X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, od trzech karmień jesteśmy na cycu 100%! No i teraz mam nowe pytanie - jesteśmy przyssani od 55 min, cały czas przełykamy, chociaż już przerwy są dłuższe i... czy to nie za długo? 😅 Czy Synek się nie przeje jak jest przyssany tak długo?

asiun, Lauraa, Werzol, Nosa lubią tę wiadomość

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    06.02. 360g
    05.03. 737g
    16.03. 1060g
    07.04. 1503g
    12.04. 1667g
    30.04. 2136g
    09.05. 2433g
    21.05. 2717g
    28.05. 2979g
    06.06. 3250g
    19.06. 3850g Synek na świecie :)

event.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Cześć, od trzech karmień jesteśmy na cycu 100%! No i teraz mam nowe pytanie - jesteśmy przyssani od 55 min, cały czas przełykamy, chociaż już przerwy są dłuższe i... czy to nie za długo? 😅 Czy Synek się nie przeje jak jest przyssany tak długo?
    Spokojnie, nadmiar z niego wyleci jakby co 😅. Niech pije ile chce, tylko się cieszyć. Super wieści!

Szarotka12, SZKODNIK, Alex_92 lubią tę wiadomość

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun ja już pisałam, że moja też robi takie kupy ;)

Szarotka na spokojnie, czasem bobasy chcą się po prostu tak przytulać i jedzą tyle o ile przy tym :)

Szarotka12, SZKODNIK, asiun lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    Szkodnik! Ty to już wg suwaczka w 45 tygodniu jestes! 😆

Ja jak słoń :)

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    I wsiąkają w całości w pampersa ? Ja nie panikowałam dopóki na moich oczach z tyłka ta woda nie wyleciała.
    Tak,zostaje żółta oczojebna plama ale wsiąknięta w całości

event.png
  • moana1 Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc, wiecie po jakim czasie od operacji można jeździć na rowerze, oczywiście tak rekreacyjnie nie jakoś wyczynowo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca, 12:54

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, pojadę tam jutro niech mi go przebadają, nic na tym nie stracę, ale jestem spokojniejsza dzięki Wam.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości wpisałam te wodniste żółte kupy w Google i w Internecie piszą, że u noworodków kp wodniste kupy mogą występować kilka razy na dobę 🤣 no ja wiem że to nie jest diagnoza i jak cię coś martwi Asiun to drąż, ale ja to na spokojnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca, 12:57

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam z domu 🥰 Wczoraj już wyszliśmy, ale totalnie nie miałam jak się odezwać nawet, tyle się działo...

Mąż nas zaskoczył pięknymi kwiatami i balonami w pokoju młodego, aż się popłakałam a on razem ze mną 🥹

92191b69af620.jpghttps://zapodaj.net/plik-Foax7brAYX

25238a336273f.jpghttps://zapodaj.net/plik-Qo8Uj68CdR

Jeszcze było sushi, jejuuuu jak mi smakowało 🥰

No ale to tyle z miłych rzeczy 😄 młody nam dał wczoraj grubo popalić, od 18:30 do 12 w nocy nie szło go uspokoić, krzyczał, co już przysypiał to od nowa.. Już nie wiedzieliśmy co z nim zrobić. Zjadł tyle mleka modyfikowanego, do tego z piersi, że myślałam że ma tam studnię bez dna, ale ciągle szukał, cmokał palce, ewidentnie głodny był. Do tego zarzygał kilka ubrań, także wesoło... no ale na szczęście w końcu ok północy zasnął i spał aż do prawie 4 😶nakarmiłam go tylko z piersi, przebrałam i spał dalej do 6, a poźniej znów do 9, także naprawdę dzisiaj to pospaliśmy w porównaniu z ostatnimi dniami 😄

