CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a jak myślicie jeśli wszystko będzie w porządku oczywiście i jak położę się na leżance u lekarki i włoży głowicę, to mogę zapytać jej czy mogę telefonem nagrać chwilkę tego co widać na ekranie? Z mojej pozycji leżącej oczywiście 🙂Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
magdalena321 wrote:Dziewczyny a jak myślicie jeśli wszystko będzie w porządku oczywiście i jak położę się na leżance u lekarki i włoży głowicę, to mogę zapytać jej czy mogę telefonem nagrać chwilkę tego co widać na ekranie? Z mojej pozycji leżącej oczywiście 🙂
Czemu nie? Ja kiedyś nagrywałam tak jak mąż nie mógł być bo covidowe obostrzenia byly
magdalena321 lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Dziewczyny a jak myślicie jeśli wszystko będzie w porządku oczywiście i jak położę się na leżance u lekarki i włoży głowicę, to mogę zapytać jej czy mogę telefonem nagrać chwilkę tego co widać na ekranie? Z mojej pozycji leżącej oczywiście 🙂
No pewnie, zapytać zawsze można 😅
A apropos siusiaków to jednak będziemy znali płeć.
Lekarz mnie przekonał, że lepiej jednak znać płeć genetyczną jak już się płaci za to badanie. No trudno 😛.
Ja już po pobraniu do Panoramy 🫡 -
kasssia wrote:No pewnie, zapytać zawsze można 😅
A apropos siusiaków to jednak będziemy znali płeć.
Lekarz mnie przekonał, że lepiej jednak znać płeć genetyczną jak już się płaci za to badanie. No trudno 😛.
Ja już po pobraniu do Panoramy 🫡
A dlaczego lepiej znać płeć? -
Ja bym zapytała, pewnie nie będzie problemu.magdalena321 wrote:Dziewczyny a jak myślicie jeśli wszystko będzie w porządku oczywiście i jak położę się na leżance u lekarki i włoży głowicę, to mogę zapytać jej czy mogę telefonem nagrać chwilkę tego co widać na ekranie? Z mojej pozycji leżącej oczywiście 🙂
Nie będziesz miała już przez brzuch? -
Nineq wrote:Ja bym zapytała, pewnie nie będzie problemu.
Nie będziesz miała już przez brzuch?
Nie mam pojęcia ale chyba nie bo to 10+2 według OM ale ostatnio ciąża była ciut młodsza o jakieś 4 dni także może jeszcze dopochwowo.Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Bo są (rzadkie ale się zdarzają) różne problemy genetyczne związane z płcią i jak się ma takie badanie to można się dowiedzieć od razu a nie np podczas dojrzewania płciowego człowieka. No i jeszcze powiedział, że jakby na usg było coś nie tak z genitaliami to takie badanie genetyczne też może pomóc w ocenie.Luna30 wrote:A dlaczego lepiej znać płeć?
asiun, Luna30, Alex_92, Klaudiaaa93 lubią tę wiadomość
-
Ja też mam takie kłucia, zaczęły się w poniedziałek, tylko po jednej stronie, ale po przeciwnej niż torbiel, więc się specjalnie nie zmartwiłam. Myślalam najpierw, że może od za ciasnych spodni, ale wczoraj miała luźne i to samo.
Poproszę o zmianę terminu prenatalnych na 02.12 i następna wizyta na 20.12 (jeśli nie dorwę czegoś wcześniej 😅)
Alex_92 lubi tę wiadomość
-
Maniaaa znakomite wieści ♥️ ale maskara co musieliście przeżywać.
U mnie również dziwne kłucia zaczęly się z tydzień temu, raz z jednej raz z drugiej strony. Tyle, że ja raczej na spokojnie do tego podchodzę 🙂
Mam pytanie widziałam że część z Was bierze Euthyrox, wzrosło Wam TSH? Trochę mnie zaczęło niepokoić bo na początku miałam 1,3 teraz 2,4 i właśnie endokrynolog wręcz kazała brać pol tabletki a ja zaczęłam się zastanawiam czy rzeczywiście już teraz trzeba wdrażać leczenie.
Maniaaa. lubi tę wiadomość
-
Mnie też kłuje raz z prawej a raz z lewej strony, najbardziej jak się za dużo nachodzę.
Ja mam prenatalne 28.11 a wizytę u prowadzącej 29.11
Jestem po pobraniu Nifty Pro i świruje w oczekiwaniu na wyniki🥴🥴
U mnie TSH spadło z 1.09 do 0.64 -
Motylek🦋 wrote:Maniaaa znakomite wieści ♥️ ale maskara co musieliście przeżywać.
U mnie również dziwne kłucia zaczęly się z tydzień temu, raz z jednej raz z drugiej strony. Tyle, że ja raczej na spokojnie do tego podchodzę 🙂
Mam pytanie widziałam że część z Was bierze Euthyrox, wzrosło Wam TSH? Trochę mnie zaczęło niepokoić bo na początku miałam 1,3 teraz 2,4 i właśnie endokrynolog wręcz kazała brać pol tabletki a ja zaczęłam się zastanawiam czy rzeczywiście już teraz trzeba wdrażać leczenie.
