CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Revolutionary wrote:Co do stawania sie sinym - naszemu dzisiaj w pewnym momencie nogi a głównie stopy zrobiły sie mega sine. To było po tym jak go przewijałam przebierałam... miałyście kiedyś tak? 😶
Ale miałam zawał jak to zobaczyłam -
A butelkę souvinex ktoś ma? Zamówiłam z nadzieją że lepiej młody zassie bo mam tą klasyczną LOVI, mam dr Browna i każda do dupy, szukam dalej
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Mój miał tak z ręka. Przy odbijaniu na ramieniu trzymałam go pod pachą i odcięłam mu krążenie 🤡
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Cześć Cudowne Mamuśki ! Gratuluję każdej z Was♥️
Podczytuje Was od dłuższego czasu, jesteście dla mnie ogromną dawką wiedzy, rad, polecajek dot.wyprawki etc.
Sama mam termin na listopad i wielokrotnie mam myśli, że chciałabym mieć dziecko przy sobie. Wiem że początki macierzyństwa nie u wszystkich są super i na luzie, tylko jest spina i przemęczenie materiału.
Ale musicie wiedzieć że jesteście NAJLEPSZYMI MAMAMI dla waszych dzieci ♥️ nawet jak wam coś nie wychodzi macie problem z karmieniem, pielęgnacją czy usypianiem to wasze Dzieci nie potrzebują niczego więcej jak tylko Was, swoim Mam. Więc nie miejsce do Siebie pretensji czy żalu że coś nie idzie tak gładko jak koleżance czy znajomej, uczycie się siebie nawzajem i ta nauka zajmie wam nie tylko czas niemowlęcy ale myślę że to będzie już do końca bo na każdym etapie z waszymi dzieci będzie "coś" nowego.
Przeczytałam wasze wiadomości i pomyślałam, że osoba z zewnątrz doda Wam otuchy, jak nie to możecie hejtować 😅Elza1234, Revolutionary , Anabbit, Szarotka12, Nosa, amoze, awokado 🥑, Margareetka, Werzol, KarolaKinga, asiun, Anuncja lubią tę wiadomość
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 gram zdrowego chłopca 💙
11.07.2025 II prenatalne -
TP 18.11.2025. 🤞 -
Jeśli chodzi o mleko to my mamy to Nan Optipro plus 1 HMO.
Taki sam skład tylko białka hydrolizowane i mniej tłuszczy ma Nan supreme pro 1.
My teraz porównujemy te dwa mleka właśnie. Supreme pro jest ewidentnie lżejszy, Julek wypija go więcej.
Jutro będę podejmowała próby odstawienia espumisanu przy podawaniu tego supreme, zobaczymy, czy będą dokuczały gazy, jeśli tak, to zostajemy przy optipro i do tego kilka kropelek espumisanu, jeśli nie to przejdziemy na supreme bez espumisanu.
Smoczek mamy philips avent, ale Julek rzadko chce smoczek.
I teraz hit pytanie. Czy to możliwe, że dostałam po 3,5 tygodnia od porodu okres? Brzuch mnie dzisiaj boli od rana okresowo no i wieczorem pojawiła się żywa krew normalnie jakby rozkręcała się 🙊. Równie dobrze może być to obkurczająca się macica, ale już nie krwawiłam długo. 🤷🏻♀️ Troszkę zgłupiałam i nie wiem, czy w jakiś sposób reagować, czy tak ma być.
A co do sinych stóp lub dłoni, to pamiętajcie, że dzieciaczki nie mają do końca rozwiniętego układu krążenia. Julek przez pierwsze dni miał sinawe stópki i dłonie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 22:28
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Karola, no jasne że bym ogarnęła bo co innego robiłam na tych igrzyskach przetrwania w szpitalu xd
Ale jednak dobrze nie musieć23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Kindziukowa wrote:A butelkę souvinex ktoś ma? Zamówiłam z nadzieją że lepiej młody zassie bo mam tą klasyczną LOVI, mam dr Browna i każda do dupy, szukam dalej
U nas ta butelka suavinex się nie sprawdziła,sama jak próbowałam z niej zaciągnąć to było bardzo ciężko. A mała przez 10 minut nic z niej nie naciumkała.
Najlepiej sprawdza sie u nas Lansinoh Natural Wave S. Na drugim miejscu jest philips avent ale smoczek 3 i nadal jest dosyć ciezko jej,przysypia na niej. Zamówiliśmy smoczek 4,zobaczymy jak jej pójdzie z tym.
-
Ja czekam aż się mojemu odbije, ale ja wiem ze on tylko czeka na to aż go odłożę żeby mi ulać na ubranie🙈
Lauraa lubi tę wiadomość
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Revolutionary wrote:Ja czekam aż się mojemu odbije, ale ja wiem ze on tylko czeka na to aż go odłożę żeby mi ulać na ubranie🙈
Nie wiem czy juz znalazłaś pasujący Ci biustonosz,ale dziele się swoim odkryciem na większy biust 😉
Na formommy model Biustonosz do karmienia bez fiszbin Perla beżowy. Jest naprawdę spoko i ma szeroki wybor rozmiarów 😊Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Ja niestety całą noc nadal 38, bol pod lewą łopatka promieniujący aż do żeber
Nie mogę się ruszyć
Młoda w nocy już prawie zasypiała i jej się ulało i było po spaniu, mąż nie mógł jej uspokoić, także śpi w kokonie koło mnie.
