X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Luna30, jestem zainteresowana namiarem :)

Co do książek to zamówiłam wczoraj "W oczekiwaniu na dziecko" i "Pierwszy rok życia dziecka" Heidi Murkoff, będę polować też na "Poród naturalny" Natuli :) Wiem, że im lepiej się przygotuję tym mniej będę się stresować :)

Katarzyna zielonka, femina core na ul Pilczyckiej
    Chodziłam dosyć długo najpierw na " zwykle" masaże, potem w ciąży I po ciąży żeby rozluźnić w środku pospinane mięśnie. Nie wiem czy nie prowadzi szkoły rodzenia też. W każdym razie na pewno nie boi się kobiet w ciąży a to już cos xd i warto pod koniec umówić się z nią i partnerem na instruktaż jak może mąż wspierać. Swoją drogą też muszę odświeżyć wiedzę w temacie bo juz nie pamiętam...Jak ktoś będzie,ie wiedział w którym msc najlepiej się zgłosić to proszę o inf. Bo ja nie pamiętam...

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Dziewczyny to nie wina lekarza.. lekarz jest naprawdę cudowny . To wina wadliwego sprzętu którego wczoraj się pozbył z gabinetu . W poniedziałek na wizycie powiedział ,że nie ma tętna płodu i wszystko wygląda na za małe . Podejrzewa obumarcie ciąży , a ja już przyjęłam informacje o obumarciu . To ja go źle zrozumiałam na to wychodzi . Mówił,że w szpitalu zrobimy USG i inny lekarz da swoją opinię. No i cud się stał ,bo dzidzia żyje ❤️ a to najważniejsze

Niesamowita wiadomość! No niestety mój gin właśnie dlatego wypisał się z przyjmowania np w luxmedzie bo powiedzial ze się boi błędu i nie chce narażać siebie i pacjentek. Cudowny zwrot akcji:)) bardzo się cieszę!

Maniaaa. lubi tę wiadomość

• KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa, co za news, tak się cieszę! ❤️

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja piekę dużo ale robię albo biszkoptowe z owocami na górze, szarlotka to w ogóle moje ulubione które robię często i ostatnio robiłam takie ze śliwkami z kruszonką. No i sernik też uwielbiam robić ☺️

Ja głównie serniki np moj ulubiony to z kotlet tv ma sernik z biała czekolada, z lidlomixa robie sernik z Rosa a tak to też ucierane, kinder Bueno...ale jak potrzebuje pewniaka to lidlomix lub kotlet.tv.

• Alex_92 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my już po wizycie meldujemy się z maleństwem na pokładzie ❤️

https://ibb.co/VpFTMGN

Chyba dobrze go karmie, bo po USG 2 dni do przodu.
    Proszę więc o zmianę na 11.06 😅
    Prenatalne 04.12, a kolejna wizyta 18.12.

Prawie wszystko ok, nawet schodzimy z leków powolutku, ale martwi mnie łożysko przodujące 😵‍💫
    Wg. Zaleceń oczywiście kategoryczny zakaz współżycia, ćwiczeń itd. Ogólnie oszczędny tryb życia. Nie będę nic czytać, żeby się nie nakręcać. Jak u was? Jak kolejne wizyty? Jak samopoczucie?

Maniaaa ale cudownie ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2024, 11:59

eeemakarena, Nineq, KarolaKinga, Nosa, kasssia, Maniaaa., Klaudek11, Flubbershy, koktajlowa, Cinia95, przygodami66, Revolutionary , Cel95 lubią tę wiadomość

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Dziewczyny my już po wizycie meldujemy się z maleństwem na pokładzie ❤️ https://ibb.co/pb8Lnv4

Prawie wszystko ok, nawet schodzimy z leków powolutku, ale martwi mnie łożysko przodujące 😵‍💫
    Wg. Zaleceń oczywiście kategoryczny zakaz współżycia, ćwiczeń itd. Ogólnie oszczędny tryb życia. Nie będę nic czytać, żeby się nie nakręcać. Jak u was? Jak kolejne wizyty? Jak samopoczucie?

Super wiadomość. Co to to łożysko przodujące? Ja mam w sob wizytę kolejna. Powoli mija mi kaszel więc u mnie to nie krztusiec:) obstawiam covida ale who knows:)

• Nineq Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Moja ginka tez wpisuje (+) czyli ze prawidłowe. Wczoraj się jej zapytałam „prawidłowe czyli jakie” to mi powiedziała, że prawidłowe i nic więcej nie powinno mnie interesować i że jak chce się porównywać z innymi to mogę na telefony albo samochody, a nie na dzieci 😂

Ja tam lubię jej podejście bo w sumie ma rację, zaraz bym zaczęła wpisywać w Google i szukać dziury w całym jakbym miała mało problemów z ciążą XD
    Wiecie... Ja ani razu nie zapytałam, jakie jest tętno 🤣ze stresu zapominałam, wczoraj tylko zapytałam, czy żyje. Myślę, że lekarz by mi powiedział, że coś jest nie tak, a tak to właśnie nie stresuję się, czy niskie czy wysokie, prawidłowe to prawidłowe.
    A że to pierwsza tak daleko posunięta ciąża to nie miałam pojęcia o oznaczeniach.🙂

Alex_92, przygodami66 lubią tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:

Zasłoń swoje dane 🫣Ja z cytatu usuwam link, żeby nie było.

Super, że wszystko dobrze ❤️❤️

Alex_92 lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ja miałam w poprzedniej ciąży łożysko przodujące i się podniosło przed porodem, tak podobno często bywa, więc nie martw się na zapas na razie tym :) i super wieści z wizyty!

