X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Weronika kciuki za dziś
    U nas jest taka ulewa że świata nie widać.
    W nocy jak się przekręcałam na lewą stronę to młoda zaczęła uciskać mi jakieś nieznane elementy wnętrzności, myślałam że rozrywa mnie żywcem, tak bolało 🤡 wiecie co, ja chyba nie chce rodzić. Mogę jeszcze cofnąć moją decyzję? 🤦‍♀️🤡🤡

Ja się wczoraj prawie popłakałam, jak sobie uświadomiłam że serio mogę zacząć rodzić w każdym momencie 😂 ja nie jestem gotowa na ten ból 😢 a moja to samo, rozkręciła się na wieczór, nogę wpychała mi w bok. Znajomi wczoraj u nas byli. próbowałam zachowywać się normalnie, ale nie powiem, z trzy razy krzyknęłam i podskoczyłam z bólu 😣

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Eee spokojnie, przy porodzie to też przecież nie jest ciągły ból przez te kilka godzin 🙂. Poza tym adrenalina pomaga itd.
    Będziemy śpiewać more passion, more energy!
    💪

Ja miałam ciągły i żadna adrenalina nie uratowała sytuacji 🙈
    Niestety jestem z tych, którzy woleliby być gotowi na każdy scenariusz, a aż takiej katastrofy nic nie zapowiadało 🫠🫠🫠 może to skrajność, ale jednak trzeba być gotowym na wszystko brutalnie mówiąc 🥲

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    A na dodatek mam brwi na których henna długo się nie trzyma i muszę je ogarniać co 2 dzień taką ekspresową, zeby hakos wygladac bo są cienkie 🤣 myślałam kiedyś nad permanentnymi metoda piórkową ale oczywiście choroby auto w liczbie mnogiej są przeciwskazaniem

Znam ten ból. Brwi po wizycie u kosmetyczki po tygodniu już nie widać efektu.
    Henna za 4 zł to nie chce mi w ciąży łapać jasnych świeżych włosków.
    Ostatnio w rossmanie kupiłam henna, która niby 21 dni się trzyma. O dziwo🤔 już tydzień mam na brwiach i nadal się trzyma intensywny kolor.

Weronka, trzymam kciuki za cc 🤞🍀🍼👶
    Kolejny bobas w drodze albo już na świecie🥰

1️⃣7️⃣ cs

05.10. ⏸
    25.10. 👶0.54 cm 13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶 199g 💙 07.02. 👶 450g
    07.03. 👶 778g. 04.04. 👶 1349g
    02.05. 👶 2050g. 16.05. 👶 2610g.
    13.06. 3060g
    🏨 18.06

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amoze wrote:
    Kkk (odpukać w niemalowane) u nas jest dokładnie tak sama sytuacja 😅 śpioch jakiś mało, wczoraj uskuteczniliśmy pierwszy spacer. Po jedzeniu około 14.00 jak poszliśmy w miasto, tak wróciliśmy około 16.00 a mała spała do 18.00 żadne wyczyny nie pomagały - trik z mokrą chusteczką również :D

Elza1234 ja miałam podobne podejście, na 3 dni przed porodem uskuteczniłam nowe brwi i rzęsy - jak rodzić to z klasą 😎

Hahaha no hardkor to jest, więcej czasu nam schodzi na obudzenie go niż karmienie i przebranie 🥲🥲🥲 a potem wychodzi, że do następnego karmienia zamiast 3h jest 1,5-2 skoro ma się ten czas liczyć od początku karmienia 🤡 no nie ogarniam tego, a musimy pilnować wagi 🙈 mieliśmy dziś iść pierwszy raz na dwór na ogrodek, a tu słyszę z łóżka, że deszcz 🥲

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 09:51

amoze lubi tę wiadomość

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Niestety jestem z tych, którzy woleliby być gotowi na każdy scenariusz, a aż takiej katastrofy nic nie zapowiadało 🫠🫠🫠 może to skrajność, ale jednak trzeba być gotowym na wszystko brutalnie mówiąc 🥲
    To aż dziwne, że ból był ciągły.
    Każda z nas przechodzi to inaczej. Chodzi mi o to, że naprawdę nie ma co się negatywnie nastawiać 🙂.
    Twój poród faktycznie był ekstremalny i bardzo współczuję serio i może jestem w błędzie ale myślę, że takie akcje nie zdarzają się aż tak często.

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Znam ten ból. Brwi po wizycie u kosmetyczki po tygodniu już nie widać efektu.
    Henna za 4 zł to nie chce mi w ciąży łapać jasnych świeżych włosków.
    Ostatnio w rossmanie kupiłam henna, która niby 21 dni się trzyma. O dziwo🤔 już tydzień mam na brwiach i nadal się trzyma intensywny kolor.

