CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
SZKODNIK wrote:A ja z całkiem innej beczki .
Laseczki czy któraś z Was piecze ciasta ?
Podrzućcie jakiś prosty a efektowny przepis, mam SB i Nd gości i fajnie by było coś upichcić.
Z góry dzięki ❤️
Aaaa bez orzechów:)
Ja piekę dużo ale robię albo biszkoptowe z owocami na górze, szarlotka to w ogóle moje ulubione które robię często i ostatnio robiłam takie ze śliwkami z kruszonką. No i sernik też uwielbiam robić ☺️ -
Dziewczyny to nie wina lekarza.. lekarz jest naprawdę cudowny . To wina wadliwego sprzętu którego wczoraj się pozbył z gabinetu . W poniedziałek na wizycie powiedział ,że nie ma tętna płodu i wszystko wygląda na za małe . Podejrzewa obumarcie ciąży , a ja już przyjęłam informacje o obumarciu . To ja go źle zrozumiałam na to wychodzi . Mówił,że w szpitalu zrobimy USG i inny lekarz da swoją opinię. No i cud się stał ,bo dzidzia żyje ❤️ a to najważniejsze
kasssia, asiun, Revolutionary , Katikat, Lauraa, KarolaKinga, Flubbershy, xSmerfetkax, Klaudiaaa93, Lola93, Cel95 lubią tę wiadomość
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
28.10 ⏸️
04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
20.11.24 wydarzył się cud
1.10 cm kijanki z ❤️
28.12 prenatalne USG idealne
08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
05.02 100 % zdrowego synka 🩵 🥹
👩🏼28l
👨🏼34l -
Ja ostatnio robiłam klasycznego trzybita, ale teraz w ciąży nie chce mi się piec ani stać przy ciastach. Na święta myślę coś zamówić z cukierni, bo zdecydowanie wolę robić wytrawne jedzenie, już wstępnie sobie oglądałam ofertę mojej ulubione cukierni, jakieś makowce, serniki 😅 w ciąży z dwójką małych dzieci w domu nie planuję się zajeżdżać na święta, w same pierogi zawsze jest roboty xd
-
Gisia nie wiem jakim lekarzem jest Teoja siostra ale zawsze kiedy są objawy kaszlu daje się antybiotyk żeby wytępić bakterię. Lekarze mają nieaktualna wiedzę. Masz kaszel,dostajesz antybiotyk. Nawet jak igm już spadło.
Wy pomimo podjerzenia krztuśca nie izolowalyscie się? To jest jest bardzo zaraźliwe. Bardzo. Nieodpowoedzialne jest mając podejrzenie i objawy chodzić między ludzi.... -
Maniaaa. wrote:Laski wracam z cudem !! Miałam mieć wywołane poronienie . A na potwierdzeniu USG okazało się że dzidzia żyje ❤️❤️❤️ kurwa ryczę ze szczęścia !!!
O boże jak pięknie! ❤️❤️❤️ Gratuluję i oby już do końca bez takich rewelacji! 🙏🏻Maniaaa. lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Nineq wpisz mi proszę prenatalne na 17 grudnia, udało się umówić do do tego lekarza z polecenia mojej pani dr więc super ☺️2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Katikat, Revolutionary , Nineq, Klaudek11, asiun, Cinia95, magdalena321, SZKODNIK, Nosa, eeemakarena, KarolaKinga, Truuskaawka, Alex_92, Weronka, CelinaJan, amoze, awokado 🥑, przygodami66, Klaudiaaa93, Lola93, Cel95 lubią tę wiadomość
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
28.10 ⏸️
04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
20.11.24 wydarzył się cud
1.10 cm kijanki z ❤️
28.12 prenatalne USG idealne
08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
05.02 100 % zdrowego synka 🩵 🥹
👩🏼28l
👨🏼34l -
Maniaaa. lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Ale jestem jełop...🫣Oglądałam kartę ciąży i przy tętno płodu mam wpisane niewyraźnie. I się głowiłam, wyglądało jak 1 ale w drugą stronę, prawie 7, ale nie pasowało. Mówię kur*a 181 tętno pewnie, to za wielkie, ale lekarz by powiedział, zresztą słyszałam i było takie w miarę spokojne.
