X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po ktg (oczywiście bez szału, max 40 wychodziło, to już w poniedziałek było lepiej), USG, wypełnieniu miliona dokumentów i pobraniu krwi, czekam tylko na docelową salę na patologi, jak inna panią wypiszą, bo już zostaje.

Szyjka według lekarki 'taka całkiem calkiem', więc dostanę balonik prawdopodobnie wieczorem.

Gusia_, Alex_92, przygodami66, Lauraa, kasssia, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Ja usłyszałam od jednej osoby z rodziny ze powinnam moze bawarkę pić bo moze mam chude mleko i dlatego maly nie chcial ssać 🤡😂 niestety takie durne mity dalej funkcjonują.
    Ty,ale z tą bawarką to do tej pory ponoć działa na laktacje. Wiem że piszesz o chudości mleka ape ponoć bawarka pokręci laktacje. Nie ma.zadnych dowodów na to ,tyle co kobiety mówią, że zadziałało

Cel Ty sama czy z mężem na oddziale?

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Kiedy wychodzicie? 😃
    Najwcześniej w pon
    A wy? Jutro pewnie?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nawet w szpitalu salowa kazała nie pić soku bo mleko będzie kwaśne, więc… 🤷‍♀️👌 mity latacyjne mają się lepiej niż dobrze nawet w szpitalach xd

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Mnie nawet w szpitalu salowa kazała nie pić soku bo mleko będzie kwaśne, więc… 🤷‍♀️👌 mity latacyjne mają się lepiej niż dobrze nawet w szpitalach xd

Ja u pediatry z córką usłyszałam, że szkodę dziecku bo jem owsianki z żurawiną, jabłkiem, czekolada i na mleku xD na pytanie co mam jeść to powiedziała że zupy. I mleko owsiane. Bo jak wiadomo mleka owsianego nie robi się z płatków owsianych tak jak owsianki XDD

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja u pediatry z córką usłyszałam, że szkodę dziecku bo jem owsianki z żurawiną, jabłkiem, czekolada i na mleku xD na pytanie co mam jeść to powiedziała że zupy. I mleko owsiane. Bo jak wiadomo mleka owsianego nie robi się z płatków owsianych tak jak owsianki XDD

🤣🤣🤣 ale że lekarka? Jakaś starsza chociaż czy młoda?

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    🤣🤣🤣 ale że lekarka? Jakaś starsza chociaż czy młoda?

Starsza, to była moja ostatnia wizyta u niej xD

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Owsianke robi się z płatków, a mleko owsiane jest z biedronki czy tam lidla😅

Alex_92, Natalia1992, Anuncja, Elza1234 lubią tę wiadomość

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Starsza, to była moja ostatnia wizyta u niej xD

Jakoś nie dziwi taki obrót wydarzeń 🫣

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak się zastanawiam nad tymi gazami małej i czasami też ma bardziej wodniste musztardowe kupy…skąd lekarze wiedzą kiedy jest nietolerancja laktozy i itp a niedojrzałość układu pokarmowego? Czy dajecie delicol profilaktycznie? Nie ma on skutków ubocznych? Są jakieś badania mało inwazyjne żeby to sprawdzić?

• Kindziukowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiecie że płatki owsiane zamiast iść do żołądka to krążą nam w żyłach i wpadaja prosto do mleka? 🤡 na jakim świecie wy żyjecie? Chyba na Ziemi, pfff!

KarolaKinga lubi tę wiadomość

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle ja do tej pory nie wiem kto ma rację z tą dietą matki karmiącej. W szpitalu doradczynię że mam jeść wszystko. Położna jak usłyszała że zjadłam truskawki to się za głowę chwyciła i kapustę nieugotowana. Dodatkowo że lody śmietankowe nie, serki nie a ja jak nigdy rzucam się na jogurty. Z drugiej strony może faktycznie mała przez te gazy i moje jogurty ma tą nietolerancję laktozy… no idzie zgłupieć kto ma rację

• przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel i Blackaple kciuki za szybką, sprawną indukcję i szybki łatwy poród bez komplikacji

Blackapple lubi tę wiadomość

• przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z pieluszek polubiliśmy się z huggies. Pampersy miałam wrażenie że mała była po nich czerwona

• Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    W ogóle ja do tej pory nie wiem kto ma rację z tą dietą matki karmiącej. W szpitalu doradczynię że mam jeść wszystko. Położna jak usłyszała że zjadłam truskawki to się za głowę chwyciła i kapustę nieugotowana. Dodatkowo że lody śmietankowe nie, serki nie a ja jak nigdy rzucam się na jogurty. Z drugiej strony może faktycznie mała przez te gazy i moje jogurty ma tą nietolerancję laktozy… no idzie zgłupieć kto ma rację

Takie odstawianie wszystkiego to prosta droga do tego żeby nadrobić sobie niedoborów, przy karmieniu potrzeba m.in. bardzo dużo wapnia. To że dziecko się pręży czy czasem popłacze z bólu brzuszka samo w sobie nie jest wskazaniem do stosowania diety eliminacyjnej. Maluchy mają niedojrzałe te brzuszki, takie sytuacje mogą się zdarzać i są zupełnie normalne. Wskazaniem do diety eliminacyjnej byłyby np. kolki trwające codziennie przez kilka tygodni (i to nie jest płacz przed zrobieniem kupy, tylko bite kilka, kilkanaście godzin płaczu. Moja córka zaczynała płakać o 9 i kończyła o 20 jak padała z wycieńczenia) czy krew w kale itd. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:51

przygodami66, Biedronka@ lubią tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Kto ci to powiedział? 🥴
    Mleko tak wygląda.
    Nie da się mieć złego mleka.

