CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Cel gratulacje! Masz wrażenie że zajęcia z oddychania, pracy miednica itd na które chodziłaś dużo pomogły?
Mam głupie pytanie dziewczyny 😅 Jak smaruję Lenkę kremem przeciwsłonecznym to mogę spokojnie smarować też dłonie jeśli cały czas pcha je do buzi? Nie wiem czy coś się nie stanie jak ona zje ten krem 🙈Cel95 lubi tę wiadomość
-
Szkodnik! Ty to już wg suwaczka w 45 tygodniu jestes! 😆
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
To może i ja w końcu podziele się swoim porodem 😅
Przed 6 trafiliśmy na izbę,tam nas przyjęli od razu na porodowke. Przez chwile zastanawiali się czy nie położyć na oddział bo wody delikatnie tylko sie sączyły-worek był cały tylko gdzies na górze zrobiła sie szczelina. Ale ze względu na dodatni gbs jednak na porodowke zawiezli. Położna zbadala ale główka była wysoko i szyjka nie za bardzo gotowa do tego brak skurczów. Chodziłam po sali,na piłce próbowałam- brak postępu. Lekarz zdecydował o oksytocynie. Przez to musiałam byc podpieta do ktg przez cały czas i niestety nie mogłam korzystać z piłki bo były problemy z odczytem tętna małej. Więc cały czas bylam na nogach,chodziłam,bujałam sie,kręciłam biodrami. Dalej nie było postępu ,przebili mi pecherz i zalałam pół sali 🤣 Od tego momentu zaczęłam juz czuć co raz mocniej skurcze,waliło tez krzyzowe- tu dostałam tensa i było nie najgorzej. O godzinie 15 zaczęło sie juz robić tak intensywnie,poprosiłam o gaz- po nim czułam się jak naćpana ale w bólu nie pomagał. O 15.30 zaczęłam kwestionować swoją decyzję żeby nie brać zzo 😅 Już nie mialam siły stać na nogach,padłam na kolana oparłam się o piłkę i poprosiłam o znieczulenie. I w tym momencie poczułam taki ból,że prawie zemdlałam- krzyknęłam do położnej że napiera,ona szybko mnie zbadała i powiedziała że nie ma znieczulenia bo juz główka wychodzi. Musiałam rodzić na leżąco bo nie miałam siły trzymać sie na nogach. O 16 się położyłam i parte trwały 37minut. Mogłoby byc krócej,ale odpaliła się panika i ciało mi się za bardzo spinało. Moje pierwsze slowa po urodzeniu- Kurwa,nigdy więcej. Będzie jedynaczka 😅
Mój A dzielnie był przy mnie przez cały czas,jak zobaczył małą to się popłakał- pierwszy raz widziałam jak mój chłop płacze 🥹
No i zespół położnych był naprawde super.
Więc wydaje mi się że był to dobry poród ale póki co trzymam sie zdania że więcej nie chce 😅Aszzz, Alex_92, Werzol, Margareetka, Elza1234, Kkk77, Lauraa, CelinaJan, Nosa, KarolaKinga, Kindziukowa, ezra, Anuncja, awokado 🥑, przygodami66, xSmerfetkax, Anabbit, Klaudek11, amoze lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Ja dzisiaj noc miałam ok. Od 20 do 5 pobudki co 3 h. Ale od 5 do teraz nie wiedziałam już co robić, żeby ja uspokoić. A na końcu zostałam obsikana (przesunął się jakiś pampers, bo bujałam ją na rękach i nagle ciepła ciecz zalała mi pidżamę xD )
Przebrałam ją, po czym zrobiła kupę. Więc ja zaczęłam przebierać. A ona w tym czasie postanowiła robić ja dalej - więc łapałam to już na mokrą chusteczkę 🙈🙈 dobrze że wzięłam woreczki zapachowe na pampersy to zapakowałam wszystko i nie czuć z kosza
A teraz niby śpi a i tak jej się dziubek nie zamyka i co chwilę robi przez sen awanturę
A ja przez chwilę byłam wściekła że mój mąż w domu śpi 🤡 zamiast być tu i mi pomóc
To Ci mała dała popalić 🫣 śmiałam się jak czytałam, ale mi też już się zdarzyło i żeby mały mnie obsikał (nie raz 🫣) i kupa w trakcie 🫣Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Truuskaawka brzmi pewnie jak dobry poród, ale rozumiem doskonale Twoje słowa. Dla mnie parte to był gwóźdź do trumny, a nie mam jakoś niskiego progu bólu. Jak położna chciała zmiany pozycji to ja nie byłam w stanie się ruszyć i jakby nie mąż, to nie dałabym rady.Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Cel gratulacje! Dałaś radę dzielna mamo! Cieszcie się soba i odpoczywajcie 😉
Anuncja czekamy na Twoją kolej i trzymamy kciuki!
