X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cinia95 Znajoma

Wysłany: 19 listopada 2024, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po kolejnej wizycie. Wszystko jest ok, Kropek nam pięknie rośnie, wygląda już jak mały człowieczek. Mamy już 1,95 cm ❤️ i wiek nam się zgadza z tym z miesiączki- 8t3. Serduszko ładnie bije, także stres już mi zszedł. Za 2 tyg. Usg i NIFTY i w końcu dostanę kartę ciąży :) a na 17.12 mamy prenatalne ❤️
    Po tych wszystkich przejściach aż człowiek nie dowierza, że może być wszystko dobrze

przygodami66, Cel95, kasssia, CelinaJan, KarolaKinga, eeemakarena, awokado 🥑, KasiaGosiaWerka, Eustoma32, koktajlowa, Klaudek11, Alex_92, Revolutionary , Truuskaawka, Flubbershy lubią tę wiadomość

preg.png

👱🏼‍♀️🧔🏻‍♂️ - rocznik 95
    4 Aniołki 👼🏻
    - maj 21 - poronienie zatrzymane 6tc
    - listopad 22 - ciąża biochemiczna
    - listopad 23 - ciąża biochemiczna
    - luty 24 - poronienie 6tc

- accofil, acard, encorton

17.10 ⏸️ - beta 206 :)
    5.11 - CRL 0.43 cm i ❤️
    19.11 - CRL 1.95 cm ❤️
    4.12 - CRL 4.28 cm ❤️
    NIFTY - niskie ryzyka, Syn 💙
    13.12 - prenatalne - CRL 5.54 cm 💙 wszystko w normie 😊
    7.01 - wizyta
    28.06.25 👶🏻💙
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż wczoraj nie był bo sam siedział w tubie na rezonansie, na szczęście przed wjechaniem do tuby jeszcze nieubrana szybko dorwałam telefon i mu wysłałam zdj Małego Człowieka:) coby tam nie stresował się

A jak był ze mną u dr to normalnie lekarz zwracał się do nas obu i pokazywał wszystko

Alex_92, Flubbershy lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • KasiaGosiaWerka Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2024, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim pięknie gratuluję udanych wizyt. Cudownie czytać takie wiadomości! U mnie jutro wizyta i mocno się stresuje, bo co jakiś czas pojawiają się u mnie nitki krwi w sluzie... wcześniej myślałam, że jakoś tak przy wypróżnianiu jakieś naczynka pękają, ale teraz to już sama nie wiem. Każda wizyta w toalecie i spoglądanie na papier jest tak mocno stresujące... eh :(

Kto jutro też ma wizytę? Ja dopiero o 18.

• awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wizyt we dwoje, to u mnie raz było tak, że mąż został przy biurku w pomieszczeniu obok tego gdzie przeprowadza się badanie, ale na monitorze na biurku widział ten sam obraz co my z lekarzem i słyszał komentarz. Za drugim razem, już prywatnie, pani wprowadziła głowicę usg i wtedy zawołała męża, by przyszedł i popatrzył razem z nami na obraz 😊

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaGosiaWerka wrote:
    Wszystkim pięknie gratuluję udanych wizyt. Cudownie czytać takie wiadomości! U mnie jutro wizyta i mocno się stresuje, bo co jakiś czas pojawiają się u mnie nitki krwi w sluzie... wcześniej myślałam, że jakoś tak przy wypróżnianiu jakieś naczynka pękają, ale teraz to już sama nie wiem. Każda wizyta w toalecie i spoglądanie na papier jest tak mocno stresujące... eh :(

Jesteśmy w tym razem! 💪 Ja też jutro wizytuję, ale całe szczęście o 11:30

KasiaGosiaWerka, Alex_92 lubią tę wiadomość

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • katanka Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny,

Dołączam do wątku. W piątek ciąża została potwierdzona, termin z usg wypada na 29.06.2025 r., dzidziuś ma 1,5 cm i serduszko ładnie bije:)
    Była to moja 2 wizyta. Na pierwszej 29.10 widoczny był tylko pęcherzyk i bardzo się stresowałam, bo miałam betę prawie 10.000, a brak zarodka i lekarz sugerował, że może być różnie. Na szczęście obecnie jest dobrze:)

Na 16.12 zaplanowane mam badania prenatalne i chciałabym też wykonać badanie NIFTY PRO.

eeemakarena, przygodami66, asiun, KasiaGosiaWerka, Klaudek11, Alex_92, KarolaKinga, Revolutionary , Truuskaawka, amoze lubią tę wiadomość

• Flubbershy Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2024, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Ja mam wrażenie dzisiaj, że stresuje się razem z Wami 🫣 będzie dobrze - no musi być.
    Zgagi nie mam ale męczy mnie, że ostatnio wszystko podchodzi mi do góry. Cały czas jakby żołądek był malutki i wystarczy że coś zjem wypije i picie już podchodzi mi do gardła. No masakra.
    Co do brzucha to czasem mnie coś zakluje, najgorzej jak zrobię jakiś gwałtowny ruch to czuje coś po bokach.
    Z tym podchodzeniem do góry mam dokładnie to samo! 🥴 Przez to jem jakieś ptasie porcje, bo inaczej zaraz gula i ulewanie.

przygodami66 lubi tę wiadomość

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaGosiaWerka wrote:

Ja też jutro na 16.30 i też się mocno stresuję..

