X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś zaliczyliśmy spacer i wstąpiliśmy do restauracji na obiad. Chyba mogę uznać, że to już ostatni obiad na mieście przed porodem. I tak czułam się jakbym stąpała po cienkiej linii 😂
    A po powrocie też dostałam od męża kawkę mrożoną 🥰.
    Od jakiejś godziny mam wrażenie, że coś mi tam ćmi w podbrzuszu, trochę jakby bóle na miesiączke, Ale z drugiej strony takie nerwobóle? Nie wiem jak to wytłumaczyć.
    Trochę śmiesznie, bo ja serio nie wiem czego mam się spodziewać, jakiego rodzaju bólu.
    Nie każdym razie, jutro przed 9 mam ktg w szpitalu, zobaczymy czy coś tam się w ogóle będzie pisało i jak ta moja szyjka, czy cokolwiek drgnęło. Ostatni raz miałam sprawdzana 3 tygodnie temu.

Revolutionary lubi tę wiadomość

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    U mnie chyba wystartowały skurcze 😳

Oho, dawaj znać czy się rozkręcą. 🤞

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    U mnie chyba wystartowały skurcze 😳

No to czekamy na dalsze wieści 🤞🏼🤞🏼

Wizyta siostry zmęczyła bobasa i zaliczył 3 h spania, ja niestety nie, bo pterodaktyl dawał do wiwatu, ale chociaż wypiłam kawę i zjadłam czekoladkę. 🤗 A mama pterodaktyla rozkręca od rana aferę za aferą i w końcu zabrali ją do jedynki, więc może dziś w nocy uda się coś pospać 😏

Revolutionary , Elza1234, xSmerfetkax, kasssia, Werzol, Moooniii, amoze, Yumi lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    No to czekamy na dalsze wieści 🤞🏼🤞🏼

Wizyta siostry zmęczyła bobasa i zaliczył 3 h spania, ja niestety nie, bo pterodaktyl dawał do wiwatu, ale chociaż wypiłam kawę i zjadłam czekoladkę. 🤗 A mama pterodaktyla rozkręca od rana aferę za aferą i w końcu zabrali ją do jedynki, więc może dziś w nocy uda się coś pospać 😏

Jakie afery trzeba kręcić żeby dostać jedynkę? Może to jakiś sposób na darmową sale prywatną 😂

Elza1234, Werzol lubią tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Jakie afery trzeba kręcić żeby dostać jedynkę? Może to jakiś sposób na darmową sale prywatną 😂

Szkoda gadać serio xD pretensje o wszystko do wszystkich, już nawet ja musiałam się z nią łóżkiem zamienić (mi wszystko jedno w sumie więc się zamienilam), po czym jak panie salowe skończyły wywożenie wszystkich łóżek i pół godziny przestawiania rzeczy to zabrali ją do osobnej sali xD

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax mocne kciuki! Dawaj znać czy się rozkręciły 💪👀

Tanashi o kurde, dobrze, że ją przenieśli, może w końcu odpoczniesz 😊

Ja już bym chciała żeby się zaczęło coś dziać, już te pytania jak sytuacja, jak się czuje, czy się coś dzieje mnie dobijają. Dzisiaj moja mama stwierdziła, że według niej to ja w tym tygodniu nie urodzę.... Wszyscy wiedzą najlepiej, każdy ma swoją teorię 🙄

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Anuncja Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary, u mnie też obstawiają :D mama na dzisiaj, jedna znajoma na jutro, a jeszcze inna w ogóle na przyszły tydzień. Mnie to jakoś nie wkurza, też nie miałabym nic przeciwko nadchodzącemu tygodniu. No nie mam jakiś dramatycznych dolegliwości, ale już ciężej niż lżej i ludzie mnie wkurzają coraz bardziej - to moja największa dolegliwość - swoim brakiem empatii, zniecierpliwieniem, cmokaniem na mnie, że idę wolniej, wyprzedzaniem byleby się przede mną ustawić w kolejce itp. Już nie mam do tego cierpliwości, dobrze, że w Polsce nie ma powszechnego dostępu do broni, bo nie wiem, czy bym nie skorzystała xd

Ps. Najbardziej fascynujące jest szukanie zorzy polarnej za oknem w biały dzień w środku miasta w komunikacji miejskiej, wszyscy się robią jeszcze bardziej na nią uważni, kiedy się wtaczam do pojazdu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca, 19:26

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętajcie że zawsze możecie się nie zgodzić na jakieś procedury, indukcję cxy wypisać na żądanie.

My w domu już i staram się nadrabiac:) właśnie na żądanie się wypisaliśmy i super decyzja bo laktacja mi ruszyła z kopyta. Młody ma chyba trochę zoltaczke, wisi na cyckach całą noc dosłownie karmienia co godz...ale wiem że teraz co najlepsze to mogę go przystawiać. Triche się martwię czy mi się nawał nie zrobi...

