X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    Przystawiam oczywiscie! Ale nazwałabym to rekreacyjnym ssankiem cyca a nie efektywnym jedzeniem ;p

A czemu tak myślisz, że się nie najada? Bo słabo ssie jeszcze czy jakiś inny powód?

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj fajnie jest na dworze, taka optymalna temperatura, nie za ciepło, pochmurno co prawda, ale fajnie się oddycha 😊

Ja dzisiaj spałam jak dziecko, tylko jedna pobudka w nocy na siku, później budzik mojego o 7 mnie przebudził, ale zasnęłam jeszcze i dopiero 7:30 mnie obudzili na dobre, bo za oknem wycinali chyba jakieś drzewa czy coś i maszyny hałasowały 🙄

awokado grrr ten ścięty paznokieć brzmi okropnie. 😖Też sobie tak kiedyś zrobiłam więc wiem jaki to ból i współczuję 🫂 ja kiedyś jak na święta walnęłam tak paznokciem że pękł głęboko to wzmacniałam to akrylem, bolało przez pierwszy moment bo to jednak fest chemia, ale dzięki temu paznokieć się zabezpieczył i nie urażałam dalej... Bo to musi zrosnąć teraz tylko , innej opcji nie ma😶

amoze nieustanne kciuki, niech ta szyjka już da spokój i puści jak należy! ✊ musisz dzisiaj w końcu urodzić, tak pięknie w terminie 😄💪

Gusia czyli też się coś zaczyna dziać 😊✊

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    19.06.2025 - szpital?

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    A czemu tak myślisz, że się nie najada? Bo słabo ssie jeszcze czy jakiś inny powód?
    Myśle ze jeszcze nie ma w pełni sił, zreszta nie czuje zbytnio opróżnienia piersi mimo ze coś tam słyszę, ze połyka.
    Ale lekarze i położne mi zasugerowali by się jeszcze nie focusowac na piersi, ze dla małego to jeszcze zbyt duży wydatek energetyczny. Chociaz wiecie, on już wazy 2650, wiec bez przesady, donoszone rodzą się z taka waga. Jestem rozdarta, bo chciałabym przejść już na cyca ale boje się ze zacznie tracić na wadze.

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja się dziś zabieram za czyszczenie i ogarnianie balkonu po tym wczorajszym czymś. Musiałam kupić nowe lampki ale miałam fuksa i jakieś niedobitki tego modelu się ostały w obi. Idę jeszcze na warsztaty o problemach fizjo u dzieci, dam Wam znac czy cos było waznego. Chciałam wspólnie ale akurat dziś zostaję sama bo Mąż na Śląsku. Także mam nadzieję że Córka sobie grzecznie siedzi w brzuchu i do 22 nic mnie nie zaskoczy.

Z dobrych wiadomości auto które ma szyberdach i nie jest garażowane a wcześniej zawsze było przetrwało ten grad xD mieliśmy wczoraj rozkmine ale wolałam się już na noc nie denerwować tym. Fajnie, że nic się nie podziało z nim

Na którą godzinę idziesz na warsztaty?

Dalej nie wiem jak to się stało, że u nas gradu nie było, jakiś fart stulecia, wszędzie dookoła był i nawet wybiegaliśmy na balkon zerknąć na auto jak tak zaczęło dudnić mocno, ale to były tylko wielkie krople.

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    Myśle ze jeszcze nie ma w pełni sił, zreszta nie czuje zbytnio opróżnienia piersi mimo ze coś tam słyszę, ze połyka.
    Ale lekarze i położne mi zasugerowali by się jeszcze nie focusowac na piersi, ze dla małego to jeszcze zbyt duży wydatek energetyczny. Chociaz wiecie, on już wazy 2650, wiec bez przesady, donoszone rodzą się z taka waga. Jestem rozdarta, bo chciałabym przejść już na cyca ale boje się ze zacznie tracić na wadze.

Może kup sobie wagę i kontroluj wagę małego? Będziesz spokojniejsza i z czasem coraz więcej cyca mniej kpi :) Jeśli słyszysz przełykanie to rewelacja, nie ssie tak o :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 10:42

Kindziukowa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiaj odwozi córkę do dziadków nad jezioro więc wieczorem rodzic nie mogę ale w weekend mi pasuje :) pogadam z synkiem że to idealny czas xd myślicie że poslucha xd? Powiem wam że nie znam nikogo kto urodziłby w dzień. A mi dzień by bardziej pasował jak Młoda w przedszkolu :) najbardziej to weekend. Dzisiaj dokładnie 38tc ideolo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 10:53

• Katikat Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amoze kciuuki!

