CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja Was podziwiam dziewczyny ze wg macie siłę i głowę myśleć o chrzcinach
Choć np moja koleżanka była mega zdziwiona, że my odkładamy to na za rok i robimy z roczkiem. „Takie duże dziecko?”
No trudno. To jest ponad moje siły psychiczne na ten rok -
koktajlowa wrote:Potrzebuję innego spojrzenia 🤔 29 czerwca organizujemy chrzciny mimo, że nie czuje się na siłach ale to jedyny możliwy termin bo chrzestna będzie w kraju. 22 czerwca jest roczek bratanka od męża. Miałam plan nie iść bo moje dziecko średnio co 1 godzinę, 1,5 godziny wisi na cycu, często je z 40 minut, już nie mówiąc, że wiecznie ciuchy przecieknięte. No ale do rzeczy bo mąż mówi, że głupio jak na chrzciny dam radę, a tu odmówię. No i serio nie wiem czy się przejmować. Co ja mam zrobić 🤔 Co byście zrobiły na moim miejscu? Zastanawiałam się czy iść chociaż na obiad chociaż tego nie widzę. Gdzie ja ją tam nakarmię, w aucie przy upale 🤔 Problematyczne to kp.
Osobiście również bym nie poszła,jeżeli nie czułabym sie na siłach i nie było to dla mnie komfortowe i nie przejmowalabym sie tym tak bardzo. I nie zgodzę się z Twoim mężem ze to głupio. Niby tylko tydzień jest między imprezami,ale potrafi to zrobić różnice.
A myślę że rodzice dzieciaczka zrozumieją,przecież sami też niedawno to przechodzili. Może po prostu mąż niech idzie sam na obiad 😉Cel95 lubi tę wiadomość
-
Koktajlowa, a może po prostu wpadnij na chwile?
Powiesz, że się źle czujesz przez upał czy coś w tym stylu.
Własnie złożyłam wniosek o 800+ za maj, jeszcze raz dzięki dziewczyny, dzięki wam wpadnie mi 800 zł, które przeszłoby mi koło nosaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 15:10
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Koktajlowa, ja bym wysłała Męża z prezentem i życzeniami od Ciebie - będzie reprezentował Waszą rodzinę, a Ty jeszcze odpoczniesz w domku. Nikt normalny się nie doczepi zwłaszcza, że ma być gorąco itp👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Koktajlowa mysle tak jak Cel, wyslij meza jako delegację i tyle.
Elza1234 wrote:Ja Was podziwiam dziewczyny ze wg macie siłę i głowę myśleć o chrzcinach
Choć np moja koleżanka była mega zdziwiona, że my odkładamy to na za rok i robimy z roczkiem. „Takie duże dziecko?”
No trudno. To jest ponad moje siły psychiczne na ten rokWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 15:51
-
Koktajlowa ja bym nie poszła 🤷♀️ są momenty w życiu kiedy trzeba myśleć o sobie i swojej wygodzie. Ładnie przeprosić, liczyć na zrozumienie i wyslać męża 🙂 nie patrzec na to, że po tyg chrzciny- Twoje powody do takiej decyzji są ważne.
Popsioczylam i godzinę później zadzwonili 😁 w ciągu godziny się zbieramy do szpitala!Elza1234, KarolaKinga, Katikat, przygodami66, Margareetka, Revolutionary , asiun, amoze, Biedronka@, Anuncja, Werzol, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Z chrzcinami to tez juz mnie wszyscy pytają kiedy planujemy. Ludzie narazie to ja siedziec na tyłku nie moge, z cycem walczę i marze żeby się w nocy przespać a nie jakieś imprezy organizować. Na wszystko przyjdzie pora.
Elza1234, przygodami66, Anabbit lubią tę wiadomość
-
Revolutionary wrote:właśnie też myślałam o sportowym, ale mam tylko taki co wchodziłam w niego przed ciążą więc teraz na bank nie wejdę, bo jednak 🍒 dużo urosły 🙈 A trochę nie chce mi się kupować na tą jedną okazję teraz...
Dlatego pomyślałam o górze od bikini, bo mam jedną w którą wchodzę na luzie, taką wiązaną na szyi 🤔
Pierwsza córkę rodziłam sn i pp prostu bylam nago. I tak od pasa w dół byłam nago, pod prysznic żeby wejść to przeprawa z pomocą męża i położnej
-
KarolaKinga wrote:Asiun, Awokado - gratulacje, jesteście silne babki 💪❤️
Ja pod prysznicem byłam nago, to już był taki moment ze mialam gdzieś czy jestem goła, ubrana, wypięta, czy wyglądam jak opętana i kto na to patrzy 😂 w II fazie porodu większość czasu mialam zamkinete oczy jakos było mi lepiej, w pewnym momencie otwieram a tam prócz mojego męża, lekarza i położnej chyba z 6 innych osób a mnie to nawet nie zastanowiło ani nie ruszyło 😂
U nas dzis kolejny dzień walki o KP, mały znow zaczął chętnie ssać ale wydaje mi sie ze on z tego cycka bardziej robi sobie smoczek uspokajacz niż posiłek. Jutro przyjeżdża do nas doradczyni laktacyjna, liczę bardzo na jej rady.
