CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Lauraa wrote:Dziewczyny gratulacje ❤️🥰
Kto tam o 4 na karmieniu? 😝
Ja jeszcze nie na karmieniu, ale od 4 sprzatalam rzygi od psa, bo jej się znowu jakiś turbo refluks włączył i zarzygała żółcią pół domu 🥲🥲🥲 skończyłam sprzątać, a słyszę, że Młody zaczyna kwękać, więc nawet nie zamykam oczu 🙈 -
Ja na karmieniu ale chyba siebie bo kurde Głodna jestem 😅
A tak poważnie to u mnie standard, od 22 pobudki co 2 h i jestem już wyspana 🤡Werzol lubi tę wiadomość
-
Kkk77 wrote:Ja jeszcze nie na karmieniu, ale od 4 sprzatalam rzygi od psa, bo jej się znowu jakiś turbo refluks włączył i zarzygała żółcią pół domu 🥲🥲🥲 skończyłam sprzątać, a słyszę, że Młody zaczyna kwękać, więc nawet nie zamykam oczu 🙈
Aj współczuję z powodu psiaka 🥺
A co do kwękania przynajmniej jasno się już robi 🤪Kkk77 lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Ja na karmieniu ale chyba siebie bo kurde Głodna jestem 😅
A tak poważnie to u mnie standard, od 22 pobudki co 2 h i jestem już wyspana 🤡
Widzę, że jesteś już w pełni przygotowana na nocne pobudki 🙈Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Laura właśnie melduję zmianę cyca 😅
Nosa i Klaudrk gratulacje! Kolejne bobasy już z nami, dużo zdrowia!
Nosa, jeśli będziesz chciała się podzielić historią to napisz w wolnej chwili dlaczego jednak cc.
Smerfetka, dziecko uczy asertywności, wyznaczaj granice bo później może być jeszcze gorzej. Mój tata w niedzielę zapierał się że podrzuci nam jedzenie i nie będzie wchodził do domu. Po czym i tak wparował do środka i z prezentem dla małej. Ja oczywiście też w koszuli do karmienia, na łóżku i fotelu porozkładane moje podklady. No wkurzyłam się mocno, zwłaszcza że był dzień po porodzie w szpitalu…Lauraa lubi tę wiadomość
-
Lauraa wrote:Widzę, że jesteś już w pełni przygotowana na nocne pobudki 🙈
Lauraa lubi tę wiadomość
-
Kaludek, Nosa gratulacje dla Was dziewczyny ❤️❤️👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
xSmerfetkax wrote:Drzwi były otwarte….
No to już masz motywację żeby zamykać na wszystkie zamki. Czyli włamanie :p👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Klaudek, Nosa ogromne gratulacje!
Dajcie znać jak się czujecie i jak przebieg poród ❤️
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
W ogóle mój młody teraz ma tak głośny Ryk że to głowa mała. Jak jest głodny to jedzenie musi być tu i teraz bo inaczej drze się wniebogłosy, jakbym go niemalże obdzierał a ze skóry. Na pewno całe osiedle nas słyszy 😂😂😂😂 Nie zdziwię się jak po mops zadzwonią 🤡
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Klaudek, Nosa cieszcie się sobą! Wielkie gratulacje Mamuśki 🧸
U nas w nocy tylko jedna pobudka ☺️☺️ ale za to z rozmachem, dywan schnie, łapiąc poranne promienie słońca 😅 Nasza córka taki rozrzutnik zapodała, że kupsko odleciało z tyłka przynajmniej na metr malując piękne picasso na białym dywanie 😅 tego żem się nie spodziewała. Myślałam, że się posikam ze śmiechu... tak do kompletu. 😆
Kindziukowa u nas na jedzonko jest taka sama reakcja, szczęście, że JESZCZE się nie zanosi, ale nie wiele brakuje; więc tu ćwiczymy akcję - reakcję i szybkie wyciąganie cyca na czas.
Ps. W końcu ogarnęliśmy kąpiel bez ryku - trafiło nam się ciepłolubne dziecię, kąpaliśmy ją zazwyczaj w 37°, wczoraj ogarnęliśmy 39,5° i stała się cisza, chill i nasza kąpiel to było po prostu delektowanie się chwilą, moczyła się około 10 minut - taki tip od położnej, cieszę się, że nam podpowiedziała patent z wyższą temperaturą wody.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:19
Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025 -
Klaudek,Nosa ogromne gratulacje 🥳
Amoze dziękuję za odpowiedź ❤️
Smerfetka współczuję tej nagłej wizyty. Ja w takiej sytuacji bym chyba wygoniła. Ale na szczęście nie tylko ja,mój A też. On jest nawet bardziej niż ja nastawiony na brak odwiedzin przez te pierwsze tygodnie,szczególnie swojej mamy- pracuje w szpitalu i boi się że coś by przyniosła. Mowił nawet że przed odwiedzinami bedzie ją prosił o zrobienie tego testu combo 🙈
Moja noc to jakaś porażka- do 2 wywijałam sie na piłce a koło 3 zasnęłam. Córka bardzo intensywnie szukała wyjscia,co chwilę na siku bo nacisk czułam ogromny a brzuch jak skała sie robił. Nie bolało,ale czułam mocny dyskomfort.
