CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie w cytologii wyszło tez zapalenie przed ciążą, ale dostałam wtedy Fluomizin. Nie pomogło, potem jeszcze miałam mieszaną infekcję + zapalenie pęcherza i dopochwowo lekarz zapisał Macmirror. Po tym już cytologia była OK. Pamiętam, ze w pierwszej ciązy też raz brałam Macmirror, ale dopiero w II albo w III trymestrze, nie pamiętam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2024, 18:28
-
Tanashi wrote:U mnie w cytologii wyszło tez zapalenie przed ciążą, ale dostałam wtedy Fluomizin. Nie pomogło, potem jeszcze miałam mieszaną infekcję + zapalenie pęcherza i dopochwowo lekarz zapisał Macmirror. Po tym już cytologia była OK. Pamiętam, ze w pierwszej ciązy też raz brałam Macmirror, ale dopiero w II albo w III trymestrze, nie pamiętam.
Przed ciążą każda cytologi była wzorcowa u mnie... no nic... lekarz się nie przejął.
Nineq trochę mnie uspokoiła, poczytam i będę dobrej myśli.
Zawsze coś musi być... idealnie chyba się nie da, choć życzę wszystkim nudnej i książkowej ciąży. 🙃 -
CelinaJan wrote:Przed ciążą każda cytologi była wzorcowa u mnie... no nic... lekarz się nie przejął.
Zawsze coś musi być... idealnie chyba się nie da, choć życzę wszystkim nudnej i książkowej ciąży. 🙃
Dla pewności możesz zrobić posiew z pochwy, jak wyjdzie jakaś bakteria konkretna, to wtedy lekarz może zlecić leczenie.Nineq lubi tę wiadomość
-
CelinaJan wrote:Przed ciążą każda cytologi była wzorcowa u mnie... no nic... lekarz się nie przejął.
Zawsze coś musi być... idealnie chyba się nie da, choć życzę wszystkim nudnej i książkowej ciąży. 🙃
Dodatkowo powiem Ci, że akurat ja pilnuję takich rzeczy, bo miałam konizację szyjki w 2022 roku i się boję jak mi cytologia wychodzi inaczej niż dobrze. Cytologię robię co pół roku.
Zresztą ja w kolejnym cyklu po stosowaniu Lakcid to zaszłam w ciążę 😁 -
HejAnku🌸 wrote:No u mnie sytuacja jest tragiczna dziewczyny. Krwiak nic się nie zmniejszył, częściowo się zorganizował ale powstał nowy. Nowy odkleił 2/3 kosmówki i już kompletnie nie mam do tego siły. Nie potrafię wierzyć, że będzie dobrze, mimo że nasza Borówka ma sie dobrze, rośnie, serduszko bije
-
Tanashi wrote:Dla pewności możesz zrobić posiew z pochwy, jak wyjdzie jakaś bakteria konkretna, to wtedy lekarz może zlecić leczenie.
Nie będę czekać, muszę działać. 🙂
Doświadczonych warto słuchać.
Dzięki! -
Wypłakałam się w poduszkę. Kurde, nie z takich bagien się w życiu wygrzebywałam, jakby ten krwiak znał moją historię to sam by spieprzał ze strachu 💪🏼 Biorę leki, leżę, zaraz sobie kupię jakiś kurs i lecę z tematem. Całe życie narzekałam, że muszę z domu wychodzić w jesień i zimę to teraz sobie odbije i się wygrzeje.
Próbował mnie przez ten miesiąc złamać i prawie mu się udało, ale na słabego nie trafiło! Dzięki dziewczyny za kciuki i miłe słowa, trzeba się wziąć w garśćNineq, przygodami66, Alex_92, Klaudek11, Szarotka12, Eustoma32, asiun, Cinia95, Tanashi, eeemakarena, KasiaGosiaWerka, xSmerfetkax, Kindziukowa, awokado 🥑, Cel95, Flubbershy, KarolaKinga, kasssia, Revolutionary lubią tę wiadomość
💔 Marcysia 21t 👼 -
CelinaJan wrote:No to i ja się zamelduję po wizycie. 😊
8+1 według usg 1.71cm i pojawiły się zalążki rączek i nóżek... 🥹
Wszystkim gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za osóbki z krwiakami🤞 Trzeba być dobrej myśli i się nie stresować choć wiem, że to nie łatwe.
