X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Trochę nie rozumiem - jak można mieć cholestaza nie mając objawów i mając wzorowe wyniki?
    W sensie nie rozumiem toku myślenia

Zastanawiam się czy same te aspaty i alaty z resztą ok mogą o niej świadczyć

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obstawiam że wysyp będzie porodów w okolicy tego 10-11.06. Ma być pelnia i jakoś te daty krążą od początku xd A ponoć przed pelnia w trakcie i po jest najwięcej porodow:)

Ogólnie tragicznie spie, jest duszno, śnią mi się głupoty i powiem wam że złapały mnie jakieś leki przed porodem. W nocy normalnie włącza mi się panika. Głównie się boję że urośnie duzy i będzie indukcja. Te indukcję są strasznie długo trwają. Też mam wrażenie że to jakieś dziwaczne co 3 ma indukcję. Bardzo ich dużo..

• asiun Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Wiecie czy można mieć cholestazę mając zero objawów, czując się idealnie, z niską bilirubiną i niskim ggtp?
    Przede wszystkim kwasy żółciowe trzeba by zrobić, ale wątpię że bez objawów itd może być cholestaza. Gdyby tak było to od 30ktoregos tygodnia ciąży każda ciężarna musiała by robić regularnie badania alat, aspat i właśnie kwasów żółciowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 07:54

Cel95 lubi tę wiadomość

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Wiecie czy można mieć cholestazę mając zero objawów, czując się idealnie, z niską bilirubiną i niskim ggtp?
    No to sa wskaźniki cholestazy,jak wyniki masz w normie to nie możesz mieć cholestazy.
    Weź pod uwagę ,że zupełnie zbędnie bierzesz mocy lek który wali w wątrobę i to może być powód. Ewentualnie masz jaką lekką kamicę ciążową . Idziesz dzisiaj do lekarza to niech przyłoży głowice do pęcherzyka. Chociaż jak na moje to nic Ci nie jest. Mocz też miałaś bez bilirubiny , białka i leukocytozy

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Ja w weekend mogę rodzić, póki co te 2 dni chce wytrzymać w 2paku, w piątek może jeszcze sex pocisnąć 🔥 moze coś przyśpieszy akcje
    Bo póki co to cisza, zero skurczy itp.

Kkk777, musisz głowę uspokoić, bo takie nerwy tylko powodują blokade hormonów. Włącz sobie jakiś film i odpręż się📺🎶

Mi też by weekend idealnie pasował. Bo starsza u babci

Maj.a lubi tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Zastanawiam się czy same te aspaty i alaty z resztą ok mogą o niej świadczyć
    No wg mnie nie
    Masz naprawdę niewiele podwyższony jeden parametr - wystarczy że macica uścisnęła Ci wątrobę trochę i poszło w górę.
    Masz dzisiaj przecież lekarza to Ci powie, nie szukaj dziury w całym

Cel95, Revolutionary lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png

Wysłany: 5 czerwca, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy próbowali coś zdziałać z seksem ale ja nie jestem w stanie go uprawiać. Czuję taki ból,że po dwóch próbach pogonilam chłopa. Śmiałam się że organ nieużywany zanika,moja pochwa się zasklepiła😅 wrota zamknięte 🏚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 07:57

amoze lubi tę wiadomość

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, jaki lek masz na myśli? Bo raczej nie biorę nic zbędnie. Te leki to taki żelazny zestaw dla osób z ana+ i 3xAPS

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to mam obawy jak Asiun, że i tak się skończy wywoływaniem. Ten optymizm xd

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście nie znam kobiety która mając cholestaza nie miałaby świądu, przez który chciałaby umrzeć

Śniło mi się dzisiaj, że urodziłam w domu, moja córka była podobna do mojej nieżyjącej teściowej, a z cycków tryskało mi mleko - także lęki wjechały na grubo, bo przez nocki męża czuję się średnio pewnie nocą sama w domu, boję się że młoda wda się właśnie w teściową 🤡 no i boję się że nie będę miała pokarmu i nie rozkręcę laktacj i

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam bo właśnie myślałam czy nie iść sobie na te kwasy z rana, ale w sumie jadłam coś ok 1 więc bez sensu. No nic zobaczę co powie lekarz, juz Wam nie marudzę o tym.

