CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny! Powodzenia dla wszystkich które dzisiaj czekają indukcje/CC/wizyty i inne bajery 🍀 myślę ze bedzie sie działo w tym tygodniu, oby dla wszystkich pozytywnie 🙂
Celina, padłam ze śmiechu z tej indukcji 😂
-
No ja już na oddziale.
Narazie wiem że nic nie wiem 😜
W sensie planowane CC na jutro są podobno 2, w tym moje. Ok 13.00 jakoś będzie rozpiska to będę wiedziała o której ale coś kątem ucha słyszałam że prawdopodobnie będę pierwsza w kolejce bo niby badania świeże, żeby nie straciły na „czasie”, teraz mnie zbadała lekarka na fotelu to mówi że szyjka twarda długa zamknięta, dziś jeszcze będę miała robione USG, krew mi teraz pobrali i dostanę dziś zastrzyk clexane i jakieś przeciwbólowe wieczorem.
Od 22.00 już nic nie jeść i rano na czczo i glukozę z palca pobiorą. Tyle wiem 🤣 -
Magdalena, o to ciekawe, ,że clexane dostaniesz. Masz w znieczuleniu ogólnym?
Haha mnie nikt nie pyta kiedy 😅 spytać jak się czujesz rozumiem, ale na pytanie kiedy rodzisz wysłałabym w odpowiedzi takie coś:
https://zapodaj.net/plik-g6EsmbTOy1
Werzol, Revolutionary , Margareetka, Elza1234, CelinaJan, Anuncja, ezra lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Anuncja wrote:Revolutionary, dobre pytanie z planem na ten tydzień, która kiedy co ma?
Też trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny na oddziałach!
Ja totalnie czuję pełnowymiarowego bobasa w brzuchu, jego ciężar i jego gnatywstaję z wyra gorzej niż babcia, ale ostatnie dwa dni mialam jakieś skurcze przepowiadające, trochę też mnie mdli, więc ciało chyba coś nieśmiało pracuje w kierunku rozwiązania
mnie też ostatnie dwa dni trochę mdliło i się zastanawiałam czy to jakiś objaw
A tak na co dzień to też czuję piłkę z przodu która przeszkadza w podnoszeniu się czy schylaniu i ostatnio młody mi uderzał w kości biodrowe, ale właśnie jak tak leżałam na plecach to nie czułam go w ogóle i aż nie mogłam uwierzyć że tam naprawdę jest pełnowymiarowe dziecko 🙈2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
19.06.2025 - szpital?
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Powodzenia dla Wszystkich którzy tego potrzebują. Szczególnie mocno zacisniete kciuki za szpitalne dziewczyny ✊🏻✊🏻
Ja nie wciskam się w kolejkę rodzących,ale zobaczymy co dzisiaj powie lekarz. Mam nadzieję że podzieli moje zdanie o nie rodzeniu jeszcze przez dwa tygodnie 😆
Wczoraj dostaliśmy zdjęcia z naszej sesji i jestem wdzięczna sama sobie że jednak się na nią zdecydowałam. Zdjęcia wyszły super mimo obaw o bycie 'zbyt grubą' na tego typu rzeczy 🥰
Miłego dnia Wszystkim 🌸Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:17
-
Weronka wrote:Taak, ja dzisiaj dopakowuje walizkę, jutro na oddział na 13:00 no i w środę niby rano cięcie. Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. 🙂
Ja dzisiaj wyjątkowo wcześnie się obudziłam, zjadłam z mężem śniadanie i wróciłam do łóżka i tak sobie leżę. 😅 Młody coś tam się kręci, ale bez szału, on chyba serio się jakoś obrócił, bo czuje ruchy w kierunku pleców, a z przodu tylko mi się skóra brzucha napina. 🙈
Gdybym miała rodzić naturalnie to raczej też bym sobie jeszcze poczekała. Nic nie wskazuje na to żeby mój organizm się jakoś szykował do porodu. Czasami brzuch zaćmi jak na okres, a tak to niiiiic. Ciekawe czy zrobią mi jutro ktg, czy tylko usg żeby skontrolować wagę i czy wszystko ok i po temacie.
Myślę, czy na czas po porodzie nie wyłączyć telefonu. 😂 Najbliżsi wiedzą, że mam planowane cięcie i to przed terminem, a i tak dostaje multum pytań, czy coś wcześniej się nie zaczęło. 🤦🏻♀️ To ja nie zazdroszczę Wam dziewczyny pytań jak czekacie na naturalną akcję… Pewnie w środę od rana będę miała tonę wiadomości, o której jadę, czy już bla bla. Ja wiem, że to troska i czekają, ale ehhhh. 😁
o taaaak, u mnie też się zaczęły już te pytania i już mnie drażnią, a wiem że będzie tylko gorzej 😶🙈2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
19.06.2025 - szpital?
