X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam mieć od razu drugie no ale musiałam odstawić KP całkowicie żeby wróciła płodność, aze karmiłam długo to trochę się zeszło… potem nadżerka do leczenia i masz 4 lata różnicy.

Ale nie wyszło źle, popracowałam ponad rok, dostałam podwyżkę, nowego laptopa i dwie premie roczne więc spoko 😆

Była u nas fizjo i u małej ok, lekka asymetria pewnie przez moją praworęczność. I chowa szyję więc mam jej ją trochę wyciągać. Ale. Oglądała starszą (która ma obniżone napięcie od urodzenia) i mamy się na niej bardziej skupić niż na małej. Ma koślawe kolana i stopy więc mamy zestaw ćwiczeń. Ehh 😏

Mamy problem z samochodem, kiedyś wam pisałam, że wymieniamy. I okazało się, że tego co wybraliśmy stał gdzieś w Bełchatowie podczas gradobicia i miał karoserię wgniecioną. Dają nam tylko 3k zniżki i w ogóle nie chcieli pokazać tego samochodu jak wyglądał z tymi wgnieciemiami. Niby możemy zrezygnować po obejrzeniu, ale jakoś to wszystko śmierdzi. Wcześniej dziewczyna, która się nami opiekowała wkręcała nam, że jest jakaś akcja serwisowa 😅 ale ją zwolnili.

age.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, a u ciebie albo u męża nie ma ktoś problemów z nabiałem?

age.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple my idziemy do bejbifizjo tam w wizjomedzie

No u nas na brzuszku na 1 stronę super przewraca głowę,z drugą ma problem. Wiem, że to jeszcze jest norma, jednak nawet położna sugerowała się zapisać więc przejdziemy się

Blackapple lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia nawet w salonach ciulają jak mogą jak widzę

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Kasssia nawet w salonach ciulają jak mogą jak widzę
    No właśnie czytałam gdzieś na grupie że 10 tys. aut poszło w tym gradobiciu więc niezłe mają straty 🤯 najgorsze że straciliśmy tyle czasu a ten samochód właśnie fajny się trafił bo taki kolor i wyposażenie jak chcieliśmy i z 2024 roku więc 20k tańszy. I mamy teraz dylemat czy brać.

age.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki. Będę żyć ♥️

kasssia, KarolaKinga, Blackapple, Tanashi, CelinaJan, Werzol, Lauraa, Anuncja, Cel95, Revolutionary , Katikat, Lola93, asiun, xSmerfetkax, Natalia1992, eeemakarena, Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Tanashi, a u ciebie albo u męża nie ma ktoś problemów z nabiałem?

Moj mąż ma nietolerancję laktozy, ja nie. Ale to z bmk chyba nie ma powiązania, co? Aż tak się nie znam.

Jezu cały dzień mi się zbierała złość i bezsilność, a akurat wyszłam z młodym do ogrodu i nasz sąsiad który kupił sobie sportowe auto i od kilku dni je intensywnie gazuje pod domem wyszedł i znowu zaczął gazowac, a z nim z 10 osob z rodziny i go nagrywają. Wyszłam i tak ich opierdo.lilam że się schowali wszyscy, jak mają to nagrane to będę viralem 😝 ale już mi lepiej xd

Elza1234, Werzol, Anuncja, Cel95, Revolutionary , Anabbit, przygodami66, Gusia_, Lola93, asiun, xSmerfetkax, eeemakarena, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Moj mąż ma nietolerancję laktozy, ja nie. Ale to z bmk chyba nie ma powiązania, co? Aż tak się nie znam.