Dziewczyny, moja gin dzisiaj była nieobecna i przyjął mnie inny lekarz... i teraz pytanie...
W cytologii wyszło mi jakieś zapalenie i poza tym nic. Mam powtórzyć za msc ale lekarz nic mi nie przepisał w związku z tym. Podobno nic się teraz z tym nie zrobi.
Czy któraś z Was miała podobną sytuację w tej lub innej ciąży...? Inny lekarz i nie wiem czy mu ufać czy umówić szybciej wizytę do swojej gin niż za 2 tyg.
Czy wiesz dokładnie co ci wyszło? Bo to chyba zależy...nie nasz możliwości napisać do swojej lekarki? Wprawdzie nie w ciąży ale też mislam bakterie i jeden lekarz mówił że się nie leczy inny że leczy...ja po prostu kupiłam probiotyk ale ten ginekologiczny nie ogólny lactibios femina. Bo są różne ponoć. Niektóre stricte na pr9blemy gin. Może spytać w aptece czy można? Bo ja też ogólnie zamierzam coś brać...ale z tego co wiem to zależy co ci wyszło. Ja np musiałam robić dodatkowy wymaz z antybiogramem i tam było dokładniej i akurat te bakterie co miałam nie były bd groźne wystarczył ten probiotyk
-
Tanashi wrote:U mnie w cytologii wyszło tez zapalenie przed ciążą, ale dostałam wtedy Fluomizin. Nie pomogło, potem jeszcze miałam mieszaną infekcję + zapalenie pęcherza i dopochwowo lekarz zapisał Macmirror. Po tym już cytologia była OK. Pamiętam, ze w pierwszej ciązy też raz brałam Macmirror, ale dopiero w II albo w III trymestrze, nie pamiętam.
Mi mc mirror nic nie pomógł. Mi pomógł odpowiedni probiotyk
Ale to na konkretną bakterie bo to jest różnica czy grzyb czy bakterie I jaki -
CelinaJan wrote:No i to jest myśl !
Nie będę czekać, muszę działać. 🙂
Doświadczonych warto słuchać.
Dzięki!
O właśnie. To też pisałam. Że jeśli nie masz w swoim wyniku rozpiski to możesz zrobić wymaz. I podpowiem że najlepiej od razu rób z ANTYBIOGRAM. Nie jest to dużo większy koszt a od razu można działać jeśli wyjdzie coś paskudnego. Pamiętaj też że nie można brać nic przed tym wymazem ( czyli żadnych leków dopochwowych) bo ci nic nie wyjdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2024, 19:12
-
HejAnku🌸 wrote:Wypłakałam się w poduszkę. Kurde, nie z takich bagien się w życiu wygrzebywałam, jakby ten krwiak znał moją historię to sam by spieprzał ze strachu 💪🏼 Biorę leki, leżę, zaraz sobie kupię jakiś kurs i lecę z tematem. Całe życie narzekałam, że muszę z domu wychodzić w jesień i zimę to teraz sobie odbije i się wygrzeje.
Próbował mnie przez ten miesiąc złamać i prawie mu się udało, ale na słabego nie trafiło! Dzięki dziewczyny za kciuki i miłe słowa, trzeba się wziąć w garść
Jesteś prawdziwą fighterką! Najważniejsze, że maleństwo rośnie, a Ty teraz skup się na sobie i odpoczywaj. Netflix, Disney itd i jazda z tym 😊 na Disneyu są gotowe na wszystko (sama ostatnio obejrzałam od początku). Jak nie to, to jakieś filmy, bajki, co tylko lubisz oglądać. Wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki 🤞🏻przygodami66, asiun, HejAnku🌸, Klaudiaaa93 lubią tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
HejAnku🌸 wrote:Wypłakałam się w poduszkę. Kurde, nie z takich bagien się w życiu wygrzebywałam, jakby ten krwiak znał moją historię to sam by spieprzał ze strachu 💪🏼 Biorę leki, leżę, zaraz sobie kupię jakiś kurs i lecę z tematem. Całe życie narzekałam, że muszę z domu wychodzić w jesień i zimę to teraz sobie odbije i się wygrzeje.