Blackapple mówisz że cycoholik, ale to chyba lepiej tak niż budzić takiego bobasa co trzy godziny na jedzonko. Mi to było mega ciężko dobudzić małą w szpitalu. Więc może i lepiej że u Was jest apetyt ☺️
Nineq, u nas jednak została witamina d z juvit, problemy z brzuszkiem są sporadycznie, po jedzeniu staramy się trzymać ją minimum 10 minut w pionie no i kładziemy ją w ciągu dnia na brzuch. A już obwiniałam witaminę za te problemy i nerwowość
Nocka była dla nas wyjątkowo łaskawa, mogłoby tak zostać bo młoda spała 4 godziny od 3 do 7, a wcześniej od 24 do 2 więc miałam 6 godzin snu 😀 i to wszystko w swoim łóżeczku a nie jak poprzedniej nocy prawie cała u nas w łóżku…Elza1234, Alex_92, Anuncja, Cel95, Anabbit lubią tę wiadomość
-
U nas też nocka mocne 2/10, od północy próbował zrobić kupę i tym razem żadne masaże, rowerki czy inne espumisany nic nie przyspieszyły, poszło dopiero ok 7, ale jak już poszło to prawie pampersa brakło 🙈 aż budziłam Starego, zeby go wykąpał pod kranem, bo chusteczki na nic by się nie przydały 🤣
-
Anuncja to teraz czekamy na Ciebie ☺️
Nie sądziłam, że kp będzie mnie tak stresować, nie wiem czy mały się najada, raz chętnie wisi na cycku i je, a raz nie chce się nawet przystawić mimo że minęły 3h. Więc no w akcie desperacji wysłałam męża po mm, żeby po cycu trochę go dokarmić jakby jednak nie był pojedzony. Próbowałam wczoraj użyć laktatora, żeby odciągnąć trochę mleka, a poleciało dosłownie pięć kropel... Nie wiem czy nie jest jednak za duży ten lejek 21mm.
Póki co ogólnie opieka nad noworodkiem mnie chyba przerasta, zmiana pieluchy trwa tyyyyle czasu.
Elza my wczoraj zaliczyliśmy pierwszą kupę po pachy 🤡 potem sikanie na przewijaku, więc nie jesteś sama.
W ogóle możliwe jest ściągnąć body, które jest w kupce przez głowę nie brudząc jej? 🤡Anuncja lubi tę wiadomość
-
kasssia wrote:No to piona dziewczyny 😅
Na ten tydzień mam jeszcze dużo zaplanowane. Musze iść wybrać materiały do rolet, szczepienia w czwartek (jedziemy we trzy😅) a w środę i piątek wykupiłam zajęcia dla starszej od 10 do 13 - z jednej strony super z drugiej nie wiem jak dam radę ogarniać przy tym młodsza 🤪
życzcie nam powodzenia 🤡
No podziwiam, z tymi zajeciami to zaawansowany poziom xD ja się na razie nie odważe, ale może jak bobas będzie łaskawy w kolejnych miesiącach to spróbujemy -
Ja też nie mam na tyle odwagi żeby skoordynować jeszcze zajęcia ze starszakiem. W ogóle nawet zawiezienie do przedszkola strasznego z małym mnie przeraża 🤡🤡🤡
Asiun, jak samopoczucie?
