X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja dużo czytam, ale o miłości. Jak Magda takie też mogą być, to mogę coś polecić :) Kruminalow kiedyś też dużo czytałam, ale odkąd mam dzieci jakoś mnie już nie ciągnie. Chyba mi się zmieniła wrażliwość.

Powodzenia na wizytach dziś dziewczyny!

Ps. Na kaszel biorę na razie ten syrop z porostu Islandzkiego, ale on mi pomaga tylko na chwilę po wzięciu. Usuwa drapanie w gardle, ale potem w nocy i tak mam ataki kaszlu :/

Zrób igg i igm na krztuśca. Jak masz długi kaszel który nie idzie na leki I napady w nocy to na 90% to krztusiec. On jest tak specyficzny ze nie da się go pomylic z niczym co wcześniej miałaś. Teraz sobie odpowiedź na pytanie czy rożni się od poprzedniego kaszlu czy nie.

Ja się witam po zakręconym dniu.

HejAnku kobieto o jajach że stali,mam nadzieję że wszytko to soe jakoś poskleja do kupy. Wpływu nie masz ale zawsze jest szansa wyjść z tego zwycięsko.

Gratuluje udanych wizyt ,widzę że nawet ładna fotka sie pokazała,super są te nowe usg.

Ja nie pamiętam kiedy mam wizytę, mam gdzieś zapisane ale gdzie....Muszę poszukać.

Jechałam dzisiaj młodego odstawić do przedszkola to takie korki że mój mąż zdążył dolecieć do Wenecji z przesiadką w Wiedniu niż ja obruciłam w dwie strony . Masakra.

preg.png

Wysłany: 20 listopada 2024, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do książek Ja czytam wszystko co mi wpadnie więcej więc nie polecę nic konkretnego. Za to te które nie mają dzieci to proponuję zacząć czytać książki o pologu i o tym jak to tam wszystko wygląda,opieka nad noworodkiem itp. Bo później to jednak wiele kobiet dostaje obuchem w łeb. "Ja nie wiedziałam " staje się ich drugim imieniem

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Co do książek Ja czytam wszystko co mi wpadnie więcej więc nie polecę nic konkretnego. Za to te które nie mają dzieci to proponuję zacząć czytać książki o pologu i o tym jak to tam wszystko wygląda,opieka nad noworodkiem itp. Bo później to jednak wiele kobiet dostaje obuchem w łeb. "Ja nie wiedziałam " staje się ich drugim imieniem

Już tu w temacie połogu poleciałam książkę "Czwarty trymestr", jest naprawdę świetna 😊

preg.png
  • Paulina66 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    W Toruniu jest też super bezpłatna szkoła rodzenia jakby co :) jak masz ochotę wybrać się stacjonarnie i popróbować z myciem bobasów itd. to polecam!

Z ciekawości co to za szkoła? :)

30 👰🏼‍♀️ 32 🤵🏻

11.2024 ⏸️
    01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)

💊: Naturell Folian, Naturell B Complex Forte, D4000, C1000, Aliness Omega 3-6-9, Aliness Koenzym Q10, Swanson Triple Magnesium Complex, zioła Ojca Sroki
    🧬: V R2 hetero
    🔬🩸🔜 homocysteina, wit B12, kwas foliowy, wit D, ferrytyna, żelazo, glukoza
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski wracam z cudem !! Miałam mieć wywołane poronienie . A na potwierdzeniu USG okazało się że dzidzia żyje ❤️❤️❤️ kurwa ryczę ze szczęścia !!!

eeemakarena, kasssia, Eustoma32, Lkao19, Szarotka12, magdalena321, Revolutionary , Weronka, KasiaGosiaWerka, asiun, przygodami66, Cinia95, koktajlowa, Nosa, Luna30, KarolaKinga, Truuskaawka, Alex_92, Motylek🦋, Angiepuch, Flubbershy, CelinaJan, awokado 🥑, xSmerfetkax, amoze, Kozina, Kindziukowa, Malinaaa2024, Klaudiaaa93, Lola93, Mervee lubią tę wiadomość

