CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Mogłaś isc zrobić. Elza pewnie mnie opieprzy ale jak.wynik ma.wyjsc wysoki to wyjdzie
I to prawda - przy prawdziwej cholestazie i tak wyjdą te kwasy i tak. Ale naprawdę uwazam, że wystarczy poczekać na wizytę lekarza. -
awokado 🥑 wrote:Do kolejki porodów ja się dzisiaj ustawiam - mój mąż od początku jest jakimś dziwnym szamanem w tej ciąży i „umówił się” z Młodą, że poród zacznie się 5 czerwca, a urodzi się 6 czerwca 🙃 No więc zaczynamy dzień przepowiedni!
Powiem Wam ,że pierwszy raz w życiu mam bolesne kopnięcia. Bol jest okropny,wciskam.jej ta stopę do środka jak się tak wypchnie bo nie idzie wytrzymać. Taki piekący,rozsadzający ból.
Śmiesznie to wygląda bo ona się wypycha a ja ją wpycham ale no nie da się z bólu . Nie wiem czy tam idzie jakaś żyła,jakieś więzadło,ścięgno czu kij wie co ale no punkt okropny -
Cel ja uważam, że nie masz czego się obawiać i, że nie masz cholestazy. Rozumiem stres więc na Twoim miejscu dla spokojnej głowy zrobiłabym te kwasy żółciowe, jutro rano sobie zrób to odetchniesz 🙂.
Cel95 lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Hydroksychlorochinę ,ona jebie wątrobę
A to zostało mi całe 2-3 tyg brania bo immunolog powiedziała, że biorę dla dziecka, a potem już mam sobie odstawić bo dla mnie samej wskazań nie widzi. Że dopiero planując kolejną ciążę.
W sumie nie napawało mnie to radością bo jakoś bezpieczniej mi z tym lekiem, ale może wątroba skorzysta. Ciekawe czy to to bo do tej pory wyniki ok, a biorę lek od półtora roku.👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:A to zostało mi całe 2-3 tyg brania bo immunolog powiedziała, że biorę dla dziecka, a potem już mam sobie odstawić bo dla mnie samej wskazań nie widzi. Że dopiero planując kolejną ciążę.
W sumie nie napawało mnie to radością bo jakoś bezpieczniej mi z tym lekiem, ale może wątroba skorzysta. Ciekawe czy to to bo do tej pory wyniki ok, a biorę lek od półtora roku.
-
Karola3xJ:D wrote:Oke,to jesteście dzisiaj na tapecie! Mamy Cie na oku!
Powiem Wam ,że pierwszy raz w życiu mam bolesne kopnięcia. Bol jest okropny,wciskam.jej ta stopę do środka jak się tak wypchnie bo nie idzie wytrzymać. Taki piekący,rozsadzający ból.
Śmiesznie to wygląda bo ona się wypycha a ja ją wpycham ale no nie da się z bólu . Nie wiem czy tam idzie jakaś żyła,jakieś więzadło,ścięgno czu kij wie co ale no punkt okropny
Zazwyczaj słucha na 5 min 😅
Ale też mam tak, że wbija stopę gdzieś w takie unerwione miejsca. Plus strasznie po nocy bolą mnie mięśnia brzucha tuż pod biustem.
Nas wg tą burza ominęła o dziwo.
Ja kończę śniadanie i jadę za godzinę zrobić badania - lekarz mi w 3 trym nie zlecił toxo wiec sobie sama zleciłam no i do tego morfo i mocz.
Wg to muszę wymyślić (i zbić majątek) na jakiś pojemnikach na mocz dla ciężarnych 🤡 -
Karola też mam takie kopniaki, że aż boli czasem np dzisiaj o 4.00 mnie to obudziło i potem godzina niespania, bo dziecko szalało 😄
Cel może Ci się nałożył teraz ten lek z naciskiem dziecka na wątrobę, nie stresuj się 😉
A co do seksu to mi się wydaje, że to jest jedyną metodą która rzeczywiście działa a te wszystkie herbatki, wiesiołki i daktyle to bardziej jakaś homeopatia. Ja w sobotę miałam te skurcze co 9 min po seksie i myślę, że coś będziemy działać, bo lekarka mi mówiła w poniedziałek, że szyjka się skróciła, ale jest twarda. -
Karola3xJ:D wrote:Oke,to jesteście dzisiaj na tapecie! Mamy Cie na oku!
Śmiesznie to wygląda bo ona się wypycha a ja ją wpycham ale no nie da się z bólu . Nie wiem czy tam idzie jakaś żyła,jakieś więzadło,ścięgno czu kij wie co ale no punkt okropny
Ja jeszcze nigdy nie doświadczyłam tak bolesnych kopnięć w stronę kości biodrowych i pachwin, no w moment się zginam, w pierwszej ciąży to w żebra były ale bardziej rozciąganie, starsza córka nie była taka żywiołowa i raczej mnie oszczędzała z ruchami swoimi a ta teraz… to jest szogun jakiś co ona wyprawia, jak nagrywam filmiki a wczoraj jeden nagrałam rano co mi brzuch rozciągła na boki dosłownie, wysłałam mamie to mi napisała „ale jaja chyba już jej się tam nie chce siedzieć i chciałaby się wyprostować” 🫣Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Cel, ja w sobotę dla spokoju robiłam próby wątrobowe i właśnie alat, aspat, tylko że kilka dni męczył mnie świąd. Ostatecznie nic nie wyszło
Awokado, mi też się podoba data 06.06 😅 ale chyba wolałabym poczekać jeszcze do poniedziałku 😃 u mnie od wtorku co jakiś czas pojawia się śluz zabarwiony krwią, więc serio nie wiem czego się spodziewać i ile czasu jeszcze zanim się rozkręci
Karola, to chyba też jest tak, że jak nam się tam niby wszystko rozluźnia i rozpulchnia to bardziej boli? Tak mi ostatnio mówiła fizjo -
Mojej mamy facet mówił, że młody urodzi się w dzień dziecka. Mój Krzysiek mówił do brzucha, żeby się wstrzymał do końca miesiąca, bo ma w pracy do zamknięcia sporo zleceń. Ja mu mówiłam, żeby dał mi wziąć całą wypłatę. No to się posłuchał 😂
Ja ostatnie o czym myślałam w trakcie tych 2h na porodowej to żeby wstawać się myć. Dopiero na sali powoli, bo krok dawał znać.