Anuncja a Ty jak się czujesz naszą oazo spokoju ?
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Tanashi dasz radę! U nas ten moment, że mąż wróci do pracy będzie w przyszły poniedziałek, ale nastawiam się optymistycznie. Wiadomo, że będą aferki, ale jakoś się człowiek przyzwyczai.
Dziewczyny, które jesteście pierwszy raz mamami: bądźcie dla siebie łaskawe ♥️
U nas trwa drzemeczka małej na kanapie, więc u mnie szybkie ogarnianie kuchni i kawka 👌 my już po spacerku, ale dziś u nas nie jest jakoś szałowo ciepło, więc pierwszy raz była czapeczka 🥳 no ale przy 20 stopniach i wietrzyku chłodnym to jednak wolałam jej założyćTanashi, Revolutionary , Anabbit lubią tę wiadomość
-
U mnie kolejna drama od 8:30, dopiero teraz usnęła na cycku ale i tak co chwilę krzyczy a ja płaczę z nią
Śniadanie zjadłam w połowie, a pani je przyniosła o 9
Dzisiaj mój mąż będzie martwy, za to że istnieje i go tu nie ma -
Elza brzmisz z tą złością na partnera jakby Ci się zaczynał baby blues, więc może warto z kimś pogadać o emocjach i pomyśleć o wsparciu. Będziesz miała w domu kogoś do pomocy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca, 11:35
-
Gusia_ wrote:Elza brzmisz z tą złością na partnera jakby Ci się zaczynał baby blues, więc może warto z kimś pogadać o emocjach i pomyśleć o wsparciu. Będziesz miała w domu kogoś do pomocy?
-
Kto jeszcze czeka na spotkanie z dzidziusiem?
dziś w Krakowie duszno, parno, burzowo, ale przynajmniej dużo chmur więc nie ma skwaru, uff
-
Cel gratulacje!
Ja rano popłakałam bo syn pojechal na wakacje. Jednak co innego jaknkedzie z babcia nad jezioro na cały dzień a co innego wyjazd 600 km od domu.
Chciałam sobie zabić czas i pojechałam z małą do leroy po ziemię do pomidorów. Jak zaśnie pójdę je przesadzić. Może do tego czasu dojadą na miejsce...
Nakupilam w bierze w jakimś amoku piwo 0%,chipsy,pierogi ,ptasie mleczko i precle i nażre się jak wieprzek. Ale będę gruba do września...Cel95 lubi tę wiadomość
-
Paulinaaa_ wrote:Cel gratulacje! Masz wrażenie że zajęcia z oddychania, pracy miednica itd na które chodziłaś dużo pomogły?
Mam głupie pytanie dziewczyny 😅 Jak smaruję Lenkę kremem przeciwsłonecznym to mogę spokojnie smarować też dłonie jeśli cały czas pcha je do buzi? Nie wiem czy coś się nie stanie jak ona zje ten krem 🙈
Margaretka body można ściągnąć do dołu zamiast prze głowę (jeśli ma zakładki albo jest wystarczająco rozciagliwe)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca, 12:17
-
Dobra wypłakałam chyba wszystkie łzy, mogę ruszyć dalej.
Cel, blackapple gratulacje !♥️♥️
Obserwuję tak to moje dziecko i łudzę się, że w szpitalu powiedzą nam, że tak po prostu ma 🙈.
Z niego generalnie leci woda, żółta przejrzysta i wsiąka w pampersa. Cech odwodnienia brak, pomiędzy tą wodą robi też totalnie idealne kupy. Czasem najpierw poleci woda, potem ta treściwa część, czasem jedno i drugie na raz, czasem osobno. Tak myślę, że gdyby to była jakaś biegunka typowa to by chyba ciągle tą wodą robił ...🤷. Poza tym jest spokojny, śpi ładnie, je ładnie. Czasem coś postęka no, ale kurde to jest dziecko i musi przecież trochę popłakać i stękać.Blackapple, Cel95 lubią tę wiadomość
⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Karola3xJ:D wrote:Asiun moja też robi takie wodne,żółte kupy. Mało robi takich papkowatych.⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