X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Jeszcze na szarym końcu zostałam ja,Elza,Margaretka Natalia i Celina 😅 Jeszcze my 😃

No właśnie, u nas jeszcze trochę do terminu 😅😅 koniec czerwca to wciąż czerwiec 😅

Elza1234, CelinaJan lubią tę wiadomość

preg.png
  • CelinaJan Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to kciuki za sprawną i szybką akcję. 🤞

Elza super że naprawili fotelik.
    Mój miał weekend zajawki, no też ogarniał bazę i fotelik... jak zapiąć dziecko, jak zamontowac fotelik do bazy itp.
    I co zrobił .... wyciągnął zabezpieczenie od baterii z bazy i dopóki nożka nie czuła oporu to pipkała. 🤣🤣🤣 na chwilę obecną bo auto nie posprzątane d nóżka od bazy jest zaklejona taśmą, żeby nie pipkało. 😅

Mój ewidentnie zaczął chyba się stresować bo zaczyna ogarniać to co w jego kwestii ma być.

28.08.23r ⏸️
    06.10.23 poronienie chybione 💔
    16.10.24⏸️

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba pierdolne…
    Teraz byłam na usg i lekarka mi mówi że ona znowu się odwróciła głową w dół 😕
    A co najlepsze mówi że waga jej wychodzi 4000-4200 😳 a ja przerażona, strach w oczach. No to jest nierealne żeby w 2 tygodnie znowu 0,5-0,7 kg przymasowala!
    I mowi mi ze no nie wiem czy my Pani jeszcze nie wypiszemy bo tu nie zapowiada się na poród itd a trzeba zmienić wskazanie i że eeentualnie później indukcja. A ja powiedziałam od razu że nie zgadzam się na indukcję i mogę podpisać że nie wyrażam zgody i że jeśli oni podejmą decyzję że nie zrobią tej CC to wypisuje się na własne żądanie i pójdę gdzie indziej. Bo ja już się nie zgadzam na zmiany. I pyta mnie lekarka czy mam jeszcze jakieś inne wskazania do cięcia to mówię że kardiologiczne zaświadczenie i pyta jaki był powód pierwszego cięcia to mówię że brak postępu porodu i że córka 4 kg nie mogła się przecisnąć przez kanał rodny a ja jestem mała szczupła itd..

No jestem przerażona i czekam aż będzie decyzja i jakaś rozpiska na jutro… Nie wiem czy dzwonić do mojej prowadzącej? Podpowiedzcie 😥 ja już sie zaczęłam bać…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 11:58

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak szyjka jest długa i do tyłu to chyba jeszcze na poród się faktycznie nie zapowiada… u mnie mówiły położne, że w sumie z jakis metod wywoływania to jedynie kroplówka w tym przypadku, bo ta szyjka jest rozwarta i porodowa wiec balonik czy prostaglandyny już bez sensu wg nich. No ale lekarz zdecydował, że jeszcze czytamy czy się samo zacznie. Dziś przyszła położna, która mnie przyjmowała wtedy w nocy. Mówi, że jest zdziwiona gdzie jestem, bo wszystko wskazywało, że rodzę. No co mogę powiedzieć, dziecko zmieniło zdanie 🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale to się zmienia u Ciebie 🫣 dopiero doczytałam. Szok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 12:00

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, powodzenia 🤞🤞
    Oby to był początek wysypu 👶👶 w tym tygodniu🤩

Magda, co za zwrot akcji. Ale zawsze mówią że bobasy mogą się obrócić w dniu porodu. Rozumiem Twoje rozgoryczenie, bo miałam to samo 2 tyg temu, ale zapewne u Cb to dopiero poziom apogeum osiągnęło chwilę przed cc.

1️⃣7️⃣ cs

05.10. ⏸
    25.10. 👶0.54 cm 13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶 199g 💙 07.02. 👶 450g
    07.03. 👶 778g. 04.04. 👶 1349g
    02.05. 👶 2050g. 16.05. 👶 2610g

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Magda ale to się zmienia u Ciebie 🫣 dopiero doczytałam. Szok!

No ja już nie wiem teraz, ja jestem przerażona. Wszyscy mówią że ta waga jakaś mocno przesadzona, ja nawet takiego brzucha nie mam jak miałam z córką a ona ważyła 3900 😳 jeszcze będę miała jedno USG bo coś tam chce sprawdzić lekarka jakieś naczynie czy tętnicę czy coś i zobaczymy czy ta waga taka sama wyjdzie. Ale już pal licho z tą wagą, ja chce wiedzieć co z jutrem bo jak nie to ja się wypisuje sama…

A z drugiej strony przecież jak oni będą czekać z taką wagą do terminu czy po terminie to ja urodzę zaraz 5 kg, chyba nie będą ryzykować żebym rodziła z taką wagą SN bo mnie kurwa rozerwie…

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Jeszcze na szarym końcu zostałam ja,Elza,Margaretka Natalia i Celina 😅 Jeszcze my 😃

Ja to też nie chcę jeszcze rodzic w tym tygodniu...
    Tym bardziej za złapała mnie infekcja: bok gardła plus zapchany nos więc nie wyobrażam sobie porodu z brakiem możliwości oddechu swobodnego 🙈

