X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Weronika kciuki za dziś
    U nas jest taka ulewa że świata nie widać.
    W nocy jak się przekręcałam na lewą stronę to młoda zaczęła uciskać mi jakieś nieznane elementy wnętrzności, myślałam że rozrywa mnie żywcem, tak bolało 🤡 wiecie co, ja chyba nie chce rodzić. Mogę jeszcze cofnąć moją decyzję? 🤦‍♀️🤡🤡

Ja się wczoraj prawie popłakałam, jak sobie uświadomiłam że serio mogę zacząć rodzić w każdym momencie 😂 ja nie jestem gotowa na ten ból 😢 a moja to samo, rozkręciła się na wieczór, nogę wpychała mi w bok. Znajomi wczoraj u nas byli. próbowałam zachowywać się normalnie, ale nie powiem, z trzy razy krzyknęłam i podskoczyłam z bólu 😣

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Eee spokojnie, przy porodzie to też przecież nie jest ciągły ból przez te kilka godzin 🙂. Poza tym adrenalina pomaga itd.
    Będziemy śpiewać more passion, more energy!
    💪

Ja miałam ciągły i żadna adrenalina nie uratowała sytuacji 🙈
    Niestety jestem z tych, którzy woleliby być gotowi na każdy scenariusz, a aż takiej katastrofy nic nie zapowiadało 🫠🫠🫠 może to skrajność, ale jednak trzeba być gotowym na wszystko brutalnie mówiąc 🥲

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    A na dodatek mam brwi na których henna długo się nie trzyma i muszę je ogarniać co 2 dzień taką ekspresową, zeby hakos wygladac bo są cienkie 🤣 myślałam kiedyś nad permanentnymi metoda piórkową ale oczywiście choroby auto w liczbie mnogiej są przeciwskazaniem

Znam ten ból. Brwi po wizycie u kosmetyczki po tygodniu już nie widać efektu.
    Henna za 4 zł to nie chce mi w ciąży łapać jasnych świeżych włosków.
    Ostatnio w rossmanie kupiłam henna, która niby 21 dni się trzyma. O dziwo🤔 już tydzień mam na brwiach i nadal się trzyma intensywny kolor.

Weronka, trzymam kciuki za cc 🤞🍀🍼👶
    Kolejny bobas w drodze albo już na świecie🥰

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amoze wrote:
    Kkk (odpukać w niemalowane) u nas jest dokładnie tak sama sytuacja 😅 śpioch jakiś mało, wczoraj uskuteczniliśmy pierwszy spacer. Po jedzeniu około 14.00 jak poszliśmy w miasto, tak wróciliśmy około 16.00 a mała spała do 18.00 żadne wyczyny nie pomagały - trik z mokrą chusteczką również :D

Elza1234 ja miałam podobne podejście, na 3 dni przed porodem uskuteczniłam nowe brwi i rzęsy - jak rodzić to z klasą 😎

Hahaha no hardkor to jest, więcej czasu nam schodzi na obudzenie go niż karmienie i przebranie 🥲🥲🥲 a potem wychodzi, że do następnego karmienia zamiast 3h jest 1,5-2 skoro ma się ten czas liczyć od początku karmienia 🤡 no nie ogarniam tego, a musimy pilnować wagi 🙈 mieliśmy dziś iść pierwszy raz na dwór na ogrodek, a tu słyszę z łóżka, że deszcz 🥲

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 09:51

amoze lubi tę wiadomość

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Niestety jestem z tych, którzy woleliby być gotowi na każdy scenariusz, a aż takiej katastrofy nic nie zapowiadało 🫠🫠🫠 może to skrajność, ale jednak trzeba być gotowym na wszystko brutalnie mówiąc 🥲
    To aż dziwne, że ból był ciągły.
    Każda z nas przechodzi to inaczej. Chodzi mi o to, że naprawdę nie ma co się negatywnie nastawiać 🙂.
    Twój poród faktycznie był ekstremalny i bardzo współczuję serio i może jestem w błędzie ale myślę, że takie akcje nie zdarzają się aż tak często.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Znam ten ból. Brwi po wizycie u kosmetyczki po tygodniu już nie widać efektu.
    Henna za 4 zł to nie chce mi w ciąży łapać jasnych świeżych włosków.
    Ostatnio w rossmanie kupiłam henna, która niby 21 dni się trzyma. O dziwo🤔 już tydzień mam na brwiach i nadal się trzyma intensywny kolor.

