CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Gdzieś czytałam że czkawka jest dobrym objawem u noworodków, ale mi się też serce łamało jak cały podskakiwał
nie mam rady niestety, ale u nas od kilka dni występuje zdecydowanie rzadziej, czasami nawet wgl gdzie wcześniej potrafiła być kilka razy dziennie
-
Karola bierz 20. Wczoraj pytałam w aptece 320 bodajże.
U mnie też dziecko ogarnia strefę czasową i w nocy śpi 😅 super, nie wiedziałam, że tak można 🤣
Moje obie córki ciągle miały / mają czkawkę. W szpitalu powiedzieli mi, że to przez to, że przepona jest blisko czegoś tam, bo wszystko jeszcze jest małe tam w środku. Nigdy nie patrzyłam na to w ten sposób, że się męczy 😅 dziewczyny, nie rozkminiajcie tego tak wszystkiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca, 14:36
Anabbit, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Natalia1992 wrote:A jak wygląda u Was sprawa z krwawieniem? Ja po porodzie nie miałam jakiegoś bardzo mocnego krwawienia, potem ostatnie 2 dni już praktycznie w ogóle. A dziś małe skrzepy i dość duże krwawieni:)
Wiecie może czy tak może być? Jak u Was to wyglądało ?
Ja miałam podobnie, w sobotę, czyli 4 dzień po porodzie prawie nic już nie leciało, aż dzwoniłam do szpitala czy to jest ok. Za to od wczoraj znów mam większe krwawienie. -
Karola3xJ:D wrote:Już nie pamiętam co komu miałam odpisać...brak snu daje w dupę.
Co do picia szałwii,ona działa owszem ale to za wcześnie na to jak na moje. Ja piłam ale dopiero ok 6 miesięcy po porodzie . I to tylko rano albo przed tym jak wiedziałam., że będzie nawał.
Elza jak się miskę wyparzy to żodyn się nie dowie, że mocz był z miski,ŻODYN!
Ja się pytałam do czego to pobierać jak nie do woreczka i kubeczka to nikt nie jest w stanie mi odpowiedzieć. To niech się gonią.
Miskę wyparzę,baniaka do dobowej zbiórki nie bo pewnie się stopi więc będę pobierać do miski 🤣
Byliśmy na wizycie i mała musi odwiedzić ortopedę na cito . Pierdolca dostanę z tymi wizytami. Mam nadzieję ,że zleci jej chociaż rtg .
Co do potow w nocy,to normalne. Organizm ak może świrować do 6 miesięcy . Może być albo bardzo gorąco albo bardzo zimno. Normalka.
Ja tam czytam o tych mlekach które dajecie dzieciom i się dziwię,że królują tutaj same gówniane marki. Myślałam że tych mlek typu hipp i bebilon to swiadomi rodzice już nie dają . Że to taki przeżytek.
Siedzę i czytam o szczepionkach i mózg mi się pali od tego. Nie wiem czy na pneumokoki brać 13 czy 20?
w zwiazku z czym ten ortopeda?2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
kasssia wrote:Karola bierz 20. Wczoraj pytałam w aptece 320 bodajże.
U mnie też dziecko ogarnia strefę czasową i w nocy śpi 😅 super, nie wiedziałam, że tak można 🤣
Moje obie córki ciągle miały / mają czkawkę. W szpitalu powiedzieli mi, że to przez to, że przepona jest blisko czegoś tam, bo wszystko jeszcze jest małe tam w środku. Nigdy nie patrzyłam na to w ten sposób, że się męczy 😅 dziewczyny, nie rozkminiajcie tego tak wszystkiego.
mnie to zawsze bawi, bo aż mu tak chlupie jakby 😄u nas też czkawka min. raz dziennie, ale w brzuchu też często miał2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Elza1234 wrote:A ja mam jeszcze pytanie - musimy sobie kupić jakiś termos utrzymujący temp butelki z mlekiem. Macie coś godnego polecenia?
Revolutionary od urodzenia coś jej chrupie w łopatce. Raz jest chrupnięcie i ręką nie umie ruszać,później znowu chrupnięcie i rusza normalnie. Lekarka mówiła dzisiaj,że tam jakby czegoś brakuje. Może jej złamali coś przy cc albo naderwali.