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼

28.10 ⏸️
    04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
    18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
    20.11.24 wydarzył się cud
    1.10 cm kijanki z ❤️
    28.12 prenatalne USG idealne
    08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
    05.02 100 % zdrowego synka 🩵 🥹

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina66 wrote:
    Z ciekawości co to za szkoła? :)

Szkoła mamy i taty St-Med. Jedyne "ale" jest takie że jak korzystasz, to musisz wziąć położną patronazowa od nich, ale tam są świetne, doświadczone położne (i mimo że wiekowe, to aktualizują wiedzę i są bardzo na czasie). Moja tak się martwiła o tachykardię u młodej, że musiałam jej ze szpitala jeszcze pisać jak badania 🥹 i przyjechała do mnie w święto trzech króli, mimo, że wolne, bo chciała mi pomóc z laktacją. Serio cudowne kobiety. Pani Teresa jest też CDL, więc może profesjonalnie pomoc przy problemach z laktacją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2024, 10:18

Paulina66, awokado 🥑 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Laski wracam z cudem !! Miałam mieć wywołane poronienie . A na potwierdzeniu USG okazało się że dzidzia żyje ❤️❤️❤️ kurwa ryczę ze szczęścia !!!
    ❤️
    Nawet nie wyobrażam sobie jakie masz w tym momencie odczucia. 🥹cofam Twoje pęknięte serduszko z pierwszej strony i oznaczę w jakiś specjalny sposób.

Maniaaa., Flubbershy, Klaudiaaa93 lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Eeeee....ja Cię ❤️❤️❤️, ale szczęście. Zdrówka dla Was i melduję się nam.

Maniaaa. lubi tę wiadomość

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie do polecenia jakieś materiały online? Wiem, że to nie to samo ale psychicznie się już nastawiam, że moje problemy zostaną ze mną do końca. Z jednej strony jestem osobą, która mocno stawia na edukację - z drugiej trochę się boję, że będę chciała być „świętsza od Papieża” i wszystko robić na 100% najlepiej, a ostatecznie sfiksuje na tym punkcie (a mam do tego skłonności)

Na pewno chce wykupić jakieś szkolenie online dla babć, żeby im trochę „odświeżyć” wiedzę i korzystać z ich pomocy na 100%. Ale właśnie boję się, że jak sama się naoglądam to tylko będę chodziła i ciągle je poprawiała albo będę się bała dzidziona zostawiać.

Jakby człowiek wiedział ile to dylematów to by psa kupił (kupiliśmy, długo nie wytrzymaliśmy po stracie i nasz nowy tworzysz już się szkoli😂)

💔 Marcysia 21t 👼
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa omg!
    Jezu to skąd taka pomyłka wcześniej....

Jest ktoś z Warszawy? Polecacie jais szpital konkretny gdzie jechać wlasnie z krwawieniem krwiakiem itd? Tak na zaś wolałabym wiedzieć gdzie jechać bo u mnie na wsi szpital to rzeźnicy.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:

co Ty mówisz.... jeeezu aż mi się łezka w oku zakręciła !

Boże, jak pięknie ! <3

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • HejAnku🌸 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:

