CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza1234 wrote:Weronika kciuki za dziś
U nas jest taka ulewa że świata nie widać.
W nocy jak się przekręcałam na lewą stronę to młoda zaczęła uciskać mi jakieś nieznane elementy wnętrzności, myślałam że rozrywa mnie żywcem, tak bolało 🤡 wiecie co, ja chyba nie chce rodzić. Mogę jeszcze cofnąć moją decyzję? 🤦♀️🤡🤡
Ja się wczoraj prawie popłakałam, jak sobie uświadomiłam że serio mogę zacząć rodzić w każdym momencie 😂 ja nie jestem gotowa na ten ból 😢 a moja to samo, rozkręciła się na wieczór, nogę wpychała mi w bok. Znajomi wczoraj u nas byli. próbowałam zachowywać się normalnie, ale nie powiem, z trzy razy krzyknęłam i podskoczyłam z bólu 😣Elza1234 lubi tę wiadomość
-
asiun wrote:Eee spokojnie, przy porodzie to też przecież nie jest ciągły ból przez te kilka godzin 🙂. Poza tym adrenalina pomaga itd.
Będziemy śpiewać more passion, more energy!
💪
Ja miałam ciągły i żadna adrenalina nie uratowała sytuacji 🙈
Niestety jestem z tych, którzy woleliby być gotowi na każdy scenariusz, a aż takiej katastrofy nic nie zapowiadało 🫠🫠🫠 może to skrajność, ale jednak trzeba być gotowym na wszystko brutalnie mówiąc 🥲 -
Cel95 wrote:A na dodatek mam brwi na których henna długo się nie trzyma i muszę je ogarniać co 2 dzień taką ekspresową, zeby hakos wygladac bo są cienkie 🤣 myślałam kiedyś nad permanentnymi metoda piórkową ale oczywiście choroby auto w liczbie mnogiej są przeciwskazaniem
Znam ten ból. Brwi po wizycie u kosmetyczki po tygodniu już nie widać efektu.
Henna za 4 zł to nie chce mi w ciąży łapać jasnych świeżych włosków.
Ostatnio w rossmanie kupiłam henna, która niby 21 dni się trzyma. O dziwo🤔 już tydzień mam na brwiach i nadal się trzyma intensywny kolor.
Weronka, trzymam kciuki za cc 🤞🍀🍼👶
Kolejny bobas w drodze albo już na świecie🥰
-
amoze wrote:Kkk (odpukać w niemalowane) u nas jest dokładnie tak sama sytuacja 😅 śpioch jakiś mało, wczoraj uskuteczniliśmy pierwszy spacer. Po jedzeniu około 14.00 jak poszliśmy w miasto, tak wróciliśmy około 16.00 a mała spała do 18.00 żadne wyczyny nie pomagały - trik z mokrą chusteczką również
Elza1234 ja miałam podobne podejście, na 3 dni przed porodem uskuteczniłam nowe brwi i rzęsy - jak rodzić to z klasą 😎
Hahaha no hardkor to jest, więcej czasu nam schodzi na obudzenie go niż karmienie i przebranie 🥲🥲🥲 a potem wychodzi, że do następnego karmienia zamiast 3h jest 1,5-2 skoro ma się ten czas liczyć od początku karmienia 🤡 no nie ogarniam tego, a musimy pilnować wagi 🙈 mieliśmy dziś iść pierwszy raz na dwór na ogrodek, a tu słyszę z łóżka, że deszcz 🥲Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 09:51
amoze lubi tę wiadomość
-
Kkk77 wrote:Ja miałam ciągły i żadna adrenalina nie uratowała sytuacji 🙈
Niestety jestem z tych, którzy woleliby być gotowi na każdy scenariusz, a aż takiej katastrofy nic nie zapowiadało 🫠🫠🫠 może to skrajność, ale jednak trzeba być gotowym na wszystko brutalnie mówiąc 🥲
Każda z nas przechodzi to inaczej. Chodzi mi o to, że naprawdę nie ma co się negatywnie nastawiać 🙂.
Twój poród faktycznie był ekstremalny i bardzo współczuję serio i może jestem w błędzie ale myślę, że takie akcje nie zdarzają się aż tak często. -
Maj.a wrote:Znam ten ból. Brwi po wizycie u kosmetyczki po tygodniu już nie widać efektu.
Henna za 4 zł to nie chce mi w ciąży łapać jasnych świeżych włosków.
Ostatnio w rossmanie kupiłam henna, która niby 21 dni się trzyma. O dziwo🤔 już tydzień mam na brwiach i nadal się trzyma intensywny kolor.
