X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy butelkę z dr Brown, najpierw smoczek wczesniaczy a teraz 0+. Nie radził sobie ani z aventem ani z lovi.

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakąś metodę na czkawkę? Zmienię butelkę jak tylko przyjdzie ale pozatym nie wiem co robić
    Pozycje noszenie klepanie nic nie daje bidul się męczy.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytałam że czkawka jest dobrym objawem u noworodków, ale mi się też serce łamało jak cały podskakiwał :( nie mam rady niestety, ale u nas od kilka dni występuje zdecydowanie rzadziej, czasami nawet wgl gdzie wcześniej potrafiła być kilka razy dziennie

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jeszcze pytanie - musimy sobie kupić jakiś termos utrzymujący temp butelki z mlekiem. Macie coś godnego polecenia?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola bierz 20. Wczoraj pytałam w aptece 320 bodajże.

U mnie też dziecko ogarnia strefę czasową i w nocy śpi 😅 super, nie wiedziałam, że tak można 🤣

Moje obie córki ciągle miały / mają czkawkę. W szpitalu powiedzieli mi, że to przez to, że przepona jest blisko czegoś tam, bo wszystko jeszcze jest małe tam w środku. Nigdy nie patrzyłam na to w ten sposób, że się męczy 😅 dziewczyny, nie rozkminiajcie tego tak wszystkiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca, 14:36

Anabbit, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1992 wrote:
    A jak wygląda u Was sprawa z krwawieniem? Ja po porodzie nie miałam jakiegoś bardzo mocnego krwawienia, potem ostatnie 2 dni już praktycznie w ogóle. A dziś małe skrzepy i dość duże krwawieni:)

Wiecie może czy tak może być? Jak u Was to wyglądało ?

Ja miałam podobnie, w sobotę, czyli 4 dzień po porodzie prawie nic już nie leciało, aż dzwoniłam do szpitala czy to jest ok. Za to od wczoraj znów mam większe krwawienie.

age.png
  • flowery Nowa

Wysłany: 1 lipca, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, czy są osoby które nie szczepiły dziecka w pierwszej dobie?

• Revolutionary Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Już nie pamiętam co komu miałam odpisać...brak snu daje w dupę.

Co do picia szałwii,ona działa owszem ale to za wcześnie na to jak na moje. Ja piłam ale dopiero ok 6 miesięcy po porodzie . I to tylko rano albo przed tym jak wiedziałam., że będzie nawał.

Elza jak się miskę wyparzy to żodyn się nie dowie, że mocz był z miski,ŻODYN!
    Ja się pytałam do czego to pobierać jak nie do woreczka i kubeczka to nikt nie jest w stanie mi odpowiedzieć. To niech się gonią.
    Miskę wyparzę,baniaka do dobowej zbiórki nie bo pewnie się stopi więc będę pobierać do miski 🤣

Byliśmy na wizycie i mała musi odwiedzić ortopedę na cito . Pierdolca dostanę z tymi wizytami. Mam nadzieję ,że zleci jej chociaż rtg .

Co do potow w nocy,to normalne. Organizm ak może świrować do 6 miesięcy . Może być albo bardzo gorąco albo bardzo zimno. Normalka.

Ja tam czytam o tych mlekach które dajecie dzieciom i się dziwię,że królują tutaj same gówniane marki. Myślałam że tych mlek typu hipp i bebilon to swiadomi rodzice już nie dają . Że to taki przeżytek.

Siedzę i czytam o szczepionkach i mózg mi się pali od tego. Nie wiem czy na pneumokoki brać 13 czy 20?

w zwiazku z czym ten ortopeda?

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Karola bierz 20. Wczoraj pytałam w aptece 320 bodajże.

U mnie też dziecko ogarnia strefę czasową i w nocy śpi 😅 super, nie wiedziałam, że tak można 🤣

Moje obie córki ciągle miały / mają czkawkę. W szpitalu powiedzieli mi, że to przez to, że przepona jest blisko czegoś tam, bo wszystko jeszcze jest małe tam w środku. Nigdy nie patrzyłam na to w ten sposób, że się męczy 😅 dziewczyny, nie rozkminiajcie tego tak wszystkiego.

mnie to zawsze bawi, bo aż mu tak chlupie jakby 😄u nas też czkawka min. raz dziennie, ale w brzuchu też często miał ;)

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    A ja mam jeszcze pytanie - musimy sobie kupić jakiś termos utrzymujący temp butelki z mlekiem. Macie coś godnego polecenia?
    Nie do końca kumam Twoją wizje. Ja biorę wrzątek do termosu i proszek osobno. Termos mam Colemana 500 ml. Trzyma 48 h. Innej opcji Nie stosuje.

Revolutionary od urodzenia coś jej chrupie w łopatce. Raz jest chrupnięcie i ręką nie umie ruszać,później znowu chrupnięcie i rusza normalnie. Lekarka mówiła dzisiaj,że tam jakby czegoś brakuje. Może jej złamali coś przy cc albo naderwali.

