CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
@Alex_92 Też miałam w pierwszej ciąży z początku przodujące, a w późniejszym etapie się to zmieniło. Cudny kropek.
@Maniaa Niesamowite 😊
@Szkodnik, @Awokado Super 😍
W sumie u mnie też nie podają wartości tętna, tylko (+). Może to i dobrze bo za dużo analizowałabym.
Ma ktoś jakieś odczucia w podbrzuszu? Ja od ponad tygodnia pod pępkiem czuje takie pluskanie nawet nie wiem jak to ująć. Obserwuje czy będzie się to powtarzać bo póki co to codziennie się pojawia. Chyba nie ześwirowałam 😉
Alex_92, Maniaaa. lubią tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol
PAI homo
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 [7+3] jest ❤️
14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
02.01.2025 [15+4]145 g
15.01.2025 [17+3] 222 g
30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
14.02.2025 połówkowe
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
HejAnku🌸 wrote:Sprawdziłam dzisiaj apke ciążową i mówi, że nasza Borówka jest wielkości śliwki i teraz mam ochotę na śliwki 😂 A rano miałam ochotę na paprykę bo ktoś napisał o warzywach. Na szczęście mdłości się u mnie skończyły, zobaczymy jak się będę czuła po cyclonaminie bo po exacylu w żyłe miałam helikopter jak po imprezach w liceum xd
Asiun Ty brałaś teraz cyclonamine, a w poprzedniej ciąży też? Bo chyba pisałaś gdzieś na początku, że też miałaś hardcorowego krwiaka, który odklejał kosmówkę? (Mam nadzieję, że nic nie pomyliłam) + kciuki za wizytę ✊🏻✊🏻
Ja mam podobnie, ktoś pisał o rosole to ja ugotowałam cały gar rosołu. Potem były mandarynki, kiwi, maczek itd 🫣 aż się boję co będzie kolejne jak ktoś jeszcze coś napisze o jedzeniu.Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
HejAnku🌸 wrote:Sprawdziłam dzisiaj apke ciążową i mówi, że nasza Borówka jest wielkości śliwki i teraz mam ochotę na śliwki 😂 A rano miałam ochotę na paprykę bo ktoś napisał o warzywach. Na szczęście mdłości się u mnie skończyły, zobaczymy jak się będę czuła po cyclonaminie bo po exacylu w żyłe miałam helikopter jak po imprezach w liceum xd
Asiun Ty brałaś teraz cyclonamine, a w poprzedniej ciąży też? Bo chyba pisałaś gdzieś na początku, że też miałaś hardcorowego krwiaka, który odklejał kosmówkę? (Mam nadzieję, że nic nie pomyliłam) + kciuki za wizytę ✊🏻✊🏻
Kurde coś mnie pęcherz dziwnie ciśnie, przy sikaniu nie, ale jak leżę czuję dziwny dyskomfort,.może coś dzisiaj gin zaradzi, a jutro badanie moczu zrobię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2024, 13:19
-
Asiun mi ginka powiedziała, że rutinoscorbin nie działa ale mogę brać bo mi nie zaszkodzi. A ja się za dużo historii naczytałam więc biorę - warto pokładać nadzieję w nawet takich mini rzeczach.
Mnie dziwnie ciśnie pęcherz właśnie jak leżę, przy siku jest okej. Nigdy nie byłam mistrzem mocnego pęcherza, a teraz to już w ogóle💔 Marcysia 21t 👼 -
HejAnku🌸 wrote:Asiun mi ginka powiedziała, że rutinoscorbin nie działa ale mogę brać bo mi nie zaszkodzi. A ja się za dużo historii naczytałam więc biorę - warto pokładać nadzieję w nawet takich mini rzeczach.
Mnie dziwnie ciśnie pęcherz właśnie jak leżę, przy siku jest okej. Nigdy nie byłam mistrzem mocnego pęcherza, a teraz to już w ogóle
Co do pęcherza to właśnie mam identycznie przy sikaniu nic a nic a jak tylko się kładę do łóżka to już czuję dziwne coś no dobrze to ujęłaś ucisk...🤷 -
SZKODNIK wrote:Witamy się ponownie,
My dziś po zwykłej wizycie ...
https://zapodaj.net/plik-zxi7mt6pIS
Mamy pyrtkawczoraj się nie udało, a dziś przy przylozeniu głowicy od razu pokazał co ma między nogami...
Tzn macie chłopaka? Zdjęcia nie będę ogląda bo soe boje,jeśli ma genitalia na fotce to wolę nie widzieć. Jakoś nie jestem w stanie oglądać genitaliów dzieci (podów) w sieci -
koktajlowa wrote:@Alex_92 Też miałam w pierwszej ciąży z początku przodujące, a w późniejszym etapie się to zmieniło. Cudny kropek.
@Maniaa Niesamowite 😊
W sumie u mnie też nie podają wartości tętna, tylko (+). Może to i dobrze bo za dużo analizowałabym.