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Myśmy próbowali coś zdziałać z seksem ale ja nie jestem w stanie go uprawiać. Czuję taki ból,że po dwóch próbach pogonilam chłopa. Śmiałam się że organ nieużywany zanika,moja pochwa się zasklepiła😅 wrota zamknięte 🏚

Ja się właśnie próbuję zmotywować, ale tak mnie boli spojenie łonowe od kilku dni że na samą myśl chce mi się płakać 🤣🤣🤣

preg.png

Wysłany: 5 czerwca, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Karola, jaki lek masz na myśli? Bo raczej nie biorę nic zbędnie. Te leki to taki żelazny zestaw dla osób z ana+ i 3xAPS

Hydroksychlorochinę ,ona jebie wątrobę

preg.png

Wysłany: 5 czerwca, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja się właśnie próbuję zmotywować, ale tak mnie boli spojenie łonowe od kilku dni że na samą myśl chce mi się płakać 🤣🤣🤣

Ach ta radość z przymusowego seksu😅

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kolejki porodów ja się dzisiaj ustawiam - mój mąż od początku jest jakimś dziwnym szamanem w tej ciąży i „umówił się” z Młodą, że poród zacznie się 5 czerwca, a urodzi się 6 czerwca 🙃 No więc zaczynamy dzień przepowiedni!

Elza1234, Werzol, Maj.a, Moooniii, Anabbit, Margareetka, amoze, Revolutionary , KarolaKinga, Anuncja, Yumi, CelinaJan, ezra lubią tę wiadomość

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png

Wysłany: 5 czerwca, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Pytam bo właśnie myślałam czy nie iść sobie na te kwasy z rana, ale w sumie jadłam coś ok 1 więc bez sensu. No nic zobaczę co powie lekarz, juz Wam nie marudzę o tym.
    Mogłaś isc zrobić. Elza pewnie mnie opieprzy ale jak.wynik ma.wyjsc wysoki to wyjdzie

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Osobiście nie znam kobiety która mając cholestaza nie miałaby świądu, przez który chciałaby umrzeć

Śniło mi się dzisiaj, że urodziłam w domu, moja córka była podobna do mojej nieżyjącej teściowej, a z cycków tryskało mi mleko - także lęki wjechały na grubo, bo przez nocki męża czuję się średnio pewnie nocą sama w domu, boję się że młoda wda się właśnie w teściową 🤡 no i boję się że nie będę miała pokarmu i nie rozkręcę laktacj i

Te sny w ciazy są super, rzeczywiście można czasemw nich odkryć swoje lęki :D ja przed snem trochę sobie zarzucałam, że może mogłam być restrykcyjniejsza z dietą lub coś zaniedbałam i śniło mi się, że palę jakieś e papierosy z moim kolegą z młodości i leci wielki dym wokół mnie, ale potem się zorientowałam, że Mąż też jest w tym pokoju i wyrzuciłam tę fajkę. Ja to interpretuje, że jak za każdym razem się czymś martwię to Mąż mnie uspokaja więc w jego obecności nie ma miejsca na zadręczanie się 😆

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    My jesteśmy ciekawe czy po wyciągnięciu pessara chociaż raz nam się uda. Boję się że będę od niego trochę obolała, albo właśnie że nieużywany narząd zanikł 😅
    Byłoby miło chociaż raz przypomnieć sobie jak to jest, zanim znowu będzie ban na 6 tygodni.
    Wg tak się śmiejemy - mój mąż miał usuwaną zmiane z wargi i ma szwy, więc nawet pocałować się chwilowo nie da. Także żyjemy jak emeryci ze sobą chwilowo 🤡

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Do kolejki porodów ja się dzisiaj ustawiam - mój mąż od początku jest jakimś dziwnym szamanem w tej ciąży i „umówił się” z Młodą, że poród zacznie się 5 czerwca, a urodzi się 6 czerwca 🙃 No więc zaczynamy dzień przepowiedni!

More passion, more energy, more kebab 😎

Elza1234, awokado 🥑, Revolutionary , KarolaKinga, CelinaJan, ezra lubią tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to od końca kwietnia nie wiem co to seks 🫣😆
    Z resztą w ogóle w tej ciąży przez dziwny strach mojego męża że bije córkę po głowie seks mógł nie istnieć gdybym ja go nie próbowała aranżować ale w końcu już odpuściłam bo nie będę się z koniem kopać..

Ja dziś znów fatalna noc aż żem się już popłakała normalnie w łóżku siedząc na nim jak miś panda.
    Nawet śniadanie już dziś jem na stojąco bo siedzieć się nie da tak drętwieje mi dłoń i palce. Kawę to przez słomkę będę zaraz piła z kubka położonego na stole bo nie utrzymam go 😑

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
‹‹ 1692 1693 1694 1695 1696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