CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dziś w nocy standardowe pobudki na siku i przy okazji zaglądałam tu jak tam sytuacja na porodowym froncie 😀 poza tym noc bardzo spokojna, żadnych skurczy, czy jęczenia pod nosem.
Ja ogólnie bardzo nie lubię wymiotów, źle na nie reaguje tak psychicznie, zawsze płacz i się trzęsę... więc mam nadzieję, że ominą mnie w porodzie, czy też po nim. -
Weronka wrote:Ja chyba zapobiegawczo powiem żeby mi coś dali, bo wtedy jak mi podali po fakcie jak już zaczęłam wymiotować, to już nic nie pomagało. 😁
Bólu się takowego nie boję, trzeba te kilka dni to przeżyć i tyle. Ze szpitalnych łóżek, to jakoś się wstaje. W domu mam niskie łóżko i miękki materac, to więcej gimnastyki żeby się podnieść będzie, ale no też mąż będzie, to inny komfort psychiczny. 😅
Jestem dzisiaj w ogromnym szoku i tak, bo w sumie przespałam nockę normalnie, a to takie nienaturalne u mnie przed stresującym dniem.
Świta mi, że podali przed znieczuleniem jeszcze omeprazol, ale może w tym amoku mi się przyśniłoale kojarzę, że wtedy pytałam już o każdą strzykawkę, którą widziałam, nawet anestezjolog miał z tego beke
-
Człowieka telepie przez adrenalinę.
Moje dziecko nadal nie czai ssania. To nie może być moje dziecko 😅 Maz widzial pod szpitalem zdechłego bociana,pewnie lecial i się rozbił i dostałam co mieli🤣
Gusia jak tam mała? I Ty?
Mógłby ktoś z łaski swojej ruszyć się na porodówkę żeby wypełnić oczekiwanie na Magdę?
Ja nadal jestem odrealniona po tych lekach. Niby noszę mała na rękach i wędruje po korytarzu ale ciągle mam wrażenie, że zemdleje.
-
Lekarz mi powiedział, że jestem zwarta i gotowa na poród
Przed wyciągnięciem pessara powstrzymało go tylko to, że to 37 tydzień 😅 ale nie powiem - miał sekundę zawahania a ja się obsralam że wyciągnie mi to teraz i zaraz urodzę 🙈🙈
Pessar ściągam za tydzień w środę a potem się okaże co się będzie działo. Dopiero wtedy uda mu się ocenić moją szyjkę, bo póki co pessar ją trzyma.Revolutionary , Yumi, Margareetka, Truuskaawka, CelinaJan, Anabbit, Anuncja, KarolaKinga, przygodami66, Biedronka@, Nosa, amoze, Werzol, eeemakarena, ezra lubią tę wiadomość
-
Elza to już z chwilę!
Karola, mam nadal bekę z tych Twoich tekstów. U nas mała spoko, lekarki ją oglądały wszystko ok, jedynie ma stopki delikatnie wygięte i pokazały mi jak w domu masować Oliwka (odwodzić), ale to podobno od ułożenia w brzuchu i będzie normalnieWydaje mi się, że fajnie ssie. Raz już jej się odbiło pół strawionym mlekiem 😅 więc coś leci
Ja się czuję całkiem dobrze jak na kilka godzin po porodzie. Już wykąpałam się, ogarnęłam. Jedynie skurcze macicy podczas karmienia jak się obkurcza mam trochę bolesne, ale to nic w porównaniu z bólem porodu 😅 nie wiem czy pisałam, tym razem bez nacięcia, więc siedzę też z mniejszym bólem 🫣 tylko delikatne pęknięcie i jeden szew na zewnątrz. Położna się wgle zastanawiała czy go zakładać, ale przekonała mnie tym, że będzie to estetyczniej wyglądać i się ładniej zrośnie. Więc szew mam tym razem jeden a nie mnóstwo 🫣Revolutionary , Yumi, Anuncja, CelinaJan, Anabbit, Margareetka, kasssia, asiun, Biedronka@, Natalia1992, Nosa, amoze, Werzol, ezra lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry! 🫡
Mnie dzisiaj znowu ręce nie dawały żyć w nocy, a w sumie głównie prawa. Aż musiałam wstać, wymasować i wsadzić pod zimną wodę, a później stałam jak debil i machałam rękami z zamkniętymi oczami w łazience. To już nawet nie tylko ból był, ale aż takie pieczenie/palenie jakbym wsadziła rękę w ogień. 😖 Mam nadzieje, że to przejdzie od razu po porodzie, bo mam serdecznie dość. 🙄
Gusia_ o proszę jaka szybka akcja! 😶 Jak wstawałam przed 2 w nocy na siku to myślałam, czy jeszcze się męczysz a tu proszę! No dzięki Tobie odzyskujemy wiarę w łatwe i szybkie porody 😄🙏 Wielkie gratulacje! 💕💪
magdalena321 kciuki! ✊
awokado o kurcze brzmi to mega słabomam jednak nadzieję, że znajdą dla Ciebie rozwiązanie które będzie najbardziej po Twojej myśli ✊
Elza1234 jestem bardzo ciekawa czy jak Ci ściągną ten pessar to ruszy od razu czy jednak będziesz się kulać dalej 😄👀2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Gusia moje gratulacje super że szybka akcja i nie musiałaś się długo męczyć 😍 zdrówka dla Was!
