X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    A no i żeby nie było że jestem taka straszna, to po prostu mogli wcześniej zadzwonić i nie byłoby żadnego problemu, a tak to ja byłam bliska płaczu 🫣

Nosz k.. jakby mi ktoś tak przyszedł jakbym akurat była po pobycie w spa to bym się zdenerwowała, a co dopiero w ciazy lub z noworodkiem. Wizyty bez zapowiedzi są ok tylko jak ktoś ma prawdziwy kryzys chociaż i tak istnieje telefon.

Moi Tesciowie przyszliby bez zapowiedzi tylko i wyłącznie jakby ktoś ich porwał, siłą przetrzymywał w piwnicy budynek obok, uciekliby i nie mieliby telefonu. Wtedy by przyszli bez zapowiedzi.

Ale dziwaczne zachowanie! Nie przejmuj się nimi. Bardzo niekulturalne zachowanie z ich strony, aż naprawdę ciężko uwierzyć

Dodam, że jakby mi ktoś skomentował, że dziecko płacze bo ja poszłam do łazienki (jakby no jest to podstawowa potrzeba czlowieka) to możliwe, że musiałaby policja przyjechać na miejsce zdarzenia. Może płacze bo jakieś nowe osoby przylazły i rodziców zestresowały.

Smerfetka, a swoją drogą, Mąż ich wpuścił czy jak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca, 22:40

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze słyszeć dobre wieści od Was. Fajnie, że u każdego idzie do przodu.

Ja po spacerze wieczornym i czuje się tak, że mogłabym iść na 10km spacer zaraz. Lekki stres jutrem, ale wierzę że mój pies sobie poradzi

I tak mija kolejny dzień i już tylko 3 dni do poniedziałku 😅

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    To ja wam powiem że mnie wczoraj po powrocie ze szpitala spotkała niemiła niespodzianka 🫣 poszłam do łazienki żeby się ogarnąć, wiecie zrobić pierwszy raz dwójkę po tym nacinaniu, wykąpać się na spokojnie w swojej łazience, umyć włosy pierwszy raz od porodu, a tutaj uwaga, bez zapowiedzi wizytą teściów 🫣 a ja w łazience oczywiście tylko koszula do karmienia….

Pomijam fakt miliona rad, tekstów że mały na pewno jest głodny i płacze…..

Współczuję 🥲 no niestety, do wizyt najlepiej zaraz po porodzie to wszyscy są chętni, ale jak trzeba się wykazać i pomóc mamie np. żeby zostać z dzieckiem od czasu do czasu na późniejszym etapie, to potem jakoś tym samym ludziom się nie spieszy...

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka współczuję bardzo! W ogóle mój największy koszmar to ten, w którym wracam do domu ze szpitala a moja mama czeka przed drzwiami (moi teściowie by na to nigdy nie wpadli). Dlatego postanowiłam, że nie powiem jej, że już wychodzimy. Poinformuję po 2 dniach, że wróciliśmy do domu.
    Kurczę ludzie serio nie mają jakiejś wyobraźni, że to jest dla Was totalnie nowa sytuacja. Ty jesteś zmęczona, poturbowana, chcesz się wykąpać i odpoczywać jak najwięcej. Rozumiem całkowicie twoje zdenerwowanie. Obawiam się, że ja bym wybuchła płaczem, bo nawet nie złością. Ja nie mam jaj nigdy mówić ludziom wprost, że robią coś źle, a chyba pora się tego nauczyć.