A tu u Mani widzę... Mam wpisane (+)🤣Maniaaa., Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Gisia nie wiem jakim lekarzem jest Teoja siostra ale zawsze kiedy są objawy kaszlu daje się antybiotyk żeby wytępić bakterię. Lekarze mają nieaktualna wiedzę. Masz kaszel,dostajesz antybiotyk. Nawet jak igm już spadło.
Wy pomimo podjerzenia krztuśca nie izolowalyscie się? To jest jest bardzo zaraźliwe. Bardzo. Nieodpowoedzialne jest mając podejrzenie i objawy chodzić między ludzi....
Moja siostra twierdzi, że antybiotyk daje się na początku w pierwszych dwóch tygodniach, potem to już nie wpływa na objawy tylko zmniejsza zaraźliwośc czy jak to się tam nazywa. Ale ona też nie jest rodzinna, a nasza rodzinna twierdzi, że to nie krztusiec To tylko są moje podejrzenia. Nie chce mi się jechać specjalnie na test bo biorę xonvea i musiałabym ciągnąć dzieci ze sobą w miejsce, gdzie jest dużych chorych o robić to prywatnie. Dziś i tak nie brałam tabletek bo mam endokrynologa i już wymiotuję. Fajnie 👌 U córki kaszel już minął po miesiącu, więc teraz już nie ma co jej leczyć, bo jest zdrowa. A ja i tak siedzę w domu, nie chodzę po sklepach itd. Widuję się z teściami i bratem męża, który ma dzieci ostatnio tylko, a jego dzieci miały to samo i chyba właśnie one nas zaraziły. Nie chce mi się iść do rodzinnej usłyszeć, że wymyślam i teraz modny krztusiec bo ona nie chce dawać testów. Także to tylko moje głośne myślenie, nasza lekarka mówiła jak byliśmy z córką, że to nie to i nie dała na testy mimo sugestii męża. Tak naprawdę to nie musi być to, ale jak czytałam objawy, to nocne napady kaszlu by się zgadzałyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2024, 11:23
-
Maniaaa. wrote:Laski wracam z cudem !! Miałam mieć wywołane poronienie . A na potwierdzeniu USG okazało się że dzidzia żyje ❤️❤️❤️ kurwa ryczę ze szczęścia !!!
Maniaa aaaa aż mam ciarki!!! Ale super!!
Ja przy dwóch poronieniach przy zgłaszaniu się do szpitala liczyłam właśnie na taki CUD jak u Ciebie, bardzo się cieszę, że z dzidzią wszystko dobrze:*Maniaaa. lubi tę wiadomość
🧔👩 29l
👶2l
03.2023 cb 💔
05.2023 poronienie w 9tc 💔
11.2023 cb 💔
01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
17.02 połówkowe
-
Kciuki za dzisiejsze wizyty ✊️✊️✊️🧔👩 29l
👶2l
03.2023 cb 💔
05.2023 poronienie w 9tc 💔
11.2023 cb 💔
01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
17.02 połówkowe
-
Gusia_ wrote:Moja siostra twierdzi, że antybiotyk daje się na początku w pierwszych dwóch tygodniach, potem to już nie wpływa na objawy tylko zmniejsza zaraźliwośc czy jak to się tam nazywa. Ale ona też nie jest rodzinna, a nasza rodzinna twierdzi, że to nie krztusiec To tylko są moje podejrzenia. Nie chce mi się jechać specjalnie na test bo biorę xonvea i musiałabym ciągnąć dzieci ze sobą w miejsce, gdzie jest dużych chorych o robić to prywatnie. Dziś i tak nie brałam tabletek bo mam endokrynologa i już wymiotuję. Fajnie 👌 U córki kaszel już minął po miesiącu, więc teraz już nie ma co jej leczyć, bo jest zdrowa. A ja i tak siedzę w domu, nie chodzę po sklepach itd. Widuję się z teściami i bratem męża, który ma dzieci ostatnio tylko, a jego dzieci miały to samo i chyba właśnie one nas zaraziły. Nie chce mi się iść do rodzinnej usłyszeć, że wymyślam i teraz modny krztusiec bo ona nie chce dawać testów. Także to tylko moje głośne myślenie, nasza lekarka mówiła jak byliśmy z córką, że to nie to i nie dała na testy mimo sugestii męża. Tak naprawdę to nie musi być to, ale jak czytałam objawy, to nocne napady kaszlu by się zgadzały
Test robisz sama w labie,żaden lekarz do jego zlecenia nie jest Ci potrzebny -
Nineq wrote:Ale jestem jełop...🫣Oglądałam kartę ciąży i przy tętno płodu mam wpisane niewyraźnie. I się głowiłam, wyglądało jak 1 ale w drugą stronę, prawie 7, ale nie pasowało. Mówię kur*a 181 tętno pewnie, to za wielkie, ale lekarz by powiedział, zresztą słyszałam i było takie w miarę spokojne.
