CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje udanych wizyt Kobietki.
Widzę że tydzień obfity w wizyty lekarskie 😀Cinia95 lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Noo ja może nie aż tak ale też, na buzi powoli wysychają i smaruję maścią Retimaxem ale na dekoldzie i plecach mi się też robią…
-
Alipka wrote:Dziewczyny, czy używałyście albo planujecie używać detektorów tętna?
Chce poznać Wasze opinie, czy warto, jeśli tak to od kiedy?
Ja nie. Planuję monitora oddechu używać po urodzeniu. Bo raz nam zadzwonił i nie wiem na pewno ale córka wzięła wtedy taki bd głęboki oddech. Możliwe że bd głęboko zasnęła. Zresztą mam to będę uzywac -
asiun wrote:Ja 20.30... zwariuje do wieczora
asiun lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Co do problemów z cera : na mnie kiedyś przy problemach hormonalnych cudnie działał spray odkażający z aloesem. Łatwo też było aplikować na większą powierzchnie bo ja akurat na dekolt szyję głównie. Aloe Vera instant emergency spray. On nie jest stricte na cerę ale u mnie działał jak nic. Od razu mówię że jest drogi dosyć.
Ogólnie u mnie aloes jest na wszystko u dziecka też. Każda dziwna wysypka: spróbujmy najpierw aloesowej galaretki ( innej firmy forever)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2024, 17:05
Katikat lubi tę wiadomość
-
Flubbershy wrote:Kochana, a jesteś pewna, że to można w ciąży? Bo z nazwy mi wygląda na zawartość retinolu, a z tym trzeba uważać...
Dobrze że mi powiedziałaś bo sprawdziłam teraz i podobno nie. Ale w sumie smarowałam tylko kilka razy i to małe krostki na buzi, teraz już wiem żeby tego nie robić. Kiedyś to się tym prawie cała smarowałam, nogi buzię bo to mega nawilżało i leczyło wszystkie ranki. Dzięki że zwróciłaś uwagę na to 🙏🏻Flubbershy lubi tę wiadomość
-
No u mnie sytuacja jest tragiczna dziewczyny. Krwiak nic się nie zmniejszył, częściowo się zorganizował ale powstał nowy. Nowy odkleił 2/3 kosmówki i już kompletnie nie mam do tego siły. Nie potrafię wierzyć, że będzie dobrze, mimo że nasza Borówka ma sie dobrze, rośnie, serduszko bije💔 Marcysia 21t 👼
-
HejAnku🌸 wrote:No u mnie sytuacja jest tragiczna dziewczyny. Krwiak nic się nie zmniejszył, częściowo się zorganizował ale powstał nowy. Nowy odkleił 2/3 kosmówki i już kompletnie nie mam do tego siły. Nie potrafię wierzyć, że będzie dobrze, mimo że nasza Borówka ma sie dobrze, rośnie, serduszko bije
Jakie masz zalecenia ?
Mimo wszystko będę mocno trzymała kciuki.
Dziwi mnie tylko ten drugi krwiak ... -
Ale spokojnie, żebyś tez się nie stresowała - retimax ma estrową formę, palmitynian, która nie jest biologicznie czynna więc w odróżnieniu od retinolu jest bezpieczna
Tylko na krostki nie pomoże, na przesuszenie jedynieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2024, 17:52
Flubbershy lubi tę wiadomość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
HejAnku, no właśnie, jakie zalecenia? W ogóle skąd te krwiaki się biorą!?
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Kindziukowa wrote:HejAnku, no właśnie, jakie zalecenia? W ogóle skąd te krwiaki się biorą!?
Ja miałam w pierwszej ciąży i w tej też już leżę
z krwiakiem. W pierwszej ciąży o krwiaku dowiedziałam się w 13tc jak dostałam krwotoku, a tej już tydzień temu.
Też ciągle zastanawiam się skąd to cholerstwo się bierze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2024, 18:00
-
HejAnku🌸 wrote:No u mnie sytuacja jest tragiczna dziewczyny. Krwiak nic się nie zmniejszył, częściowo się zorganizował ale powstał nowy. Nowy odkleił 2/3 kosmówki i już kompletnie nie mam do tego siły. Nie potrafię wierzyć, że będzie dobrze, mimo że nasza Borówka ma sie dobrze, rośnie, serduszko bije
Nie wiem co Ci powiedzieć, trzymaj się, jesteś dzielna .
