CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza1234 wrote:Trochę nie rozumiem - jak można mieć cholestaza nie mając objawów i mając wzorowe wyniki?
W sensie nie rozumiem toku myślenia
Zastanawiam się czy same te aspaty i alaty z resztą ok mogą o niej świadczyć👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Ja obstawiam że wysyp będzie porodów w okolicy tego 10-11.06. Ma być pelnia i jakoś te daty krążą od początku xd A ponoć przed pelnia w trakcie i po jest najwięcej porodow:)
Ogólnie tragicznie spie, jest duszno, śnią mi się głupoty i powiem wam że złapały mnie jakieś leki przed porodem. W nocy normalnie włącza mi się panika. Głównie się boję że urośnie duzy i będzie indukcja. Te indukcję są strasznie długo trwają. Też mam wrażenie że to jakieś dziwaczne co 3 ma indukcję. Bardzo ich dużo.. -
Cel95 wrote:Wiecie czy można mieć cholestazę mając zero objawów, czując się idealnie, z niską bilirubiną i niskim ggtp?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 07:54
Cel95 lubi tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Wiecie czy można mieć cholestazę mając zero objawów, czując się idealnie, z niską bilirubiną i niskim ggtp?
Weź pod uwagę ,że zupełnie zbędnie bierzesz mocy lek który wali w wątrobę i to może być powód. Ewentualnie masz jaką lekką kamicę ciążową . Idziesz dzisiaj do lekarza to niech przyłoży głowice do pęcherzyka. Chociaż jak na moje to nic Ci nie jest. Mocz też miałaś bez bilirubiny , białka i leukocytozy -
Maj.a wrote:Ja w weekend mogę rodzić, póki co te 2 dni chce wytrzymać w 2paku, w piątek może jeszcze sex pocisnąć 🔥 moze coś przyśpieszy akcje
Bo póki co to cisza, zero skurczy itp.
Kkk777, musisz głowę uspokoić, bo takie nerwy tylko powodują blokade hormonów. Włącz sobie jakiś film i odpręż się📺🎶
Mi też by weekend idealnie pasował. Bo starsza u babciMaj.a lubi tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Zastanawiam się czy same te aspaty i alaty z resztą ok mogą o niej świadczyć
Masz naprawdę niewiele podwyższony jeden parametr - wystarczy że macica uścisnęła Ci wątrobę trochę i poszło w górę.
Masz dzisiaj przecież lekarza to Ci powie, nie szukaj dziury w całymCel95, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Myśmy próbowali coś zdziałać z seksem ale ja nie jestem w stanie go uprawiać. Czuję taki ból,że po dwóch próbach pogonilam chłopa. Śmiałam się że organ nieużywany zanika,moja pochwa się zasklepiła😅 wrota zamknięte 🏚
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 07:57
amoze lubi tę wiadomość
-
Karola, jaki lek masz na myśli? Bo raczej nie biorę nic zbędnie. Te leki to taki żelazny zestaw dla osób z ana+ i 3xAPS👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Osobiście nie znam kobiety która mając cholestaza nie miałaby świądu, przez który chciałaby umrzeć
Śniło mi się dzisiaj, że urodziłam w domu, moja córka była podobna do mojej nieżyjącej teściowej, a z cycków tryskało mi mleko - także lęki wjechały na grubo, bo przez nocki męża czuję się średnio pewnie nocą sama w domu, boję się że młoda wda się właśnie w teściową 🤡 no i boję się że nie będę miała pokarmu i nie rozkręcę laktacj i -
Pytam bo właśnie myślałam czy nie iść sobie na te kwasy z rana, ale w sumie jadłam coś ok 1 więc bez sensu. No nic zobaczę co powie lekarz, juz Wam nie marudzę o tym.👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Karola3xJ:D wrote:Myśmy próbowali coś zdziałać z seksem ale ja nie jestem w stanie go uprawiać. Czuję taki ból,że po dwóch próbach pogonilam chłopa. Śmiałam się że organ nieużywany zanika,moja pochwa się zasklepiła😅 wrota zamknięte 🏚
Ja się właśnie próbuję zmotywować, ale tak mnie boli spojenie łonowe od kilku dni że na samą myśl chce mi się płakać 🤣🤣🤣 -
Do kolejki porodów ja się dzisiaj ustawiam - mój mąż od początku jest jakimś dziwnym szamanem w tej ciąży i „umówił się” z Młodą, że poród zacznie się 5 czerwca, a urodzi się 6 czerwca 🙃 No więc zaczynamy dzień przepowiedni!