A ja jestem tam obsrana że wyślą mnie do szpitala że mnie mdli z nerwów i nie spałam prawie w ogóle myśląc jak my to rozwiążemyKarola3xJ:D lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Ja niestety całą noc nadal 38, bol pod lewą łopatka promieniujący aż do żeber
Nie mogę się ruszyć
Młoda w nocy już prawie zasypiała i jej się ulało i było po spaniu, mąż nie mógł jej uspokoić, także śpi w kokonie koło mnie.
A ja jestem tam obsrana że wyślą mnie do szpitala że mnie mdli z nerwów i nie spałam prawie w ogóle myśląc jak my to rozwiążemy
Może to jakaś i infekcja dróg oddechowych nie wymagająca szpitala i pogrzebu. Na pewno musisz iść do lekarza i na rtg ale nie myślałabym o szpitalu. Na którą masz wizytę?
Mi mąż opowiadał, że dzisiaj w nocy na dwóch karmieniach tzn o 1 i 3 przystawiłam mała do cycka przez koszulkę. Mala poszukała cycka,pomruczala i zasnęła. Ja tego w ogóle nie pamiętam ale wychodzi na to,że nie jadła od 22 do 5 rano i spała w miarę spokojnie (nie liczę tego irytującego dziecięcego memrania i kwękania przez sen). Matka że mnie kiepska 😅
-
Ja urodziłam sobie chyba diabła, bo to co wyprawia w nocy nadaje się do egzorcysty 😅kwękanie, rzucanie się po łóżku, wierzganie na wszystkie strony. Znowu mu się odwidziało i je po 90-100 ml w nocy, a resztą pluje.
W dzień za to śpi jak aniołek – dlatego wszyscy mówią, że jest grzeczny.
Idę dziś na godzinę dorobić, chwila odmóżdżenia będzie.KarolaKinga lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Może to jakaś i infekcja dróg oddechowych nie wymagająca szpitala i pogrzebu. Na pewno musisz iść do lekarza i na rtg ale nie myślałabym o szpitalu. Na którą masz wizytę?
Mi mąż opowiadał, że dzisiaj w nocy na dwóch karmieniach tzn o 1 i 3 przystawiłam mała do cycka przez koszulkę. Mala poszukała cycka,pomruczala i zasnęła. Ja tego w ogóle nie pamiętam ale wychodzi na to,że nie jadła od 22 do 5 rano i spała w miarę spokojnie (nie liczę tego irytującego dziecięcego memrania i kwękania przez sen). Matka że mnie kiepska 😅
Pocieszasz mnie, bo nie mogłam się dzisiaj jakoś obudzić i mieliśmy karmienia co 4 godziny i miałam oczywiście rozkminy czy to nie za rzadko. -
asiun wrote:Karola, hit 🤣🤣 ja póki co bez takich akcji. Jedynie wczoraj w nocy jak się obudziłam to odkryłam że mój sutek jest w uchu młodego 🤦🏼♀️
Nineq moja jak tak wierzgala nogami to dałam jej podpórke pod nogi i już nie wierzga. -
Kurczę to u nas ta butelka z lansinoh zalała mi dziecko - daliśmy jej w niedzielę i myślałam, że się utopi, bo z niej cieknie ciurkiem, jak się odwróci do góry nogami. Philips avent sprawdza nam się super, ale to może właśnie kwestia tego, że młoda bardzo mocno ssie.
U nas wczorajszy wieczór to był dramat, nie można było odłożyć dziecka, więc wieczorne karmienie skończyło się półtoragodzinną drzemką na mnie, a później wspólnym spaniem 🙃
Elza, kurcze oby to nie było jednak nic poważnego! Masz dzisiaj lekarza, czy tylko badania krwi robisz? -
awokado 🥑 wrote:Kurczę to u nas ta butelka z lansinoh zalała mi dziecko - daliśmy jej w niedzielę i myślałam, że się utopi, bo z niej cieknie ciurkiem, jak się odwróci do góry nogami. Philips avent sprawdza nam się super, ale to może właśnie kwestia tego, że młoda bardzo mocno ssie.
U nas wczorajszy wieczór to był dramat, nie można było odłożyć dziecka, więc wieczorne karmienie skończyło się półtoragodzinną drzemką na mnie, a później wspólnym spaniem 🙃
Elza, kurcze oby to nie było jednak nic poważnego! Masz dzisiaj lekarza, czy tylko badania krwi robisz?
Szlam koło przychodni ale było w kolejce 20 emerytów. Zemdlałabym stojąc tam
Najwyżej zadzwonię i powiem jaka jest sytuacja -
awokado 🥑 wrote:Kurczę to u nas ta butelka z lansinoh zalała mi dziecko - daliśmy jej w niedzielę i myślałam, że się utopi, bo z niej cieknie ciurkiem, jak się odwróci do góry nogami. Philips avent sprawdza nam się super, ale to może właśnie kwestia tego, że młoda bardzo mocno ssie.
Na początku też mieliśmy z tym problem,krztusiła się przy niej. Ale CDL pokazała nam w jakiej pozycji najlepiej nią karmić- mała leży bokiem na moich udach i jak ręką odjął.
-
awokado 🥑 wrote:
Elza, kurcze oby to nie było jednak nic poważnego! Masz dzisiaj lekarza, czy tylko badania krwi robisz?
To u mnie tak każdy wieczór 😆 po prostu ona leży ze starym a ja próbuje robić kolację i ogarnąć straszą.
Elza, nie brzmi to dobrzeoby ci pomogli szybko.
Ja miałam siedzieć na dupe w tym tyg, a jestem z młodszą u dentysty w sprawie wędzidełka (mojego) a potem idziemy do koleżanki starszej z przedszkola. Może jutro się uda 😅 w czwartek przyjeżdża mój tata to chociaż po południe będzie wolniejsze.