Weronka, trzymam kciuki za cc 🤞🍀🍼👶
    Kolejny bobas w drodze albo już na świecie🥰
    O dawaj znawe tej henny.
    Mi też się totalnie nie trzyma nic . Nawet jak mi fryzjerka polozy jakas ich mocna to jeden dzień mam brwi jak drag Queen a później schodzą

Cel95 lubi tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka, u mnie w nocy znów milion pobudek do tego spałam na kanapie ze starsza córka, która dostała gorączki. Oby tylko nie przeszło na młodszą :/

age.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    No są takie co je srogo trzyma ból. Każdy ma inaczej,jeden noc a inny piekło. Różne są rozdania

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, fajnie, że masz monitoring dziecka u siebie w pokoju! A masz inne dzieci na sali?

age.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam szczęście z brwiami, bo swoje mam wręcz białe i robię taki lekki brąz henna pudrowa i trzyma mi około 4 tygodnie, a odświeżam u tej dziewczyny tak raz na 1.5/2 miesiące, bo ona mi też ładnie kształt nadaje i reguluje woskiem. U mnie penseta nie wchodzi w grę, bo mam tak głęboko osadzone te włoski że płaczę z bólu przy wyrywaniu i wolę wosk
    Także brwi odhaczone. Jeszcze w piątek stopy 🦶 😅

Nosa lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    O dawaj znawe tej henny.
    Mi też się totalnie nie trzyma nic . Nawet jak mi fryzjerka polozy jakas ich mocna to jeden dzień mam brwi jak drag Queen a później schodzą

Mam tą
    http://www.rossmann.pl/Produkt/Henna-do-brwi/Delia-Cosmetics-Eyebrow-Expert-henna-do-brwi-intensywna-kremowa-nr-40-Braz-15-ml,2100703,13023

1️⃣7️⃣ cs

05.10. ⏸
    13.06. 3060g
    🏨 18.06

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koktajlowa cięcie robił mi z moją prowadzącą Ryszard Roztoczyński. Tyle wiem 😝 a co do fizjo to jeszcze nic nie wiem, narazie szukam na znany lekarz, jak będę widziała się z moją lekarką to jej też zapytam.

koktajlowa lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, staraj się nie myśleć teraz o bólu i tak nie przewidzisz co ci się trafi. Ja byłam mega zaskoczona jak boli ale zupełnie inaczej sobie to wyobrażałam. U mnie na plus to że mega szybko leciał czas od momentu jak już było wiadomo, że będę rodzić i odłączyli mnie od kroplówki. Chyba jakieś 3h a minęło jak chwila bo ciągle coś się działo.

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Elza, staraj się nie myśleć teraz o bólu i tak nie przewidzisz co ci się trafi. Ja byłam mega zaskoczona jak boli ale zupełnie inaczej sobie to wyobrażałam. U mnie na plus to że mega szybko leciał czas od momentu jak już było wiadomo, że będę rodzić i odłączyli mnie od kroplówki. Chyba jakieś 3h a minęło jak chwila bo ciągle coś się działo.
    To jest kwestia tego, że to mój 1 raz 🙈 strasznie nie lubię nowych rzeczy a to będzie tak nowe że bardziej się nie da już 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    To aż dziwne, że ból był ciągły.
    Każda z nas przechodzi to inaczej. Chodzi mi o to, że naprawdę nie ma co się negatywnie nastawiać 🙂.
    Twój poród faktycznie był ekstremalny i bardzo współczuję serio i może jestem w błędzie ale myślę, że takie akcje nie zdarzają się aż tak często.

Inna sprawa, że z perspektywy czasu serio uważam, że u mnie przegięli pałę z takimi dawkami na tak wczesnym etapie, może też mój organizm tak źle zareagował, ale no nawet Stary mówił, że na ktg zapis leciał w górę aż ponad skalę i to non stop góra dół góra dół, w pewnym momencie to te przerwy miały może 30s, ale ile to wszystko trwało to nie wiem, jak dla mnie to wieczność.

Nawet jakbym planowała więcej dzieci, a na szczęście nie planuje to skutecznie by mnie to powstrzymało przed tymi planami 🤡 zakładam spiralę asap albo wysyłam Starego na wazektomie - da się namówić, bo dla niego to też był koszmar 🙈

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cyklu gdy zostajesz rodzicem ludzie traktują cię jak pszok: byłam z młodą na placu zabaw, pod naszą nieobecność sąsiadka podrzuciła ciuszki i teściowa wzięła. Pani mi przyniosła trzy worki maleńkich letnich sukieneczek w rozmiarze 68-80 🤡 super dzięki, ale co ja mam z tym zrobić? 🤡

preg.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Z cyklu gdy zostajesz rodzicem ludzie traktują cię jak pszok: byłam z młodą na placu zabaw, pod naszą nieobecność sąsiadka podrzuciła ciuszki i teściowa wzięła. Pani mi przyniosła trzy worki maleńkich letnich sukieneczek w rozmiarze 68-80 🤡 super dzięki, ale co ja mam z tym zrobić? 🤡
    Sprzedaj na vinted 😂

Nosa, KarolaKinga lubią tę wiadomość

1️⃣7️⃣ cs

05.10. ⏸
    13.06. 3060g
    🏨 18.06

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Sprzedaj na vinted 😂

Jeszcze żeby to schodziło xD

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dostałam dwie wielkie, oczojebne różowe firany. I jednego buta 🤡 🤡🤡🤡🤡 chyba naprawdę powieszę na płocie pszok to nie tutaj x d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 10:43

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Jeszcze dostałam dwie wielkie, oczojebne różowe firany. I jednego buta 🤡 🤡🤡🤡🤡 chyba naprawdę powieszę na płocie pszok to nie tutaj x d
    🤣

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
‹‹ 1746 1747 1748 1749 1750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