Weronka, trzymam kciuki za cc 🤞🍀🍼👶
Kolejny bobas w drodze albo już na świecie🥰
Mi też się totalnie nie trzyma nic . Nawet jak mi fryzjerka polozy jakas ich mocna to jeden dzień mam brwi jak drag Queen a później schodząCel95 lubi tę wiadomość
-
Kkk77 wrote:Ja miałam ciągły i żadna adrenalina nie uratowała sytuacji 🙈
Niestety jestem z tych, którzy woleliby być gotowi na każdy scenariusz, a aż takiej katastrofy nic nie zapowiadało 🫠🫠🫠 może to skrajność, ale jednak trzeba być gotowym na wszystko brutalnie mówiąc 🥲 -
To ja mam szczęście z brwiami, bo swoje mam wręcz białe i robię taki lekki brąz henna pudrowa i trzyma mi około 4 tygodnie, a odświeżam u tej dziewczyny tak raz na 1.5/2 miesiące, bo ona mi też ładnie kształt nadaje i reguluje woskiem. U mnie penseta nie wchodzi w grę, bo mam tak głęboko osadzone te włoski że płaczę z bólu przy wyrywaniu i wolę wosk
Także brwi odhaczone. Jeszcze w piątek stopy 🦶 😅Nosa lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:O dawaj znawe tej henny.
Mi też się totalnie nie trzyma nic . Nawet jak mi fryzjerka polozy jakas ich mocna to jeden dzień mam brwi jak drag Queen a później schodzą
Mam tą
http://www.rossmann.pl/Produkt/Henna-do-brwi/Delia-Cosmetics-Eyebrow-Expert-henna-do-brwi-intensywna-kremowa-nr-40-Braz-15-ml,2100703,13023
-
Koktajlowa cięcie robił mi z moją prowadzącą Ryszard Roztoczyński. Tyle wiem 😝 a co do fizjo to jeszcze nic nie wiem, narazie szukam na znany lekarz, jak będę widziała się z moją lekarką to jej też zapytam.
koktajlowa lubi tę wiadomość
Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Elza, staraj się nie myśleć teraz o bólu i tak nie przewidzisz co ci się trafi. Ja byłam mega zaskoczona jak boli ale zupełnie inaczej sobie to wyobrażałam. U mnie na plus to że mega szybko leciał czas od momentu jak już było wiadomo, że będę rodzić i odłączyli mnie od kroplówki. Chyba jakieś 3h a minęło jak chwila bo ciągle coś się działo.
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
kasssia wrote:Elza, staraj się nie myśleć teraz o bólu i tak nie przewidzisz co ci się trafi. Ja byłam mega zaskoczona jak boli ale zupełnie inaczej sobie to wyobrażałam. U mnie na plus to że mega szybko leciał czas od momentu jak już było wiadomo, że będę rodzić i odłączyli mnie od kroplówki. Chyba jakieś 3h a minęło jak chwila bo ciągle coś się działo.
-
asiun wrote:To aż dziwne, że ból był ciągły.
Każda z nas przechodzi to inaczej. Chodzi mi o to, że naprawdę nie ma co się negatywnie nastawiać 🙂.
Twój poród faktycznie był ekstremalny i bardzo współczuję serio i może jestem w błędzie ale myślę, że takie akcje nie zdarzają się aż tak często.
Inna sprawa, że z perspektywy czasu serio uważam, że u mnie przegięli pałę z takimi dawkami na tak wczesnym etapie, może też mój organizm tak źle zareagował, ale no nawet Stary mówił, że na ktg zapis leciał w górę aż ponad skalę i to non stop góra dół góra dół, w pewnym momencie to te przerwy miały może 30s, ale ile to wszystko trwało to nie wiem, jak dla mnie to wieczność.
Nawet jakbym planowała więcej dzieci, a na szczęście nie planuje to skutecznie by mnie to powstrzymało przed tymi planami 🤡 zakładam spiralę asap albo wysyłam Starego na wazektomie - da się namówić, bo dla niego to też był koszmar 🙈 -
Z cyklu gdy zostajesz rodzicem ludzie traktują cię jak pszok: byłam z młodą na placu zabaw, pod naszą nieobecność sąsiadka podrzuciła ciuszki i teściowa wzięła. Pani mi przyniosła trzy worki maleńkich letnich sukieneczek w rozmiarze 68-80 🤡 super dzięki, ale co ja mam z tym zrobić? 🤡
-
Tanashi wrote:Z cyklu gdy zostajesz rodzicem ludzie traktują cię jak pszok: byłam z młodą na placu zabaw, pod naszą nieobecność sąsiadka podrzuciła ciuszki i teściowa wzięła. Pani mi przyniosła trzy worki maleńkich letnich sukieneczek w rozmiarze 68-80 🤡 super dzięki, ale co ja mam z tym zrobić? 🤡
Nosa, KarolaKinga lubią tę wiadomość