U mnie noc fatalna ale przez starsze dziecko 😅

No on się tym mlekiem po prostu nie najada i to nie jest kwestia nieefektywnego ssania, bo ssie normalnie i przełyka, ale po prostu trwa to kilka minut, może max 10 z jednej i z 10 z drugiej i później choćby skały srały to z piersi już nie chce, drze się w niebogłosy i jedyne co go uspokaja to butla z której ciągnie 80-100ml i dopiero widać, że jest najedzony i spokojny 🙄

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Takie odstawianie wszystkiego to prosta droga do tego żeby nadrobić sobie niedoborów, przy karmieniu potrzeba m.in. bardzo dużo wapnia. To że dziecko się pręży czy czasem popłacze z bólu brzuszka samo w sobie nie jest wskazaniem do stosowania diety eliminacyjnej. Maluchy mają niedojrzałe te brzuszki, takie sytuacje mogą się zdarzać i są zupełnie normalne. Wskazaniem do diety eliminacyjnej byłyby np. kolki trwające codziennie przez kilka tygodni (i to nie jest płacz przed zrobieniem kupy, tylko bite kilka, kilkanaście godzin płaczu. Moja córka zaczynała płakać o 9 i kończyła o 20 jak padała z wycieńczenia) czy krew w kale itd. :)
    O matko🫣jak Ty to znosiłaś jak ona tak płakała? Ja świra dostaje, żeby młodego jak najszybciej uspokoić, bo mi go szkoda, a tu cały dzień.

💔28/03/2024

💙👶01/06/2025

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Tanashi dzięki trochę rozjaśniłaś mi jak może wygladac kolka , bo moja czasem popłacze przy kupię ale nie trwa to tak długo …odpukać. No i dwa razy dałam jej espumisan jak się tak pomęczyła i poszły nagle gazy i duża kupka. To już wolę jak ma sama z siebie te gazy. Moze dlatego zaczęłam się rzucać na jogurty, że organizm ma taką potrzebę.
    Właśnie wiem, że w szpitalu te doradczynię sugerują się badaniami, zresztą bardzo pomogły mi przy przystawianiu małej no ale później ta położna zupełnie inne zdanie i można zglupnac.
    Swoją drogą kto by pomyślał że będę się zastanawiać czy kupa mojego dziecka jest ok czy nie ok 😂

Tanashi lubi tę wiadomość

• koktajlowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Dziewczyny, szybkie pytanie.
    Moja gwiazda ma tak silny odruch ssania, że muszę dać jej smoczek w nocy na chwilę, inaczej mnie pojebie. Wczoraj wisiała mi prawie 2h na cyckach (bez przerwy) bo nie mogła się inaczej uspokoić.
    Które smoczki są w miarę bezpieczne dla bobasów kp?
    Te z Rosmanna co dają do zakupów są spoko te białe. To jest chyba z firmy Avent. No i jeszcze Lovi mamy. Co prawda i tak tym pluje ale czasem jednak się uspokoi.

09.10.2024
    bhcg 9,62 mIU/ml; prog. 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    bhcg 30,01 mIU/ml; prog. 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    bhcg 92,54 mIU/ml; prog. 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    bhcg 272,33 mIU/ml; prog. 13,53 ng/ml
    24.10.24 wizyta
    06.11.24 [7+3] jest ❤️
    14.11.24 [8+4] 1,98 cm
    27.11.24 [10+3] 3,65 cm
    09.12.24 [12+1] 5,65 cm
    13.12.24 [12+5] 6,51 cm I
    18.12.24 [13+3] 7,49 cm
    02.01.25 [15+4]145 g
    15.01.25 [17+3] 222 g
    30.01.25 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.25 [21+5] 482 g II
    28.02.25 [23+5] 621 g
    13.03.25 [25+4] 890 g
    28.03.25 [27+5] 1124 g
    08.04.25 [29+2] 1570 g
    18.04.25 [30+5] 1764 g III
    22.04.25 [31+2] 1800 g
    29.04.25 [32+2] 1980 g
    05.05.25 [33+1] 2203 g
    09.05.25 [33+5] 2500 g
    22.05.24 [35+5] 3040 g
    28.05.24 [36+4] 3140 g
    04.2024 cb (7cs)
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    01.2016 córka 💙
    age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a odnośnie tej diety przy kp, można jeść oscypka? 🤔

age.png
‹‹ 1868 1869 1870 1871 1872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