Flowery ja nie szczepie dzieci w pierwszej dobie.
Kassia a Wy już po szczepieniu 20?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca, 15:01
-
Karola3xJ:D wrote:Nie do końca kumam Twoją wizje. Ja biorę wrzątek do termosu i proszek osobno. Termos mam Colemana 500 ml. Trzyma 48 h. Innej opcji Nie stosuje.
Revolutionary od urodzenia coś jej chrupie w łopatce. Raz jest chrupnięcie i ręką nie umie ruszać,później znowu chrupnięcie i rusza normalnie. Lekarka mówiła dzisiaj,że tam jakby czegoś brakuje. Może jej złamali coś przy cc albo naderwali.
Kassia a Wy już po szczepieniu 20?
ale szczepisz podczas pobytu w szpitalu, czy poza, jeśli można spytać? -
Karola3xJ:D wrote:Nie do końca kumam Twoją wizje. Ja biorę wrzątek do termosu i proszek osobno. Termos mam Colemana 500 ml. Trzyma 48 h. Innej opcji Nie stosuje.
Kassia a Wy już po szczepieniu 20?
Ale bierzesz tez zimną wodę? Żeby to zmieszać, wrzątek i zimną? Jezus mój mózg tego nie ogarnia
Chyba już nie wiem ile to 2x2 … -
My dziś byliśmy u nowej pediatry i zrobiła na mnie dobre wrażenie
mała waży już 3800 więc ładnie, przybrała 600 gram od urodzenia. Poza tym wszystko spoko, obgadaliśmy szczepienia i od razu ją umówiłam. Powiedziała mi, że jestem „fajna, ogarnięta” mama i zrobiło mi się miło. Niby nic a jednak
Teraz odpoczywamy w domu na kanapie i wstawiam malinowy dżem 😅 u nas raczej noc będzie trudna bo mamy dziś dźwięki wiertarki w domu, montaż klimy na piętrze. Jestem pewna, że ktos będzie musiał odreagować potem te hałasy… ale chociaż koniec spania w 27 stopniachAnuncja, Werzol, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Ja teraz też nie kumam w sumie mojej wizji 🤡
Ale bierzesz tez zimną wodę? Żeby to zmieszać, wrzątek i zimną? Jezus mój mózg tego nie ogarnia
Chyba już nie wiem ile to 2x2 …
Jak masz dobry termos typu właśnie coleman albo esbit to możesz wlać do nagrzanego termosu wodę która ma 40 stopni i będzie Ci trzymac parę godzin. Nie trzeba wtedy brać wrzątku i zimnejWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca, 15:24
-
Kasia a ta 20 dla wcześniaków jest płatna?
-
Karola3xJ:D wrote:Tak,biorę też zimną ,przegotowaną. Mam taką malutką butelkę szklaną. Moja pije po 30 -40 ml mm wiec ja dużo nie biorę.
Jak masz dobry termos typu właśnie coleman albo esbit to możesz wlać do nagrzanego termosu wodę która ma 40 stopni i będzie Ci trzymac parę godzin. Nie trzeba wtedy brać wrzątku i zimnej
Gusia robienie dżemu malinowego brzmi drogo. Maliny są teraz tak drogie ,że szok -
kasssia wrote:Karola, idziemy w czwartek.
Laura, niestety prevenar 20 płatny, 13 za free dla wcześniaków.
Plus 2-3x w tyg prywatne wizyty po 350 zł. Plus prywatne badania moczu. Zachciało się dziecka to trza płacić gruby hajs💲Całe moje życiowe oszczędzanie było na Miśkę 😆 -
Karola no właśnie mąż znalazł dziś maliny w gospodarstwie niedaleko po 20 zł za kilogram więc wzięliśmy 5kg na przetwory na jesień na przeziębienia dla małych
wydaje mi się, że to jest bardzo spoko cena, a maliny to ulubiony owoc jednej z moich córek
Karola ja jeszcze kupuję meningokoki 🤣🤣🤣