X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie tylko kpi ale zamierzam przejść tylko na cyca jak młody nabierze siły ssącej 😛

SZKODNIK, kasssia lubią tę wiadomość

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dam rady zrobić temu zdjęcia, jestem cholernie wrażliwa na takie drobne skaleczenia, słabo mi się robi gdy coś takiego widzę. Teraz zdjęłam plasterki po nocy i dosłownie tylko rzuciłam okiem, to nie jest tak źle - trochę podkrwawia w najgłębszym miejscu, ale wygląda to tak, jakbym sobie ze środka paznokcia wycięła prostokąt 😆 Karola, czyli to się ludziom zdarza - pocieszasz, bo już się w myślach biczowałam jaką ciamajdą trzeba być żeby sobie maszynką paznokcia rozwalić

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Nie dam rady zrobić temu zdjęcia, jestem cholernie wrażliwa na takie drobne skaleczenia, słabo mi się robi gdy coś takiego widzę. Teraz zdjęłam plasterki po nocy i dosłownie tylko rzuciłam okiem, to nie jest tak źle - trochę podkrwawia w najgłębszym miejscu, ale wygląda to tak, jakbym sobie ze środka paznokcia wycięła prostokąt 😆 Karola, czyli to się ludziom zdarza - pocieszasz, bo już się w myślach biczowałam jaką ciamajdą trzeba być żeby sobie maszynką paznokcia rozwalić
    Nie jesteś ciamajda. Ja też nie raz sobie paznokcia przecięłam golarka i to w czasach kiedy byłam zdolna do zobaczenia co mam pod brzuchem.
    Moja siostra że dzieciaka była hitem - postanowiła sprawdzić co się stanie jak zatemperuje sobie paznokieć
    Możecie zgadnąć - nic dobrego. Uszkodziła sobie na stałe paznokcia i ma do dziś kreskę po środku.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia 😁 brzmi obiecująco, dalej trzymam kciuki żebyś rodziła bez indukcji i Twoja wybrana data też się zbliża 😅. Ja nadal rozważam rodzenie 14.06 xd

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Nie jesteś ciamajda. Ja też nie raz sobie paznokcia przecięłam golarka i to w czasach kiedy byłam zdolna do zobaczenia co mam pod brzuchem.
    Moja siostra że dzieciaka była hitem - postanowiła sprawdzić co się stanie jak zatemperuje sobie paznokieć
    Możecie zgadnąć - nic dobrego. Uszkodziła sobie na stałe paznokcia i ma do dziś kreskę po środku.
    O mamo, zabolało mnie jak to przeczytałam 🙈

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Zdarza się. Mi wiele razy. Ale rozmawiasz z legendarną osobą,która trzykrotnie sobie włożyła globulkę dopochwową w cewkę 😅

Odklej tą ranę i ją wietrz

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FriendlyRachel wrote:
    Hej Wszystkim
    Jestem w szóstym miesiącu ciąży i mam pewien wstydliwy problem. Od jakiegoś czasu zmagam się z bardzo silną, trudną do opanowania biegunką. Lekarz twierdzi, że to może być normalne, ale ja biegam do toalety dosłownie co 30 minut. To moja pierwsza ciąża i zaczynam się martwić. Czy któraś z Was miała podobnie?

A co na to Twój prowadzący? Nie zmieniłaś suplementów na takie z żelazem?

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado, na pocieszenie moja historia. Goliłam się wesoło w wannie maszynką (na dole) i ścięłam sobie nią tak palca, że krew mi zaczęła tryskać wszędzie. W panice wzięłam ręcznik i zadzwoniłam do Męża bo autentycznie sie przestraszylam, na acard sie rozciąc to srednio.

On był w pracy i dał sobie głośnik bo coś robił i był zajęty, ale słyszał że to pilne. No to ja powiedziałam jaka dokładnie część ciała goliłam nie szczędząc opisu i że Palec boli i mega krwawi, oczywiście 20 chłopa których był kierownikiem było obok i wszystko słyszało xD także zabawnie

Także da się rozciąć sobie maszynka rękę i paznokcia i to nawet na tyle żeby trzeba to było ręcznikiem hamować 🤣👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 08:56

awokado 🥑, Elza1234, KarolaKinga, Yumi lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś zabieram za czyszczenie i ogarnianie balkonu po tym wczorajszym czymś. Musiałam kupić nowe lampki ale miałam fuksa i jakieś niedobitki tego modelu się ostały w obi. Idę jeszcze na warsztaty o problemach fizjo u dzieci, dam Wam znac czy cos było waznego. Chciałam wspólnie ale akurat dziś zostaję sama bo Mąż na Śląsku. Także mam nadzieję że Córka sobie grzecznie siedzi w brzuchu i do 22 nic mnie nie zaskoczy.