Ma ktoś jakieś odczucia w podbrzuszu? Ja od ponad tygodnia pod pępkiem czuje takie pluskanie nawet nie wiem jak to ująć. Obserwuje czy będzie się to powtarzać bo póki co to codziennie się pojawia. Chyba nie ześwirowałam 😉
Mi też takie przelewanie czasem bulgotanie jakby albo kłucie takie w okolicy pępka 🙂koktajlowa lubi tę wiadomość
-
asiun wrote:Oczywiście że warto pokładać nadzieję nawet w tak małych rzeczach jak Rutinoscorbin. Ale u mnie głównie pomogło leżenie przy tej odklejonej kosmówce, ale to było leżenie takie konkretne wstawanie tylko i wyłącznie siku i raz dziennie mycie się. I wtedy poszło dość szybko bo samo przyklejanie kosmówki trwało dwa albo trzy tygodnie wszyscy byli zdziwieni że tak szybko wszystko się zasklepiło.
Co do pęcherza to właśnie mam identycznie przy sikaniu nic a nic a jak tylko się kładę do łóżka to już czuję dziwne coś no dobrze to ujęłaś ucisk...🤷
Też już konkret leżę ale najpierw musi się ten dziad wchłonąć, żeby ta kosmówka miała się gdzie przyklejać (tak mi się wydaje). Lekarka jeszcze sugerowała konsultację z hematologiem ale uważam, że latanie po lekarzach i labach przyniesie więcej szkody niż pożytku. I tak mam gule w gardle na myśl o jutrzejszych prenatalnych💔 Marcysia 21t 👼 -
HejAnku🌸 wrote:Też już konkret leżę ale najpierw musi się ten dziad wchłonąć, żeby ta kosmówka miała się gdzie przyklejać (tak mi się wydaje). Lekarka jeszcze sugerowała konsultację z hematologiem ale uważam, że latanie po lekarzach i labach przyniesie więcej szkody niż pożytku. I tak mam gule w gardle na myśl o jutrzejszych prenatalnych
U mnie faktycznie było tak że najpierw był krwiak on się w całości oczyścił i odkleił kosmówkę więc nie było go już kiedy ta kosmówka miała się przyklejać.
Ja z kolei dzisiaj już przeżywam a do wizytę jeszcze tyle godzin, pierwszy raz od soboty zobaczyłam znowu trochę krwi niewiele bo to dosłownie takie wymieszane ze śluzem plamki, ale jednak...
Trzymam kciuki! Damy radę ♥️♥️🙂🙂🙂
Będziemy się wspierać i będzie ok.HejAnku🌸 lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Tzn macie chłopaka? Zdjęcia nie będę ogląda bo soe boje,jeśli ma genitalia na fotce to wolę nie widzieć. Jakoś nie jestem w stanie oglądać genitaliów dzieci (podów) w sieci
-
koktajlowa wrote:@Alex_92 Też miałam w pierwszej ciąży z początku przodujące, a w późniejszym etapie się to zmieniło. Cudny kropek.
@Maniaa Niesamowite 😊
Też właśnie raz tak miałam, że coś tam nietypowo połaskotalo. W poprzedniej ciąży tez wcześniej czułam ruchy, koło 16t.koktajlowa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a jak boli rozciąganie więzadeł ?
Bylam teraz na zakupach i jak dreptałam to mnie co parę minut łapało takie dwusekundowe ukłucie z prawej strony, trochę jak jajnik, aż mnie zginało.
Ja zwariuje, jak nie czuje w brzuszku nic, to stres, jak mnie teraz zaczęło kłuć, też stres 😑💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Ja w ciąży ze starszą córką czułam w 17 tygodniu potem w 16stym, ale miałam łożysko z przodu z drugą córką i przez to całą ciążę czułam słabiej ruchy niż w poprzedniej
-
eeemakarena wrote:Dziewczyny, a jak boli rozciąganie więzadeł ?
Bylam teraz na zakupach i jak dreptałam to mnie co parę minut łapało takie dwusekundowe ukłucie z prawej strony, trochę jak jajnik, aż mnie zginało.
Ja zwariuje, jak nie czuje w brzuszku nic, to stres, jak mnie teraz zaczęło kłuć, też stres 😑 -
eeemakarena wrote:Dziewczyny, a jak boli rozciąganie więzadeł ?
Ja zwariuje, jak nie czuje w brzuszku nic, to stres, jak mnie teraz zaczęło kłuć, też stres 😑
Mnie też tak czasem kłuje raz jedna strona, raz druga tak jakby jajniki właśnie, podbrzusze czasem takie napięte czuję i ostatnio chyba mi tak naciska na pęcherz że czasem mam wrażenie że jak siadam lub wstaje to mi coś „wylatuje” i właśnie później lecę szybko do kibelka bo zaraz stres że może jakieś plamienie a tam śluz lub resztki właśnie luteiny rozpuszczonej 🫣🫣 co to jakieś nietrzymanie moczu się zaczyna czy co? 😅Klaudiaaa93 lubi tę wiadomość