Blackapple i Cel95 dziewczyny wielkie gratulacje! 🥰

Anuncja to teraz wszystkie oczy na Ciebie, czy dobrze kojarzę że zamykasz stawkę? 🤞👀🫡

co do przygód pieluszkowych - my wczoraj jak nakarmiłam małego ostatni raz prze wyjściem ze szpitala musieliśmy go przewinąć bo w końcu koleś zdecydował się zrobić dwójeczkę po dwóch dniach bez 🙈 oczywiście już ubrany w ciuszki na wyjście, elegancko. Przewijamy go, a ten nagle ciśnie dalej, dobra udało się ogarnąć, wyjęłam już pampersa spod niego, a ten nagle wali dalej 🙈🙈🙈 Całe szczęście był na podkładzie w tej mydelniczce. Ja tylko ciuszki odsunęłam żeby nie ufajdolił, bo to ostatnie mieliśmy, a ten nagle sikać jeszcze do tego zaczyna.. niewiele myśląc zasłoniłam go tylko ręką, bo by męża osikał i modliłam się żeby na ciuchy nie poszło, ale tak się oboje śmialiśmy z tego 🤣🤣🤣 śmiałąm się że trzy dni go znam, a ten już trzeci raz mnie osikał, skubaniec mały 😄

Elza1234 jak będą Ci mówić że wychodzisz to pytaj od razu o to zwolnienie, nam dali bez zająknięcia ten druczek do wypisania i tyle. 😉

U nas też chyba laktacja się rozkręciła. Wczoraj o tej 12 ostatni raz daliśmy mm, od tamtej pory jadę tylko na cycku 💪 a zauważyłam że się rozkręciło, bo raz że cycki twarde i wielkie, trochę czasem gdzieś zabolą, a dwa że jak młody tak wczoraj płakał to mi samoistnie z piesi leciało - koszula mokra, prześcieradło też 🙈

Co do samego karmienia, u mnie też młody bardzo długo wisi na piersi wydaje mi się i nie jest tak że szybko przełyka. On robi dużo przerw, z czasem coraz więcej aż zaśnie i w końcu mu ten cycek z buzi sam wypada. Ja wcześniej go nie ruszam, daje mu samemu decydować ile tego czasu trzeba. A ja mam do Was inne pytanie, tych KP - co ile Wam wypada takie karmienie piersią średnio? Bo na mm to się mówi o 3 godzinach, a wiem że przy KP to na żądanie, ale ile to u Was jest mniej więcej? I karmicie od razu na obie piersi, czy raz jedną, raz drugą? 😉

asiun, KarolaKinga, Anuncja, Elza1234, Nineq, Kindziukowa, Gusia_, CelinaJan, Margareetka, Werzol, Szarotka12, ezra, Anabbit, Alex_92 lubią tę wiadomość

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Z ciekawości wpisałam te wodniste żółte kupy w Google i w Internecie piszą, że u noworodków kp wodniste kupy mogą występować kilka razy na dobę 🤣 no ja wiem że to nie jest diagnoza i jak cię coś martwi Asiun to drąż, ale ja to na spokojnie
    Ja mam obsesję po córce, wiedziałam że tak będzie. Z nią przeszłam gehennę i teraz chcę reagować zawczasu. Ja po prostu nie wiem jak interpretować, bo gdyby była konsystencji wody takiej to luz, ale mu tak tą wodą tryska z tyłka 🤷. Uspokoiłam się tak czy siak. Parę dni mnie nie zbawi na oddziale.
    A też wpisywałam w google i o ile pisałam "wodniste kupy" to była odpowiedź że to ok, a jak wpisałam "kupa samą wodą" to już zwrotka że to biegunka i koniecznie konsultacja z lekarzem ...

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary ja karmię na zmianę, bo młody się najada z jednej piersi i odpływa od razu po jedzeniu. Z córką też tak karmiłam ponad 2 lata i było oki :) a czasowo to różnie, jak w dzień go boli brzuszek to potrafi i co godzinę jeść, ale wtedy chwilę pociamka i odpływa przy tym cycu bardziej niż je, więc to tak w formie uspokojenia. W nocy co 2,5-3 h póki co.

Revolutionary lubi tę wiadomość

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie wisi na cycku jakoś mega długo, jak zasypia to zwykle puszcza cycka. Ale pamiętam, że starsza to mogła ssać godzinami.

Kindziukowa, no ja odprowadzałam i odbierałam starsza z przedszkola z duszą na ramieniu 😅 i byłoby spoko gdyby nie te dramy przy pożegnaniach czasami. Mamy główne wejście akurat tak fajnie schowane, że mogłam małą zostawić przed wejściem w wózku, na szczęście zawsze spała i się nie budziła. Małe przedszkole więc czułam, że jest bezpieczna. Od września jak będzie starsza to już będę ja mogła wziąć na ręce na luzie.

