątek może jeszcze sex pocisnąć 🔥 moze coś przyśpieszy akcje
Bo póki co to cisza, zero skurczy itp.
Kkk777, musisz głowę uspokoić, bo takie nerwy tylko powodują blokade hormonów. Włącz sobie jakiś film i odpręż się📺🎶