CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Ja spałam beznadziejenie,gardło mnie bolało ,jakieś poty mnie oblewały.
Dzisiaj tutaj zamieszanie bo 4 cc planowe i jutro też. Wszyscy biegają zdziwieni,że tak dużo. Czyki to była prawda,że będzie młyn
Planowe:) a jak pelnia to będzie jeszcze więcej. Tak zawsze położne mówiły. I na patologi jak bylam też tam było. Nic się nie działo pare dni a potem jak bum był to wszystko na raz
Moja mama też mówiła że zawsze się wstrzeliła kiedy najwięcej porodow. Nie dzień jak to działa xdWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 08:46
-
Witam w poniedziałek 😊
Ja właśnie wróciłam z morfologii i moczu. Mam nadzieję, że tym razem obędzie się bez bakterii 😣
Zaraz zabieram się za owsiankę z truskawkami ażeby umilić sobie tą szarowke za oknem. Lecę jeszcze dziś o 11:30 na USG do luxmed, zobaczymy ile ta kruszyna podrosła. Poproszę żeby sprawdzili mi szyjkę i rozwarcie, ale ciekawe czy lekarka będzie skłonna skoro umówiłam się na samo usg ciazy, a nie na wizytę.
Moje dziecko od trzech dni przechodzi samą siebie. Wbija mi intensywnie pięty w lewy bok. Serio jestem przekonana, że mam tam siniaki od wewnątrz. 😣 -
Dzień dobry, też dołączę do teamu kiepska noc.
Poduszka ciążowa latała po całym łóżku 🫣
Dzisiaj mam wizytę więc proszę o kciuki 😊
Dla rozpoczęcia tygodnia z humorem... jechaliśmy na zakupy i opowiadam mojemu że część ma indukcje, że ja wolałbym nie mieć.
Co mój na to.... no ale ty masz płytę gazową a nie indukcję. 🫣 Tyle w temacie.
Oczywiście mu wytłumaczyłam o co chidzi ale mieliśmy ubaw z jego wiedzy o porodach.
Miłego dnia i zdrówka przy tej zdradliwej pogodzie.Revolutionary , Anabbit, Nosa, Elza1234, Gusia_, Cel95, Margareetka, Anuncja, Lauraa, xSmerfetkax, KarolaKinga, Moooniii, Werzol, asiun, Kindziukowa, Klaudek11, amoze lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry w tym nowym, wielkim tygodniu! Coś czuję że to będzie przełomowy tydzień u nas na wątku 👀✊
Ja dzisiaj znów dobrze spałam, ale całą noc bolał mnie brzuch okresowo 😶 Tzn tak myślę, bo nie bolał na tyle, żebym nie mogła spać, ale całą noc miałam w głowie to pobolewanie i jak się obudziłam to też bolał. A wczoraj chyba zaczął mi odchodzić trochę czop... Nie jestem pewna, ale nie wyglądało to jak standardowa wydzielina, wiec no. Może to narzekanie coś pomogło i zaczyna się coś dziać 😄 Dla mnie młody mógłby się rodzić końcem tego tygodnia albo na początku następnego, tak manifestuję 🙏 Byle nie pchał się jutro, bo młodsza siostra ma urodziny, więc będę zaciskać jutro nogi 😄🙈
magda też nie widzę Twojego zdjęcia.
To jaki jest rozkład na ten tydzień? 👀
Gusia czeka aż się na nowo rozkręci ✊,
Karola CC jutro czy w środę? ✊
Tanashi chce się spotkać z awokado w środę w szpitalu i wtedy obie rodzą 🫡
magdalena321 też jutro CC, tak? ✊
i jeszcze Weronka w środę?
O kimś zapomniałam? Ktoś chce się wbić? 😄💪
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
19.06.2025 - szpital?