Jezu cały dzień mi się zbierała złość i bezsilność, a akurat wyszłam z młodym do ogrodu i nasz sąsiad który kupił sobie sportowe auto i od kilku dni je intensywnie gazuje pod domem wyszedł i znowu zaczął gazowac, a z nim z 10 osob z rodziny i go nagrywają. Wyszłam i tak ich opierdo.lilam że się schowali wszyscy, jak mają to nagrane to będę viralem 😝 ale już mi lepiej xd
    Ja po porodzie jak wyszłam ze szpitala to w bloku był remont kuchni u sąsiada i hałasował udar a na dworze kosili trawę przed 12 h
    Byłam tak przebodzcowana wtedy tym hałasem że serio cię rozumiem i dobrze zrobiłaś

Tanashi lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu mi tez ciężko nadrobić Was 🙈

Karola super ze udało sie bez szpitala 💪
    Elza uff, super ze wyniki są ok 🙏🏻

Co do drugiego dziecka, my byśmy też chcieli tak pewnie z różnica max 2 lata. Bo lata lecą... wiec ja też nie chciałabym wracać raczej do tabletek, bo po co robić w organizmie taki kipisz na krotki okres czasu... ale jak wyjdzie to zobaczymy. Póki co młody daje popalić i momentami śmiejemy się że pracuje na to żeby być jedynakiem 🤣🙈

O czym tam jeszcze pisałyście? 🙈

Myśmy wczoraj byliśmy pierwszy raz z małym w CH💪🙈 Oczywiście nie obyło się bez wrzasku w sklepie - byłam zmuszona podjąć mega szybką decyzję co kupię i założę na jutrzejszą imprezę 🙈🤪 zaliczyliśmy tez pierwsze karmienie publiczne - luzik. Nawet jedna pani posłała mi serdeczny i rozanielony uśmiech jak zobaczyła jak sie karmimy 🤗 no ale pozniej młody krzyczał dalej, na rękach tez uspokajał sie tylko na chwile więc się poddałam i dałam mu mm które jeszcze mieliśmy w małej butelce ze szpitala. Obambił całe 70ml... I myślę że połowę tego wyrzygał😑🫣 no tak jak chlustał po tym mleku tak po moim nigdy nie miał jeszcze. No ale na szczęście w końcu zasnął w wózku i nawet daliśmy radę zjeść obiad.

Za to dzisiaj jest naprawdę grzeczny. Zje, popatrzy trochę i śpi. Udało nam sie nawet posprzątać mieszkanie 💪🙏🏻
    A ja się dalam radę umyć, wysuszyć włosy i właśnie sie karmimy, ale najważniejsze ze sie ogarnęłam wcześniej, bo dzisiaj siedzimy sami, stary poszedł na mecz. ;)

A odnośnie wstawania w nocy - moj mąż nie wstaje wcale. Tzn no wstanie jak np ja potrzebuje z czymś pomocy typu wyparzyć nagle smoczek, przestawić dostawkę czy coś. Czasem sie przebudziłam i pyta czy coś potrzebuje, czy coś pomóc, ale większość nocy nawet nie słyszy ze młody wstał i że go karmię. Ale ja też nie mam serca żeby on wstawał, bo skoro i tsk ja muszę dać pierś to juz równie dobrze przewinę tego pampersa, nie ma dla mnie sensu żebyśmy oboje nie spali 🤷‍♀️

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:

Typowy wieśniak.
    Ja też dzisiaj zaczynam być podminowana. Brakuje mi opcji rozdwojenie się. Mała leży przy piersi bo potrzebuje sobie pociumkać dla bliskości a syn robi na dole rozpierduche. Już słyszałam, że otwarł chipsy ,że wylądowały na podłodze i ,że otwarł puszkę coli. A nie mogę do niego krzyknąć ni się ruszyć bo mała się zdenerwuje. Ja jebie

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to witam w klubie, dzisiaj też wychodzę z siebie, mała spała max po 20 min😅 aż właśnie wyciągnęłam chustę i zawiązałam ją. Nawet nieźle mi poszło jak na pierwszy raz.