Z dobrych wiadomości auto które ma szyberdach i nie jest garażowane a wcześniej zawsze było przetrwało ten grad xD mieliśmy wczoraj rozkmine ale wolałam się już na noc nie denerwować tym. Fajnie, że nic się nie podziało z nim

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:

Luzik, ja też tak mam non stop, nawet jeden paznokieć mam teraz nadłamany, a hybryd nie robię od 6 lat 😅

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Zdarza się. Mi wiele razy. Ale rozmawiasz z legendarną osobą,która trzykrotnie sobie włożyła globulkę dopochwową w cewkę 😅

Odklej tą ranę i ją wietrz
    Że co?
    Ała 🤡🙈

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png

Wysłany: 6 czerwca, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Że co?
    Ała 🤡🙈
    Jakby Ci ktoś kiedyś mówił że się nie da to znaczy ,że kłamie albo życia nie zna.

Ja mam alergie na podpaski,wkladki i takie tam. Kiedyś miałam mini infekcje pochwy i brałam zwykły laktovaginal czy coś w tym stylu. No i musiałam nosić wkładkibo to leciało. Alergia dala znać o sobie,wargi sromowe opuchły,cewka też. Weszło w cewkę jak w pochwę,jak po maśle. Ale kurde no,ludzie nie takie rzeczy w cewkę pakują

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 09:19

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeżu, też mi się zdarzyło włożyć luteinę w cewkę w pierwszej ciąży 🤡 robiłam to o 4 nad ranem w szpitalu i byłam bardzo zaspana. Ale poczułam taki ból że się momentalnie obudziłam xD

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poruszacie dziś takie bolesne tematy, że zamierzam dodawać posty dopiero jak skończycie, bo aż mnie boli od samego czytania 🤣🤣🤣❤️

Nosa, awokado 🥑, Werzol, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dość że ciężko mi to sobie wyobrazić to odblokowałyście u mnie nowy lęk 😅 bo dla mnie niekomfortowe było jak wyciągali mi cewnik jj przez cewkę (w znieczuleniu oczywiście), a wkładanie do niej globulki to musi być hardkor 😂

preg.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    U mnie nie wiem czy czop nie odchodzi. Właśnie się pozbyłam z ciała dużego „glutka”, chyba za dużego jak na po prostu śluz.

Ciekawe czy coś się u Ciebie rozkręci 😉 u mnie cisza, już nawet pasma krwi w śluzie się nie pokazują, chyba że mnie coś dzisiaj zaskoczy, bo wczoraj jednak spędziliśmy pół dnia na izbie z tym ktg i badaniem

Amoze, trzymam kciuki, żeby szyjka ruszyła!

preg.png

Wysłany: 6 czerwca, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Poruszacie dziś takie bolesne tematy, że zamierzam dodawać posty dopiero jak skończycie, bo aż mnie boli od samego czytania 🤣🤣🤣❤️
    Powiedziała Gusia,po dwóch porodach czekając na trzeci🤣

Młody mi trochę ozdrowial to chyba skocze po truskawki. O ile będą po tych deszczach

preg.png

Wysłany: 6 czerwca, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    Ja na razie tylko kpi ale zamierzam przejść tylko na cyca jak młody nabierze siły ssącej 😛
    Nic a nic go nie przystawiasz?

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha nie wiem czemu ale poród mnie mniej przeraża niż zerwany paznokieć i grzebanie w cewce moczowej. Jakoś mimo wszystko to bardziej… naturalne 🤣

Werzol nie wiem, pewnie nie, więc mąż wypisał dziś wolny poniedziałek, bo czy mnie zostawia w poniedziałek w szpitalu czy nie, to będzie musiał tam ze mną podjechać do południa. Ale pewnie tam zostanę, muszę kupić jakąś książkę

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Nic a nic go nie przystawiasz?
    Przystawiam oczywiscie! Ale nazwałabym to rekreacyjnym ssankiem cyca a nie efektywnym jedzeniem ;p

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
‹‹ 1703 1704 1705 1706 1707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