Flowery ja nie szczepie dzieci w pierwszej dobie.

Kassia a Wy już po szczepieniu 20?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca, 15:01

event.png
  • flowery Nowa

Wysłany: 1 lipca, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie do końca kumam Twoją wizje. Ja biorę wrzątek do termosu i proszek osobno. Termos mam Colemana 500 ml. Trzyma 48 h. Innej opcji Nie stosuje.

Revolutionary od urodzenia coś jej chrupie w łopatce. Raz jest chrupnięcie i ręką nie umie ruszać,później znowu chrupnięcie i rusza normalnie. Lekarka mówiła dzisiaj,że tam jakby czegoś brakuje. Może jej złamali coś przy cc albo naderwali.

ale szczepisz podczas pobytu w szpitalu, czy poza, jeśli można spytać?

Wysłany: 1 lipca, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flowery wrote:
    ale szczepisz podczas pobytu w szpitalu, czy poza, jeśli można spytać?
    W szpitalu. Nie chce mi się bujać w poszukiwaniu miejsca gdzie zaszczepia dziecko na gruźlicę po wyjściu więc czekam aż zejdą wyniki po urodzeniu i wtedy się zgadzam

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja teraz też nie kumam w sumie mojej wizji 🤡
    Ale bierzesz tez zimną wodę? Żeby to zmieszać, wrzątek i zimną? Jezus mój mózg tego nie ogarnia
    Chyba już nie wiem ile to 2x2 …

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy u nowej pediatry i zrobiła na mnie dobre wrażenie :) mała waży już 3800 więc ładnie, przybrała 600 gram od urodzenia. Poza tym wszystko spoko, obgadaliśmy szczepienia i od razu ją umówiłam. Powiedziała mi, że jestem „fajna, ogarnięta” mama i zrobiło mi się miło. Niby nic a jednak :)

Teraz odpoczywamy w domu na kanapie i wstawiam malinowy dżem 😅 u nas raczej noc będzie trudna bo mamy dziś dźwięki wiertarki w domu, montaż klimy na piętrze. Jestem pewna, że ktos będzie musiał odreagować potem te hałasy… ale chociaż koniec spania w 27 stopniach

Anuncja, Werzol, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: 1 lipca, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja teraz też nie kumam w sumie mojej wizji 🤡
    Ale bierzesz tez zimną wodę? Żeby to zmieszać, wrzątek i zimną? Jezus mój mózg tego nie ogarnia
    Chyba już nie wiem ile to 2x2 …
    Tak,biorę też zimną ,przegotowaną. Mam taką malutką butelkę szklaną. Moja pije po 30 -40 ml mm wiec ja dużo nie biorę.
    Jak masz dobry termos typu właśnie coleman albo esbit to możesz wlać do nagrzanego termosu wodę która ma 40 stopni i będzie Ci trzymac parę godzin. Nie trzeba wtedy brać wrzątku i zimnej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca, 15:24

event.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a ta 20 dla wcześniaków jest płatna?

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    04.02 (20+1) 372g połówkowe
    18.02 (22+1) 522g
    24.03 (27+0) 1058g
    09.04 (29+2) prenatalne 3 trymestru

preg.png

Wysłany: 1 lipca, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,biorę też zimną ,przegotowaną. Mam taką malutką butelkę szklaną. Moja pije po 30 -40 ml mm wiec ja dużo nie biorę.
    Jak masz dobry termos typu właśnie coleman albo esbit to możesz wlać do nagrzanego termosu wodę która ma 40 stopni i będzie Ci trzymac parę godzin. Nie trzeba wtedy brać wrzątku i zimnej

Gusia robienie dżemu malinowego brzmi drogo. Maliny są teraz tak drogie ,że szok

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, idziemy w czwartek.

Laura, niestety prevenar 20 płatny, 13 za free dla wcześniaków.

age.png

age.png

Wysłany: 1 lipca, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Karola, idziemy w czwartek.

Laura, niestety prevenar 20 płatny, 13 za free dla wcześniaków.
    Czyli 320 zł za pneumokoki i ze 300 za 6w1. I to chyba co miesiąc przez pierwsze 3 msc? Ponad 600 zł za jeden wypad na szczepienie... grejt😅
    Plus 2-3x w tyg prywatne wizyty po 350 zł. Plus prywatne badania moczu. Zachciało się dziecka to trza płacić gruby hajs💲Całe moje życiowe oszczędzanie było na Miśkę 😆

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola no właśnie mąż znalazł dziś maliny w gospodarstwie niedaleko po 20 zł za kilogram więc wzięliśmy 5kg na przetwory na jesień na przeziębienia dla małych :) wydaje mi się, że to jest bardzo spoko cena, a maliny to ulubiony owoc jednej z moich córek

Karola ja jeszcze kupuję meningokoki 🤣🤣🤣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
‹‹ 1894 1895 1896 1897 1898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