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
U mnie ze snem też dobrze😊 nawet za dużo pospałam bo już po 9 więc czas się szybko zwlec na 💉
Powodzenia dla tymczasowych lokatorow szpitali! I wizytujących
Kurcze to już coraz bliżej. Rzeczywiście dużo czytam o tym, że pierwsza ciąża częściej trwa dłużej. Bardzo bym się cieszyła, jakby się jednak udało naturalnie przed 40tc, bo w tym 40+0 to nie wiem czy bym na własną rękę czekała w domu, raczej już bym została w szpitalu i oddała się w ręce lekarzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 09:15
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Revolutionary, piąteczka- 38 tydzień nam stuknął😎
Revolutionary lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Karola Ty to jesteś agentka 🫣
Mnie właśnie badał lekarz, rozwarcie i szyjka bez zmian, dziś jest dużo zabiegów i pacjentek, więc dziś czekamychyba odpalę jakiś film 🍿
-
Cel95 wrote:Revolutionary, piąteczka- 38 tydzień nam stuknął😎
nie do wiary co? 👀
Ja wczoraj zaliczyłam drzemkę po południu i jak się obudziłam to położyłam się na chwilę na plecach, młody siedział cicho i miałam w głowie myśli typu "Jezu, przecież ja w ogóle nie czuję że tam jest dziecko, że jestem w ciąży Naprawdę tam jest pełnowymiarowy bobas w tej chwili?" 😶🙈2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
19.06.2025 - szpital?
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Karola3xJ:D wrote:Nie przyznałam się jeszcze
Ale jak to mówi moja babcia: dorosła jesteś, wiesz co robisz
Apropo mojej babci - wiecie że ona dalej jest w szpitalu? 5 tygodni już.. -
Elza1234 wrote:O to odważnie tak chwilę przed cc
Ale jak to mówi moja babcia: dorosła jesteś, wiesz co robisz
Apropo mojej babci - wiecie że ona dalej jest w szpitalu? 5 tygodni już..
A co z tą babcią ze jest tam tyle czasuWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 09:51
-
Revolutionary, dobre pytanie z planem na ten tydzień, która kiedy co ma?
Też trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny na oddziałach!
Ja totalnie czuję pełnowymiarowego bobasa w brzuchu, jego ciężar i jego gnatywstaję z wyra gorzej niż babcia, ale ostatnie dwa dni mialam jakieś skurcze przepowiadające, trochę też mnie mdli, więc ciało chyba coś nieśmiało pracuje w kierunku rozwiązania
-
Revolutionary wrote:nie do wiary co? 👀
Ja wczoraj zaliczyłam drzemkę po południu i jak się obudziłam to położyłam się na chwilę na plecach, młody siedział cicho i miałam w głowie myśli typu "Jezu, przecież ja w ogóle nie czuję że tam jest dziecko, że jestem w ciąży Naprawdę tam jest pełnowymiarowy bobas w tej chwili?" 😶🙈
Mnie czasem też szokuje, że ponad 3kg Bobasa jest w brzuchudo tego w sumie czuję się dobrze jak na ten etap i dopiero podczas spaceru jak już czuje zmęczenie po zawrotnych 10 min to do człowieka dociera xD
Idę dziś do fizjo jeszcze na ostatnią ciążową wizytę. Dobrze, że chłodno bo pieszo tuptam zawsze, a Mąż dziś pomaga mojej Mamie z piesełem i wetem. Potem mam plan coś zjeść i udać się na warsztaty z pozycji wertykalnych już razem😄
W ogóle Blackapple śniło mi się pierwszy raz coś o forum, że jesteśmy w jakimś pokoju jak w zakonie z podpisanymi łóżkami, ale jakoś się mijamy ciągle i widziałam tylko napis na Twoim z nickiem przyklejonym xD także w nawiązaniu do naszych innych grup zajęciowych 😅👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:Mnie czasem też szokuje, że ponad 3kg Bobasa jest w brzuchu
do tego w sumie czuję się dobrze jak na ten etap i dopiero podczas spaceru jak już czuje zmęczenie po zawrotnych 10 min to do człowieka dociera xD
Idę dziś do fizjo jeszcze na ostatnią ciążową wizytę. Dobrze, że chłodno bo pieszo tuptam zawsze, a Mąż dziś pomaga mojej Mamie z piesełem i wetem. Potem mam plan coś zjeść i udać się na warsztaty z pozycji wertykalnych już razem😄
W ogóle Blackapple śniło mi się pierwszy raz coś o forum, że jesteśmy w jakimś pokoju jak w zakonie z podpisanymi łóżkami, ale jakoś się mijamy ciągle i widziałam tylko napis na Twoim z nickiem przyklejonym xD także w nawiązaniu do naszych innych grup zajęciowych 😅
Hehe dobre z tym snem.
