CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny my już po wizycie meldujemy się z maleństwem na pokładzie ❤️
https://ibb.co/VpFTMGN
Chyba dobrze go karmie, bo po USG 2 dni do przodu.
Proszę więc o zmianę na 11.06 😅
Prenatalne 04.12, a kolejna wizyta 18.12.
Prawie wszystko ok, nawet schodzimy z leków powolutku, ale martwi mnie łożysko przodujące 😵💫
Wg. Zaleceń oczywiście kategoryczny zakaz współżycia, ćwiczeń itd. Ogólnie oszczędny tryb życia. Nie będę nic czytać, żeby się nie nakręcać. Jak u was? Jak kolejne wizyty? Jak samopoczucie?
Maniaaa ale cudownie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2024, 11:59
eeemakarena, Nineq, KarolaKinga, Nosa, kasssia, Maniaaa., Klaudek11, Flubbershy, koktajlowa, Cinia95, przygodami66, Revolutionary , Cel95 lubią tę wiadomość
-
Alex_92 wrote:Dziewczyny my już po wizycie meldujemy się z maleństwem na pokładzie ❤️ https://ibb.co/pb8Lnv4
Prawie wszystko ok, nawet schodzimy z leków powolutku, ale martwi mnie łożysko przodujące 😵💫
Wg. Zaleceń oczywiście kategoryczny zakaz współżycia, ćwiczeń itd. Ogólnie oszczędny tryb życia. Nie będę nic czytać, żeby się nie nakręcać. Jak u was? Jak kolejne wizyty? Jak samopoczucie?
Super wiadomość. Co to to łożysko przodujące? Ja mam w sob wizytę kolejna. Powoli mija mi kaszel więc u mnie to nie krztusiec:) obstawiam covida ale who knows:) -
Wiecie... Ja ani razu nie zapytałam, jakie jest tętno 🤣ze stresu zapominałam, wczoraj tylko zapytałam, czy żyje. Myślę, że lekarz by mi powiedział, że coś jest nie tak, a tak to właśnie nie stresuję się, czy niskie czy wysokie, prawidłowe to prawidłowe.HejAnku🌸 wrote:Moja ginka tez wpisuje (+) czyli ze prawidłowe. Wczoraj się jej zapytałam „prawidłowe czyli jakie” to mi powiedziała, że prawidłowe i nic więcej nie powinno mnie interesować i że jak chce się porównywać z innymi to mogę na telefony albo samochody, a nie na dzieci 😂
Ja tam lubię jej podejście bo w sumie ma rację, zaraz bym zaczęła wpisywać w Google i szukać dziury w całym jakbym miała mało problemów z ciążą
A że to pierwsza tak daleko posunięta ciąża to nie miałam pojęcia o oznaczeniach.🙂
Alex_92, przygodami66 lubią tę wiadomość
-
Zasłoń swoje dane 🫣Ja z cytatu usuwam link, żeby nie było.Alex_92 wrote:Dziewczyny my już po wizycie meldujemy się z maleństwem na pokładzie ❤️
Super, że wszystko dobrze ❤️❤️
Alex_92 lubi tę wiadomość
-
Alex ja miałam w poprzedniej ciąży łożysko przodujące i się podniosło przed porodem, tak podobno często bywa, więc nie martw się na zapas na razie tym
i super wieści z wizyty!
-
Ja chyba kupie. Nie żeby mierzyć normy tylko żeby móc posłuchać..Nosa wrote:Jeszcze co do detektora tętna, mam pożyczony od kumpeli i zamierzam używać. Wiem, że mnie będzie uspakajał i pomagał przeżywać to na trochę innym poziomie, nie mogę się doczekać kiedy 1 raz usłyszę sama. Marzę by dotrwać do tego czasu.
-
oo to mamy obie na 11.06Alex_92 wrote:Dziewczyny my już po wizycie meldujemy się z maleństwem na pokładzie ❤️
https://ibb.co/pb8Lnv4
-
Luna30 wrote:Super wiadomość. Co to to łożysko przodujące? Ja mam w sob wizytę kolejna. Powoli mija mi kaszel więc u mnie to nie krztusiec:) obstawiam covida ale who knows:)
Nieprawidłowe położenie łożyska. No, ale tak jak mówię, nie chce się dodatkowo nakręcać więc nie czytam nic więcej. Odpoczywam, staram się oszczędzać i czekam na kolejne wizyty 😊 -
Cudownie!!!!! ❤️❤️❤️Maniaaa. wrote:Laski wracam z cudem !! Miałam mieć wywołane poronienie . A na potwierdzeniu USG okazało się że dzidzia żyje ❤️❤️❤️ kurwa ryczę ze szczęścia !!!