Trzymam kciuki za pozytywne wyniki badań I szybkie porody!

ezra, Anuncja lubią tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka - kciuki!
    Tanashi - mam alergię na takich ludzi 🙈 dobrze że masz już od niej spokój

My dzisiaj ostatecznie też zaliczyliśmy mały spacer po osiedlu, mąż odhacza moje zachcianki ciążowe 😅 wiec były lody i frytki z mc. No to potem jak siedziałam na lawce a on się bawił z psem - czułam straszne bóle jak na okres. Ale teraz jak odpoczęłam to przeszło.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do obstawiania - moja mama, siostra i mąż obstawili datę i wagę młodej - i temat zamknięty u nich 😅
    Ale no inni dopytują - więc ciągle odpisuje do samo „turlam się dalej”

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanasi kurde,warto być upierdliwym bo zawsze się coś wymusi .

Małej spłynęły wyniki i igg ma dodatnie w cytomegalii. Tak sie zastanawiam (może ktoś kojarzy) jak miałam w marcu ból ucha i szyi ,ten co obkladalam solą ,czy to nie była cytomegalia u mnie. Miałam test na mononukleozę ale nie badanie na cytomegalie wtedy. A to była mega dziwna infekcja.

Ogólnie jest to mało istotne teraz ale kurcze czlowiek znowu o coś mądrzejszy będzie.

Laski proszę o jakieś porody bo sie przestój zrobił. Raz raz!

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Tanasi kurde,warto być upierdliwym bo zawsze się coś wymusi .

Małej spłynęły wyniki i igg ma dodatnie w cytomegalii. Tak sie zastanawiam (może ktoś kojarzy) jak miałam w marcu ból ucha i szyi ,ten co obkladalam solą ,czy to nie była cytomegalia u mnie. Miałam test na mononukleozę ale nie badanie na cytomegalie wtedy. A to była mega dziwna infekcja.

Ogólnie jest to mało istotne teraz ale kurcze czlowiek znowu o coś mądrzejszy będzie.

Laski proszę o jakieś porody bo sie przestój zrobił. Raz raz!
    Pewnie jej sika na PCR pobiorą?
    A to byłby twój pierwszy cmv? Czy miałaś już wcześniej?
    CMV jest głupi, bo głównie sie nie wie że się na niego choruje..

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytanie co do sal poporodowych jest tam jakas wspólną lodóweczka czy cos?

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png

Wysłany: 15 czerwca, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Pewnie jej sika na PCR pobiorą?
    A to byłby twój pierwszy cmv? Czy miałaś już wcześniej?
    CMV jest głupi, bo głównie sie nie wie że się na niego choruje..
    Nie nie. Nic jej nie będą pobierać poki co. Jest to mało istotne ponoć.

Elza1234 lubi tę wiadomość

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    A pytanie co do sal poporodowych jest tam jakas wspólną lodóweczka czy cos?
    U mnie w szpitalu jest jedna wspólna lodówka taka jedzeniowa i z tego co kojarzę była jedna na mleko. Ale czy ta na mleko sobie nie wymyśliłam - może Revolutionary pamięta 😅

Katikat lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png

Wysłany: 15 czerwca, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 dni pod lampą i we krwi bilirubina caly czas 14. No pojebie mnie. Przez skórę spadło z 16 do 7 a we krwi beton. Nie rusza. O ciul chodzi. Juz mi jej szkoda. Ona płacze bo chce się tulić a ja ją tak na zimno:zmiana pieluchyi,w kokon i opaska na oczy. Zaczyna mi gula w gardle rosnąć. Jeszcze pajacuje przy cycku i woła o butelkę. Na 6 prób karmienia 2 razy zjadla cycka . Okaze się ze mi tu zabili karmienie piersią.

Smerfetka ludzie to ogólnie nic nigdy nienwidza kiedy trzeba. A kiedy nie trzeba to widza wszystko.

event.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u położnej, mam rozwarcie na jeden palec także dzisiaj to nic z tego nie będzie 👀 niestety dopadły mnie bóle krzyżowe 🤦🏽‍♀️

age.png

Wysłany: 15 czerwca, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Byłam u położnej, mam rozwarcie na jeden palec także dzisiaj to nic z tego nie będzie 👀 niestety dopadły mnie bóle krzyżowe 🤦🏽‍♀️
    To może będziesz mieć za chwilę więcej. Trzymam kciuki!

event.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    4 dni pod lampą i we krwi bilirubina caly czas 14. No pojebie mnie. Przez skórę spadło z 16 do 7 a we krwi beton. Nie rusza. O ciul chodzi. Juz mi jej szkoda. Ona płacze bo chce się tulić a ja ją tak na zimno:zmiana pieluchyi,w kokon i opaska na oczy. Zaczyna mi gula w gardle rosnąć. Jeszcze pajacuje przy cycku i woła o butelkę. Na 6 prób karmienia 2 razy zjadla cycka . Okaze się ze mi tu zabili karmienie piersią.

Smerfetka ludzie to ogólnie nic nigdy nienwidza kiedy trzeba. A kiedy nie trzeba to widza wszystko.

A robi kupę i siku normalnie?? Musi tą bilurubinę wydalać z kałem i moczem żeby z krwi spadała.
    Miałaś przeciwciała na cytomegalię? Czy zaraziłaś się w ciąży??
    Mogłaś mieć CMV I to mógł nie być ból szyji tylko węzłów chłonnych🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca, 20:50

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga, wróciłam do ćwiczeń.
    Zrobiłam koci grzbiet i pozycję dziecka 🤣

Anabbit, Revolutionary , Werzol, Anuncja, Yumi, Margareetka lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
‹‹ 1777 1778 1779 1780 1781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