A te zajęcia to są w bardzo fajnym miejscu pod dzieci, znam je dobrze, bo chodziłyśmy tam regularnie ze starszą, więc widzę szanse, żeby to ogarnąć, zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. Czekamy jeszcze na nowy samochód, bo ten aktualnie którym jeździmy (tesciowej) jest strasznie ciasny i ciężko w nim z 2 dzieci.

Moja miała takie wodniste kupy jak był ten wirus u nas, potem już normalne, tzn takie jak miała starsza, wodniste ale papkowate.

age.png

age.png

Wysłany: 29 czerwca, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ale to ,że dziecko ssie albo szuka ssania nie znaczy ,że chce jeść. Łatwo dzieci tak przekarmić do zrzygania. No a jak rzygną to znowu jedzą. Błędne koło

event.png
  • Anuncja Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kindziukowa, dzięki Dziewczyny! <3

No ja po ktg i badaniu - badania wzorcowe, samopoczucie ok, Młoda współpracuje, nie ma wskazań do indukcji, a szyjka totalnie bez zmian - 2 cm, przepuszcza palec, scentralizowana. Zalecenia ciągle te same - seks i stymulacja sutków. Może się okaże, że ja - rodowita warszawianka się śmiałam z krakowskich centusiów, a mnie samej też bardziej opyla się do tego 1.07 dociągnąć, żeby mieć 100% za czerwiec :D

Może łatwo mi pisać ze swojego położenia, ale jak Was czytam, to naprawdę z całego serca Wam życzę, żebyście były dla siebie dobre i wyrozumiałe i też same sobie robiły głaski - Wy też jesteście ważne, tak samo jak Wasze dzieci <3

Lauraa, Blackapple, Kindziukowa, Margareetka, ezra, Revolutionary , Werzol, Anabbit lubią tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Laski ale to ,że dziecko ssie albo szuka ssania nie znaczy ,że chce jeść. Łatwo dzieci tak przekarmić do zrzygania. No a jak rzygną to znowu jedzą. Błędne koło
    A to nie jest tak, że z cycka biorą sobie tyle ile potrzebują? Moja pierwsza mogła siedzieć przy cycku baaardzo dlugo i ulała dosłownie raz w życiu.

age.png

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie jak Tanashi czyli z jednej piersi na jedne karmienie i tak karmiłam poprzednie dzieci, nie były nigdy zainteresowane jeszcze druga więc już nie proponuje :) U nas w nocy jest co 3 lub 2 h a w dzień to różnie, nieraz nie je 2h, nieraz co pół godziny się domaga. Generalnie jak widzę, że szuka to proponuje mleko

U nas wieczorami też długo ciumka

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło poczytać co u Was ❤️
    Cel również gratulacje, cieszcie się soba!
    Anuncja kciuki!! Ale masz teraz wsparcie od wszystkich na koniec 🥺

U nas też nocka ciężka, spanie w dostawce max godzinę a z nami już 2-3 🙈 do tego 6 dzień bez kupy i ciągle gazy go męczą także espumisan nas ratuje. We wtorek mamy pediatrę, trochę mnie martwią te kupy bo nie wiem czy tak jest fizjologicznie u niego przez karmienie piersią czy jednak coś nie gra. Do 5 tygodnia było wszystko normalnie. Niby przybiera, pieluszki mokre, nie płacze całe dnie tylko widać że się napina i pręży po karmieniach. Nie chce podawać kolejnej mikrowlewki, także czekam spokojnie do wizyty. Także widzicie, u Was wodniste kupy, u nas brak. I bądź tu człowieku mądry co jest fizjologiczne a co odbiega od normy. Także Asiun przytulam. Może któraś miała kiedys taki problem? 😥

Gusia też lubię czytać jak piszesz o swoim porodzie ❤️ ale też podziwiam opieki nad trójka 🙈 ja tylko wpisuje w ChatGPT ciągle jakieś pytania w stylu kiedy dziecko zaczyna dłużej spać, kiedy będzie trochę łatwiej 🤣🤣

Szarotka a już miałam Ci pisać, że tak jak mnie ostatnio Kindziukowa pocieszała, że idzie się odzwyczaić od kapturków i rzeczywiście też już rzadko używamy a tu widzę, że u Was też zaskoczyło ❤️ super!!

