X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Czy wasze dzieci też się ciągną za włosy jak płaczą?

Nie, ma za krótkie 🤣 ale ręce są na całej twarzy, wkłada palce do oka, nosa, drapie sie ...🙈

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Czy wasze dzieci też się ciągną za włosy jak płaczą?
    Zauważyłam to też, że się chwyta rączka z tyłu głowy za włosy 🙃 ale nie pamiętam czy to było przy płaczu czy jakiejś złości czy normalnie bo dwa razy dopiero dojrzałam.

• CelinaJan Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna nie, ale już zamówiłam. Dzięki 😊
    Kasssia tak, a prócz tego jak napisała Revolutionary palce są wszędzie. Oczy, usta, poliki...

28.08.23r ⏸️
    06.10.23 poronienie chybione 💔
    16.10.24⏸️

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, z tyłu się łapie. Ufff myślałam, że tylko moja to jakaś masochistka 😅

age.png

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Umówiłam nas na 10 lipca do pediatry :)

A mam jeszcze jedna, może głupia zagwozdke 😅 czy polecacie jakieś dezodoranty na okres karmienia piersią? Lekarz w szpitalu mnie nastraszył, że mam nic nie używać, ale teraz takie upały i mimo że myję pachy co chwilę to po prostu czuję smrodek i coś jednak bym chciała używać. Tylko nie mam pojęcia co.

Pierwsze słyszę że nie można używać dezodorantu

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Jeju, nie miałam totalnie czasu się odezwać ostatnio 🙈

Widzę temat szczepień na tapecie - ja jeszcze totalnie tego nie ogarniam, chociaż też już by warto cokolwiek się zainteresować...

U nas z nowości to wczoraj był pierwszy spacer na lody i do moich rodziców, pokazać im wnuka ;) Młody spał w obie strony, u mamy zrobił dwójkę więc było karmienie i przebranie i do domku. 😊

Dzisiaj była u nas też położna - mega średnia babka ale byle odbębnić te wizyty... Oczywiście DIEEETA LEKKOSTRAWNA - zero cytrusów, zero cebuli, nie smażyć tylko gotować, warzywa surowe to średnio (np pomidor którego zjadłam to uważać bo może być alergia), mogę jabłka, borówki, kompoty, brak herbatek owocowych i soków z kartonu.... tymczasem ja która pierwszego dnia po wyjściu ze szpitala zjadła sushi, w szpitalu piłam sok pomarańczowy a w niedziele jadłam bób 🙆‍♀️
    Z dobrych wieści to mały od wyjścia ze szpitala przybrał 110g, więc mam nadzieję, że niedługo dobije do wagi urodzeniowej ;)
    Wizytę u lekarki rodzinnej mamy w następnym tygodniu, ale to dlatego że ta położna jedzie na dwutygodniowy urlop. 🫡
    Co do pępka, ja do tej pory nic z nim nie robiłam, bo był suchy, nic nie leciało, jedynie po kąpieli wytarłam patyczkiem żeby pozbyć się ewentualnej wody (chociaż uważaliśmy żeby nie zamoczyć). A ta dzisiaj kazała nam octaniseptem właśnie myć i nie jestem jakoś przekonana, bo właśnie słyszałam o tej suchej pielęgnacji..

A dziewczyny co do espumisanu - dajecie go od urodzenia praktycznie? U nas młody też puszcza sporo bączków, był wieczór że dużo płakał i się prężył więc ewidentnie coś mu dolegało, myślę że brzuszkowego i właśnie się zastanawiam czy wtedy możemy mu coś dać. 🤔

Myśmy zaczeli espumisan na ok 2.5 tyg bo wtedy się zaczęły gazy/kolki. Tzn najpierw wystarczało kładzenie na brzuszku, zmiana pozycji do kp itp. Ale to pare dni. Potem już teraz espumisan wjechał. To jest bzdura jakaś jak niby smażone ma powodować gazy u dziecka skoro mleko produkuje się z krwi xd Ja jem wszystko i czasem było dobrze czasem nie. Pomidory jem codziennie

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amoze wrote:
    Hejo, gratulacje dla wszystkich nowych Mamusiek ❤️ Anuncja trzymam kciuki za Twój poród :) mam nadzieję, że wydarzy się jak najszybciej :)

Pytanie do zaprawionych w boju - ZASTÓJ

Dziś mi się to cholerstwo zrobiło na prawej piersi, od strony pachy i od dołu. Biorę ciepłe kilkunastominutowe prysznice, wzięłam Milanelle complex i będę brać pewnie kilka następnych dni, do tego nurofen, ściągam laktatorem, ale leci tylko po kropelce (swoją drogą czy właśnie tak ma lecieć w tym przypadku?) I przystawiam Anielę właściwie na każde żądanie lub marudzenie - tu bardziej w roli smoka, bo strasznie się irytuje, że nic jej z tego cycka nie leci... Coś jeszcze polecacie żeby się uchronić przed antybiotykiem czy kontynuować to co robię i czekać? A jeśli czekać to max jak długo?