A tu u Mani widzę... Mam wpisane (+)🤣
Moja ginka tez wpisuje (+) czyli ze prawidłowe. Wczoraj się jej zapytałam „prawidłowe czyli jakie” to mi powiedziała, że prawidłowe i nic więcej nie powinno mnie interesować i że jak chce się porównywać z innymi to mogę na telefony albo samochody, a nie na dzieci 😂
Ja tam lubię jej podejście bo w sumie ma rację, zaraz bym zaczęła wpisywać w Google i szukać dziury w całym jakbym miała mało problemów z ciążąNineq, Revolutionary lubią tę wiadomość
💔 Marcysia 21t 👼 -
Spoko, ale nie chce mi się po prostu jechać na ten test żeby zaspokoić swoją ciekawosc i płacić za kolejną rzecz, zresztą mimo to uważam, że lekarze też się znają i skoro rodzinna twierdziła, że to nie krztusiec to uznałam, że ma rację, ona widuję pacjentów z różnymi chorobami codziennie a ja czytam o objawach w necie, więc już nie drążyłam i teraz też nie mam na to chęci. Może to krztusiec może nie. Może medycy mają potrzebę domknięcia poznawczego i potrzebę znać diagnozy, ja mam potrzebę wyzdrowieć 😅 bo jestem niewyspana a wolałabym jeszcze pokorzystac z długiego snu w nocy zanim urodzę xd
asiun, asiun lubią tę wiadomość
-
Maniaaaa bardzo się cieszę Twoją radością i piękny zwrot akcji
Maniaaa. lubi tę wiadomość
-
HejAnku🌸 wrote:Moja ginka tez wpisuje (+) czyli ze prawidłowe. Wczoraj się jej zapytałam „prawidłowe czyli jakie” to mi powiedziała, że prawidłowe i nic więcej nie powinno mnie interesować i że jak chce się porównywać z innymi to mogę na telefony albo samochody, a nie na dzieci 😂
Ja tam lubię jej podejście bo w sumie ma rację, zaraz bym zaczęła wpisywać w Google i szukać dziury w całym jakbym miała mało problemów z ciążą
Mój ginekolog też pisze te plusy, choć w czasie badania mówi jakieś wartości, ale ja ich nie notuję w pamięci z tego samego powodu, jak jest dobrze to dobrze, co tu drążyć 🤣👌 -
HejAnku🌸 wrote:Moja ginka tez wpisuje (+) czyli ze prawidłowe. Wczoraj się jej zapytałam „prawidłowe czyli jakie” to mi powiedziała, że prawidłowe i nic więcej nie powinno mnie interesować i że jak chce się porównywać z innymi to mogę na telefony albo samochody, a nie na dzieci 😂
Ja tam lubię jej podejście bo w sumie ma rację, zaraz bym zaczęła wpisywać w Google i szukać dziury w całym jakbym miała mało problemów z ciążą -
Jeszcze co do detektora tętna, mam pożyczony od kumpeli i zamierzam używać. Wiem, że mnie będzie uspakajał i pomagał przeżywać to na trochę innym poziomie, nie mogę się doczekać kiedy 1 raz usłyszę sama. Marzę by dotrwać do tego czasu.