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    More passion,more energy🤣

Magdalena: no nie dziwię się że już masz dość. Alemasz też inne wskazania to ci raczej te cc zrobią, tak myślę. Dziwny pomysł z indukcja nagle

Mi lekarka mówiła że jeśli będzie ok 4kg to mi indukcję zrobią w 39tc. No ale wgl czemu mowa o indukcji jak jesteś po CC 1szej i masz kardiologiczne wskazania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 12:12

• CelinaJan Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda nie mam doświadczenia, ale czytając forum już wiem, że nasza intuicja jest najlepsza.
    Więc skoro czujesz że nie dasz rady, masz już doświadczenie idź za tym co podpowiada Ci serducho. 😊

Ale akcja u Cb zmienia się jak u Karoli... nie wiadomo kiedy. Kciuki, żeby poszło po Twojej myśli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 12:12

28.08.23r ⏸️
    06.10.23 poronienie chybione 💔
    16.10.24⏸️

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja chyba pierdolne…
    Teraz byłam na usg i lekarka mi mówi że ona znowu się odwróciła głową w dół 😕
    A co najlepsze mówi że waga jej wychodzi 4000-4200 😳 a ja przerażona, strach w oczach. No to jest nierealne żeby w 2 tygodnie znowu 0,5-0,7 kg przymasowala!
    I mowi mi ze no nie wiem czy my Pani jeszcze nie wypiszemy bo tu nie zapowiada się na poród itd a trzeba zmienić wskazanie i że eeentualnie później indukcja. A ja powiedziałam od razu że nie zgadzam się na indukcję i mogę podpisać że nie wyrażam zgody i że jeśli oni podejmą decyzję że nie zrobią tej CC to wypisuje się na własne żądanie i pójdę gdzie indziej. Bo ja już się nie zgadzam na zmiany. I pyta mnie lekarka czy mam jeszcze jakieś inne wskazania do cięcia to mówię że kardiologiczne zaświadczenie i pyta jaki był powód pierwszego cięcia to mówię że brak postępu porodu i że córka 4 kg nie mogła się przecisnąć przez kanał rodny a ja jestem mała szczupła itd..

No jestem przerażona i czekam aż będzie decyzja i jakaś rozpiska na jutro… Nie wiem czy dzwonić do mojej prowadzącej? Podpowiedzcie 😥 ja już sie zaczęłam bać…

Jezu, ale masz stresy, ja bym chyba zadzwoniła do prowadzącej na Twoim miejscu.

A 0.5 kg w 2 tyg chyba jest możliwe, bo mój mały bobo miał 21 maja 2240 g a 2 czerwca 2732 g (oba u mojej lekarki, więc miarodajne wyniki) a on słabo rósł do tej pory, więc Twoje dziecko też tyle mogło zrobić, chociaż w Twoim przypadku absolutnie Ci tego nie zazdroszczę :/

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:

I jeszcze ja, proszę nas nie zostawiać 😅

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, mocne kciuki za dzis!

Magda, już niech nie robią jaj, przecież też możesz zdecydować. Mój lekarz normalnie szanuje np wolę Pacjentki i nie zmusza do SN w ogóle, jak ktoś nie chce. Mamy XXI wiek i kobieta może sama zdecydować co oni mają..

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola kciuki 🤞❤️

Magda co za zwrot akcji... jak masz jeszcze wskazanie kardiologiczne to tym bardziej ta CC powinna się odbyć. A brak postępu porodu w poprzedniej ciąży nie jest takim pośrednim wskazaniem do kolejnej cesarki?

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, co za zwrot akcji..
    ale wskazania kardiologiczne to nie są przelewki, także rozumiem Twoje zdenerwowanie i myślę że jeżeli twoja prowadząca może coś wskórać to powinnaś się z nią skontaktować

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Anuncja Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    I jeszcze ja, jeszcze ja!

Elza1234, CelinaJan, Margareetka, Natalia1992, ezra lubią tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff jest decyzja na jutro na 8.00 rano cięcie 🤗🥹
    Boże kamień z serca mi spadł…

Ale z prowadzącą też rozmawiałam już przy okazji 😆 a chwilę później przyszli mi z decyzją. Wskazanie ze stan po jednym cięciu cesarskim i przewidywana duża waga dziecka.

Luna30, Anuncja, KarolaKinga, Elza1234, Werzol, CelinaJan, Anabbit, Margareetka, kasssia, Nosa, Szarotka12, Cel95, Klaudek11, Kindziukowa, amoze, Maniaaa., Revolutionary , ezra lubią tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Anuncja Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, mocne kciuki!

preg.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale Ci nerwów tylko niepotrzebnie narobili, dobrze ze masz jednak ustalona ta cesarkę tak jak miało być.

magdalena321 lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, kciuki za Was!

Magda, mała zrobiła psikusa, ale dobrze że jednak zdecydowali się na cc. Pewnie i tak byś się dogadała z prowadząca czy tam w szpitalu, ale to zawsze dodatkowe nerwy…

U mnie nagle pojawiło się jakoś dużo śluzu, ciekawe czy to jakaś zapowiedź…

preg.png
‹‹ 1729 1730 1731 1732 1733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