Karola Ty to masz powera ze masz siły jeszcze na pomidory podczas spania małej 🤪 a co do jedzenia u nas podobnie, czuje się jak odkurzacz podczas karmienia. Wręcz jak młody jest na cycu czuję jak zaczyna mi burczeć w brzuchu 🤪

Revolutionary piękne powitanie ❤️

Młody już krzyczy na jedzenie, także zaraz będę nadrabiać dalej 🙈

Gusia_, Anuncja, Szarotka12, Kindziukowa, Revolutionary lubią tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    04.02 (20+1) 372g połówkowe
    18.02 (22+1) 522g
    24.03 (27+0) 1058g
    09.04 (29+2) prenatalne 3 trymestru

preg.png

Wysłany: 29 czerwca, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    A to nie jest tak, że z cycka biorą sobie tyle ile potrzebują? Moja pierwsza mogła siedzieć przy cycku baaardzo dlugo i ulała dosłownie raz w życiu.
    A coś Ty,jest pełno dzieci które chcą ssać cycka i przy tym się przejadają. Ja już mam drugie takie. Tyle na pus,że mała da się smoczkiem zatkać bo syn to nie dał go sobie wcisnąć. Mi jak mała oprozni dwie piersi i nadal chce ssać a rzyga to ja tule i daje smoka. Inaczej by jadła i jadła a mi cycki by rozsadziło

event.png
  • CelinaJan Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też karmie raz jedną raz drugą. Czasami jak trzeba to sobie powisi. W nocy też sama się wybudza tak co 2,5 do 3 godzin.

Co do tego szukania i wkładania palców, tak jakby dziecko nadal było głodne to pytałam położnej o co chodzi i jak sobie z tym radzić. Bo głodna nie jest, jak przystawię do piersi to na niej wisi i rani tylko sutki.

Położna jasno dała mi do zrozumienia. Jak wkłada palce a głodna nie jest to mam do wyboru:
    - przykładam i dalej wisi na piersi
    -wkłada palce i sobie je ssie
    - daje smoczka.

U mnie wybór był prosty, smok. Sutki szkoda, żeby raniła i wisiała. Palce trudno oduczyć ssania. Więc został smoczek, który potem oduczę.

I to się sprawdza. Pociumka sobie z 7-10 min, zaśnie i smoczek wypluwa. Więc mam spokój. 😊 Polecam spróbować. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca, 14:41

28.08.23r ⏸️
    06.10.23 poronienie chybione 💔
    16.10.24⏸️

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jutro kardiolog Małej przez te moje sjogreny no i wyszedł jakiś szum w serduszku osluchujac pytanie czy fizjologiczny po porodzie czy coś trzeba będzie działać. Prosimy o kciukasy.

Dzis nas wezwali przed chwilą, że glukoza tylko 2.4, proponowali mm ale po tej wizycie tak ssała że teraz ma 4.7 i jednak mam ja tylko karmić piersia

Mała ssie ale nie wiem czy się najada. Po porodzie długo spala bo jakieś 5-6h. Przytulamy się dużo. Była smółka, sporo, ale nie było przemoczonych pieluszek.

Heparynę dostałam dopiero o 10, inny zastrzyk I 4.0 więc podałam im kartkę z zaleceniami i wzięłam swój 0.8, ale chyba moja immunolog wie co robi, tu jednak mniej mnie znają.
    Karola Twój kolega hemoroid ma dużego przyjaciela... nie wiem co to się stało...

Tata z nami od rana przyniósł nam piękne kwiatki. Tu takie oblężenie że czeka 8 osób na przyjęcie...musieli mnie dołożyć do 3 os sali. Ciasno ale przyjazne osoby. Chyba ledwo co mi wczoraj położna ogarnęła, żeby w ogóle być razem, a nie rozdzielonym. Mają dużo jakichś przypadków pilnych też i lekarze wciąż biegają na górę, dziś w sumie może tak bo jest tylko dyz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca, 15:26

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
‹‹ 1884 1885 1886 1887 1888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