Aż strach pomyśleć, że kiedyś były ogólnie gorsze sprzęty i nie było na czym potwierdzić...
Maniaaa. lubi tę wiadomość
-
Witamy się ponownie,
My dziś po zwykłej wizycie ...
Mamy pyrtka
wczoraj się nie udało, a dziś przy przylozeniu głowicy od razu pokazał co ma między nogami...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2024, 13:53
Nineq, amoze, Maj.a, kasssia, Alex_92, Klaudek11, Cinia95, asiun, eeemakarena, przygodami66, KarolaKinga, Truuskaawka, Nosa, Revolutionary , Lola93, Cel95 lubią tę wiadomość
-
SZKODNIK wrote:Witamy się ponownie,
https://zapodaj.net/plik-zxi7mt6pIS
Mamy pyrtka
wczoraj się nie udało, a dziś przy przylozeniu głowicy od razu pokazał co ma między nogami...
Ojejjjjj siusiaczek malutki 🤩😄 piękne zdjęcie!Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Dziewczyny jak wstawiacie tutaj zdjęcie USG to usuwajcie swoje dane. 😊 Emocje przeogromne i zapominacie, że na zdjęciu jest nazwisko.
Cały czas podczytuje i bardzo cieszą znakomite wiadomości i cuda! 🥰
Alex_92, Maniaaa., eeemakarena, Revolutionary lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙

-
Nie wierzę, że dochodzimy do momentu gdzie widać płeć 🫣dopisałam 💙przy Twoim nicku.SZKODNIK wrote:Witamy się ponownie,
https://zapodaj.net/plik-zxi7mt6pIS
Mamy pyrtka
amoze, Alex_92, eeemakarena, Lauraa, przygodami66, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Sprawdziłam dzisiaj apke ciążową i mówi, że nasza Borówka jest wielkości śliwki i teraz mam ochotę na śliwki 😂 A rano miałam ochotę na paprykę bo ktoś napisał o warzywach. Na szczęście mdłości się u mnie skończyły, zobaczymy jak się będę czuła po cyclonaminie bo po exacylu w żyłe miałam helikopter jak po imprezach w liceum xd
Asiun Ty brałaś teraz cyclonamine, a w poprzedniej ciąży też? Bo chyba pisałaś gdzieś na początku, że też miałaś hardcorowego krwiaka, który odklejał kosmówkę? (Mam nadzieję, że nic nie pomyliłam) + kciuki za wizytę ✊🏻✊🏻
Alex_92, asiun lubią tę wiadomość
💔 Marcysia 21t 👼 -
Ja również gratuluję Wam cudownych wizyt! ❤️
Co do detektora tętna to ja złożyłam takie zamówienie i od tygodnia używam go tak co około 2-3 dni. Póki co udało mi się usłyszeć serduszko 2 razy, ale pokazuje tętno więc to mnie uspokaja. Zdecydowałam się na jego zakup ze względu na to, że moje objawy ciążowe są bardzo skąpe, a wizyty rozłożone na co miesiąc.
Niby czuje, że wszystko jest w porządku, ale podświadomie wolę się upewniać (pierwsza ciąża, po wielu latach starań). I powiem Wam, że jak usłysze te malutkie serduszko to od razu cały stres ze mnie schodzi. Jest to serio uczucie nie do opisania.
Jeśli jest to możliwe to proszę o wpis na 28.11 - badania prenatalne. 🧬
Życzę Wam wszystkiego co najlepsze i zamelduje się po badaniach prentalnych, a póki co muszę nadrobić zaległości w czytaniu wątku, bo zatrzymałam się na jakiejś 160 stronie, a tu już ponad 200 wybiło :p
Trzymajcie się ❤️
Alex_92, eeemakarena, SZKODNIK, Revolutionary lubią tę wiadomość
Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025 -
Maniaaa no nie mam słów, tak bardzo się cieszę!!! ❤️
Ja też już po wizycie, wszystko pięknie. CRL 3,8 cm, a ciąża z USG znowu ciut starsza niż poprzednio, ale przed prenatalnymi nie przywiązuje do tego dużej wagi. Prócz klasycznych, to mam fotkę stópek i rączek, ale trafił nam się niezły żartowniś, bo już na usg pokazuje mukę 👌🤣 Serducho bije pełną parą - 181 uderzeń ☺️
Alex_92, KasiaGosiaWerka, koktajlowa, Cinia95, amoze, Maniaaa., asiun, xSmerfetkax, kasssia, eeemakarena, przygodami66, KarolaKinga, Truuskaawka, Revolutionary , Klaudiaaa93, Lola93, Cel95 lubią tę wiadomość
-
@Alex_92 Też miałam w pierwszej ciąży z początku przodujące, a w późniejszym etapie się to zmieniło. Cudny kropek.