Trzeba. Ja biorę letrox już 2x taki jaki przed ciaza. Bo za wysokie tsh jest groźne w ciazy. A te normy są inne dla ciężarnych. Ponoc to bd ważne ale już nie pamiętam dlaczego. Mi ciągle rośnie i w poprzedniej też tak było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2024, 16:19
-
Mania! Moje ciążowe hormony tak buzują że prawie się popłakałam jak zobaczyłam te wspaniałą wiadomość! Jezu to cudooownie!!! 😍😍😍👏👏
Maniaaa. lubi tę wiadomość

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
U mnie TSH bardzo urosło, już miałam dwie zmiany dawki z 50 na 75 i z 75 na 100. Jak dziecko ma za mało hormonów może potem być niepełnosprawne intelektualnie albo nie rosnąć dobrze. Dużo jest komplikacji spowodowanych problemami z tarczycą.
Motylek, ja bym brała na Twoim miejscu leki, jak lekarz zapisał, ale co to znaczy pół tabletki? Ile dostałaś?
Mnie brzuch nie boli, ale w ciągu ostatnich 4 lat byłam dwa razy w ciąży i dwa razy rodziłam, mój brzuch pewnie jest rozciągnięty i myślę, że go taki mały dzidziuś jeszcze nie rusza 🤣🫣 -
Współczuję oczekiwania. Jak długo trzeba czekać?🤔Biedronka@ wrote:Mnie też kłuje raz z prawej a raz z lewej strony, najbardziej jak się za dużo nachodzę.
Ja mam prenatalne 28.11 a wizytę u prowadzącej 29.11
Jestem po pobraniu Nifty Pro i świruje w oczekiwaniu na wyniki🥴🥴
U mnie TSH spadło z 1.09 do 0.64
Pomimo wczorajszej wizyty świruje czy na prenatalnych wyjdzie w sobotę dobrze 😵💫czy bobek zdrowy. -
Na wynik Nifty czeka się około 10 dni roboczych, jednak najczęściej jest prędzej.Nineq wrote:Współczuję oczekiwania. Jak długo trzeba czekać?🤔
Pomimo wczorajszej wizyty świruje czy na prenatalnych wyjdzie w sobotę dobrze 😵💫czy bobek zdrowy.
Ja będę miała pobranie 2.12 🙈⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Luna30 wrote:Trzeba. Ja biorę letrox już 2x taki jaki przed ciaza. Bo za wysokie tsh jest groźne w ciazy. A te normy są inne dla ciężarnych. Ponoc to bd ważne ale już nie pamiętam dlaczego. Mi ciągle rośnie i w poprzedniej też tak było.
U mnie w poprzedniej ciąży było ok, praktycznie cały czas na niezmienionym poziomie.
Dziękuje za odpowiedź, wiedziałam że norma jest do 4 i myślałam że w ciąży też 🙂 No cóż dzisiaj rano już wzięłam, pytanie czy jakieś hormonalne objawy moga mi dojść, pamiętasz może? -
Nineq wrote:Współczuję oczekiwania. Jak długo trzeba czekać?🤔
Pomimo wczorajszej wizyty świruje czy na prenatalnych wyjdzie w sobotę dobrze 😵💫czy bobek zdrowy.
Tak jak asiun napisała do 10 dni roboczych ale często już po 5 dniach są dostępne. Chyba zwariuję zanim przyjdą 😵💫😵💫 -
Gosiu polecam syrop z cebuli naprawdę pomaga na kaszel. Stary przepis naszych babć ale skuteczny .Gusia_ wrote:Revolurionary u mnie ciąża na pierwszej wizycie była młodsza o 6 dni co do terminu miesiączki a dziś jeszcze o 3 dni młodsza. Ja się tym totalnie nie przejęłam. Lekarz też mówił, że wszystko jest dobrze. Powiedział, że dzieci rosną skokowo i widocznie w takim złapaliśmy dziecko momencie, po prenatalnych ustalimy ostateczny termin porodu. Ale wiem, że będzie inny niż z miesiączki, bo miałam później owulację. W poprzednich ciążach wychodziła mi na USG też raz kilka dni starsza raz kilka dni młodsza, dla mnie to jest normalne, póki lekarz nie widzi nic niepokojącego. Ty też się nie przejmuj, a co do szpitala życzę Ci, żeby się dobrze Tobą i dzieckiem zaopiekowali. Dawaj znać, myślałam o Tobie ostatnio i o tym Twoim wyniku. Musi być dobrze 😌
Ja standardowo: nie śpię bo mam atak kaszlu i zeszłam do kuchni po isle, która mi nieco to łagodzi, bo też nie chce obudzić męża i dzieciaków. Takie te noce ostatnio 🫣
HejAnku dopiero teraz przeczytałam poprzednie wiadomości i o Twoim krwiaku… Twoje nastawienie jest godne podziwu. Kciuki zaciśnięte!