CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Szarotka12 wrote:Luna30, jestem zainteresowana namiarem
Co do książek to zamówiłam wczoraj "W oczekiwaniu na dziecko" i "Pierwszy rok życia dziecka" Heidi Murkoff, będę polować też na "Poród naturalny" NatuliWiem, że im lepiej się przygotuję tym mniej będę się stresować
Katarzyna zielonka, femina core na ul Pilczyckiej
Chodziłam dosyć długo najpierw na " zwykle" masaże, potem w ciąży I po ciąży żeby rozluźnić w środku pospinane mięśnie. Nie wiem czy nie prowadzi szkoły rodzenia też. W każdym razie na pewno nie boi się kobiet w ciąży a to już cos xd i warto pod koniec umówić się z nią i partnerem na instruktaż jak może mąż wspierać. Swoją drogą też muszę odświeżyć wiedzę w temacie bo juz nie pamiętam...Jak ktoś będzie,ie wiedział w którym msc najlepiej się zgłosić to proszę o inf. Bo ja nie pamiętam... -
Maniaaa. wrote:Dziewczyny to nie wina lekarza.. lekarz jest naprawdę cudowny . To wina wadliwego sprzętu którego wczoraj się pozbył z gabinetu . W poniedziałek na wizycie powiedział ,że nie ma tętna płodu i wszystko wygląda na za małe . Podejrzewa obumarcie ciąży , a ja już przyjęłam informacje o obumarciu . To ja go źle zrozumiałam na to wychodzi . Mówił,że w szpitalu zrobimy USG i inny lekarz da swoją opinię. No i cud się stał ,bo dzidzia żyje ❤️ a to najważniejsze
Niesamowita wiadomość! No niestety mój gin właśnie dlatego wypisał się z przyjmowania np w luxmedzie bo powiedzial ze się boi błędu i nie chce narażać siebie i pacjentek. Cudowny zwrot akcji:)) bardzo się cieszę!Maniaaa. lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Ja piekę dużo ale robię albo biszkoptowe z owocami na górze, szarlotka to w ogóle moje ulubione które robię często i ostatnio robiłam takie ze śliwkami z kruszonką. No i sernik też uwielbiam robić ☺️
Ja głównie serniki np moj ulubiony to z kotlet tv ma sernik z biała czekolada, z lidlomixa robie sernik z Rosa a tak to też ucierane, kinder Bueno...ale jak potrzebuje pewniaka to lidlomix lub kotlet.tv. -
Dziewczyny my już po wizycie meldujemy się z maleństwem na pokładzie ❤️
https://ibb.co/VpFTMGN
Chyba dobrze go karmie, bo po USG 2 dni do przodu.
Proszę więc o zmianę na 11.06 😅
Prenatalne 04.12, a kolejna wizyta 18.12.
Prawie wszystko ok, nawet schodzimy z leków powolutku, ale martwi mnie łożysko przodujące 😵💫
Wg. Zaleceń oczywiście kategoryczny zakaz współżycia, ćwiczeń itd. Ogólnie oszczędny tryb życia. Nie będę nic czytać, żeby się nie nakręcać. Jak u was? Jak kolejne wizyty? Jak samopoczucie?
Maniaaa ale cudownie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2024, 11:59
eeemakarena, Nineq, KarolaKinga, Nosa, kasssia, Maniaaa., Klaudek11, Flubbershy, koktajlowa, Cinia95, przygodami66, Revolutionary , Cel95 lubią tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Alex_92 wrote:Dziewczyny my już po wizycie meldujemy się z maleństwem na pokładzie ❤️ https://ibb.co/pb8Lnv4
Prawie wszystko ok, nawet schodzimy z leków powolutku, ale martwi mnie łożysko przodujące 😵💫
Wg. Zaleceń oczywiście kategoryczny zakaz współżycia, ćwiczeń itd. Ogólnie oszczędny tryb życia. Nie będę nic czytać, żeby się nie nakręcać. Jak u was? Jak kolejne wizyty? Jak samopoczucie?
Super wiadomość. Co to to łożysko przodujące? Ja mam w sob wizytę kolejna. Powoli mija mi kaszel więc u mnie to nie krztusiec:) obstawiam covida ale who knows:) -
HejAnku🌸 wrote:Moja ginka tez wpisuje (+) czyli ze prawidłowe. Wczoraj się jej zapytałam „prawidłowe czyli jakie” to mi powiedziała, że prawidłowe i nic więcej nie powinno mnie interesować i że jak chce się porównywać z innymi to mogę na telefony albo samochody, a nie na dzieci 😂
Ja tam lubię jej podejście bo w sumie ma rację, zaraz bym zaczęła wpisywać w Google i szukać dziury w całym jakbym miała mało problemów z ciążą
A że to pierwsza tak daleko posunięta ciąża to nie miałam pojęcia o oznaczeniach.🙂Alex_92, przygodami66 lubią tę wiadomość
-
Alex_92 wrote:Dziewczyny my już po wizycie meldujemy się z maleństwem na pokładzie ❤️
Super, że wszystko dobrze ❤️❤️Alex_92 lubi tę wiadomość
-
Alex ja miałam w poprzedniej ciąży łożysko przodujące i się podniosło przed porodem, tak podobno często bywa, więc nie martw się na zapas na razie tym
i super wieści z wizyty!
Alex_92 lubi tę wiadomość
-
Nosa wrote:Jeszcze co do detektora tętna, mam pożyczony od kumpeli i zamierzam używać. Wiem, że mnie będzie uspakajał i pomagał przeżywać to na trochę innym poziomie, nie mogę się doczekać kiedy 1 raz usłyszę sama. Marzę by dotrwać do tego czasu.