@Maniaa Niesamowite 😊
@Szkodnik, @Awokado Super 😍
W sumie u mnie też nie podają wartości tętna, tylko (+). Może to i dobrze bo za dużo analizowałabym.
Ma ktoś jakieś odczucia w podbrzuszu? Ja od ponad tygodnia pod pępkiem czuje takie pluskanie nawet nie wiem jak to ująć. Obserwuje czy będzie się to powtarzać bo póki co to codziennie się pojawia. Chyba nie ześwirowałam 😉
Alex_92, Maniaaa. lubią tę wiadomość
09.10.2024
bhcg 9,62 mIU/ml; prog. 14,86 ng/ml
11.10.2024
bhcg 30,01 mIU/ml; prog. 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
bhcg 92,54 mIU/ml; prog. 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
bhcg 272,33 mIU/ml; prog. 13,53 ng/ml
24.10.24 wizyta
06.11.24 [7+3] jest ❤️
14.11.24 [8+4] 1,98 cm
27.11.24 [10+3] 3,65 cm
09.12.24 [12+1] 5,65 cm
13.12.24 [12+5] 6,51 cm I
18.12.24 [13+3] 7,49 cm
02.01.25 [15+4]145 g
15.01.25 [17+3] 222 g
30.01.25 [19+4] 340 g 🩷
14.02.25 [21+5] 482 g II
28.02.25 [23+5] 621 g
13.03.25 [25+4] 890 g
28.03.25 [27+5] 1124 g
08.04.25 [29+2] 1570 g
18.04.25 [30+5] 1764 g III
22.04.25 [31+2] 1800 g
29.04.25 [32+2] 1980 g
05.05.25 [33+1] 2203 g
09.05.25 [33+5] 2500 g
22.05.24 [35+5] 3040 g
28.05.24 [36+4] 3140 g
04.2024 cb (7cs)
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
01.2016 córka 💙

-
HejAnku🌸 wrote:Sprawdziłam dzisiaj apke ciążową i mówi, że nasza Borówka jest wielkości śliwki i teraz mam ochotę na śliwki 😂 A rano miałam ochotę na paprykę bo ktoś napisał o warzywach. Na szczęście mdłości się u mnie skończyły, zobaczymy jak się będę czuła po cyclonaminie bo po exacylu w żyłe miałam helikopter jak po imprezach w liceum xd
Asiun Ty brałaś teraz cyclonamine, a w poprzedniej ciąży też? Bo chyba pisałaś gdzieś na początku, że też miałaś hardcorowego krwiaka, który odklejał kosmówkę? (Mam nadzieję, że nic nie pomyliłam) + kciuki za wizytę ✊🏻✊🏻
Ja mam podobnie, ktoś pisał o rosole to ja ugotowałam cały gar rosołu. Potem były mandarynki, kiwi, maczek itd 🫣 aż się boję co będzie kolejne jak ktoś jeszcze coś napisze o jedzeniu. -
Nie, w pierwszej ciąży tylko duphaston, nospa i rutinoscorbin więc teraz zdziwiła mnie ilość tych leków na krwiaka,.bo uważam że w pierwszej ciąży sytuacja była dużo poważniejsza niż na ten moment.HejAnku🌸 wrote:Sprawdziłam dzisiaj apke ciążową i mówi, że nasza Borówka jest wielkości śliwki i teraz mam ochotę na śliwki 😂 A rano miałam ochotę na paprykę bo ktoś napisał o warzywach. Na szczęście mdłości się u mnie skończyły, zobaczymy jak się będę czuła po cyclonaminie bo po exacylu w żyłe miałam helikopter jak po imprezach w liceum xd
Kurde coś mnie pęcherz dziwnie ciśnie, przy sikaniu nie, ale jak leżę czuję dziwny dyskomfort,.może coś dzisiaj gin zaradzi, a jutro badanie moczu zrobię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2024, 13:19
⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Asiun mi ginka powiedziała, że rutinoscorbin nie działa ale mogę brać bo mi nie zaszkodzi. A ja się za dużo historii naczytałam więc biorę - warto pokładać nadzieję w nawet takich mini rzeczach.
Mnie dziwnie ciśnie pęcherz właśnie jak leżę, przy siku jest okej. Nigdy nie byłam mistrzem mocnego pęcherza, a teraz to już w ogóle💔 Marcysia 21t 👼