U mnie ciągle problemy z nawalami. Tradycyjnie mam mleka za dużo...ja miałam rady od cdl: 10min przed i po karmieniu zimne oklady zwłaszcza po karmieniu pomagały. Zaczynać kp od chorej piersi. U mnie okazało się że młody gorzej ściąga 1 piers żeby nie napędzić laktatorem to PO karmieniu przystawiałam magiczna butelkę. Ogólnie magiczna butelka to złoto mniej mycia tania i nie napędzą taj laktacji. Przy 1szym dziecku zrobiłam sobie krzywdę laktatorem...ibuprofen przecuwbolowo 400mg co 6-8h. Lecytyna forte 4xdziennie

amoze lubi tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amoze wrote:
    Dzięki Gusia, będę starała się spać na plecach. Faktycznie mam taką małą białą plamkę, grudkę, spróbuję ją jeszcze poprzystawiać, a jak się nie uda to najwyżej jutro pójdę do apteki i spróbuję Twojego sposobu, aczkolwiek serio brzmi przerażająco 😬 spróbuję też z tą lanoliną. Dziękuję :)

Jak coś moje rady nie są na zatkany kanalik a ma zgrubienie/ zapalenie piersi nie wiem jsk to nazwać np.jak długo się nie ściąga jest przepełniona i twarda. Np jak dziecko źle ssie to można sobie pomóc zanim się rozwiąże problem np u neurologopedy. Lecytyna pomaga na wypływ pokarmu. Przy nawale się też sprawdza rady od mojej cdl.

amoze lubi tę wiadomość

• Domcia897 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amoze wrote:
    Hejo, gratulacje dla wszystkich nowych Mamusiek ❤️ Anuncja trzymam kciuki za Twój poród :) mam nadzieję, że wydarzy się jak najszybciej :)

Pytanie do zaprawionych w boju - ZASTÓJ

Dziś mi się to cholerstwo zrobiło na prawej piersi, od strony pachy i od dołu. Biorę ciepłe kilkunastominutowe prysznice, wzięłam Milanelle complex i będę brać pewnie kilka następnych dni, do tego nurofen, ściągam laktatorem, ale leci tylko po kropelce (swoją drogą czy właśnie tak ma lecieć w tym przypadku?) I przystawiam Anielę właściwie na każde żądanie lub marudzenie - tu bardziej w roli smoka, bo strasznie się irytuje, że nic jej z tego cycka nie leci... Coś jeszcze polecacie żeby się uchronić przed antybiotykiem czy kontynuować to co robię i czekać? A jeśli czekać to max jak długo?
    Hej , masuj trochę ruchem ściągającym od góry piersi w stronę sutka kilka razy dziennie po kilka minut

amoze lubi tę wiadomość

• Anuncja Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    Ja dzisiaj się zgłaszam na IP i zobaczymy jak mnie tam dalej pokierują z tym indukowaniem. W każdym razie trzymajcie kciuki za mnie, bo się denerwuję

Domcia897, Nosa, Tanashi, Kkk77, KarolaKinga, Elza1234, kasssia, Paulinaaa_, asiun, Lauraa, Margareetka, CelinaJan, xSmerfetkax, Blackapple, Kindziukowa, Revolutionary , Werzol, SZKODNIK, przygodami66, Biedronka@, Szarotka12, awokado 🥑, Gusia_, amoze, Moooniii, Klaudek11, Alex_92, ezra lubią tę wiadomość

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odpadł kikut zobaczymy co dzis położna powie na niego.

Moj ma wybuchowe kupy wlansnie koloru kurkumy i tłoczy je tak głośno a są z mojego mleka. Szok.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuncja wrote:
    Hejo,
    Ja dzisiaj się zgłaszam na IP i zobaczymy jak mnie tam dalej pokierują z tym indukowaniem. W każdym razie trzymajcie kciuki za mnie, bo się denerwuję
    Powodzenia ✊️ szybkiej i bezbolesnej akcji życzę ❤️

Anuncja lubi tę wiadomość

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd przeczytałam, że kupy niemowlęcia są koloru i konsystencji musztardy to jakoś mam problem z jedzeniem musztardy xd

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuncja, powodzenia! 🍀🍀🍀

Anuncja lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Ja odkąd przeczytałam, że kupy niemowlęcia są koloru i konsystencji musztardy to jakoś mam problem z jedzeniem musztardy xd
    Dzięki. Musztarda już nigdy nie będzie taka sama

Kkk77, amoze lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    🤣
    Ja tam jestem ciągle głodna I to mnie nie rusza 🤣 powiedziałabym nawet, że oczekiwanie ool dnia na kupę to takie emocje, że zaraz po zmianie pampersa idę coś zjeść 🤭🤭🤭

KarolaKinga lubi tę wiadomość

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na dzień dzisiejszy to bardziej musztarda francuska xd

Kkk77, Margareetka, Nosa, Alex_92 lubią tę wiadomość

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, mam takiego głodomora z tego dziecka 🙈 ale po wczorajszym ważeniu widzę że musimy jej dawać naprawdę większe te porcje bo zleciała z wagi.
    W 8 dniu życia skapitulowaliśmy i od 6 rano spała z nami w łóżku w kokonie 🙈 dzięki temu udało nam się dospać i nie mam ochoty wydłubać sobie mózgu

Idę robić kawę, dobrego dnia!

Werzol, Nosa lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę dzisja do ortopedy małą i zapisać ja do żłobka. Smuteczek...

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    🤣
    Ja tam jestem ciągle głodna I to mnie nie rusza 🤣 powiedziałabym nawet, że oczekiwanie ool dnia na kupę to takie emocje, że zaraz po zmianie pampersa idę coś zjeść 🤭🤭🤭

Bez kitu, też czekam jak na prezenty od świętego mikołaja, a jak ciśnie to kibicuję jak na meczu piłkarskim 🤣

asiun, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 1903 1904 1905 1906 1907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