Rany jakie wspaniałe wieści!! ❤️

Maniaaa., Klaudiaaa93 lubią tę wiadomość

💔 Marcysia 21t 👼
  • Szarotka12 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Powiem wam że dla mnie no najtrudniejsze bylo noszenie dziecka a w zasadzie jak prawidłowo podnosić i przewijac zeby nie uszkadzac bioderek. A na szlole rodzenia tego tematu nie było. O myciu to tak naprawdę nie było co się uczyć bo my mamy skladana wanienke z wkładką i dzudzius sobie leży i jest to mega latwe:p ja chodziłam na szkole rodzenia ale ywazsm za stratę czasu. Więcej się dowiedzialam z YouTube np był taki kanał położnej jak oddychać mówiła to to mi bardzo pomoglo. I wizyta u fizjo uroginekologicznrj w ciąży. Ona mi powiedziała konkretne techniki, porozluzniala mi mięśnie w środku itp. Ale to tak myślę że w 2 trymestrze się wybiorę. Oczywiście nie zniechęcam do szkoły rodzenia, po prostu uważam że w moim przypadku to strata czasu i np kurs 1 pomocy, wizyta u fizjoterapeuty uroginekologicznego i nauka oddychania oraz noszenia dziecka to to są dla mnie najważniejsze punkty które sobie zamierzam odświeżyć.

Dla dziewczyn z Wrocławia polecam bardzo,o moja fizjoterapeutke mogę poszukać namiarów. Pomogła mi też przy rwie w ciąży a dzięki tym technikom co pokazała urodziłam bez znieczulenia i nie mam traumy z samego porodu.
    Luna30, jestem zainteresowana namiarem :)

Co do książek to zamówiłam wczoraj "W oczekiwaniu na dziecko" i "Pierwszy rok życia dziecka" Heidi Murkoff, będę polować też na "Poród naturalny" Natuli :) Wiem, że im lepiej się przygotuję tym mniej będę się stresować :)

🙍‍♀️ 31 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 31 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    31.01. 347g
    06.02. 360g

🧬 07.04.2025

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Wowwwwww! <3 <3 Jak to możliwe!!?? Powiedzieli Ci coś więcej?

@Katikat Karowa ma ponoć super patologię.

Katikat, Maniaaa. lubią tę wiadomość

preg.png
  • Eustoma32 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Co za wieści. Cudownie ❤️

Wysłany: 20 listopada 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania co za zwrot akcji,dosłownie. Jakim cudem tamci nienwidzieli akcji serca? Teraz Ty widziałaś?

Maniaaa., Klaudiaaa93 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Szarotka12 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    O Boże, cudownie!! ❤️

🙍‍♀️ 31 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 31 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    31.01. 347g
    06.02. 360g

🧬 07.04.2025

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z całkiem innej beczki .
    Laseczki czy któraś z Was piecze ciasta ?
    Podrzućcie jakiś prosty a efektowny przepis, mam SB i Nd gości i fajnie by było coś upichcić.

Z góry dzięki ❤️

Aaaa bez orzechów:)

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:

O Boże!! CUD! Cudownie 😍 jak to się wydarzyło że taka pomyłka?! Nie mogę sobie wyobrazić tego co czułaś i jaki kamień z serca Ci teraz spadł 🥰

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ale wiadomość, gratulacje Kochana!!! Jak można się tak pomyslic? Masakra przez co przeszliście…

Karola szczerze? Ja myślę, że to krztusiec. Bo moja córka 4 tygodnie wcześniej miała typowe objawy ostrej fazy krztuśca i też miała potem 4 tygodnie kaszlu. Ale nie poszliśmy w ostrej fazie do lekarza, bo pokapowalam się później, jak właśnie został kaszel i lekarka rodzinna jej dała… uwaga… syrop na alergię. Jak mąż zasugerował może zróbmy przeciwciała na krztuśca powiedziała, że wg niej nie to. Nie chciał się kłócić. Dałam jej 3 dni ten syrop na alergię ale nic nie pomogło, jak przewidywałam. Więc nie idę, u mnie też już został tylko kaszel, moja siostra lekarka mowi, że teraz to już tylko objawowo. Gorączka już mi minęła i wszystko inne, poza kaszlem czuje się dobrze. Lekarz wczoraj na USG, że nic się nie odkleja, nie chce mi się jechać specjalnie do laboratorium bo teraz nic mi nie zlecił badań.

Ze szkoleń online ja polecam Zaufaj Położnej :)

Maniaaa., HejAnku🌸 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