Co do seksu... w sobotę właśnie rano u nas był, ale bez finału w środku, bo mnie bardzo skurcze łapały, ale to jak widać też pomogło 😅
Powodzenia na wizytach 🙂Werzol, Revolutionary , Yumi lubią tę wiadomość
-
Patrzcie jaka różnica między dużym wózkiem.a wózkiem na wakacje do samolotu
https://zapodaj.net/plik-Smu5Dg4G9V
Nineq, Werzol, Margareetka, amoze, Revolutionary , KarolaKinga, CelinaJan lubią tę wiadomość
-
Werzol wrote:Cel, ja w sobotę dla spokoju robiłam próby wątrobowe i właśnie alat, aspat, tylko że kilka dni męczył mnie świąd. Ostatecznie nic nie wyszło
Awokado, mi też się podoba data 06.06 😅 ale chyba wolałabym poczekać jeszcze do poniedziałku 😃 u mnie od wtorku co jakiś czas pojawia się śluz zabarwiony krwią, więc serio nie wiem czego się spodziewać i ile czasu jeszcze zanim się rozkręci
Karola, to chyba też jest tak, że jak nam się tam niby wszystko rozluźnia i rozpulchnia to bardziej boli? Tak mi ostatnio mówiła fizjo
-
🤣🤣🤣 gruz. Dobre
Ja to nawet nie mam ochoty o tym myśleć, więc… u nas odpada ten sposób na wywoływanie porodu. Bywa xd jestem zbyt zmęczona jak dzieci zasną i wczoraj przed 21 to już słodko spałam tylko się przebudziłam koło 22 jak mąż przyszedł do sypialni -
No to my prężnie działamy i to całkiem ciekawe doświadczenie, bo rzeczywiście jest „inaczej”, ja właśnie mam wrażenie, że mam tam luźniej i właśnie jest łatwiej, no ale u nas nie ma żadnych efektów po, a z brzuchem jest lekko mówiąc niewygodnie 😅
U mnie w pracy od czerwca była zmiana pakietu ubezpieczenia, podobno bez okresu karencji, więc też się śmiałam, że może do czerwca poczekać, to dostaniemy kilka stówek więcej na pampersy 😎 -
Karola3xJ:D wrote:Patrzcie jaka różnica między dużym wózkiem.a wózkiem na wakacje do samolotu
Maj.a, xSmerfetkax lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:🤣🤣🤣 gruz. Dobre
Ja to nawet nie mam ochoty o tym myśleć, więc… u nas odpada ten sposób na wywoływanie porodu. Bywa xd jestem zbyt zmęczona jak dzieci zasną i wczoraj przed 21 to już słodko spałam tylko się przebudziłam koło 22 jak mąż przyszedł do sypialni -
Yumi wrote:Tak, jest o wiele lepiej niż w 2022, na IP sympatyczne panie położne na rejestracji, na sale śliwkowa trafiłam ładna duża, położna super pokierowała poród dzięki temu 100% ochrony. Pokój super po remoncie dwupokojowy normalnie jak w hotelu 😅 jedynie co to irytujące są te ciągłe badania od 5 jak się zaczynają tak co chwilę wchodzą i coś badają tak do 12 więc wyspanie się nie wchodzi w grę 😓 z jedzeniem godzinowo słabo rozłożone bo jest ogromna przepaść między kolacją a śniadaniem, śniadanie przed 8 obiad przed 12 a kolacja o 16. Koleżanka z sali ma problemy z karmieniem i super mega wsparcie w położnych tu ma naprawdę wczuwają się w pomoc. W pierwszej dobie była też fizjoterapeutka i jeżeli chcesz bada oraz okleja brzuch tylko musisz mieć swoje tejpy.
Jak masz jakieś pytania to wal śmiało 🥰
Dzięki za info 🩷 no z jedzeniem faktycznie kiepsko, ale ogarnę sobie przekąski + mąż mi coś będzie dowoził, to najmniejszy problem. Ważne, że położne wydają się być okej i sale są komfortowe. A jak aktualnie z obłożeniem? Full?
Wiem, że to się zmienia z dnia na dzień, ale i tak jestem ciekawaa prysznic brałaś właśnie na porodowej, czy na oddziale już?
Ps. Ja od początku mam przeczucie, że urodzę na śliwkowej 😂 -
Karola3xJ:D wrote:Patrzcie jaka różnica między dużym wózkiem.a wózkiem na wakacje do samolotu
Haha, ten do samolotu to serio jak dla lalki. Do którego on jest miesiąca?