CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Nineq no nasz też się topi w 56. Jedynie ciuszki z pepco ratują jakoś sytuację, że nie wygląda jak takie lelum polelum. 😂😂😂
Amoze my brezzy nie wyłączamy. Jest cały czas gotowa do użycia i po prostu dogrzewa sobie wodę na bieżąco.
Zazwyczaj utrzymywanie temperatury zamiast nagrzewania wody od 0 daje też wbrew pozorom niższe zużycie prądu.amoze lubi tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Gusia_ wrote:Mój tip na nawał to częste przystawianie i muszle laktacyjne. Tym razem nie używałam laktatora- choć wszyscy mówili w dużym bólu odciągaj do ulgi - bo z pierwszą córką jak używałam to trwał dłużej, mleka było jeszcze więcej i bólu też więcej. Teraz już jestem po, także da się. Trzymam kciuki Asiun!
Gusia_, Werzol lubią tę wiadomość
-
Ja też tylko przystawiam małego na nawał, laktator nadal w opakowaniu tak jak przyjechał ze sklepu 😅. Mam nadzieję że jeszcze 2-3 dni i będzie koniec nawału. Chociaż tym razem i tak jest lajtowy, poprzednio lało się ze mnie przy karmieniu tyle mleka, że byłam mokra ja, córka i połowa łóżka.
-
Laktator trzeba sterylizować po każdym użyciu
Tanashi no i super! U mnie została delikatna bolesność pod pachami jak się uzbiera więcej mleka, ale poza tym już piersi miękkie i mnie nie zalewa więc fajnie
To kto teraz rodzi dziewczyny? Za kogo kciuki? -
kasssia wrote:Dokładnie 😢 jakbym słyszała opis mojej teściowej…
No ja niestety mam teorię że im ktoś bardziej się spieszy na początku, to potem szybciej się zmywa 😅 mojej znajomej mama przyjechała zaraz po wyjściu ze szpitala, nie zdążyła jeszcze wyjść od nich, a fotki z wnuczką już na Facebooku. I tyle ją widzieli 😅 -
Udało mi się zasnąć jeszcze na 2, od 6 do 8, jak miło
i śnił mi się taki wypasiony hotel z takim jedzeniem, że obudziłam się już na maksa głodna
Gusia ja bym się chętnie ustawiła w tej kolejce, trochę się dzisiaj bardziej postaram. Po śniadaniu zacznę sobie ćwiczyć trochę a po obiedzie planuje jechać z mężem na zakupy. A wieczorem ♥️
Po niczym mi się tak brzuch nie stawia jak zakupy właśnie 😅Werzol, Anuncja lubią tę wiadomość
-
Ja jutro od rana tabletki Angusta zaczynam. Moze coś w końcu ruszy sie ten poród.
Dzisiaj w planach krecenie sie na piłce itp by cos ruszyło samo 🫣Elza1234, Anuncja lubią tę wiadomość
-
Oho
Mówiłam tydzień temu dziadkom męża, że widzimy się po porodzie a już dzisiaj telefon od babci że w niedzielę robią grilla 🤡 moim marzeniem jest teraz w 30 stopniach siedzieć na grillu i przebywać z ludźmi
Może jestem dzikus ale grzecznie odmówiłam -
Elza no i bardzo dobrze. Może za bardzo wierzę w ludzi, ale zaprosili Was, żeby nie było że Was pomijają 😜 a nie oczekiwali że rzeczywiście przyjedziecie
Amoze to spoko patent z temperaturą wody. U nas na razie nie bardzo jest radość z kąpieli, może delikatnie wyższa temperatura by pomogła. Wczoraj dodaliśmy olejku migdałowego do kąpania bo widziałam trochę suchej skórki na brzuchu i bobas był super mięciutki 😍Elza1234, amoze lubią tę wiadomość
-
Gusia, ja bym chciała bo już 39+4 dziś ale chyba są jeszcze w kolejce osoby bardziej zaawansowane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca, 08:57
Elza1234 lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Weronka wrote:Nosa, Klaudek brawo mamusie! ❤️ Odpoczywajcie!
