CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
I u mnie to samo. Wieczorami sie wciska w kanał ale nic z tego nie ma. Skurcze zero. Wyłamałam się jutro jade zamiast dzis. Dziś się pakuje do czekania na rodzenie...
-
Klaudek, Nosa ogromne gratulacje dla Was! ❤️❤️
Ja już po KTG, dziś wyszło wszystko ładnie według położnej, teraz czekamy na wizytę w gabinecie.
Rano wstałam z takim bólem w podbrzuszu i krzyżu, aż mi promieniowo do nóg i już myślałam, że może się coś zaczyna, ale zanim ruszyliśmy z domu to wszystko ucichło i na tym KTG to dosłownie dwa mini skurcze się zapisały -
Zastanawiam się czy w 40+0 jak czyjś stan jest bez zarzutu na ktg, usg itp to zostawiają w szpitalu czy dają datę na wywołanie i wtedy się trzeba stawić 🤔 ja już jestem pełna podziwu dla siebie że na takim etapie jak jestem nie panikuje, ale no muszę ufać lekarzowi, a czuje się znakomicie..👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Chyba mi czop zaczął odchodzić
ale bez krwi, trochę ale nie dało się przeoczyć
Blackapple, Margareetka, Katikat, Revolutionary , Maj.a, Kindziukowa, CelinaJan, Anuncja, przygodami66, Werzol, amoze, kasssia, Biedronka@ lubią tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Zastanawiam się czy w 40+0 jak czyjś stan jest bez zarzutu na ktg, usg itp to zostawiają w szpitalu czy dają datę na wywołanie i wtedy się trzeba stawić 🤔 ja już jestem pełna podziwu dla siebie że na takim etapie jak jestem nie panikuje, ale no muszę ufać lekarzowi, a czuje się znakomicie..
To chyba zależy od lekarza, ja jak pojechałam do szpitala, bo myślałam że sączą mi się wody to na początku mówili że jak się nic nie zadzieje to zostanę tylko na obserwacji z dwa dni, a później na obchodzie inny lekarz mówił że będą myśleć czy mnie ewentualnie już zostawić i wywoływać 🤷🏽♀️ finalnie mieli rozmawiać w poniedziałek o mnie, a akcja sama rozkręciła się w niedzielę wieczorem -
Cel95 wrote:Zastanawiam się czy w 40+0 jak czyjś stan jest bez zarzutu na ktg, usg itp to zostawiają w szpitalu czy dają datę na wywołanie i wtedy się trzeba stawić 🤔 ja już jestem pełna podziwu dla siebie że na takim etapie jak jestem nie panikuje, ale no muszę ufać lekarzowi, a czuje się znakomicie..
Dał mi skierowanie już nawet na wcześniejszej wizycie. W sumie nie wiem czemu 40+2, czemu nie później skoro wszystko jest ok ale nie będę się kłócić. -
-
Ja byłam w 40+1 i kazali mi wrócić równo tydzień później. I to też nie było powiedziane, że w poniedziałek mnie zostawiają już na oddziale. Możliwe, że jeszcze na dwa dni mnie wypuszczą. Pewnie zależy od obłożenia w szpitalu 🤷♀️ -
A co do kolejki, to chyba jestem pierwsza, ale patrząc na mój brak objawów pewnie jeszcze kilka osób mnie wyprzedzi 😂
Codzienne spacery po 5km +, ćwiczenia, ostre jedzenie, schody, seksy…. Nic, nawet jednego mikro skurczu. Mojemu dziecku jest tam chyba bardzo wygodnie w tej mikro kawalerce 😂🙄 -
Nineq wrote:Ja miałam się zgłosić na wizytę 40+0 i zacząć ktg przez tydzień, a 41+0 zgłosić się do szpitala. Moj lekarz wychodził z założenia, że nie ma co przyspieszac i dopiero po terminie tydzień cos działać.
