CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Maj.a wrote:Melduję, że 22.06 21:25 przyszedł na świat Filip 2800g.
Ok. 14 wzięli mnie na indukcje mimo porannego 1,5 cm rozwarcia po anguscie to szyjka jeszcze taka kiepska byla. O 19 po prysznicu, kilku załamaniach psychiki ze na mnie żaden środek nie działa i rozwarcie się nie posuwa do przodu było ledwo 5 cm. Mimo mojej niechęci do zastrzyku z opoidami, zdecydowałam sie na niego, oksy pokręcona 6. I wtedy zaczął sie po jakieś chwili hardcore w skurczach. Myślałam ze mi tylek rozewie mimo tego ze mąż dzielnie siedział za mną na krześle i mi masował pośladki na skurczu. Wtedy szybkie badanie i juz było 8 cm a za 2 skurcze juz 10. I 4 5 partych które ciężko musiałam logicznie w głowie uporządkować jak je robic i co polozna mowi i Filip na świecie juz był. Trochę mnie w środku pokiereszował bo szedł razem z rączką przy policzku.
Gratuluję ❤️Maj.a lubi tę wiadomość
-
Maj.a wrote:Melduję, że 22.06 21:25 przyszedł na świat Filip 2800g.
Ok. 14 wzięli mnie na indukcje mimo porannego 1,5 cm rozwarcia po anguscie to szyjka jeszcze taka kiepska byla. O 19 po prysznicu, kilku załamaniach psychiki ze na mnie żaden środek nie działa i rozwarcie się nie posuwa do przodu było ledwo 5 cm. Mimo mojej niechęci do zastrzyku z opoidami, zdecydowałam sie na niego, oksy pokręcona 6. I wtedy zaczął sie po jakieś chwili hardcore w skurczach. Myślałam ze mi tylek rozewie mimo tego ze mąż dzielnie siedział za mną na krześle i mi masował pośladki na skurczu. Wtedy szybkie badanie i juz było 8 cm a za 2 skurcze juz 10. I 4 5 partych które ciężko musiałam logicznie w głowie uporządkować jak je robic i co polozna mowi i Filip na świecie juz był. Trochę mnie w środku pokiereszował bo szedł razem z rączką przy policzku.
Widziałam zdjęcie, przesłodki bobas ♥️Maj.a lubi tę wiadomość
-
Werzol wrote:Dziewczyny a jak już jesteście w trybie smoczka to nie macie później problemów z kupa? U nas dzisiaj było 5 sesji cycka licząc na strony i później ewidentnie jeździło jej po brzuchu, myślę że z przejedzenia i było dużo zgazowanych kup. Też nerwowo ssała bo to już było ssanie na ukojenie nerwów, więc mogło mieć wpływ. Już sama nie wiem jaką taktykę obrać
Bardzo możliwe że gazy są od nerwowego ssania. Właśnie moja położna jest też doradca laktacyjna ( na nfz tyle wygrac:p) I mówiła że koniecznie nie przestawiać zdenerwowanego dziecka, najpierw ponosić, dać smoczka itp. A potem karmić. Moj też niestety ma gazy...część pewnie od karmienia ( źle chwytał prawa piers) a część inne przyczyny...nieustalone. testujemy espumisanWerzol lubi tę wiadomość
-
Elza a Ty jak tam?2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
20.06.2025 - szpital?
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Maja witam imiennika Filipa ❤️❤️❤️ gratulacje dzielna mamo!
Truskawka powodzenia i czekamy na wieści !
Pozostałe dziewczyny, trzymam kciuki za wasze akcje porodowe 🤞
My dziś sukces - zjadł z cyca bez nakładki, i go opróżnił więc w końcu podjadł! Jednak pozycja leżąca na boku to game changerElza1234, Lauraa, Luna30, Anuncja, Margareetka, przygodami66, Revolutionary , xSmerfetkax, kasssia, Anabbit, KarolaKinga lubią tę wiadomość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
O tak, moja ulubiona pozycja do karmienia to też leżąca na boku, ale u nas mała jeszcze nie ogarnia i odkąd jej mleko wypłynęło nosem to na razie nadal karmie w pozycjach „pod gorke”. A w nocy już kusi sobie poleżeć…
Umówiłam dziś małą na patronaz do pediatry na przyszły tydzień 👌Elza1234, Kindziukowa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak podchodzicie do wizyt u noworodkow? Wczoraj była u nas ciotka męża i myślałam że coś mnie trafi. Mówimy że można popatrzeć na dziecko, ma nie nosić nie całować bo młody nie ma szczepien. I nikomu oprocz babć nie pozwalamy. A ta co min się odwrócę próbuje go podnieść. Nerwice już mam jak ma ktoś nas z rodziny odwiedzić. Sąsiedzi np super spotykamy się na ogrodach, zajrzą i tyle. Znajomi, rodzeństwo, kuzynka też. Nikt nie próbuje całować brać na ręce itp. Ale ciotki i teściowa to masakra. Bo ONE chcą. Przyjechali i MAJA PRAWO.
-
Mały update- właśnie podpięli mi oksytocyne,caly czas pod ktg. Skurczy brak,pecherz nadal nie pękł jak trzeba.
Słyszałam jak jakas dzidziulka obok płakała i ja sie poryczałam 🙈
No emocje są mega 🥹🙈Kindziukowa, Blackapple, ezra lubią tę wiadomość
-
Truuskaawka wrote:Mały update- właśnie podpięli mi oksytocyne,caly czas pod ktg. Skurczy brak,pecherz nadal nie pękł jak trzeba.
Słyszałam jak jakas dzidziulka obok płakała i ja sie poryczałam 🙈
No emocje są mega 🥹🙈
Mocne kciuki za szybki postęp!