X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Blackapple my idziemy do bejbifizjo tam w wizjomedzie

Też u niej byłam, bo przyjmuje też w gabinecie naszej pani pediatry. Byłam na wizycie z teściową, bo mąż był w pracy i obie wyszlyśmy zadowolone z przebiegu wizyty.

Blackapple lubi tę wiadomość

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzis odsypial dwa dni wiec cala noc moja warta.. padam

Z cyklu nie mam mózgu po porodzie to wlozylam paczki na odwrót w skrytki inpostu i wiecie ze mimo dobrych naklejek trafiły tez na odwrót? Ale mnie to zaskoczyło. I tak zwrot Zaladno jest w reserved a reserved w zalando 😀 brawo ja. Niby mają odesłać ale czy znajdą.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Moj dzis odsypial dwa dni wiec cala noc moja warta.. padam

Z cyklu nie mam mózgu po porodzie to wlozylam paczki na odwrót w skrytki inpostu i wiecie ze mimo dobrych naklejek trafiły tez na odwrót? Ale mnie to zaskoczyło. I tak zwrot Zaladno jest w reserved a reserved w zalando 😀 brawo ja. Niby mają odesłać ale czy znajdą.

Ja krótko po porodzie z córką nadałam paczkę do samej siebie 😆 do dziś nie wiem jak to się stało, miałam wysłać do mojego brata xD

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja krótko po porodzie z córką nadałam paczkę do samej siebie 😆 do dziś nie wiem jak to się stało, miałam wysłać do mojego brata xD
    Też tak raz zrobiłam w paczkomacie, bez ciąży 🤣

U nas noc ekstra chyba odsypiała ten fatalny dzień. Tak sobie myślałam wczoraj czy to nie brzuszek, ale skoro w nocy spała ładnie to chyba nie? Jestem w szoku że taki bąbel odróżnia noc od dnia. Zawsze myślałam, że nie odróżniają na tym etapie.

Mi też pediatra mówiła ze starsza, że zez, ale okulistyka powiedziała że ok i było ok :)

Tanashi lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Hahah to mnie przebiłaś nie mogę :D

Tanashi lubi tę wiadomość

Naturals między ivf

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Też tak raz zrobiłam w paczkomacie, bez ciąży 🤣

U nas noc ekstra chyba odsypiała ten fatalny dzień. Tak sobie myślałam wczoraj czy to nie brzuszek, ale skoro w nocy spała ładnie to chyba nie? Jestem w szoku że taki bąbel odróżnia noc od dnia. Zawsze myślałam, że nie odróżniają na tym etapie.

Mi też pediatra mówiła ze starsza, że zez, ale okulistyka powiedziała że ok i było ok :)
    O to mam nadzieję ze i u nas bedzie ok. I tak idziemy ale trzeba jakiegoś okulistę znaleźć

kasssia lubi tę wiadomość

Naturals między ivf

age.png
  • moana1 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My normalnie oglądamy tv jak zawsze, tyle że mały ma głowę odwrócona od ekranu. A czemu oglądacie w słuchawkach? My nie chcemy żeby się wychowywał w ciszy bo później byle hałas go będzie budził.

amoze lubi tę wiadomość

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ma może któraś karuzelę Tiny love? Mały super nią zainteresowany ale po włączeniu kręci i gra maks 15 sekund i się wyłącza 🫣 ktoś też tak miał? Bo albo trzeba tam coś ustawić albo włożyłam zużyte baterie i dlatego ledwo co domaga 🤣🤦🏽‍♀️