Gusia_ lubi tę wiadomość
21.08.24- ostatnia 🩸
11.09.24- owu
21.09.24- I kreska
22.09.24- ⏸️ kreski
22.09.24- Beta 11.9
25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
30.09.24- Beta 2487
02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
18.11.24- cytomegalia +
20.11.24 prenatalne
55 CRL, wszystko dobrze
Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷
16.04- 2120g- dziecko nisko krotka szyjka
14.05 2800g - 0,5cm szyjka -
Karola, Gusia, u nas ze stopami to samo, lekarz mówił, że nic dziwnego że przy tych gabarytach miał mało miejsca 🙈 swoją drogą Karola Ty to jesteś zawodnik, że latasz po korytarzu, ja przez 4 dni nie wyszłam z pokoju
Z ciekawostek - przywaliłam strasznie dużo kg, bo 25, ale ale jak na 5 dobę po porodzie to mam -7, więc może to jakoś poleci 🙈Gusia_, Elza1234 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje Gusia!!! 🥰 rzeczywiście porod ekspres 😃😊
Magdalena kciuki ✊️✊️Gusia_ lubi tę wiadomość
🧔👩 30l
👶3l
03.2023 cb 💔
05.2023 poronienie w 9tc 💔
11.2023 cb 💔
01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
17.02 połówkowe
-
Kkk77 wrote:Karola, Gusia, u nas ze stopami to samo, lekarz mówił, że nic dziwnego że przy tych gabarytach miał mało miejsca 🙈 swoją drogą Karola Ty to jesteś zawodnik, że latasz po korytarzu, ja przez 4 dni nie wyszłam z pokoju
Z ciekawostek - przywaliłam strasznie dużo kg, bo 25, ale ale jak na 5 dobę po porodzie to mam -7, więc może to jakoś poleci 🙈Kkk77, Yumi, Elza1234 lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Człowieka telepie przez adrenalinę.
Moje dziecko nadal nie czai ssania. To nie może być moje dziecko 😅 Maz widzial pod szpitalem zdechłego bociana,pewnie lecial i się rozbił i dostałam co mieli🤣
Mógłby ktoś z łaski swojej ruszyć się na porodówkę żeby wypełnić oczekiwanie na Magdę?
Ja nadal jestem odrealniona po tych lekach. Niby noszę mała na rękach i wędruje po korytarzu ale ciągle mam wrażenie, że zemdleje.asiun, Revolutionary , przygodami66, Biedronka@, Cel95, Elza1234, Nosa, Anabbit, Klaudek11, Anuncja, amoze, Werzol, eeemakarena, ezra lubią tę wiadomość
-
Elza za tydzień to jak jutro..🫣
Mimo tego że do terminu porodu jeszcze 18 dni to jakoś mnie to tak nie przeraża jak któraś z Was napisze że już urodziła czy zaraz rodzi 🫣Zaczynam się delikatnie stresować chyba...
Dalej wydaje mi się to nie realne.
Wczoraj miałam usg i Iga waży 3251gr z marginesem błędu 50gr, więc jest już spora. Ma długie nogi 😁 Więc chyba idzie w tatusia.
Ogólnie wszystko ok, dzisiaj wizyta u prowadzącej. Zobaczymy co powie, choć lekarz robiący usg przepowiedział że wyjdzie szybciej. 😅
Miłego dnia dziewczyny! I kciuki za szybkie rozwiązania.
przygodami66, Truuskaawka, Elza1234, Gusia_, Margareetka, Anuncja, amoze, Werzol, ezra lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Człowieka telepie przez adrenalinę.
Ja nadal jestem odrealniona po tych lekach. Niby noszę mała na rękach i wędruje po korytarzu ale ciągle mam wrażenie, że zemdleje.⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
U mnie zdarzył się cud - od wczoraj szyjka się sama trochę wyprostowała, skróciła o 50% i rozwarcie na AŻ 1 cm. Jak na to co było 24h temu, to naprawdę jest dobrze. Dostałam tasiemkę na wywołanie, trzymajcie kciuki 🙈
kasssia, asiun, KarolaKinga, Revolutionary , przygodami66, Biedronka@, Tanashi, Truuskaawka, Blackapple, Cel95, Elza1234, Nosa, Anabbit, CelinaJan, Kindziukowa, Klaudek11, Kkk77, Gusia_, Margareetka, Anuncja, Moooniii, Maj.a, Szarotka12, amoze, Werzol, eeemakarena, ezra lubią tę wiadomość