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Współczuję 🥲 no niestety, do wizyt najlepiej zaraz po porodzie to wszyscy są chętni, ale jak trzeba się wykazać i pomóc mamie np. żeby zostać z dzieckiem od czasu do czasu na późniejszym etapie, to potem jakoś tym samym ludziom się nie spieszy...
    Dokładnie 😢 jakbym słyszała opis mojej teściowej…

age.png

age.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mówiłam, że pierwszy tydzień albo dwa żadnych odwiedzin, a się wyłamałam. W niedziele byli moi rodzice, a we wtorek teściowa. I to w sumie z mojej inicjatywy. Ogólnie zainteresowani są poinformowani, że mogą wpaść, ale jakoś kolejki pod bramą mi się nie ustawiają. Czuje się dobrze i chyba po prostu chce mieć te wszystkie odwiedziny jak najszybciej z głowy i wbić się już w taki normalny tryb życia. 😅

Ogólnie ja na ten moment chyba nie wiem co to połóg. Jedyne co mi doskwiera to opuchnięte nogi, ale już chyba z tym też jestem na końcówce. W szpitalu to miałam łydki i stopy x3.

No i… między mną a moim mężem dawno nie było tak spokojnie i dobrze. To były długie i ciężkie 4 lata i duża próba dla naszego małżeństwa, ale już widzę, że tak naprawdę nic się w nas nie zmieniło i nic nie wygasło przez te wszystkie poturbowania. Potrzebowaliśmy oboje tego ukojenia w postaci Julka żeby to wszystko czym się darzymy wróciło do życia codziennego, a nie siedziało gdzieś uciszone w nas. Piękne to, że taki mały niewinny człowiek, a potrafi tyle dobra wyciągnąć.

Kkk77, Anabbit, Lauraa, ezra, Anuncja, xSmerfetkax, Elza1234, Revolutionary , Margareetka, Flubbershy lubią tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie otworzyła drzwi 🤡 ale dopiero teraz jestem taka madra, moi teściowie przy pierwszym wparowali jeszcze na pooperacyjną kiedy nawet nie byłam nawet spionizowana 🤣🤣🤣

Weronka, dobrze słyszeć takie historie 🥰 bo zazwyczaj jest na odwrót i dzieci jest próba przetrwania dla związku. Dlatego tak często się mówi o tym, żeby nie ratować związku dzieckiem bo to równia pochyła do rozwodu i rozpadu rodziny.

Jeszcze tylko powiem, że u nas problem z butla taki że młodemu leci kącikami, i trochę tego mleka ucieka. Jesteśmy na LOVI, ale przy dr. Brownie to samo. Nie wiem czy testować kolejne butelki, czy po prostu taki mam egzemplarz człowieka 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca, 00:16

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Nosz k.. jakby mi ktoś tak przyszedł jakbym akurat była po pobycie w spa to bym się zdenerwowała, a co dopiero w ciazy lub z noworodkiem. Wizyty bez zapowiedzi są ok tylko jak ktoś ma prawdziwy kryzys chociaż i tak istnieje telefon.

Moi Tesciowie przyszliby bez zapowiedzi tylko i wyłącznie jakby ktoś ich porwał, siłą przetrzymywał w piwnicy budynek obok, uciekliby i nie mieliby telefonu. Wtedy by przyszli bez zapowiedzi.

Ale dziwaczne zachowanie! Nie przejmuj się nimi. Bardzo niekulturalne zachowanie z ich strony, aż naprawdę ciężko uwierzyć

Dodam, że jakby mi ktoś skomentował, że dziecko płacze bo ja poszłam do łazienki (jakby no jest to podstawowa potrzeba czlowieka) to możliwe, że musiałaby policja przyjechać na miejsce zdarzenia. Może płacze bo jakieś nowe osoby przylazły i rodziców zestresowały.

Smerfetka, a swoją drogą, Mąż ich wpuścił czy jak?

Drzwi były otwarte….