Mi wspominali, że przed 41 tyg no już trzebaby zadziałać (co nie oznacza, że u Was też), ale i tak strzelałam, że bliżej 39 więc się ostatnio zdziwiłam i pogadałam sobie z lekarzem (naprawdę dobrze, że akurat był), a pytałam wcześniej na początku ciąży tylko o 37 tydzień lub cc czy jest potrzebne, ale mój lekarz zdecydowanie stwierdził, że nie.
Kurcze no byłoby fajnie jakby się samo zaczęło. Już czekam niecierpliwie :p Mąż codziennie przekonuje Córkę do wyjścia 😅
Z drugiej strony miło, że dziś jeszcze postanowiła być spokojna bo mógł wziąć Mamę z moim psem na ten rezonans, wiec od 7 do 15 są poza miastem. Oby było dobrze z piesełem.👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Wiecie co... nie polecam Neno Lindo😜sterylizacja git, ale podgrzewanie o kant dupy potłuc. Właśnie przetestowałam i dziecko by mi się zapłakało, 20 minut podgrzewania do 38°. No chyba, że to ja trafiłam na taki egzemplarz 🙄wystawiłam go na olx, może komuś opchnę, a sobie zamówiłam dla testów Neno Savia.
-
Z cyckow leci i mam straszny odruch wymiotny.. niech się samo cos zacznie plz 😆
Cel95, Blackapple, Lauraa, Anuncja, Elza1234, Truuskaawka, Werzol, amoze lubią tę wiadomość
-
Anabbit wrote:A co do kolejki, to chyba jestem pierwsza, ale patrząc na mój brak objawów pewnie jeszcze kilka osób mnie wyprzedzi 😂
Codzienne spacery po 5km +, ćwiczenia, ostre jedzenie, schody, seksy…. Nic, nawet jednego mikro skurczu. Mojemu dziecku jest tam chyba bardzo wygodnie w tej mikro kawalerce 😂🙄
Annabit, jakiej mikrokawalerce?
Nasze Dzieci siedzą w wygodnym mikro apartamencie z wyżywieniem, odpowiednią temperaturą, ograniczeniem hałasów zewnętrznych, systemem przyjaznych szumów, przyjemnym dla nich przyciemnionym światłem oraz prywatnym basenem. W Warszawie czy Krakowie to nie lada rarytas więc obawiają się opuścić lokum😅Anabbit, Margareetka, Lauraa, CelinaJan, Elza1234 lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Katikat wrote:Z cyckow leci i mam straszny odruch wymiotny.. niech się samo cos zacznie plz 😆
Są znaki, Trzymamy kciuki👍Katikat lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Nineq wrote:Wiecie co... nie polecam Neno Lindo😜sterylizacja git, ale podgrzewanie o kant dupy potłuc. Właśnie przetestowałam i dziecko by mi się zapłakało, 20 minut podgrzewania do 38°. No chyba, że to ja trafiłam na taki egzemplarz 🙄wystawiłam go na olx, może komuś opchnę, a sobie zamówiłam dla testów Neno Savia.
To jak będziesz miała ten Neno Savia to pisz jak tam, bo szukam czegoś na wyjazdy. Nie wiem właśnie, czy kupić po prostu termos, czy taki bezprzewodowy podgrzewacz…👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Weronka wrote:To jak będziesz miała ten Neno Savia to pisz jak tam, bo szukam czegoś na wyjazdy. Nie wiem właśnie, czy kupić po prostu termos, czy taki bezprzewodowy podgrzewacz…
Weronka lubi tę wiadomość
-
Pan mi właśnie w mięsnym powiedział, że chyba chce dostać dożywotnie darmowe zakupy u nich 😅
Jeszcze sobie jagodziankę po drodze sprezentowałamschody na 4 piętro już raz zaliczone i całe 3 tys kroków 😅 odpocznę i po obiedzie działam dalej
Anabbit, Revolutionary , Werzol lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Chyba mi czop zaczął odchodzić
ale bez krwi, trochę ale nie dało się przeoczyć
Elza wyłamujesz mi się z końcówki 🤣
Kciuki ✊🏻Elza1234 lubi tę wiadomość