Elza co do ptaków- oszaleje przez jednego. Serio,wyląduje zaraz w Choroszczy. Jakiś nowy ptak zadomowił mi sie na osiedlu. Jak w zegarku zaczyna śpiewy równo o 6-mam wrażenie ze siedzi mi centralnie pod otwartym oknem. I tak napieprza caly dzien.Tylko nie jest to przyjemne jak inne ptaki a takie dziwne klikanie. Jeszcze nie namierzyłam co to za ptak,ale jeszcze trochę i normalnie na czarnym rynku zaopatrze sie w jakiegoś granata 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:23
-
Nosa, Klaudek brawo mamusie! ❤️ Odpoczywajcie!
Kindziukowa mój też jak się rozpłacze, to jakby ze skóry obdzierali. Powiem wam, że w tej sytuacji ta baby brezza to zbawienie totalne. 10 sekund i butla gotowa. Jak widzę, że już pora i zaczyna mocniej marudzić to pyk i nawet nie zdąży się rozpłakać, bo już ciumka butlę.
Amoze mi mój agent wczoraj zrobił taki numer, że co go ogarnęłam do czysta to stwierdzał, że nie skończył załatwiać potrzeby i kontynuował i tym sposobem ogarniałam go 4 razy i zmiana 1 pampersa trwała prawie pół godziny. 🫠 Na szczęście obyło się bez sprzątania otoczenia. 😂
Czy któraś z was zeszła już z pampersów 1 albo rozmiaru 56? Myślałam, że to na chwilę, ale chyba jeszcze trochę ze mną te rozmiary zostaną, czy źle mi się wydaje i się zdziwię?amoze lubi tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Nosa dla Ciebie też wielkie gratulacje ❤️
Amoze o mamo, ależ współczuję orania tego dywanu 🤣🤣
U mnie na dobre zaczął się nawał 😵💫 nie sądziłam że piersi mogą aż tak boleć. Z jednej strony chciałabym ciągle młodą przystawiać żeby sobie ulżyć, a z drugiej strony mam tak poranione brodawki, że nie chcę jej przykładać - i weź tu się człowieku zdecyduj 🥲amoze lubi tę wiadomość
-
Weronka, ja z Dady 1 zeszłam, ale z Pamersa 1 nie, bo są większe i przypuszczam, że tydzień-dwa i wejdę na 2.
Mój się urodził niby 56 (średnio w to wierzę), a dopiero teraz ta 56 robi się mała, wcześniej w niej tonął. Także 3 tygodnie prawie zajęło, wychodziliśmy z 3 kg, a teraz przypuszczam 3,5 - 3,6 kg.
Awokado, mi mój K. rozmasowywał wtedy – podstawiony kubek, bo kapało, ale pomogło.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:52
-
Nosa, Klaudek ogromne gratulacje!
Kurde mam nawał... Ostatnim razem właśnie też przez to że nie wiedziałam co robić w nawale to laktacja mi nie wyszła. Ktoś coś ? Przystawiać dziecko tylko? Żeby nie było hiperlaktacji.
I jeszcze głupie pytanie, jakoś tak wyszła z tematów i nie wszystko pamiętam. W pierwszych dobach Wasze dzieciaczki mocno moczyły pampersy? U nas mam wrażenie, że tego moczu to tyle o ile ... -
Mój tip na nawał to częste przystawianie i muszle laktacyjne. Tym razem nie używałam laktatora- choć wszyscy mówili w dużym bólu odciągaj do ulgi - bo z pierwszą córką jak używałam to trwał dłużej, mleka było jeszcze więcej i bólu też więcej. Teraz już jestem po, także da się. Trzymam kciuki Asiun!
asiun lubi tę wiadomość
-
Weronka my wczoraj po mierzeniu mamy 58cm, póki co wchodzimy jeszcze w ubranka 56cm i 62cm są luźne - ale to też w zależności z jakiego sklepu.
Pampersy przy wadze 3920 w poniedziałek i 58cm mamy cały czas 1 - Lupilu, Dada - używamy na zmianę. Zostały mi jeszcze 4 paczki Lupilu i dosłownie kilka sztuk Dady, później pewnie przerzucimy się na 2.
Co do babybrezza - potwierdzam, jak cyc się odpowiednio nie napełni to sprzęt ratuje sytuację. Dla mnie minusem jest tylko jego nagrzewanie, myślałam, że będzie szybciej, ale i tak nie ma co narzekaćAniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025