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Jeszcze co do detektora tętna, mam pożyczony od kumpeli i zamierzam używać. Wiem, że mnie będzie uspakajał i pomagał przeżywać to na trochę innym poziomie, nie mogę się doczekać kiedy 1 raz usłyszę sama. Marzę by dotrwać do tego czasu.
    Ja chyba kupie. Nie żeby mierzyć normy tylko żeby móc posłuchać..

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:

https://ibb.co/pb8Lnv4

oo to mamy obie na 11.06 :D

age.png

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Super wiadomość. Co to to łożysko przodujące? Ja mam w sob wizytę kolejna. Powoli mija mi kaszel więc u mnie to nie krztusiec:) obstawiam covida ale who knows:)

Nieprawidłowe położenie łożyska. No, ale tak jak mówię, nie chce się dodatkowo nakręcać więc nie czytam nic więcej. Odpoczywam, staram się oszczędzać i czekam na kolejne wizyty 😊

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Flubbershy Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2024, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Laski wracam z cudem !! Miałam mieć wywołane poronienie . A na potwierdzeniu USG okazało się że dzidzia żyje ❤️❤️❤️ kurwa ryczę ze szczęścia !!!
    Cudownie!!!!! ❤️❤️❤️

Aż strach pomyśleć, że kiedyś były ogólnie gorsze sprzęty i nie było na czym potwierdzić...

• SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się ponownie,
    My dziś po zwykłej wizycie ...

Mamy pyrtka ;) wczoraj się nie udało, a dziś przy przylozeniu głowicy od razu pokazał co ma między nogami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2024, 13:53

Nineq, amoze, Maj.a, kasssia, Alex_92, Klaudek11, Cinia95, asiun, eeemakarena, przygodami66, KarolaKinga, Truuskaawka, Nosa, Revolutionary , Lola93, Cel95 lubią tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Witamy się ponownie,
    https://zapodaj.net/plik-zxi7mt6pIS

Mamy pyrtka ;) wczoraj się nie udało, a dziś przy przylozeniu głowicy od razu pokazał co ma między nogami...

Ojejjjjj siusiaczek malutki 🤩😄 piękne zdjęcie!

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wstawiacie tutaj zdjęcie USG to usuwajcie swoje dane. 😊 Emocje przeogromne i zapominacie, że na zdjęciu jest nazwisko.

Cały czas podczytuje i bardzo cieszą znakomite wiadomości i cuda! 🥰

Alex_92, Maniaaa., eeemakarena, Revolutionary lubią tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Witamy się ponownie,
    https://zapodaj.net/plik-zxi7mt6pIS

Nie wierzę, że dochodzimy do momentu gdzie widać płeć 🫣dopisałam 💙przy Twoim nicku.

amoze, Alex_92, eeemakarena, Lauraa, przygodami66, Revolutionary lubią tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam dzisiaj apke ciążową i mówi, że nasza Borówka jest wielkości śliwki i teraz mam ochotę na śliwki 😂 A rano miałam ochotę na paprykę bo ktoś napisał o warzywach. Na szczęście mdłości się u mnie skończyły, zobaczymy jak się będę czuła po cyclonaminie bo po exacylu w żyłe miałam helikopter jak po imprezach w liceum xd

Asiun Ty brałaś teraz cyclonamine, a w poprzedniej ciąży też? Bo chyba pisałaś gdzieś na początku, że też miałaś hardcorowego krwiaka, który odklejał kosmówkę? (Mam nadzieję, że nic nie pomyliłam) + kciuki za wizytę ✊🏻✊🏻

Alex_92, asiun lubią tę wiadomość

💔 Marcysia 21t 👼
  • amoze Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również gratuluję Wam cudownych wizyt! ❤️
    Co do detektora tętna to ja złożyłam takie zamówienie i od tygodnia używam go tak co około 2-3 dni. Póki co udało mi się usłyszeć serduszko 2 razy, ale pokazuje tętno więc to mnie uspokaja. Zdecydowałam się na jego zakup ze względu na to, że moje objawy ciążowe są bardzo skąpe, a wizyty rozłożone na co miesiąc.
    Niby czuje, że wszystko jest w porządku, ale podświadomie wolę się upewniać (pierwsza ciąża, po wielu latach starań). I powiem Wam, że jak usłysze te malutkie serduszko to od razu cały stres ze mnie schodzi. Jest to serio uczucie nie do opisania.

Jeśli jest to możliwe to proszę o wpis na 28.11 - badania prenatalne. 🧬

Życzę Wam wszystkiego co najlepsze i zamelduje się po badaniach prentalnych, a póki co muszę nadrobić zaległości w czytaniu wątku, bo zatrzymałam się na jakiejś 160 stronie, a tu już ponad 200 wybiło :p
    Trzymajcie się ❤️

Alex_92, eeemakarena, SZKODNIK, Revolutionary lubią tę wiadomość

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa no nie mam słów, tak bardzo się cieszę!!! ❤️

Ja też już po wizycie, wszystko pięknie. CRL 3,8 cm, a ciąża z USG znowu ciut starsza niż poprzednio, ale przed prenatalnymi nie przywiązuje do tego dużej wagi. Prócz klasycznych, to mam fotkę stópek i rączek, ale trafił nam się niezły żartowniś, bo już na usg pokazuje mukę 👌🤣 Serducho bije pełną parą - 181 uderzeń ☺️

Alex_92, KasiaGosiaWerka, koktajlowa, Cinia95, amoze, Maniaaa., asiun, xSmerfetkax, kasssia, eeemakarena, przygodami66, KarolaKinga, Truuskaawka, Revolutionary , Klaudiaaa93, Lola93, Cel95 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