Też mnie czasem szokuje, że mam takie duże dziecko w brzuchu, w szczególności jak mi się uda położyć na płasko i ten brzuch wcale na taki duży nie wygląda xD
Z tym, że pierwsza ciąża trwa czasem dłużej to chyba różnie bywa, moja koleżanka miała niedawno pierwsze rozwiązanie w terminie za to drugie po terminie i to już chyba z 4 dni po i się stresowała, że będzie mieć indukcje a teściowa to w ogóle mi opowiadała, że pierwsze dziecko miała przed terminem (i w ogóle chyba w 36 tyg), drugie w terminie a trzecie po terminie i to też już grubo po. -
Revolutionary wrote:Dzień dobry w tym nowym, wielkim tygodniu! Coś czuję że to będzie przełomowy tydzień u nas na wątku 👀✊
Ja dzisiaj znów dobrze spałam, ale całą noc bolał mnie brzuch okresowo 😶 Tzn tak myślę, bo nie bolał na tyle, żebym nie mogła spać, ale całą noc miałam w głowie to pobolewanie i jak się obudziłam to też bolał. A wczoraj chyba zaczął mi odchodzić trochę czop... Nie jestem pewna, ale nie wyglądało to jak standardowa wydzielina, wiec no. Może to narzekanie coś pomogło i zaczyna się coś dziać 😄 Dla mnie młody mógłby się rodzić końcem tego tygodnia albo na początku następnego, tak manifestuję 🙏 Byle nie pchał się jutro, bo młodsza siostra ma urodziny, więc będę zaciskać jutro nogi 😄🙈
magda też nie widzę Twojego zdjęcia.
To jaki jest rozkład na ten tydzień? 👀
Gusia czeka aż się na nowo rozkręci ✊,
Karola CC jutro czy w środę? ✊
Tanashi chce się spotkać z awokado w środę w szpitalu i wtedy obie rodzą 🫡
magdalena321 też jutro CC, tak? ✊
i jeszcze Weronka w środę?
O kimś zapomniałam? Ktoś chce się wbić? 😄💪
Ja bym chciała już rodzic ale Maluch niezbyt chętny do wyjścia:) -
Mi chyba też odszedł ten czop. Od kilku dni a dzisiaj rano mam bd dużo takiej kremowej wydzieliny. A tak poza tym to zwykłe pobolewania. Ja to się zastanawiam jak to jest możliwe że czuje dziecko wszędzie po prawej i lewej stronie np jednocześnie. Co on szpagaty tam robi czy co.
-
Taak, ja dzisiaj dopakowuje walizkę, jutro na oddział na 13:00 no i w środę niby rano cięcie. Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. 🙂
Ja dzisiaj wyjątkowo wcześnie się obudziłam, zjadłam z mężem śniadanie i wróciłam do łóżka i tak sobie leżę. 😅 Młody coś tam się kręci, ale bez szału, on chyba serio się jakoś obrócił, bo czuje ruchy w kierunku pleców, a z przodu tylko mi się skóra brzucha napina. 🙈
Gdybym miała rodzić naturalnie to raczej też bym sobie jeszcze poczekała. Nic nie wskazuje na to żeby mój organizm się jakoś szykował do porodu. Czasami brzuch zaćmi jak na okres, a tak to niiiiic. Ciekawe czy zrobią mi jutro ktg, czy tylko usg żeby skontrolować wagę i czy wszystko ok i po temacie.
Myślę, czy na czas po porodzie nie wyłączyć telefonu. 😂 Najbliżsi wiedzą, że mam planowane cięcie i to przed terminem, a i tak dostaje multum pytań, czy coś wcześniej się nie zaczęło. 🤦🏻♀️ To ja nie zazdroszczę Wam dziewczyny pytań jak czekacie na naturalną akcję… Pewnie w środę od rana będę miała tonę wiadomości, o której jadę, czy już bla bla. Ja wiem, że to troska i czekają, ale ehhhh. 😁👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