Kindziukowa mój też jak się rozpłacze, to jakby ze skóry obdzierali. Powiem wam, że w tej sytuacji ta baby brezza to zbawienie totalne. 10 sekund i butla gotowa. Jak widzę, że już pora i zaczyna mocniej marudzić to pyk i nawet nie zdąży się rozpłakać, bo już ciumka butlę.
Amoze mi mój agent wczoraj zrobił taki numer, że co go ogarnęłam do czysta to stwierdzał, że nie skończył załatwiać potrzeby i kontynuował i tym sposobem ogarniałam go 4 razy i zmiana 1 pampersa trwała prawie pół godziny. 🫠 Na szczęście obyło się bez sprzątania otoczenia. 😂
Czy któraś z was zeszła już z pampersów 1 albo rozmiaru 56? Myślałam, że to na chwilę, ale chyba jeszcze trochę ze mną te rozmiary zostaną, czy źle mi się wydaje i się zdziwię?
Nawet my przy tym gigancie mamy dalej ciuchy 56 i pampersy 1 🤣 -
Werzol u mnie było na odwrót z temperaturą w wanience musi być albo równe 37 albo nawet lekko mniej. Sprawdził się patent, że moczę najpierw pieluszkę w tej wodzie i zanim włożę ją do wanienki to przykładam jej na gołe ciało tą pieluszkę ciepła i mokra (tak, że nie ma takiego szoku później jak ją wkładam do ciepłej wody). Niby ją wkładałam stopniowo ale i tak ta pieluszka najpierw pomogła, że teraz przymyka oczy i odlatuje. Później śpi ładnie 4 h owinięta w muślin jak w kokon.
Tą kąpiel u każdego to metodą prób i błędów 🙂 aż w końcu się trafi na to co dziecko lubi. -
Nosa i Klaudek11 gratulacje! 💕
my zaraz wychodzimy, jeszcze wpadniemy do sklepu i kierunek szpital...
Elza działaj działaj, aczkolwiek u mnie nic nie pomogło jak widać, nawet jedzony wczoraj po 22 wrap ostry z Mcdonald i późniejsze seksy. 😄
Cały czas liczyłam że jednak mnie organizm zaskoczy i zacznie się samo, no i dupa... 😔2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
20.06.2025 - szpital?
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Nosa i Klaudek - wielkie, wielkie gratulacje!
odpoczywajcie, regenerujcie się
Gusia - no ja jestem w kolejce, dzisiaj 39+0, dzisiaj mam ktg (pierwszy raz), zobaczymy jak tam będzie. Gdyby mi nie odszedł ten czop (bo jakos taki mi złaził z 2 tygodnie), to bym dalej chodziła na basen, no ale trudno. Ostatnio po prostu więcej spaceruję, ale staram się chodzić nad Wisłą, czy rzeczkami pod Warszawą, bo denerwują mnie ludzie, ich brak empatii, gapienie się. No wpienia mnie życie w Warszawie, mimo że jestem stąd. Nie mogę się doczekać przeprowadzki we wrześniu nad morze na czas macierzyńskiego -
Cześć wszystkim,
Gratulacje dla nowych mamusiek!
Melduję, że u mnie coś ruszyło z czopem rano, bóle krzyżowe +brzusio na okres. Właśnie się zbieram na KTG. Trochę liczę że weekend będzie mojej córci 😁
Pozdrawiam !Elza1234, Katikat, xSmerfetkax, Revolutionary , Anuncja, przygodami66, Werzol, amoze, Biedronka@ lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Laktator trzeba sterylizować po każdym użyciu
Tanashi no i super! U mnie została delikatna bolesność pod pachami jak się uzbiera więcej mleka, ale poza tym już piersi miękkie i mnie nie zalewa więc fajnie
To kto teraz rodzi dziewczyny? Za kogo kciuki?
Ja też bym już chciała, ale moje skurcze to maks jak na taki okres, że wzięłabym nospe i zapomniała o sprawie, więc chyba się jeszcze nie zanosi.
Annabit chyba jest pierwsza w kolejce