Tanashi, no ja mam teorię że to rodzinne i połączone. Moja mama ma taką nietolerancję że kiedyś na sam zapach mleka wymiotowała. Córka siostry dużo chorowała prawdopodobnie przez to, że nikt się nie zorientował, ze ma problem z trawieniem mleka. Ja też jak zjem coś to mam takie skurcze jelit, że aż boli.

No i dobrze, że zjechałaś tego durnia🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca, 19:49

age.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn które mają ekspres do mleka - tam się ustalę ile on proszku ma pobrać? Bo każde mleko ma inne dawkowanie na dane mi
    Raczej sobie kupimy, jedna z rok się przyda i ułatwi nam życie

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobają mi się te ekspresy, ale cena mi się nie podoba 🤪a kupowanie tańszego, żeby mi tylko wodę ogarnął jest bez sensu.

Młody wszedł na nowy level - zasypianie wieczorem tylko na kimś. W dodatku wciągnął 140 ml mleka, a potem mu się ulało. Jakbym nie wiedziała, ze tak będzie, przecież jego brzuch tyle nie mieści, ale jakaś pazera go dopadła po drzemce 🫠

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi po pierwsze, czubkowi się należało, po drugie: lepiej nieraz się wyżyć na sąsiedzie niż dziecku czy mężu 😅

Spoko Karola, moja też dziś chciała spać tylko przy mnie, więc starsze zrobiły chlewik z salonu. Ciastolina z brokatem jest wszędzie, na stole, podłodze, dywanie, do tego wycinanki, lalki, kredki, jakieś jedzenie… a ja jestem tak zmęczona że to ignoruje i idę spać tylko jak mała zaśnie na noc, jutro też jest dzień, w dodatku mąż w domu, więc będzie łatwiej posprzątać xd

Revolutionary często dajecie mm?

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Paulinaaa_ Ekspertka

Wysłany: 18 lipca, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U nas też myśli o kolejnym (kolejnych?) dzieciach są, ale muszę najpierw ogarnąć strategię na następną ciążę żeby znowu nie wylądować w łóżku na parę miesięcy 🙄

Zaliczyliśmy z młodą pobyt w szpitalu.. Zrobiliśmy badania bilirubiny z krwi, wyszedł na tyle wysoki poziom, że pediatra wysłała nas do szpitala na naświetlanie - tam stwierdzili że co prawda przy takim poziomie nie naświetlają ale coś długo się nas ta żółtaczka trzyma i że może coś za tym stać :( więc zostaliśmy na dwa dni (jedna noc, matko moje plecy po tym szpitalnym fotelu!) na kłucie i usg. Sprawdzali jakieś rzeczy typu CMV, Toxo, tarczyca, cała wątroba.. wszystko ok! “Tylko” podwyższone próby wątrobowe i bilirubina, wychodzi na to że jednak faktycznie żółtaczka przedłużona mlekiem matki + tym że ona strasznie rzadko kupy robi (raz na 2 dni, zdarzyło się nawet raz na 4 dni) i nie ma jak tego wydalać. Mam nadzieję że nie okaże się nic innego!

A tak to Lenka zaliczyła mega skok rozwojowy parę dni temu! Cały świat ją tak bardzo interesuje! Każda karuzela, twarz, wodzi oczami, an ilość uśmiechów jest niesamowita! Tak się rozpływałam ❤️ super jak w końcu jest jakiś kontakt z dzieckiem a nie tylko laleczka

age.png
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Nineq podziwiam. Brat mojego męża ma trójkę dzieci co 1.5 roku i to jest taki chaos że ja podziwiam że tam nikt jeszcze nie skoczył z mostu, naprawdę 😅