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa luzik! U mnie teściowa też była pierwsza w szpitalu 😅 i ja w sumie na prawdę nie mam problemu żeby ktoś do nas wpadł itp. Na przykład w szpitalu była też moja przyjaciółka, ale wcześniej zadzwoniła i zapytała czy może czy lepiej poczekać na spokojnie, aż wrócimy do domu. Jeden głupi telefon i z mojej strony by była zupełnie inna reakcja 🫣

age.png
  • Klaudek11 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 19.06 o 20.45 przez cesarskie cięcie przyszła na świat nasza córeczka w 38t6d z wagą 3700 i 58cm, jest klonem starszej siostry :D jutro wrzucę fotkę na fb 😊

awokado 🥑, asiun, jowmat, Nosa, Gusia_, Kindziukowa, przygodami66, Nineq, xSmerfetkax, Elza1234, Maj.a, Lauraa, Kkk77, Werzol, Anabbit, Cel95, eeemakarena, Miśka00, Blackapple, amoze, Moooniii, Weronka, Biedronka@, Nacia92, Natalia1992, Katikat, Anuncja, Revolutionary , Domcia897, Margareetka, Flubbershy, kasssia, ezra lubią tę wiadomość

🧔👩 30l
    👶3l

03.2023 cb 💔
    05.2023 poronienie w 9tc 💔
    11.2023 cb 💔
    01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)

04.2024 badanie na trombofilie
    mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
    następna ciąża na acardzie i heparynie

17.10 II kreski✊️
    28.10 pecherzyk w macicy
    14.11 zarodek 1,24cm i ❤
    4.12 CRL 3,89cm
    12.12 prenatalne
    17.02 połówkowe

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudek ogromne gratulacje ❤️ no solidna waga! Wracaj szybko do pełni sił 🤞

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudek11 gratulacje! Ja tylko też chciałam zameldować, że 19.06. o godzinie 21.30 przez cesarskie cięcie przyszedł na świat mój teczowy Witold 💙 3400 i 52cm 💙💙 jutro wiecej info!

Gusia_, Kindziukowa, przygodami66, Nineq, xSmerfetkax, Elza1234, Maj.a, asiun, Lauraa, Kkk77, Werzol, Anabbit, Cel95, awokado 🥑, eeemakarena, Miśka00, Blackapple, amoze, Moooniii, Weronka, Biedronka@, jowmat, Katikat, Anuncja, Revolutionary , Margareetka, Flubbershy, kasssia, ezra lubią tę wiadomość

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny! Niech bobasy teraz zdrowo rosną ♥️

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia, Klaudek, Nosa gratulacje ❤️

• Nineq Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    U nas to często tak że ściągnę pieluchę i mały wtedy zrobi siku i body do przebrania 🫣🫣🫣
    Dwa razy mi tak zrobił😂teraz próbuje szybko ściągnąć starą pieluchę, wcześniej odpiąć, żeby się przewietrzył, bo może siknie i szybko nową zakładać i przytrzymać przez czas gdy biorę linomag.
    Zaskoczył nas podczas kąpieli (nawet lubi i się relaksuje) kupą💩taki relaks wszedł.

Nosa, Klaudek11 gratuluję 💙💗🥳

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogromne gratulacje dziewczyny! 💐💐💐

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Dwa razy mi tak zrobił😂teraz próbuje szybko ściągnąć starą pieluchę, wcześniej odpiąć, żeby się przewietrzył, bo może siknie i szybko nową zakładać i przytrzymać przez czas gdy biorę linomag.
    Zaskoczył nas podczas kąpieli (nawet lubi i się relaksuje) kupą💩taki relaks wszedł.

Nosa, Klaudek11 gratuluję 💙💗🥳

Ah te nasze dzieciaczki 🫣 ja właśnie przegrałam walkę z kp i podałam mm 😕

Nosa, Klaudek11 gratulacje 🥹🥰

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki dziewczyny!
    Ja dziś noc spokojna, mimo że dzień był aktywny to w nocy null, zero skurczy. Także chyba dzisiaj zacznę jeszcze więcej się ruszać, bo naprawdę wolałabym żeby to się naturalnie zaczęło :/ już mi stres przeszedł, mogę rodzić

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa, Klaudek11 Gratulację 🍼👶🍼👶

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje ❤️🥰

Kto tam o 4 na karmieniu? 😝

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca, 04:25

Werzol lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
‹‹ 1810 1811 1812 1813 1814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