Elza1234, Werzol, Maj.a, Moooniii, Anabbit, Margareetka, amoze, Revolutionary , KarolaKinga, Anuncja, Yumi, CelinaJan, ezra lubią tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Pytam bo właśnie myślałam czy nie iść sobie na te kwasy z rana, ale w sumie jadłam coś ok 1 więc bez sensu. No nic zobaczę co powie lekarz, juz Wam nie marudzę o tym.
-
Elza1234 wrote:Osobiście nie znam kobiety która mając cholestaza nie miałaby świądu, przez który chciałaby umrzeć
Śniło mi się dzisiaj, że urodziłam w domu, moja córka była podobna do mojej nieżyjącej teściowej, a z cycków tryskało mi mleko - także lęki wjechały na grubo, bo przez nocki męża czuję się średnio pewnie nocą sama w domu, boję się że młoda wda się właśnie w teściową 🤡 no i boję się że nie będę miała pokarmu i nie rozkręcę laktacj i
Te sny w ciazy są super, rzeczywiście można czasemw nich odkryć swoje lękija przed snem trochę sobie zarzucałam, że może mogłam być restrykcyjniejsza z dietą lub coś zaniedbałam i śniło mi się, że palę jakieś e papierosy z moim kolegą z młodości i leci wielki dym wokół mnie, ale potem się zorientowałam, że Mąż też jest w tym pokoju i wyrzuciłam tę fajkę. Ja to interpretuje, że jak za każdym razem się czymś martwię to Mąż mnie uspokaja więc w jego obecności nie ma miejsca na zadręczanie się 😆
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Tanashi wrote:Ja się właśnie próbuję zmotywować, ale tak mnie boli spojenie łonowe od kilku dni że na samą myśl chce mi się płakać 🤣🤣🤣
Byłoby miło chociaż raz przypomnieć sobie jak to jest, zanim znowu będzie ban na 6 tygodni.
Wg tak się śmiejemy - mój mąż miał usuwaną zmiane z wargi i ma szwy, więc nawet pocałować się chwilowo nie da. Także żyjemy jak emeryci ze sobą chwilowo 🤡 -
awokado 🥑 wrote:Do kolejki porodów ja się dzisiaj ustawiam - mój mąż od początku jest jakimś dziwnym szamanem w tej ciąży i „umówił się” z Młodą, że poród zacznie się 5 czerwca, a urodzi się 6 czerwca 🙃 No więc zaczynamy dzień przepowiedni!
More passion, more energy, more kebab 😎Elza1234, awokado 🥑, Revolutionary , KarolaKinga, CelinaJan, ezra lubią tę wiadomość
-
Ja to od końca kwietnia nie wiem co to seks 🫣😆
Z resztą w ogóle w tej ciąży przez dziwny strach mojego męża że bije córkę po głowie seks mógł nie istnieć gdybym ja go nie próbowała aranżować ale w końcu już odpuściłam bo nie będę się z koniem kopać..
Ja dziś znów fatalna noc aż żem się już popłakała normalnie w łóżku siedząc na nim jak miś panda.
Nawet śniadanie już dziś jem na stojąco bo siedzieć się nie da tak drętwieje mi dłoń i palce. Kawę to przez słomkę będę zaraz piła z kubka położonego na stole bo nie utrzymam go 😑