U nas była położna środowiskowa też jest doradczynią laktacyjna. Mój ssie trochevwolno więc wisi i wisi. Dala pare tipow I zobaczymy -
Dziewczyny czy któraś zauważyła u siebie przed porodem delikatnie pomarańczowy śluz? Czop mi odszedł już chyba cały , ale zauważyłam delikatnie pomarańczowy śluz, dosłownie delikatnie ,bo musiałam się przyjrzeć . Zaczynam się zastanawiać czy to resztki czopu i czy coś zaczyna się szykować 🫣 dzisiaj też pobolewa brzuch jak na okres
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
28.10 ⏸️
04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
20.11.24 wydarzył się cud
1.10 cm kijanki z ❤️
28.12 prenatalne USG idealne
08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
05.03 489g małego Misia 🩵🐻
02.04 850g Skrzata 🩵👣
30.04 1507g chłopaka 🥹🩵
21.05 2kg Miśka 🩵
11.06 2620g Maluszka 🩵🥹
👩🏼28l
👨🏼35l -
Cel super, że wszystko dobrze u Ciebie i Małej 🥰 skoro jest różnica w szyjce to może niedługo samo się zacznie 🤞
Koktajlowa ja też bym nie szła, jeśli miałabym czuć się niekomfortowo. Tak jak dziewczyny piszą wystarczy, że pójdzie mąż za Waszą rodzinkę i tyle. Najbliższe osoby powinny być wyrozumiałe i nie mieć do Ciebie żadnych żali o to.
Dostałam dziś wynik GBS na szczęście negatywny, także tym bardziej mały może się już wykluwać 😀Elza1234, Anuncja, przygodami66 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za wszystkie gratulacje.
Dopiero jakoś zebrałam się w sobie. Ta pianka ginexid to zloto !!! Ulga natychmiast!
Julek od południa już wiecej śpi, jak nie śpi to cały czas wisi na cycu. Jestem nim zachwycona 😍😍. Moja cukrzyca ciążowa w żaden sposób nie wpłynęła na jego zdrowie, cukry ma idealne, jak się urodził to krzyczał i krzyczał 😁 silny chłopak. Idę dalej dochodzić do siebie, ale jak przypominam sobie co działo się w nocy to mnie ciarki przechodzą 🙈🙈 ale ok było i minęło...ale też już miałam tak jak wy wywalone na to kto czy ktoś patrzy, czy słucha. Miałam naprawdę odlot aż obraz mi się rozmywał, gdyby nie mąż to nie wiem jak dałabym radę, bo spisał się chłopak na medal !
Trzymam kciuki za oczekujące !✊✊🙂Elza1234, amoze, Truuskaawka, Nosa, Anuncja, Maniaaa., Revolutionary , przygodami66, Katikat, Werzol, Lauraa lubią tę wiadomość
-
My robimy chrzciny w sierpniu, wszystkich uda się zgrać w Polsce akurat i po urlopach. Młody będzie miał 2.5 miesiąca – niby mały, ale ta kwestia będzie z głowy. Zresztą będą osoby, z którymi z rodziny utrzymujemy kontakt.
Maniaaa ja nie pomarańczowy, a normalnie plamienie czerwone.Elza1234 lubi tę wiadomość
-
No to widzę ze jest was więcej
tym bardziej podziwiam
Kiedyś myślałam że może zrobimy we wrześniu. Ale nas czekają te dwa ważne wesela, które mnie stresują i tak. Także oboje uznaliśmy że nie będziemy sobie dokładać i to połączenie z roczkiem nam odpowiada. Najwyżej wszyscy będą za nią latać 😅 nie no, żartuje. Moje dziecko - mój problem. -
Blackapple wrote:A powiedzcie mi z czego wynika ten pęd, żeby ochrzcić dziecko tak szybko? Tak z ciekawości pytam, bo u tej mojej garstki znajomych, którzy mają dzieci to w 90% jednak tak między 6 a 12 miesięcy chrzcili
To tylko jedna koleżanka robiła później i teraz my planujemy dopiero za rok w czerwcuBlackapple lubi tę wiadomość
-
Kasia Ty chyba jeszcze o kawałek kwietnia zachaczasz :p
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
My będziemy chrzcić albo ostatni weekend sierpnia albo początek września. U mnie to wynika z tego, że część rodziny duża ma dzieci szkolne i moi rodzice to nauczyciele. Jak jest rok szkolny zawsze kilka osób się wykrusza bo dzieci chorują, więc zawsze robiliśmy chrzciny w wakacje i tym razem też tak planujemy. Smutno by było bez dziadków np. A moja mama pracuje w przedszkolu i tam wszelkie choroby swiata jak wiecie…
Blackapple, Anabbit, Elza1234 lubią tę wiadomość