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Cel95 wrote:Magdalena, o to ciekawe, ,że clexane dostaniesz. Masz w znieczuleniu ogólnym?
Haha mnie nikt nie pyta kiedy 😅 spytać jak się czujesz rozumiem, ale na pytanie kiedy rodzisz wysłałabym w odpowiedzi takie coś:
https://zapodaj.net/plik-g6EsmbTOy1
Clexane przeciwzakrzepowo to pamiętam po CC dostawałam pierwszym a teraz nie wiem dlaczego przed. Nie w ogólnym, wstępnie te w kręgosłup standardowo 🤗 -
Ja dzisiaj współodczuwam trudne życie z moim psem 😅🤣 wczoraj cały dzień aktywnie - dzisiaj oddychanie mnie męczy
A on ma to samo, bo jak mamy gości cały dzień to on ma 5 min nie zmruży oka bo ciągle liczy na drapanie, zabawę i coś do jedzenia 😅
Także zaraz zrobię obiad i zamierzam się dziś zabunkrować na kanapie/sypialni -
Dziewczyny - mam takie pytanie.
Jeżeli chcemy ochrzcić dziecko i nadać mu wtedy drugie imię to ja to drugie imię muszą już podać przy porodzie? Jak to wyglada? Kompletnie nie wiem 😅Cel95 lubi tę wiadomość
-
W sumie to sama teraz czytam i pisze że clexane podaje się najpóźniej 24h przed porodem ale kurde nie wiem po co mi chcą to podawać? Wie któraś z Was jak to działa? I po co przeciwbólowe mają mi dawać jakieś jak mnie nic nie boli?
Chciałam napisać do mojej prowadzącej lekarki ale też na wariatkę nie chce wyjść ze pytam o takie rzeczy w szpitalu wiedzą co robić przecież 🧐 -
Elza1234 wrote:Dziewczyny - mam takie pytanie.
Jeżeli chcemy ochrzcić dziecko i nadać mu wtedy drugie imię to ja to drugie imię muszą już podać przy porodzie? Jak to wyglada? Kompletnie nie wiem 😅
Nieee, drugie imię to pamiętam chyba tylko w urzędzie jak akt urodzenia przygotowują to podajesz 😝SZKODNIK lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Dziewczyny - mam takie pytanie.
Jeżeli chcemy ochrzcić dziecko i nadać mu wtedy drugie imię to ja to drugie imię muszą już podać przy porodzie? Jak to wyglada? Kompletnie nie wiem 😅
Powodzenia dla wszystkich w szpitalach🤞cicho ostatnio z porodami. W tym tygodniu pewnie sypnie 😉Elza1234 lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:W sumie to sama teraz czytam i pisze że clexane podaje się najpóźniej 24h przed porodem ale kurde nie wiem po co mi chcą to podawać? Wie któraś z Was jak to działa? I po co przeciwbólowe mają mi dawać jakieś jak mnie nic nie boli?
Chciałam napisać do mojej prowadzącej lekarki ale też na wariatkę nie chce wyjść ze pytam o takie rzeczy w szpitalu wiedzą co robić przecież 🧐
A przeciwbólowe to mam wrażenie że ciągle dają w szpitalach 🤣 w szpitalu to ogólnie niezłe ćpanie jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:49
-
kasssia wrote:
Ja to mam jakoś w głowie ułożone, że ten tydzień to już ostatnie z nas rodzą na wątku 🫣
Jeszcze na szarym końcu zostałam ja,Elza,Margaretka Natalia i Celina 😅 Jeszcze my 😃
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:52
kasssia, Elza1234, CelinaJan, Margareetka, Natalia1992 lubią tę wiadomość
-
O clexane decyduje lekarz kiedy są wskazania- np wiek powyzej 35 lat, bmi powyzej 30 i kilka innych, tutaj fajny przeglad:
https://mamotoja.pl/ciaza/porod/polog/zastrzyki-przeciwzakrzepowe-przy-cesarskim-cieciu-jak-dlugo-trzeba-je-brac-31869-r1/ -
kasssia wrote:Dziewczyny to wyobraźcie sobie że koleżanka z trojaczkami miała 3 x 2kg 😬 plus wody i 3 łożyska.
Ja to mam jakoś w głowie ułożone, że ten tydzień to już ostatnie z nas rodzą na wątku 🫣
Powodzenia dziewczyny, zazdroszczę wam tej adrenalinki.kasssia lubi tę wiadomość
-
kasssia wrote:Profilaktyka przeciwzakrzepowa. Będziesz leżeć to masz ryzyko zakrzepicy.
A przeciwbólowe to mam wrażenie że ciągle dają w szpitalach 🤣 w szpitalu to ogólnie niezłe ćpanie jest.
To ja wiem ale pamiętam że po CC miałam a przed to pierwszy raz się z tym spotykam 🤷🏻♀️