KasiaGosiaWerka lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Eustoma32 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2024, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyta w czwartek a już nie mogę się na niczym skupić. Jestem już na L4, więc jest podwójnie trudno...

• Eustoma32 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2024, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katanka wrote:
    Część dziewczyny,

Dołączam do wątku. W piątek ciąża została potwierdzona, termin z usg wypada na 29.06.2025 r., dzidziuś ma 1,5 cm i serduszko ładnie bije:)
    Była to moja 2 wizyta. Na pierwszej 29.10 widoczny był tylko pęcherzyk i bardzo się stresowałam, bo miałam betę prawie 10.000, a brak zarodka i lekarz sugerował, że może być różnie. Na szczęście obecnie jest dobrze:)

Na 16.12 zaplanowane mam badania prenatalne i chciałabym też wykonać badanie NIFTY PRO.
    U mnie w czwartek było 1,35cm, ale serduszko trochę za wolno biło. Czekam na wizytę czwartkową.

• Eustoma32 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2024, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flubbershy wrote:
    Z tym podchodzeniem do góry mam dokładnie to samo! 🥴 Przez to jem jakieś ptasie porcje, bo inaczej zaraz gula i ulewanie.
    Ja wogole prawie nie jem... Na czczo mam uczucie jakbym była najedzona...

• Katikat Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie tez prysze pojawiajace sie co chwila? Ciągle gdzies coś mam, pewnie of progesteronu. Czym sobie radzicie z tym?

amoze lubi tę wiadomość

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Macie tez prysze pojawiajace sie co chwila? Ciągle gdzies coś mam, pewnie of progesteronu. Czym sobie radzicie z tym?
    Nie radzę. Dziś rano wstałam i pryszcz ropny jak jednorożec. Smaruje się często na noc sudokremem, ale to od lat. Na nosie podobnie, na policzkach też 😵‍💫

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:

Noo ja może nie aż tak ale też, na buzi powoli wysychają i smaruję maścią Retimaxem ale na dekoldzie i plecach mi się też robią…

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jutro też szybki podgląd czy wszystko ok a 4 grudnia taka pełna wizyta więc możecie wpisać mi na pierwszej stronie...
    Lekki stres jest, ale staram układać sobie w głowie że nie mam na to wpływu za bardzo :)

• Alipka Znajoma

Wysłany: 19 listopada 2024, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratulacje! Cudownie się czyta same dobre informacje. Dołączam do grona jutrzejszych wizyt, mam prenatalne na 17. Idę prywatnie, więc nie powinno być obsuwy. Stres trochę jest, ale w pracy nie mam czasu się za bardzo nad tym skupiać 😅

przygodami66, KasiaGosiaWerka, Cinia95, amoze lubią tę wiadomość

• przygodami66 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alipka wrote:
    Dziewczyny, gratulacje! Cudownie się czyta same dobre informacje. Dołączam do grona jutrzejszych wizyt, mam prenatalne na 17. Idę prywatnie, więc nie powinno być obsuwy. Stres trochę jest, ale w pracy nie mam czasu się za bardzo nad tym skupiać 😅
    Alipka to będziesz druga na prenatalnych, bo dzisiaj ma Szkodnik. Ja w czwartek. Też mega stres już jest. Tym bardziej, że to badanie długo trwa i z nieznanym lekarzem. Trzymam za nas kciuki.

Alipka lubi tę wiadomość

• Malinaaa2024 Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2024, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:

U mniejszy tragedia, tak jak wcześniej buzia jak u niemowlaka to teraz same syfki i na twarzy i dekolcie, myślę że i od hormonów i od tego że jem dużo słodkiego i nabiału a wcześniej zero.

Mi najbardziej pomaga serum z witaminą C z Nacomi (w żółtym opakowaniu) w hebe kosztuje około 20zl, tylko po nałożeniu troszkę się klei.
    Ale kupiłam podobno lepsze z BasicLab i ono zupełnie nie daje rady…

• kasssia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy PCOS mam cere masakra bez antykoncepcji wiec czekam aż mi się wyciszy w ciąży wreszcie.

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katanka wrote:
    Część dziewczyny,

Witamy:) też mam prenatalne 16.12 a wcześniej w te sobotę " normalna" wizyta

‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