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Dziewczyny ma może któraś karuzelę Tiny love? Mały super nią zainteresowany ale po włączeniu kręci i gra maks 15 sekund i się wyłącza 🫣 ktoś też tak miał? Bo albo trzeba tam coś ustawić albo włożyłam zużyte baterie i dlatego ledwo co domaga 🤣🤦🏽‍♀️
    Nie wiem o jaką Ci chodzi, ja mam taką i gra chyba 30 czy 40 minut https://www.smyk.com/p/tiny-love-swiat-malej-ksiezniczki-karuzela-podrozna-i6218253?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=%5BPMAX%5D%20-%20C1%3AZabawki%20i%20Gry%7CMar%C5%BCa%2010-15&gad_source=1&gad_campaignid=21878243684&gbraid=0AAAAADyi036QrgSvEXVcxby4iB-L9x1kz&gclid=Cj0KCQjwhO3DBhDkARIsANxrhToUlKOC0T1CKJfTVNt12J2vDFxxpClghmYyfdg_Fp3mQ0wpkAxYvWUaAvqNEALw_wcB

event.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    My normalnie oglądamy tv jak zawsze, tyle że mały ma głowę odwrócona od ekranu. A czemu oglądacie w słuchawkach? My nie chcemy żeby się wychowywał w ciszy bo później byle hałas go będzie budził.
    No właśnie, żeby ten mózg mógł wypoczywać a nie był zanieczyszczany grającym pudłem. Dźwięk odgłosów domowych to co innego niż tv

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:48

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba bym ocipiała jakbym sama cały dzień siedziała w ciszy w dwóch pokojach. Książkę mogę poczytać, ale nie nie aż tyle. Muzyki tez mogę posłuchać, ale nie aż tyle.
    Dziś pada deszcz, cały dzień siedzę z młodym w domu, dopiero wieczorem wychodzimy. Nie wiem co ja mam robić bez tv? Posprzątam, ogarnę się, a reszta czasu?

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • moana1 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Chyba bym ocipiała jakbym sama cały dzień siedziała w ciszy w dwóch pokojach. Książkę mogę poczytać, ale nie nie aż tyle. Muzyki tez mogę posłuchać, ale nie aż tyle.
    Dziś pada deszcz, cały dzień siedzę z młodym w domu, dopiero wieczorem wychodzimy. Nie wiem co ja mam robić bez tv? Posprzątam, ogarnę się, a reszta czasu?

No ja podobnie, mój jest większość dnia na rękach, więc musiałabym siedzieć i patrzeć w ścianę :D Nie widzę wiekszej różnicy w dźwiękach domowych, rozmowach a tym co jest w tv. Wiadomo, że dźwięk nie jest ustawiony na głośno, jest przyciszony, nie słuchamy głośno muzyki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:11

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kiedy jest mała, to przeżywam ponowny zachwyt audiobookami. Jestem słuchowcem, więc od zawsze łatwiej było mi wysłuchać audiobooka lektury szkolnej, niż ją przeczytać, więc gdy się karmimy/usypiamy/jesteśmy na spacerze, to mam słuchawkę w uchu i sobie słucham
    Telewizji nie włączałam przy małej, oglądamy seriale tylko wieczorami, gdy ona już śpi w pokoju. W ciągu dnia gdy śpi to ja biegam żeby zdążyć zjeść, wstawić pranie, ogarnąć kuchnię, a jeśli wszystko jest zrobione to po prostu śpię z nią lub poświęcam uwagę psu, żeby się nie czuła odtrącona 😅

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy tv więc nie mamy dylematów 😅 bajek dzieci nie oglądają, poza długimi podróżami w aucie na telefonach. Ja z mężem chwilowo nie mamy czasu na filmy czy seriale. I dobrze nam z tym 🤣🫣

kasssia lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    To z przykrością witam w klubie i współczuję 😭

Elza kolki zdecydowanie. Do tej pory płakał np..przed kupą albo przy gazach, ale jak puściły to od razu się uspokajał. A dziś płakał w zasadzie cały dzień takim nieutulonym płaczem, odcinało go że zmęczenia na pięć minut w sen i znowu się budził z krzykiem. A alergia na bmk zwykle ujawnia się w 5-6 tygodniu, u córki w szóstym zaczęły się objawy, więc obstawiam że to samo. No nic, zobaczymy czy będzie poprawa za te 2-3 tygodnie :(
    Boże, to samo:( jak ja mam z nim ćwiczyć na brzuszku i go rozwijać jak tak płacze to męczyć go bardziej to bez sensu :(
    Na spacerach odpalam na słuchawkach kryminatorium ostatnio, mam nadzieję że nie czyni to ze mnie złej osoby:p