Weronka, trzymam kciuki za cc 🤞🍀🍼👶
    Kolejny bobas w drodze albo już na świecie🥰
    O dawaj znawe tej henny.
    Mi też się totalnie nie trzyma nic . Nawet jak mi fryzjerka polozy jakas ich mocna to jeden dzień mam brwi jak drag Queen a później schodzą

Cel95 lubi tę wiadomość

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka, u mnie w nocy znów milion pobudek do tego spałam na kanapie ze starsza córka, która dostała gorączki. Oby tylko nie przeszło na młodszą :/

age.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    No są takie co je srogo trzyma ból. Każdy ma inaczej,jeden noc a inny piekło. Różne są rozdania

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, fajnie, że masz monitoring dziecka u siebie w pokoju! A masz inne dzieci na sali?

age.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam szczęście z brwiami, bo swoje mam wręcz białe i robię taki lekki brąz henna pudrowa i trzyma mi około 4 tygodnie, a odświeżam u tej dziewczyny tak raz na 1.5/2 miesiące, bo ona mi też ładnie kształt nadaje i reguluje woskiem. U mnie penseta nie wchodzi w grę, bo mam tak głęboko osadzone te włoski że płaczę z bólu przy wyrywaniu i wolę wosk
    Także brwi odhaczone. Jeszcze w piątek stopy 🦶 😅

Nosa lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    O dawaj znawe tej henny.
    Mi też się totalnie nie trzyma nic . Nawet jak mi fryzjerka polozy jakas ich mocna to jeden dzień mam brwi jak drag Queen a później schodzą

Mam tą
    http://www.rossmann.pl/Produkt/Henna-do-brwi/Delia-Cosmetics-Eyebrow-Expert-henna-do-brwi-intensywna-kremowa-nr-40-Braz-15-ml,2100703,13023

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koktajlowa cięcie robił mi z moją prowadzącą Ryszard Roztoczyński. Tyle wiem 😝 a co do fizjo to jeszcze nic nie wiem, narazie szukam na znany lekarz, jak będę widziała się z moją lekarką to jej też zapytam.

koktajlowa lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, staraj się nie myśleć teraz o bólu i tak nie przewidzisz co ci się trafi. Ja byłam mega zaskoczona jak boli ale zupełnie inaczej sobie to wyobrażałam. U mnie na plus to że mega szybko leciał czas od momentu jak już było wiadomo, że będę rodzić i odłączyli mnie od kroplówki. Chyba jakieś 3h a minęło jak chwila bo ciągle coś się działo.

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Elza, staraj się nie myśleć teraz o bólu i tak nie przewidzisz co ci się trafi. Ja byłam mega zaskoczona jak boli ale zupełnie inaczej sobie to wyobrażałam. U mnie na plus to że mega szybko leciał czas od momentu jak już było wiadomo, że będę rodzić i odłączyli mnie od kroplówki. Chyba jakieś 3h a minęło jak chwila bo ciągle coś się działo.
    To jest kwestia tego, że to mój 1 raz 🙈 strasznie nie lubię nowych rzeczy a to będzie tak nowe że bardziej się nie da już 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    To aż dziwne, że ból był ciągły.
    Każda z nas przechodzi to inaczej. Chodzi mi o to, że naprawdę nie ma co się negatywnie nastawiać 🙂.
    Twój poród faktycznie był ekstremalny i bardzo współczuję serio i może jestem w błędzie ale myślę, że takie akcje nie zdarzają się aż tak często.

Inna sprawa, że z perspektywy czasu serio uważam, że u mnie przegięli pałę z takimi dawkami na tak wczesnym etapie, może też mój organizm tak źle zareagował, ale no nawet Stary mówił, że na ktg zapis leciał w górę aż ponad skalę i to non stop góra dół góra dół, w pewnym momencie to te przerwy miały może 30s, ale ile to wszystko trwało to nie wiem, jak dla mnie to wieczność.

Nawet jakbym planowała więcej dzieci, a na szczęście nie planuje to skutecznie by mnie to powstrzymało przed tymi planami 🤡 zakładam spiralę asap albo wysyłam Starego na wazektomie - da się namówić, bo dla niego to też był koszmar 🙈

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cyklu gdy zostajesz rodzicem ludzie traktują cię jak pszok: byłam z młodą na placu zabaw, pod naszą nieobecność sąsiadka podrzuciła ciuszki i teściowa wzięła. Pani mi przyniosła trzy worki maleńkich letnich sukieneczek w rozmiarze 68-80 🤡 super dzięki, ale co ja mam z tym zrobić? 🤡

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Z cyklu gdy zostajesz rodzicem ludzie traktują cię jak pszok: byłam z młodą na placu zabaw, pod naszą nieobecność sąsiadka podrzuciła ciuszki i teściowa wzięła. Pani mi przyniosła trzy worki maleńkich letnich sukieneczek w rozmiarze 68-80 🤡 super dzięki, ale co ja mam z tym zrobić? 🤡
    Sprzedaj na vinted 😂

Nosa, KarolaKinga lubią tę wiadomość

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Sprzedaj na vinted 😂

Jeszcze żeby to schodziło xD

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dostałam dwie wielkie, oczojebne różowe firany. I jednego buta 🤡 🤡🤡🤡🤡 chyba naprawdę powieszę na płocie pszok to nie tutaj x d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 10:43

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Jeszcze dostałam dwie wielkie, oczojebne różowe firany. I jednego buta 🤡 🤡🤡🤡🤡 chyba naprawdę powieszę na płocie pszok to nie tutaj x d
    🤣

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
‹‹ 1746 1747 1748 1749 1750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