CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
eeemakarena wrote:Dziewczyny, a jak boli rozciąganie więzadeł ?
Bylam teraz na zakupach i jak dreptałam to mnie co parę minut łapało takie dwusekundowe ukłucie z prawej strony, trochę jak jajnik, aż mnie zginało.
Ja zwariuje, jak nie czuje w brzuszku nic, to stres, jak mnie teraz zaczęło kłuć, też stres 😑
Nie martw się mam identycznie. Kluje, ciągnie, pobolewa mnie raz z prawej, raz z lewej.
Mój gin na pytanie l:"jakie bóle brzucha są dopuszczalne?" Odpowiedział: " wszystkie które nie są skurczowe"eeemakarena, CelinaJan, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
magdalena321 wrote:Mnie też tak czasem kłuje raz jedna strona, raz druga tak jakby jajniki właśnie, podbrzusze czasem takie napięte czuję i ostatnio chyba mi tak naciska na pęcherz że czasem mam wrażenie że jak siadam lub wstaje to mi coś „wylatuje” i właśnie później lecę szybko do kibelka bo zaraz stres że może jakieś plamienie a tam śluz lub resztki właśnie luteiny rozpuszczonej 🫣🫣 co to jakieś nietrzymanie moczu się zaczyna czy co? 😅
-
Nineq wrote:Mnie bardzo denerwuje ta luteina jak nierozpuszczona wylatuje. Po plamieniu jak czułam, że coś leci to trochę panikowałam, czy to nie krew. A to luteina 😵💫ale jestem na nią skazana jeszcze długo.
Noo mnie też taki miękki proszek na bieliźnie, dramat. Też chyba dla swojego świętego spokoju będę ją jak najdłużej brała, dziś też poproszę o receptę na zaś bo jeszcze mam na jakiś tydzień/półtora w paczce. -
Dziewczyny a jak myślicie jeśli wszystko będzie w porządku oczywiście i jak położę się na leżance u lekarki i włoży głowicę, to mogę zapytać jej czy mogę telefonem nagrać chwilkę tego co widać na ekranie? Z mojej pozycji leżącej oczywiście 🙂
-
magdalena321 wrote:Dziewczyny a jak myślicie jeśli wszystko będzie w porządku oczywiście i jak położę się na leżance u lekarki i włoży głowicę, to mogę zapytać jej czy mogę telefonem nagrać chwilkę tego co widać na ekranie? Z mojej pozycji leżącej oczywiście 🙂
Czemu nie? Ja kiedyś nagrywałam tak jak mąż nie mógł być bo covidowe obostrzenia bylymagdalena321 lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Dziewczyny a jak myślicie jeśli wszystko będzie w porządku oczywiście i jak położę się na leżance u lekarki i włoży głowicę, to mogę zapytać jej czy mogę telefonem nagrać chwilkę tego co widać na ekranie? Z mojej pozycji leżącej oczywiście 🙂
No pewnie, zapytać zawsze można 😅
A apropos siusiaków to jednak będziemy znali płeć.
Lekarz mnie przekonał, że lepiej jednak znać płeć genetyczną jak już się płaci za to badanie. No trudno 😛.
Ja już po pobraniu do Panoramy 🫡 -
kasssia wrote:No pewnie, zapytać zawsze można 😅
A apropos siusiaków to jednak będziemy znali płeć.
Lekarz mnie przekonał, że lepiej jednak znać płeć genetyczną jak już się płaci za to badanie. No trudno 😛.
Ja już po pobraniu do Panoramy 🫡
A dlaczego lepiej znać płeć? -
Nie będziesz miała już przez brzuch? -
Nineq wrote:Ja bym zapytała, pewnie nie będzie problemu.
Nie będziesz miała już przez brzuch?
Nie mam pojęcia ale chyba nie bo to 10+2 według OM ale ostatnio ciąża była ciut młodsza o jakieś 4 dni także może jeszcze dopochwowo. -
Luna30 wrote:A dlaczego lepiej znać płeć?
asiun, Luna30, Alex_92, Klaudiaaa93 lubią tę wiadomość
-
Ja też mam takie kłucia, zaczęły się w poniedziałek, tylko po jednej stronie, ale po przeciwnej niż torbiel, więc się specjalnie nie zmartwiłam. Myślalam najpierw, że może od za ciasnych spodni, ale wczoraj miała luźne i to samo.