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też normalnie oglądam tv przy małym, moim zdaniem nie ma co sie dać zwariować ale oczywiście każdy robi jak uważa ;)

Ja odpalam seriale jak karmie młodego, nie wyobrażam sobie siedzieć 20-30 minut bezczynnie i patrzeć w ścianę. Już nocami to czekanie w bezczynności aż on sie naje jest dla mnie ciężkie 🙃
    Jeśli on nie śpi i jest aktywny, rozgląda się to wtedy tv wyłączam. Jak zacznę widzieć że go to ciekawi i przykuwa uwagę to nie będę odpalała przy nim. Ale póki co dla niego ważny jest tylko cycek, a ja chociaż wtedy mam chwile spokoju na "odmóżdżenie" 🙈

moana1 lubi tę wiadomość

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie oglądamy za bardzo tv (zwykle tylko mecze), udało nam się obejrzeć finał Wimbledona po części i jeden film na 10 rat jak młody spał. A jak nie mieliśmy co z nim zrobić, bo ja chciałam się umyć a mąż chciał bardzo obejrzeć mecz to już z nim siedział 10 minut przy tv, bez dźwięku, zanim wzięłam prysznic i trudno. Rozwaliło mnie, jak wychodziłam z łazienki i gadał do niego, że normalnie to tej drużynie nie kibicujemy, ale w europejskich pucharach to można 😅

Ogólnie to u tesciów leci tv 24/7 i jak tam jesteśmy to sama się często czuje przebodźcowana, więc takie maluszki to na pewno źle znoszą. Ciekawe czy przyjmą do wiadomości, żeby przy dziecku nie puszczać czy będzie drama.

Cel i Margaretka dzięki, też się do tej fizjo zapisze, w szczególności, że widzę, że ma też gabinet na Górce Narodowej to by mi pasowało, łatwiej znaleźć miejsce do parkowania niż pod wizjomedem.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądalam tylko wieczorem jak młody już spał "na noc", ale na mnie, więc tak między 20 a 22 jak nie chciał się odłożyć to wtedy. Ale na słuchawkach właśnie, bo nie chcę go bodzcowac takimi dźwiękami, u nas w domu ma dosyć dźwięków z trzylatką i psem 😅. A tak normalnie jak ma jakąś drzemkę na mnie w ciągu dnia to zazwyczaj czytam wtedy córce na głos, więc też nie ma ciszy wtedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:48

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Boże, to samo:( jak ja mam z nim ćwiczyć na brzuszku i go rozwijać jak tak płacze to męczyć go bardziej to bez sensu :(
    Na spacerach odpalam na słuchawkach kryminatorium ostatnio, mam nadzieję że nie czyni to ze mnie złej osoby:p

Ja z córką miałam to samo i ona przez to późno zaczęła ogarniać obroty i siadanie, więc też mnie to stresuje 🥴

age.png
  • moana1 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Ja też normalnie oglądam tv przy małym, moim zdaniem nie ma co sie dać zwariować ale oczywiście każdy robi jak uważa ;)

Ja odpalam seriale jak karmie młodego, nie wyobrażam sobie siedzieć 20-30 minut bezczynnie i patrzeć w ścianę. Już nocami to czekanie w bezczynności aż on sie naje jest dla mnie ciężkie 🙃
    Jeśli on nie śpi i jest aktywny, rozgląda się to wtedy tv wyłączam. Jak zacznę widzieć że go to ciekawi i przykuwa uwagę to nie będę odpalała przy nim. Ale póki co dla niego ważny jest tylko cycek, a ja chociaż wtedy mam chwile spokoju na "odmóżdżenie" 🙈

Dokładnie, wszystko z umiarem :) Ale tak jak napisałaś, każdy robi jak uważa. Nasze pokolenie siedziało non stop przed tv i jakoś żyjemy, każdy się normalnie rozwijał. To teraz jest więcej zaburzeń u dzieci. Ale ja oczywiście siedzenia przed tv przez małe dzieci nie pochwalam i chce z oglądaniem bajek przez małego czekać jak najdłużej się da.

Revolutionary lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 1972 1973 1974 1975 1976
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