Trzeba być dobrej myśli. Jesteśmy z Tobą 🍀❤️❤️❤️ -
Cześć dziewczyny, ja też się melduję po dzisiejszej wizycie. Z USG 9+4 i 2,7cm bobo 💕
CelinaJan, przygodami66, eeemakarena, Malinaaa2024, Klaudek11, Alex_92, Lauraa, Cinia95, koktajlowa, Flubbershy, Cel95, KarolaKinga, Revolutionary , amoze lubią tę wiadomość
-
Dostałam oprócz tego co już miałam jeszcze cyclonamine. Mogę jeszcze spróbować iść do hematologa i sprawdzić krzepliwość krwi. Kolejną wizytę mam 16.12 bo moja ginka ma urlop ale pewnie po drodze zaliczę jeszcze kilka razy szpital, znając moje szczęście💔 Marcysia 21t 👼
-
HejAnku🌸 wrote:Dostałam oprócz tego co już miałam jeszcze cyclonamine. Mogę jeszcze spróbować iść do hematologa i sprawdzić krzepliwość krwi. Kolejną wizytę mam 16.12 bo moja ginka ma urlop ale pewnie po drodze zaliczę jeszcze kilka razy szpital, znając moje szczęście
-
HejAnku🌸 wrote:Dostałam oprócz tego co już miałam jeszcze cyclonamine. Mogę jeszcze spróbować iść do hematologa i sprawdzić krzepliwość krwi. Kolejną wizytę mam 16.12 bo moja ginka ma urlop ale pewnie po drodze zaliczę jeszcze kilka razy szpital, znając moje szczęście
3maj sie:* trzeba mieć nadzieję. Może lekarze w końcu zdiagnozują od czego to! Bo żeby co chwile robiły się takie krwiaki to raczej nie jest norma -
No to i ja się zamelduję po wizycie. 😊
8+1 według usg 1.71cm i pojawiły się zalążki rączek i nóżek... 🥹
Wszystkim gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za osóbki z krwiakami🤞 Trzeba być dobrej myśli i się nie stresować choć wiem, że to nie łatwe.
Dziewczyny, moja gin dzisiaj była nieobecna i przyjął mnie inny lekarz... i teraz pytanie...
W cytologii wyszło mi jakieś zapalenie i poza tym nic. Mam powtórzyć za msc ale lekarz nic mi nie przepisał w związku z tym. Podobno nic się teraz z tym nie zrobi.
Czy któraś z Was miała podobną sytuację w tej lub innej ciąży...? Inny lekarz i nie wiem czy mu ufać czy umówić szybciej wizytę do swojej gin niż za 2 tyg.eeemakarena, asiun, przygodami66, Alex_92, Cinia95, koktajlowa, KarolaKinga, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Jeju, masz przeboje z tym krwiakamiGłowa do góry, może organizm w końcu sobie poradzi z nimi... Widzę, że na forum jest sporo podobnych historii z krwiakami opisanymi i kończą się szczęśliwie. Trzymamy kciuki żeby u Ciebie też tak było 🍀
-
CelinaJan wrote:No to i ja się zamelduję po wizycie. 😊
8+1 według usg 1.71cm i pojawiły się zalążki rączek i nóżek... 🥹
Wszystkim gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za osóbki z krwiakami🤞 Trzeba być dobrej myśli i się nie stresować choć wiem, że to nie łatwe.
Dziewczyny, moja gin dzisiaj była nieobecna i przyjął mnie inny lekarz... i teraz pytanie...
W cytologii wyszło mi jakieś zapalenie i poza tym nic. Mam powtórzyć za msc ale lekarz nic mi nie przepisał w związku z tym. Podobno nic się teraz z tym nie zrobi.
Czy któraś z Was miała podobną sytuację w tej lub innej ciąży...? Inny lekarz i nie wiem czy mu ufać czy umówić szybciej wizytę do swojej gin niż za 2 tyg.