U nas tymczasem dwie godziny płaczu, młody już się prawie swoją ślina zadławił. Trochę żal post, ale jest mi tak strasznie źle że nie mogę urodzić chociaż jednego dziecka które nie wypluwa płuc z płaczu przez kilkanaście godzin dziennie 🥲 wczoraj wyszliśmy wszyscy drugi raz na spacer i mąż po 1.5 h poddał się i wrócil z młodym do domu. Darl się tak, że zagłuszał mecz na boisku xd A w wózku przespał dokładnie zero minut. Trzecie chyba zaadoptuje powyżej 2 roku życia, serio nie umiem w okres niemowlęcy albo mam jakieś wadliwe produkcje i wszystkie bobasy muszą cierpieć przez kilka miesięcy :( mam nadzieję że będzie jakaś poprawa bez tego bmk...
    Dawno się nie odzywałam, przepraszam ale właśnie dlatego że u mnie kopia Tanashi. Jeszcze wcześniej młody miał godzinę kolki i 18:45 się zaczynało, gdzieś godzinę później kończyło. Od tygodnia płacz jest właściwie cały dzień, może nie taki jak na kolki aż ale no płacz normalny płacz. Byliśmy dzisiaj na pobraniu krwi, musimy mocz powtórzyć bo tam bakterie wyszły ale robiliśmy to z tym woreczkiem i mogło się coś zabrudzić… pediatra zasugerowała odstawić nabiał, ale skórę ma czystą, przyrosty dobre pieluszki ok, no ale faktycznie może to to. Nie mam siły teraz kombinować z gotowaniem więc jakiś catering ogarnę. Tanashi na maxa rozumiem…

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po pierwszej wizycie u pediatry i mamy uciekające oczko podobno zez :( miała któraś z Was styczność? Co okulista moze poradzić dla takiego maluszka?

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Tanashi po pierwsze, czubkowi się należało, po drugie: lepiej nieraz się wyżyć na sąsiedzie niż dziecku czy mężu 😅

Spoko Karola, moja też dziś chciała spać tylko przy mnie, więc starsze zrobiły chlewik z salonu. Ciastolina z brokatem jest wszędzie, na stole, podłodze, dywanie, do tego wycinanki, lalki, kredki, jakieś jedzenie… a ja jestem tak zmęczona że to ignoruje i idę spać tylko jak mała zaśnie na noc, jutro też jest dzień, w dodatku mąż w domu, więc będzie łatwiej posprzątać xd

Revolutionary często dajecie mm?

To był pierwszy raz od powrotu ze szpitala 🤷‍♀️ po prostu juz sie poddałam, a ze byliśmy w galerii handlowej to nie miałam swojego odciągniętego, tylko tą butelkę. A na cycku młody wisiał i wisiał jak go karmiłam, znowu bez efektywnego ssania, tylko ciumkanie, no wiec bym tam chyba siedziala do dziś 🙈 a czemu pytasz?

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łączę się w bólu, od wczorajszego wieczora jest u nas jakiś kryzys. Bardzo mało śpi - dzisiaj do 15 miała drzemki maksymalnie po zawrotne 13 minut, później przyjechała moja mama, pobujała i uspala małą na dwie godziny 🫠 ja nie wiem o co chodzi, że ostatnio nie umiem jej uspac, a mąż i moja mama robią to od ręki…
    No ale uśmiecha się już tak pięknie na moje głupie miny, że właśnie jak mąż ją położył spać o 20, to ja siedziałam, oglądałam w galerii jej zdjęcia i się rozpływałam 😆

Katikat, kurcze przykro mi. Na tak wczesnym etapie można już stwierdzić zeza? Mi Fizjo mówiła, że do 3 miesiąca zez się bardzo często pojawia - nasza mała też często robi zeza jak się na czymś mocno skupi, ale po chwili wszystko wraca do normy i mówiła żeby się nie martwić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca, 21:30

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi mega Ci współczuję tego płaczu, serio
    U nas są zawsze dramaty między 19 a 22 (właśnie ujarzmiłam bestie), a ja mam głowę już 3 na 3 od tego krzyku
    Myślisz że to są kolki u małego?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
‹‹ 1971 1972 1973 1974 1975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