-
Alex_92 wrote:Dziewczyny my już po wizycie meldujemy się z maleństwem na pokładzie ❤️
https://ibb.co/pb8Lnv4
Prenatalne 04.12, a kolejna wizyta 18.12.Alex_92 lubi tę wiadomość
-
Luna30 wrote:Super wiadomość. Co to to łożysko przodujące? Ja mam w sob wizytę kolejna. Powoli mija mi kaszel więc u mnie to nie krztusiec:) obstawiam covida ale who knows:)
Nieprawidłowe położenie łożyska. No, ale tak jak mówię, nie chce się dodatkowo nakręcać więc nie czytam nic więcej. Odpoczywam, staram się oszczędzać i czekam na kolejne wizyty 😊Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Maniaaa. wrote:Laski wracam z cudem !! Miałam mieć wywołane poronienie . A na potwierdzeniu USG okazało się że dzidzia żyje ❤️❤️❤️ kurwa ryczę ze szczęścia !!!
Aż strach pomyśleć, że kiedyś były ogólnie gorsze sprzęty i nie było na czym potwierdzić...Maniaaa. lubi tę wiadomość
-
Witamy się ponownie,
My dziś po zwykłej wizycie ...
Mamy pyrtkawczoraj się nie udało, a dziś przy przylozeniu głowicy od razu pokazał co ma między nogami...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2024, 13:53
Nineq, amoze, Maj.a, kasssia, Alex_92, Klaudek11, Cinia95, asiun, eeemakarena, przygodami66, KarolaKinga, Truuskaawka, Nosa, Revolutionary , Lola93, Cel95 lubią tę wiadomość
-
SZKODNIK wrote:Witamy się ponownie,
https://zapodaj.net/plik-zxi7mt6pIS
Mamy pyrtkawczoraj się nie udało, a dziś przy przylozeniu głowicy od razu pokazał co ma między nogami...
Ojejjjjj siusiaczek malutki 🤩😄 piękne zdjęcie! -
Dziewczyny jak wstawiacie tutaj zdjęcie USG to usuwajcie swoje dane. 😊 Emocje przeogromne i zapominacie, że na zdjęciu jest nazwisko.
Cały czas podczytuje i bardzo cieszą znakomite wiadomości i cuda! 🥰Alex_92, Maniaaa., eeemakarena, Revolutionary lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
SZKODNIK wrote:Witamy się ponownie,
https://zapodaj.net/plik-zxi7mt6pIS
amoze, Alex_92, eeemakarena, Lauraa, przygodami66, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Sprawdziłam dzisiaj apke ciążową i mówi, że nasza Borówka jest wielkości śliwki i teraz mam ochotę na śliwki 😂 A rano miałam ochotę na paprykę bo ktoś napisał o warzywach. Na szczęście mdłości się u mnie skończyły, zobaczymy jak się będę czuła po cyclonaminie bo po exacylu w żyłe miałam helikopter jak po imprezach w liceum xd
Asiun Ty brałaś teraz cyclonamine, a w poprzedniej ciąży też? Bo chyba pisałaś gdzieś na początku, że też miałaś hardcorowego krwiaka, który odklejał kosmówkę? (Mam nadzieję, że nic nie pomyliłam) + kciuki za wizytę ✊🏻✊🏻Alex_92, asiun lubią tę wiadomość
💔 Marcysia 21t 👼 -
Ja również gratuluję Wam cudownych wizyt! ❤️
Co do detektora tętna to ja złożyłam takie zamówienie i od tygodnia używam go tak co około 2-3 dni. Póki co udało mi się usłyszeć serduszko 2 razy, ale pokazuje tętno więc to mnie uspokaja. Zdecydowałam się na jego zakup ze względu na to, że moje objawy ciążowe są bardzo skąpe, a wizyty rozłożone na co miesiąc.
Niby czuje, że wszystko jest w porządku, ale podświadomie wolę się upewniać (pierwsza ciąża, po wielu latach starań). I powiem Wam, że jak usłysze te malutkie serduszko to od razu cały stres ze mnie schodzi. Jest to serio uczucie nie do opisania.
Jeśli jest to możliwe to proszę o wpis na 28.11 - badania prenatalne. 🧬
Życzę Wam wszystkiego co najlepsze i zamelduje się po badaniach prentalnych, a póki co muszę nadrobić zaległości w czytaniu wątku, bo zatrzymałam się na jakiejś 160 stronie, a tu już ponad 200 wybiło :p
Trzymajcie się ❤️Alex_92, eeemakarena, SZKODNIK, Revolutionary lubią tę wiadomość
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g 👶
27/01 - 414g 👶
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
Maniaaa no nie mam słów, tak bardzo się cieszę!!! ❤️
Ja też już po wizycie, wszystko pięknie. CRL 3,8 cm, a ciąża z USG znowu ciut starsza niż poprzednio, ale przed prenatalnymi nie przywiązuje do tego dużej wagi. Prócz klasycznych, to mam fotkę stópek i rączek, ale trafił nam się niezły żartowniś, bo już na usg pokazuje mukę 👌🤣 Serducho bije pełną parą - 181 uderzeń ☺️Alex_92, KasiaGosiaWerka, koktajlowa, Cinia95, amoze, Maniaaa., asiun, xSmerfetkax, kasssia, eeemakarena, przygodami66, KarolaKinga, Truuskaawka, Revolutionary , Klaudiaaa93, Lola93, Cel95 lubią tę wiadomość