Poproszę o zmianę terminu prenatalnych na 02.12 i następna wizyta na 20.12 (jeśli nie dorwę czegoś wcześniej 😅)Alex_92 lubi tę wiadomość
🙍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
🙍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
31.01. 347g
06.02. 360g
05.03. 737g
🩺 04.04.2025
🧬 07.04.2025
-
Maniaaa znakomite wieści ♥️ ale maskara co musieliście przeżywać.
U mnie również dziwne kłucia zaczęly się z tydzień temu, raz z jednej raz z drugiej strony. Tyle, że ja raczej na spokojnie do tego podchodzę 🙂
Mam pytanie widziałam że część z Was bierze Euthyrox, wzrosło Wam TSH? Trochę mnie zaczęło niepokoić bo na początku miałam 1,3 teraz 2,4 i właśnie endokrynolog wręcz kazała brać pol tabletki a ja zaczęłam się zastanawiam czy rzeczywiście już teraz trzeba wdrażać leczenie.Maniaaa. lubi tę wiadomość
-
Mnie też kłuje raz z prawej a raz z lewej strony, najbardziej jak się za dużo nachodzę.
Ja mam prenatalne 28.11 a wizytę u prowadzącej 29.11
Jestem po pobraniu Nifty Pro i świruje w oczekiwaniu na wyniki🥴🥴
U mnie TSH spadło z 1.09 do 0.64 -
Motylek🦋 wrote:Maniaaa znakomite wieści ♥️ ale maskara co musieliście przeżywać.
U mnie również dziwne kłucia zaczęly się z tydzień temu, raz z jednej raz z drugiej strony. Tyle, że ja raczej na spokojnie do tego podchodzę 🙂
Mam pytanie widziałam że część z Was bierze Euthyrox, wzrosło Wam TSH? Trochę mnie zaczęło niepokoić bo na początku miałam 1,3 teraz 2,4 i właśnie endokrynolog wręcz kazała brać pol tabletki a ja zaczęłam się zastanawiam czy rzeczywiście już teraz trzeba wdrażać leczenie.
Trzeba. Ja biorę letrox już 2x taki jaki przed ciaza. Bo za wysokie tsh jest groźne w ciazy. A te normy są inne dla ciężarnych. Ponoc to bd ważne ale już nie pamiętam dlaczego. Mi ciągle rośnie i w poprzedniej też tak było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2024, 16:19
-
Mania! Moje ciążowe hormony tak buzują że prawie się popłakałam jak zobaczyłam te wspaniałą wiadomość! Jezu to cudooownie!!! 😍😍😍👏👏
Maniaaa. lubi tę wiadomość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
U mnie TSH bardzo urosło, już miałam dwie zmiany dawki z 50 na 75 i z 75 na 100. Jak dziecko ma za mało hormonów może potem być niepełnosprawne intelektualnie albo nie rosnąć dobrze. Dużo jest komplikacji spowodowanych problemami z tarczycą.
Motylek, ja bym brała na Twoim miejscu leki, jak lekarz zapisał, ale co to znaczy pół tabletki? Ile dostałaś?
Mnie brzuch nie boli, ale w ciągu ostatnich 4 lat byłam dwa razy w ciąży i dwa razy rodziłam, mój brzuch pewnie jest rozciągnięty i myślę, że go taki mały dzidziuś jeszcze nie rusza 🤣🫣 -
Biedronka@ wrote:Mnie też kłuje raz z prawej a raz z lewej strony, najbardziej jak się za dużo nachodzę.
Ja mam prenatalne 28.11 a wizytę u prowadzącej 29.11
Jestem po pobraniu Nifty Pro i świruje w oczekiwaniu na wyniki🥴🥴
U mnie TSH spadło z 1.09 do 0.64
Pomimo wczorajszej wizyty świruje czy na prenatalnych wyjdzie w sobotę dobrze 😵💫czy bobek zdrowy. -
Nineq wrote:Współczuję oczekiwania. Jak długo trzeba czekać?🤔
Pomimo wczorajszej wizyty świruje czy na prenatalnych wyjdzie w sobotę dobrze 😵💫czy bobek zdrowy.
Ja będę miała pobranie 2.12 🙈