Próbował mnie przez ten miesiąc złamać i prawie mu się udało, ale na słabego nie trafiło! Dzięki dziewczyny za kciuki i miłe słowa, trzeba się wziąć w garśćCinia95, Klaudiaaa93, Malinaaa2024 lubią tę wiadomość
-
Próbował mnie przez ten miesiąc złamać i prawie mu się udało, ale na słabego nie trafiło! Dzięki dziewczyny za kciuki i miłe słowa, trzeba się wziąć w garść
Silna babka jesteś i dzieciątko na pewno jest silne po Tobie! Wygracie to! Trzymam przeogromnie za Was kciuki. 🥰🥰🥰 Odpoczywajcie!
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Hej laseczki, ja dopiero wróciłam do domu (tu wizyta u rodzinki jak już byliśmy blisko, tu szybkie zakupy, to sama podróż godzinę i tak zeszło). U mnie też ok, ciąża nadal młodsza, ale się rozwija i serduszko bije dobrze. Chyba już sobie pozwolę z tej okazji odetchnąć z ulga, teraz prenatalne 4 grudnia ❤️🫣
Padł temat detektorów - ja po stracie kupiłam i w pierwszej ciąży po stracie ze dwa razy użyliśmy, ale w kolejnej już na przykład ani razu, bo nie miałam potrzeby. Dla mnie to było łatwe w obsłudze i w ciąży po stracie tego potrzebowałam. Teraz nie potrzebuje, więc też pewnie nie wyciągnę, bo już moja głowa jest na innym etapie zupełnieNineq, kasssia, Klaudek11, przygodami66, Cel95, koktajlowa, Alex_92, KarolaKinga, Tanashi, Cinia95, xSmerfetkax, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Hej! U mnie te już po.
Z dobrych wiadomości - ciąża OK, wiek trzyma się 10+6. Lekarz jeszcze na szybko sprawdził przezierność karku i stwierdził też że ok.
Ze złych - jutro muszę jechać jeszcze raz na pobranie do Panoramy, bo mój lekarz nie ogarnął że biorę Clexane i powinno być 24h przerwy od zastrzyku. Także miałam rację że ten lekarz jest roztrzepany. Muszę go pilnować 😭🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2024, 20:23
CelinaJan, Klaudek11, przygodami66, koktajlowa, Alex_92, eeemakarena, KarolaKinga, Tanashi, Cinia95, Revolutionary , Truuskaawka, amoze lubią tę wiadomość
-
HejAnku🌸 wrote:No u mnie sytuacja jest tragiczna dziewczyny. Krwiak nic się nie zmniejszył, częściowo się zorganizował ale powstał nowy. Nowy odkleił 2/3 kosmówki i już kompletnie nie mam do tego siły. Nie potrafię wierzyć, że będzie dobrze, mimo że nasza Borówka ma sie dobrze, rośnie, serduszko bije
Napisz gdzieś do nfz pilnie niech zorganizują ten lek który jest potrzebny! Mówiłaś że nazywa się exacyl. Jak to go może nie być w takiej sytuacji. Czytałam że dużo tego leku wysłali na Ukrainę- pomagać można ale są granice. Nie do pomyślenia że go nie daliWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2024, 20:42
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Masz wspaniałe podejście. 💗👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Próbował mnie przez ten miesiąc złamać i prawie mu się udało, ale na słabego nie trafiło! Dzięki dziewczyny za kciuki i miłe słowa, trzeba się wziąć w garść -
Super że znalazłaś siłę w sobie ♥️ trzymamy kciuki ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