Ja zaraz na ktg.

Patrzyliście cos juz moze dla mężów na dzień taty? Chciałam cos z napisem pierwszy dzień ojca czy cos ale same standardowe są napisy. Jedyne co ciekawe to tshirt dla taty i bobasa znalazlam.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Amoze kciuuki!

Ja zaraz na ktg.

Patrzyliście cos juz moze dla mężów na dzień taty? Chciałam cos z napisem pierwszy dzień ojca czy cos ale same standardowe są napisy. Jedyne co ciekawe to tshirt dla taty i bobasa znalazlam.
    Ja zamówiłam kubek :) kiedyś dostał już ode mnie koszulkę z napisem TATA, także nie chciałam drugiej koszulki kupować. A że mąż jest kubkowy to wczoraj zamówiłam mu kubek :)
    Ja od niego właśnie koszulkę dostałam, ja byłam avocado a młoda pestka z avocado 😅

Gusia_, Revolutionary , Katikat, Anabbit lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to już etap, że małe zrobią laurki i tyle 😅

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    U nas to już etap, że małe zrobią laurki i tyle 😅
    Moja mama ma do dziś wszystkie moje bazgroły.
    Wg dzisiaj rano wracałam z mięsnego i mała mnie tak kopała z boku że aż stopę było widać i się popłakałam, że ja nie chce rodzić bo ona już nigdy nie będzie tak bardzo moja jak teraz. I tak płakałam na środku chodnika i mówiłam do brzucha
    Odwala mi a jeszcze połóg przede mną

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 11:12

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza ja też dziś się popłakałam. Ale bardziej na mysl ze super znów spędzę koniec ciazy w szpitalu a mąż z dziećmi w domu i zapomną matkę xd

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już od rana gorąc, siedzę na huśtawce z kawką, ale zaraz się chowam do domu, bo coraz mocniej świeci.

Ale poruszacie tematy od rana brrrr aż ciarki przechodzą jak czytam 😲

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiałam nad jakimś prezentem na dzień ojca/narodziny dziecka 🤔 Chciałabym, żeby miał jakaś taka fajną pamiątkę na lata

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My raczej prezentów sobie też nie robimy. Ja sobie sama kupiłam kawkę w tym roku 😅, od córki laurki. Dla męża też jakąś laurkę przygotujemy:)

U mnie od rana poleciało bardzo dużo takiego zabarwionego śluzu, bez efektu skurczowego, ale bardzo cmi mnie ból brzucha i krzyż. Jeszcze mój brat napisał, że wziął wolne na tydzień i będzie u nas nocował od niedzieli do czwartku 🫣 Jestem niegotowa na poród, ale wyciągnęłam młodej 200 naklejek i robię obiady na 4 dni żeby mieli co jeść w razie czego xD

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym prezentem to ja widziałam gdzieś koszulkę z napisem 'Jedi master' i bodziaka 'Young padawan', a mój mąż lubi Gwiezdne wojny, więc chyba by mu się podobało. Ewentualnie w Sinsay'u jest z Lordem Vaderem i napisem 'Best dad in the galaxy', no ale nie bardzo mi ten Vader pasuje do napisu 😄

Cel95 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe jak patrzę na allegro są fajne koszulki tatozaury a mój lubi jurasic park.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 11:42

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie będę chciała sobie zamówić taką bluzę z napisem Mama stworzonym z ubranek dziecięcych. Ogólnie chyba większej rodziny już nie będziemy planować, więc nie będzie mi szkoda tych kilku ciuszków poświęcić, a lubię takie pamiątki :)

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Też się zastanawiałam nad jakimś prezentem na dzień ojca/narodziny dziecka 🤔 Chciałabym, żeby miał jakaś taka fajną pamiątkę na lata
    To chyba dziecko samo w sobie jest taką pamiatką😅

Margareetka, Cel95 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie czadowe pomysły, ja to jestem noga jeśli chodzi o prezenty. Mówię „kup sobie coś a ja Ci oddam kasę” 😂😂 taki mam polot jeśli chodzi o kreatywność

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    To karm cyckiem dwa ,trzy dni i patrz czy spada. Może mu zleci parę gram ale bez tragedii.

Mnie to dzisiaj w labie tak baba wkurzyła, że się darłyśmy na siebie przez to okienko. Syn stał wmurowany ale to w sumie jego wina była.

preg.png
‹‹ 1704 1705 1706 1707 1708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